Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 11:51:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204406 пъти)
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #375 -:
март 07, 2011, 11:27:19 »
И аз да си запиша мнението...за столчето за кола и ние си тръгнахме от болницата без такова...нямахме, докато стигна до магазина да купя и родих, но аз я държах на ръце. После си взехме (след 1 седмица), но бебка до преди 1 месец, само като я сложих в него, такъв писък надаваше, че беше немислимо да е в него...сега си и спи даже. Наистина безопасността на детето е най-важна, но винаги съм се чудила, кой упражнява контрол върху произведените в Китай столчета и как така всеки, който не е решил, той не продава такива
?
Аз няка си я слагам вътре и винаги се моля на Господ да ни пази, защото на столчето му нямам никакво доверие...
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #376 -:
март 07, 2011, 11:56:08 »
Здравейте! Някак си не мога да се държа по темата за столчето... На 100% подкрепям
ina_lemon
и
BASTET
! Като си купувахме количката, тя си имаше към нея кошница за кола и още на изписването сложихме бебчето е в нея. Тя беше толкова мъничка, че почти не се виждаше, завита в одеялото, но беше удобно и за нея и СИГУРНО да пътува в кош, а не в мен.
По отношение на това, че не си струва да се купува кошница ако нямаш средства, защото малко се ползва - ами не е казано, че трябва да купите кошница. Има столчета за кола от 0-18 кг, които се ползват до около 4 г. Тези столчета имат легнало и изправено положение на гръбчето и са подходящи и за новородено. Да, струват повече парички, но се дават еднократно и го ползвате 4 г. Освен това много често точно столчето за кола е най-често подарявано от баби и дядовци, от колеги или приятели. Така, че накак си оправданието, че "нямам средства, защото и други неща купувам" не е много коректно. Както е казала Ина, наистина първоначално бебето може да спи в количката си, но не може да се пренебрегва сигурността му на пътя. Още повече, че никога не се знае какви "шофьори" има около вас на пътя...
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #377 -:
март 07, 2011, 12:07:21 »
Когато едно 4-членно семейство разполага за месеца с 600-700 лв, едва ли би могло да отдели половината, за да купи столче за кола и след това децата му да седят на тъмно и студено
А за бабите и дядовците,зависи и от тяхното финансово състояние и много други фактори.
Съгласна съм, че столчето е необходимо и е важна сигурността на децата, за това никой не спори
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #378 -:
март 07, 2011, 14:06:25 »
Момичета, аз малко извън темата за столчетата за кола се включвам с едно питане.
Сега гледам матраците за леглото на бебока. Харесах един много хубав матрак на Магнифлекс, обаче цената от около 130 лв малко ме спира да го купя
Четох, че матраците с кокос не били полезни, защото били много алергизиращи, тези от дунапрен също не ги препоръчват и стигнах до матрак от
полиуретанова пяна
. Търся инфо из нета по темата, но не мога да намеря кой знае какво. А ето и самия матрак на доста човечната цена от 35 лв:
http://www.bebcho.bg/bg/details.php?id=185
За въпросната пяна в един сайт намерих това като реклама на една марка матраци:
Матрак *** е изработен от нов вид полиуретанова пяна с висока еластичност и плътност. Техническите параметри на пяната гарантират допълнителни устойчивост и комфорт при използването на матрака.
• Висока издръжливост на тегло и натиск;
• Еластичност и гъвкавост;
• Отворена клетъчна структура, която компенсира температурните разлики;
• Сертифицирана висока устойчивост на пламък;
• Улеснена мобилност на потребителя;
• Лесна поддръжка;
• Висока звукова изолация.
А за столчетата, аз мисля че е хубаво да има такова още от изписването. Не е задължително да е ваше, ако имате някоя съседка/ приятелка, която може да го отстъпва поне в началото докато съберете парички, за да го купите и това е вариант. На нас една приятелка ни обеща да ни даде нейното за временно ползване, защото нейната бебка вече е голяма и няма да и трябва. А като го израстем и ние, ще го върнем. Вярно, че е втора ръка, но поне знам че не е участвало в катастрофа, не е повреждано или нещо друго, което да застрашава безопасноста на бебо. А какво ще се случи с нас само Господ знае и ако е писано нещо да стане, то ще стане. Но все пак е хубаво да вземем предпазни мерки.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #379 -:
март 07, 2011, 14:14:10 »
И аз да се изкажа за столчетата, може би сме едно от семействата в този форум с най нисък доход, обаче от изписването сме със столче за кола. При нас е от роднина, втора ръка е столчето, но не мога да си представя да е без столче за кола. Дори на морето като ходихме целия път си прекара в сточето, когато я вадехме от там, просто спирахме за да пием по кафенце
Сега сме във друга категория, с евтино столче сме, но съм доволна, хубаво се прикрепя с коланите, има 5-точков колан и на Дияна й е комфортно в него.
Капризче прочетих ти питането за матраците, там обаче не мога да помогна с много инфо, ние сме с обикновен някакъв. Като сменяме нашия ще купя и за нея, най вероятно Дормео
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #380 -:
март 07, 2011, 14:18:03 »
Аз говоря за едно возене от болницата до дома и предпочитам да изчакам след това и да купя НОВО столче,отколкото да купя втора употреба преди раждането,защото столче участвало дори в лек пътен инцидент крие изключителни рискове,а ефективността му по отношение на сигурността намалява с 50% и това столче ще бъде използвано десетки пъти! Кажете сега кое е по-опасно според вас?
Твърдо съм против столчетата купувани втора ръка!
Този риск е скрит и понякога човек си казва: "Ще купя употребявано марково,а не по-евтино комерсиално" ,но никой в този случай не може да гарантира кое от двете столчета е по-сигурно.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #381 -:
март 07, 2011, 14:30:04 »
не мога да се сдържа да не ви шокирам поне малко
нашето столче е от тези комбинираните - от 0 до 18 кг, даде ми го братовчедка ми, т.е. втора ръка е, но е много запазено
и въпреки че ми го беше дала доста преди раждането, никой не се сети за него на изписването
т.е беба си пътува в мен
все пак си признавам, че ако си бях вкъщи щях да контролирам нещата и столчето щеше да се монтира за изписването, но в болницата някакси не помислих за това..просто исках да си взема бебето и да си ходя
Активен
Gergancheto
«
Отговор #382 -:
март 07, 2011, 14:31:07 »
Ами не знам Гери пак всичко е до ситуацията може би..Ние примерно сме на 20м от болницата, буквално са 10 крачки, сигурно ако беше топло времето пеша щяхме да си се приберем, но пък примерно после много често ходихме на гости на родителите ми, горе доло около десет дни след раждането отидохме за пръв път и тогава вече сточето си беше задължително
А едва ли ако преди 10 дни не съм имала Хлв. ще ги имам след тия десет дни. Нашето столче е втора ръка, но е от сестра му на мъжа ми, тъй че не се притеснявам че е участвало в ПТП и т.н.
Но ако разполагам със 70лв (примерно, даже не им знам цените) бих предпочела да си купя ново столче, вместо "марково" но втора употреба, но това си е личен избор
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #383 -:
март 07, 2011, 17:45:40 »
Aз пак с моя матрак се включвам
Вижте какво намерих:
http://www.happydreams-bg.com/?p=product&aid=17
Бебе F ортопедичен бебешки матрак
* 100% памучна дамаска, капитонирана с антиалергична вата
* ортопедичен
* обща височина на модела 18 см
* добра циркулация на въздуха
* осигурява здравословен и спокоен сън за вашето бебе
* подходящ за укрепване на гръбначния стълб на бебета и деца до 6 год. възраст
* препоръчан от педиатри и ортопеди
На средна цена е, нито скъпо, нито евтино, но с добри характеристики според мен. Как ви звучи?
Активен
Gergancheto
«
Отговор #384 -:
март 07, 2011, 20:22:43 »
Капризче
мисля че бих дала още някой лев за нещо за което има 100% положителни мнения, не видах каква им е гаранцията, но и това гледай
Аз не знам дали ми е за тук въпроса, но искам да си продам количката -
http://family-bg.com/prX_3897.htm
, според вас 100лв. ОК ли е? Хич нямам представа.....
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #385 -:
март 07, 2011, 20:53:28 »
Аз категорично подкрепям мнението на момичетата, че кошница за кола е задьлжителна пьрвоначално - стара, нова, взета назаем + инсталирана правилно в колата е по-доброто решение за мен, отколкото липсата на такава.
Ето как изглежда инсталирана кошница за кола в кола:
Ние ще бьдем сьс стара кошница - ще сме 3-тото бебе. Не ме притеснява този факт, тьй като вьзрастта е под 5 години + не е имала катастрофи.
Капризче - адски много ме заинтересова за матраците - моля те, би ли споделила инфото за кокос + алергии. Аз лично се бях насочила точно кьм такьв матрак. За сьжаление не мога да коментирам избора ти, освен, че зная, че е хубаво матрака да е твьрд, а показаният от теб отива кьм мек.
Ние миналата седмица купихме легло + количка (намерих ги на добра цена). Минаха отред тези 2 неща. Леглото изглежда огромно, направо гигантско:
Количката е Teutonia Cosmo (US модел) и ще дойде след 2 седмици. Виждала сьм я 1 пьт на живо - Окт 2009. Искрено се надявам да ни е удобна за използване.
Герганче, провери в продавалника дали има подобни да се продават - ако да - дай цена близо до другите или малко по-ниска.
«
Последна редакция: март 07, 2011, 21:17:48 от Anichka
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #386 -:
март 07, 2011, 21:21:05 »
Капризче
, на мен матракът ми харесва. Аз също съм чувала за алергиите от матраци с кокос, макар че всъщност не познавам дете с такава алергия, само съм чела. Но и аз взех без кокосови влакна, де.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #387 -:
март 08, 2011, 00:19:31 »
Това за алергиите и аз съм го чувала, но си взех матрак кокос+пяна. Все пак ще има протектор, ще има чаршафчета. Надявам се да нямаме проблеми.
За кош за кола - ние нямаме кола и не смятам да вземам, а като ни вземат от болницата се чудя - дали да се ползва коша за новородено (има опция за инсталиране в кола) и някой (примерно мъжа ми) да се прибира с градския, защото няма да има място за всички. Или пък беба да пътува в някого - примерно в мен? Колко опасно точно е това? И има ли забрана за това? Все пак болницата е само на около 15-20 минути път с кола от нас.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #388 -:
март 08, 2011, 07:46:14 »
Цитат на: menyanthe в март 08, 2011, 00:19:31
За кош за кола - ние нямаме кола и не смятам да вземам, а като ни вземат от болницата се чудя - дали да се ползва коша за новородено (има опция за инсталиране в кола) и някой (примерно мъжа ми) да се прибира с градския, защото няма да има място за всички. Или пък беба да пътува в някого - примерно в мен? Колко опасно точно е това? И има ли забрана за това? Все пак болницата е само на около 15-20 минути път с кола от нас.
Съветвам те да поставите коша в колата. Защо мисля така - две причини. Първо, предполагам си чела колко е опасно силното раздрусване на бебето - когато съветват да не ги дундуркаме. Второ, погледни статистиката какво се случва при катастрофи с претъпканите с мангали коли, в които жените държат децата в ръце. Не ми се иска да пиша повече чернотии, защото въпреки цялата информация ние българите никак не обичаме да спазаме закона, по нашите географски ширини да се кара пиян, с превишена скорост и без колан си е геройсво, пътните знаци са за балъци, завой може да се забрани само с двуметрова бетонна стена, а еднопосочните улици са винаги отворени в твоята посока. Ина е цитирала ЗДП. Там няма никакви изключения. Глобата е почти едно столче.
Активен
borovinka
Новак
«
Отговор #389 -:
март 08, 2011, 16:09:24 »
Цитат
Емили, да, кошниците за кола се ползват сравнително малко време, но аз не се сещам за някой друг бебешки продукт или вещ, който да е от жизнено значение за опазване на живота му. Мен ако питате, по-скоро кошарата може да почака месец-два и детето да спи в количката си, отколкото да се пести от кошницата за кола.
А единственото по-безотговорно нещо от бебе в кола без седалка е, то да е в кошница или кош за новородено, които НЕ СА захванати за коланите, а са придържани от майката.......
Нека звучи крайно, но аз предпочитам да знам, че доколкото зависи от мен съм осигурила на максимум безопасното пътуване на детето ми. И откъм наличие на седалка, и откъм избора на такава като марка, на която човек може да се довери.
С две ръце съм на това мнение и подкрепям както Ina_lemon, Bastet, така и HOTY. Жалко е, че в България родителите винаги намираме оправдание и сами си вярваме, огато просто не разбираме или не ни се иска да се запознаем по-добре с неща, които биха ни допринесли разходи. Аз също смятам, че най-важната покупка за едно дете е столът за кола. Той би спасил живота на детето ни в случай на инцидент, а не количката, кошарата или ваната, както Хоти спомена, когато има желание и съвест, има и варианти. Въпреки че самите производители не препоръчват закупуване на седалки за автомобили втора употреба, пак в краен случай е по-добър вариант от никакъв, има и такива под наем, пък и в крайна сметка това е задължителна покупка. Варианти има и относно продължителността на ползването им. 1. Те се използват от 0-13 кг. Аз използвах нашето до 1година и 3 месеца. 2. Има варианти 0 - 18 кг като по този начин се спестява закупуването на стол от следващата възрастова група 3. Има и междинна група от 9 - 25 кг и т.н.
Жалкото е , че повечето родители не са запознати с необходимостта от тази покупка, заради това, че държавата по нокакъв начин не ни информира за това. Заливат ни с всякакви други простотии, но не и с важна като тази информация.
За тези, които имат желание да научат защо е необходимо столчето за кола и как да изберем най-подходящото за нашето дете хората са си направили труда и са публикували достатъчно информация като тук например :
www.bwsafe.bg
и по-точно това:
http://www.besafe.bg/home/detski-stolove-za-koli-s-montaz-obratno-na-posokata-na-dvizenie
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...