Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 11:18:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204231 пъти)
matsinka
Сватбен ГУРУ
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #285 -:
февруари 17, 2011, 16:59:30 »
Цитат
Във връзка с дрехите бих добавила- лигавници. Аз бях взела 3, но се оказа че и 10 не ми стигат.
И ние ползвахме доста.Не точно само лигавници,ами и едни като памучни парченца.Дори и в болницата имаше такива.Стават да ги сложиш под главичката когато спи,за да не повърне направо на леглото,а стават и като лигавници,защото при нас в началото много мляко течеше-от устичката като заспиваше вече,докато го кърмех и не успяваше да изсмуче всичко.Сега една капка не прахосва,но в началото много течеше и много ползвахме.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #286 -:
февруари 17, 2011, 17:04:24 »
Момичета, хубаво сте описали дрешките, сега кажете и колко комплекта чаршафчета имате.
Аз днес докато пътувах към докторето и се замислих колко ли долни чаршафа ще трябват... Ако ползвам пелени за завиване или чувалчета за какво са ми горни чаршафи? Те май комплект вървят де, не съм сигурна
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #287 -:
февруари 17, 2011, 17:05:44 »
И аз имам много такива. За тази цел използвам тензухени пеленки останали от мен. Наистина парцалета такива са нужни сто и едно, за всичко - и за оригване на рамото, и за попиване на вьрната кьрма, за всичко
ПП.Много ти е сладък новия аватар
Ели, за чаршафи не знам, тя спи с нас и нямаме чаршафи.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #288 -:
февруари 17, 2011, 17:20:36 »
Аз купих 4 долни чаршафчета и 3 горни.Тук отделно се продават.Само долни,а горните вървят с кълъфка за възглавничка. Долните са ми с ластици отдолу (то май вече всички са така) и се оказа,че на този етап са ми много.Те бяха 2 пакета спо 2 вътре,но поне за сега не съм ползвала всичките,а само 2.Защото той е в чувалче и не е като едно време да се напикават децата,всичко да е мокро .Аз ползвам горния чаршаф,понякога му го метвам отгоре,но ние рядко топлим в стаята ,предпочитаме да е по свежо,да не е сух въздуха и затова го завивам по-добре.И кълъфката на възглавката ползвам,той само на нея спи.
По мое мнение 2 комплекта стигат.
И още нещо 2 броя тънки тензухени пеленки (постиламе я върху хавлииката,защото когато го омазнявам със зехтина да не мазня и хавлийката му).
Ръкавички ние не сме позлвали,като се има предвид,че до 3 м не сме му рязали и нокти даже.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #289 -:
февруари 17, 2011, 17:25:08 »
Ели, аз имам точно два комплекта чаршафи. Бо спи в чувал и повече не ми трябват. Горният чаршаф не го ползвам, но той си е в комплектите, така че няма как. Ако не ти се купуват цели комплекти, можеш да си вземеш само два - три долни чаршафа - продават се и отделни такива - аз имам такъв с ластик. Но все пак е добре да имаш поне едно цяло комплектче, ако случайно нещо не ви върви с чувала - на тебе не ти се стори удачно да спи в чувал, или на бебето нещо не му харесва, или и аз не знам - просто според мен е добре да си имаш един комплект и за резерв дето се вика.
Аз слагах под главичката в началото тензухени пелени като Ина, защото все връщаше по малко (или повече мляко) и често сменях. Сега слагам под главичката калъфките за възглавница, така ми е по-красотно, че са в комплект с долния чаршаф
.
«
Последна редакция: февруари 17, 2011, 17:27:13 от rozovka
»
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #290 -:
февруари 17, 2011, 20:06:28 »
Аз имам два чаршафа и редувам под главичката на бебко тензухените пелени и калъфките на възглавничките. Все още и за след баня ползвам такива пелени, защото попиват по-добре от хавлиите. Ама то и с пелените е драма. Имам 2 комплекта на бертони, които са ужасни. Вътре има четири платчета - една тънка голяма, една тънка малка, една дебела голяма и една дебела малка. Първо, че на всичките им висяха конците, та си отворих сума ти работа да ги подшивам, второ, че тънките са като марля и реално за нищо не стават, а дебелите са много дебели и ги ползвам само за след баня. Изобщо супер неудачна история. С 300 зора намерих по-нормални парцалета в тия "немските" магазини и от Англия. Сигурно има и други, но не ми се експериментира. Та внимавайте какво купувате. От тях колкото и да вземете, все са малко
Относно количките, моята има мека подложка дъното на коша и нямам нужда нищо да слагам. По принцип съм виждала, че се продават такива отделно. Винаги закопчавам колана. Никога не се знае кога ще ми хрумне да карам екстремно из парка или да слизам в подлез, та по-добре да съм подготвена. Според мен е по-добре бебо отсега да свиква, а не да ми реве после защо е вързан. А как ще връзваш малко бебе, ми
echy_
, както го връзваш в коша за колата. Същото е.
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #291 -:
февруари 18, 2011, 00:18:54 »
И аз да кажа за чувалчето,когато започна да рита и умишлено да се отвива беше неизбежно да се ползва,няколко пъти я намерих изстинала в кошарката,но преди това (до 9-10 месец) нямаше проблеми,но има смисъл в това да се пази новороденото дете от задушаване
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #292 -:
февруари 18, 2011, 08:59:19 »
Аз имам сигурно 5 комплетка чаршафи, като повечето ги купих просто защото много ми харесваха. Иначе за дрешките почти от раждането я обличам като голям човек - панталон, ризка, жилетка, отдолу с боди, през лятото с роклички или разни комплектчета с къси панталонки... просто за мен всички бебешки гащеризони са си пижами и с тях само спи
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #293 -:
февруари 18, 2011, 10:07:08 »
Ценна информация за покупките сте постнали, мерси!
Имам един въпрос - тези
кадифени
пижамки или пижамо-ританки, не са ли от изкуствена материя и подходящи ли са изобщо за лятно бебе?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #294 -:
февруари 18, 2011, 10:32:07 »
Цитат на: minalina в февруари 18, 2011, 10:07:08
Ценна информация за покупките сте постнали, мерси!
Имам един въпрос - тези
кадифени
пижамки или пижамо-ританки, не са ли от изкуствена материя и подходящи ли са изобщо за лятно бебе?
Моите са памучни. Наиситна са такива, защото ги пускам на висока температура в сушилнята, че да става бързо. На тази програма и конците им да бяха синтетика само, нямаше да издържат. Лятно бебе, лятно, ама лятото пак има хладни дни, хладни вечери.. не може денонощно по пaмперс да седи.. поне според мене.
Аз си държа детето по пижама по цял ден първо защото ме мързи да го обличам и закопчавам в 101 неща, второ ми е по-сладурски така, по-бебешки. Има време за дрехи за големи тепърва... то и зa момченцата какво пък толкова има .. нищо няма. Ако беше момиченце досега да съм го натикала в рокля от ехехееее-откога
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #295 -:
февруари 18, 2011, 10:51:00 »
Бастет, мерси за съвета.
Ще ги огледам днес и може и аз да се снабдя. Засега купувах само от тънък памук, че на мен ми е постоянно горещо, но май много съдя все по себе си.
То вярно, че за момчета няма толкова много предлагане като за момичета, но как става така че все намирам по нещо ново да му купя.
Тук са ми досегашните покупки (
дрешки бебе!
лошо качество снимки, по тъмно снимах) - има и едно чувалче, купено просто защото ми хареса. Сега чак се замислих, че може и да не е за новородено, пък може и доста топло да му бъде за спане по горещините, ама нали си е хубаво
«
Последна редакция: февруари 18, 2011, 11:02:13 от minalina
»
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #296 -:
февруари 18, 2011, 11:24:30 »
А, Бастет, не казвам, че са пижами - просто като такова ги ползвам:) Знам, че занапред все дрехи за големи ще носи, но просто не устоявам. Е, като гледа нашето дете мъжът ми на няколко пъти се изложи и пита познати защо техните са ги извели навън по пижама, ама след това му обясних
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
февруари 18, 2011, 12:40:25 »
И аз ги ползвам за пижамки .Просто са ми по-удобни от колкото класически пижамки в двете части,макар че майка ми и такива беше купила.
Нашето бебе е лятно -средата на юли и в началото само с тип плюшени и дебели (доста дебели ) памучни гащеризончета беше.В началото ,говоря първия месец,месец и половина,после в Бг и по къси гащи и тениска го обличах,но беше на 45 дни вече.И аз преди мислех ,че плюшените са изкуствени и супер много се чудих -защо ги слагат мамите на новородени бебчета,но са памук.Дори тук много повече се ползват от тънките памучни,може би защото като цяло е по-студено ли незнам.
minalina, много са ти готини покупките.
И аз обличам дреб в панталонки или дънки ,пуловерчета без ръкави и т.н.Само един съвет,като взимаш дънки и панталонки,гледай да се разкопчават от долу.По-удобно и бързо се сменят пампите.Гащеризончето ти е много сладурско,гледам че то се разкопчава.На мен ми е много удобно с такива гащеризони,които се разкопчават.Хем беб изглежда шик, хем и не трябва целия да го събличам заради пелените.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #298 -:
февруари 18, 2011, 13:23:45 »
Цитат на: minalina в февруари 18, 2011, 10:51:00
Тук са ми досегашните покупки (
дрешки бебе!
Стас, страхотно сте се обзавели ! Тея бодита с якичките на Жакади са
Вьобще Жакади имат божествени модели. Ако можех да си ги позволя, само там бих пазарувала. Много са ви яки нещата. Браво !!
Ако мога да дам сьвет - купи си и няколко (2-3) велурени пижами. За всеки случай. Вземи един или три месеца. И тея пижами са памучни, да. Даже няколко от моите са от био-памук, но гледай сьдьржанието все пак, че понякога го мешат сьс синтетика, за стабилизация на влакното.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #299 -:
февруари 19, 2011, 00:18:42 »
Матсинка, Ина,
рапорт приет - обзавеждам се с тези нощнички (тенкю!). Само да ги намеря по нашите географски ширини, че днес заложих на C&А и уж Еко текс материя, уж Био памук, а той памукът примесен с полиестер (имаше поне 20 вида нощнички от този тип и всичките такива). Ина, ти от кой магазин се снабди (в Моноп-а дали има?)
Цитат
Ако можех да си ги позволя, само там бих пазарувала.
Ами аз затова само по намаления там пазаря
Иначе днес преизпълних плана и бебс вече е горд собственик на бебе-мобил и креватче.
За първото, какво го мислих пък какво стана - тотално неочаквано намерих днес комбинация от немско качество, манерврена и що-годе лека количка, подходяща за градски условия и най-важното макси кози и кош, номер 1 в класацията за устойчивост в краш-тестовете. Реших и че ще се отказвам от скъпите бугабу и стоке, че няма смисъл за най-много 12 месеца толкова пари да давам. И така сега сме с Бритакс-Ромер. До преди малко правехме "лончета" в хола. Сега ще се молим и бебето да иска да седи в нея.
И леглото Стоке купихме и вече спокойно можем да чакаме фъстъка.
«
Последна редакция: февруари 19, 2011, 06:29:16 от minalina
»
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]