Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 14:45:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 13  (Прочетена 204555 пъти)

mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: февруари 15, 2011, 21:35:16 »

Приятелка има Bugaboo Cameleon - детенцето й е на 2 години и 4 месеца, слабичко е, вътре му е удобно и широко. Разхождахме се в парка и тя ми даде да бутам количката. Терените бяха разнообразни - трева, асфалт, паваж - преминаването им мина безпроблемно. Хареса ми маневреността на й, може да се управлява с една ръка. Лека, само 9,5 кг, с детето вътре въобще не я усетих като тежка или трудна за бутане, а и возехме кошница за пикник. Аз още нямам шофьорска книжка и метрото ще ми е единствено средство за превозване. Някой от по-старите станций са доста тесни или пък имат доста тесни асансьори, та затова се насочих към Bugaboo, цената им втора ръка също е доста висока, та си мисля, че човек може да си възвърне инвестицията.

От друга страна Teutonia имат много екстри, но ми се струва доста тежка, около 15 кг и масивна.

Очакваме Хер бебе средата на юни, дали порт-бебето или мекият кош няма да е много подплатен и да е задушен за бебето?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #256 -: февруари 15, 2011, 21:36:17 »

Аз си взех матрак на Пали, заедно с леглото. Взех го без кокос, защото кокосовите влакна супер теоретично и хипотетично можели да предизвикат някакви алергии - това го четох някъде.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #257 -: февруари 15, 2011, 21:38:21 »

mgoranova, без да мога да вляза в толкова подробни сравнения като Anichka, според мен Бъгабуто е по-подходящата градска количка. Аз страшно харесвам и Теутония, но са наистина много тежки.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: февруари 15, 2011, 22:14:04 »

Хайде аз като собственик на Teutonia да се изходя  blum
Доволна съм от количката, имам комбинацията от летен кош + портативен зимен (за модел Козмо става въпрос). Отделен зимен кош е безсмислен. Портативният кош не е задушен, напротив, има много място. Евелин е почти на 10 месеца и все още спи в него, може да се учудите, но не съм я слагала само в другия кош. Побира се в портативния, в легнало положение се вози и спи като пън в количката на всяко излизане. Толкова дълго никъде другаде не спи. Количката изолира много добре от вятър и студ. Минусовите температури не ни спират и детето бива извеждано всеки ден, иначе ако трябваше да чакаме да се стопли, може и да не разбере какво е разходка. Количката е безумно тежка, това е вярно. Но в моя случай това не е проблем, тъй като нямам и една стълба къде да качвам. Бута се с една ръка. Това е моят опит с Teutonia. Toва не означава, че за някой друг ще работи. Зависи от лайфстайл и от място на живеене. Ние сме в блок с асансьор, живеем на централно място, не ми се налага да слагам количката в багажника на колата кой знае колко често. Като излизаме с кола грабвам шасито с адаптера за столчето за кола и така. Имаме огромен багажник и мястото не ми е проблем. Само шасито и кар сийта заедно са доста леки като комбинация.
С Бъгабу нямам опит, много ги суркат из нашите ширини. На мен не ми хареса материята им и това, че дупето на бебето остава под буквата V като се пусне облегалката в напълно легнало положение краката стърчат нагоре. Не ми хареса и цената. По-лек вариант на бъгабу е bugaboo bee: http://www.bugaboo.com/learn/bugaboo-bee?id=6010
Нямам представа дали ги продават на европейския пазар.
Бягам, че хуничката се събуди.
« Последна редакция: февруари 16, 2011, 06:19:31 от ellie_bellie » Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: февруари 17, 2011, 10:09:04 »

Благодаря на всички за помощта give_rose.
След дълго обсъждане и кормуване в магазина, най сетне си поръчахме количка.
Претендентите бяха Bugaboo Cameleon и Teutonia Mistral S. По неведоми пътища ни допадна друг модел на Teutonia и се оказа коментираният вече от Ели Cosmo. Ели, хиляди благодарностти, коментара ти много ни помогна. Килограмите са 12 и не изглежда толкова масивна и тежка, колкото Mistral S.
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1Ze_v5wy9Ck?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></embed></object>
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: февруари 17, 2011, 10:59:38 »

Супер е количката, точно такъв тип харесвам и аз good
А ако не е тайна каква е цената?
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: февруари 17, 2011, 12:37:12 »

mgoranova, Честита количка  Bravo give_rose
Аз гледам Cosmo-то тук, като тази страница ти дава да избереш модела на шасито + спирачка + цвят на седалката
тук са портативните зимни кошове
Цветовете
Изпращат до доста страни като гледам, като ако купиш над 300 еуро е безплатно:
http://www.pingpong-online.de/osc/shipping.php
Цената всичко е 759.70EUR....  huhhuh.gif
« Последна редакция: февруари 17, 2011, 12:41:21 от Anichka » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: февруари 17, 2011, 12:45:10 »

Момичета,виждам,че говорите за колички,но имам един въпрос.
Знае ли някой по-вещ какво му трябва на едно новородено като дрехи на първо време?
Това ми е първо бебче и си нямам на представа какво трябва да му купим  pardon
Извинявам се за глупавия въпрос  blush
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #263 -: февруари 17, 2011, 12:54:40 »

Бодита с късо ръкавче - за отдолу под дрешките, цели гащеризончета с дълго ръкавче и с копчета от вътрешната страна на крачолките за бърз достъп до пампата и няколко комплектчета ританки с блузки. Също терлички или буйки, защото е важно да му е топло на крачетата на бебчо. Това е най-най-важното на първо време - говоря само за дрешки - после сама ще се прецениш с какво ти е най-удобно, как ти е най-лесно.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: февруари 17, 2011, 13:00:44 »

не съм мама още и само чета, но съм съгласна с поста на розовка.
За бройката бих добавила, че мисля да имам за първите 1-2 месеца бодита за всяко хранене, ако се наложи да сменям - тоест поне 8-10. Гащеризончета поне 5-6. Чорапки 3-4 мисля, че са ОК.
Аз ще бъда абсолютно сама и едва ли ще мога да пера повече от 1 път на ден.
Как Ви се струват тези сметки без кръчмар?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #265 -: февруари 17, 2011, 13:02:37 »

7-8 памучни бодите без крачоли.
5-6 кадифени пижамки от тоя род:

или комплекти от две части:

2 спални чувалчета
3 шапчици
4 чифта чорапки
2 пелени -една по-дебела и една по-тьнка
1 космонавт

Това са ти основните неща.

После ти може да си варираш - да си купуваш повече бройки, или ако не те кефят бебешките пижамки, можеш да ги замениш с панталон и жилетка или каквото ти харесва.

Дала сьм ти минималния според мен списьк за оцеляване. Оттам, нататьк ... всеки с вкуса и мнението си  Wink

Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
« Последна редакция: февруари 17, 2011, 13:05:48 от inaxastra » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: февруари 17, 2011, 13:05:40 »

Записах си всичко  Yes Много голямо брагодаря за бързите отговори!  give_rose thank you thank you thank you
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: февруари 17, 2011, 13:08:17 »

Супер, поолучила съм горе долу нещата.
Rozovka, Ина, Благодаря  give_rose
Имам въпрос и аз към мамите, моля Ви не ми се смейте  blush
Относно тези чувалчета за спане - от кой месец се използват - тук се продават от 0-3, но четох, че бебчето като било толкова малко можело да влезе навътре и да се задуши и по-добре пеленка и чувалче от 6+ crazy
Пък нали в началото не мърдали бебчовците толкова, има ли значение с какво са завити - пелена или вмъкнати в чувал? Или зависи колко е шавливо бебчето?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #268 -: февруари 17, 2011, 13:12:04 »

Вьв Фр всичко освен чувалче е забранено. Изискват ги в болницата за изписването като най-безопасно нещо. Абсолютно не сьветват пелени, вьзглавници, одеала и пр.

В Италия чувалчетата не сьществуват. Там са на пеленки.

Ние имаме чувалче от най-малкия размер. Закопчава се на рамената с копчета и не виждам как Марта може да влезе вьтре. Струва ми се безопасно.
Иначе имаме и пелени, но не ги използвам особено. Чувалчето ми е най-удобно, пьк може и франсетата да са ми промили мозька  pardon

* Capture d’écran 2011-02-17 à 12.13.55.jpg (68.51 KB, 543x438 - видяно 236 пъти.)
« Последна редакция: февруари 17, 2011, 13:21:12 от inaxastra » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #269 -: февруари 17, 2011, 13:54:40 »

Ами купи си за начало от най-малките чувалчета, общо-взето по тялото на бебчо. Не виждам в такова малко чувалче как точно ще влезе навътре. После ще си вземеш по-голямо и с повече пространство.

Да добавя, че под "гащеризончета" имах предвид тези кадифени пижамки, които Ина е пуснала, просто всички им казват различно - пижамка, гащеризон, боди с дълъг ръкав и крачоли... това имах предвид. Също две - три памучни пелени - стават за всичко - завиване, увиване, подпиране, постилане, за количка, за легло, за всичко... аз не ги писах, защото не ги броя за дрешки, но са много важни, аз ги използвах за всичко в началото.
« Последна редакция: февруари 17, 2011, 13:58:05 от rozovka » Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: