Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 11:28:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204281 пъти)
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #195 -:
януари 29, 2011, 22:26:23 »
Аз имам и мек, какъвто е показан и залъгалка, но залъгалката въобще не ми проработи!!! А с мекия съм си мерила температурата, когато ми се запуши гърдата и имах треска и изписукваше на 38, като продължих да го държа ми показваше 39, а с живачния ми беше 39,7...Попринцип залъгалката би бил най-удобен ако работи...Аз не съмм причърженичка на мерене на температурата от дупето...
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
януари 29, 2011, 22:48:47 »
Ние от доста време сме с Quiko термометър за чело /става и за ухо/ и съм много доволна. Мери температурата бързо и лесно и е учудващо /за мен/ точен. Само се прекарва по челото и докато стигнеш до другия край температурата е измерена. Изобщо няма нужда да разбутвам и будя детето, ако спи например. Малко по-скъпичък е от другите, обикновените, но аз го приемам като инвестиция. Ето такъв е:
Ина, при нас в болницата мереха температурата на бебето под мишницата.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #197 -:
януари 30, 2011, 07:54:32 »
Аз досега температура съм мерила само веднъж. За себе си си я удсещам с точност до 5 дестети
На бебко я мерих след ваксините. Имам комплект термометри на Philips
Залъгалката.. колко да е удобна, моето бебе не пие от шише, не джвака биберон и меренето го провеждам с едната ръка на тила му и с другата му натискам термометъра в устата
Но със сигърност по предпочитам пред мерене в дупето. Мерила съм така на котките ми, не, благодаря. Само че за всеки случай взех и такъв с мек връх, защото знае ли човек..
Но не става много бързо. Може би 20-30 секунди поне отнема да отчете. Или на мене ми се вижда толкова докато се борим, не знам. Затова пък в устата го няма проблема ако бебко е потен. Защото в такъв случай не би следвало да са верни показанията нито от изпод мишничката, нито от челото.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #198 -:
януари 30, 2011, 09:22:03 »
Цитат на: svetli в януари 29, 2011, 22:48:47
Ина, при нас в болницата мереха температурата на бебето под мишницата.
Е да, ама франсетата са анална нация. Те и вьзрастните там си я мерят
А и половината им лекарства са с перанално прилагане
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #199 -:
януари 30, 2011, 09:44:12 »
Светли,много е готин твоя термометър!Направо ми се вижда като някаква луксозна вещ,ама цената не ми е никак по джоба.
По аналните процедури не си падам,та за туй си мислех дали е по-удобно с биба,от колкото да натискам под мишницата.
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #200 -:
януари 30, 2011, 10:03:30 »
И мен много ме блазнят термометрите за чело. Още се почесвам.Не съм чула в БГ да искат термометри в болницата. А това, че франсетата си мерят температурата анално ме срази
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #201 -:
януари 30, 2011, 19:57:58 »
Термометрите залъгалки винаги съм се чудела как се почистват след това - надали могат да се стерилизират, пък със спирт като обикновените
аз сега имам обикновен, но мисля за следващото мисля да взема такъв за чело
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #202 -:
януари 30, 2011, 20:53:53 »
Цитат на: monikabiri в януари 30, 2011, 19:57:58
Термометрите залъгалки винаги съм се чудела как се почистват след това - надали могат да се стерилизират..
Моят се стерилизира като се вади термосензора.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #203 -:
януари 31, 2011, 16:11:16 »
На дете до 1г. е да кажем задължително да мери в дупето,айде препоръчително,ако имаме само обикновен термометър,ако нямаме от скъпарските,това е!
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #204 -:
януари 31, 2011, 18:31:57 »
Цитат на: Данитка в януари 31, 2011, 16:11:16
На дете до 1г. е да кажем задължително да мери в дупето,айде препоръчително,ако имаме само обикновен термометър,ако нямаме от скъпарските,това е!
Не съм много съгласна, няколко педиатъра ни казаха да мерим температурата в дупето само в краен случай. Иначе я меря под мишничката. А от електронните не съм доволна, ама никак. Зара с температура 39,3, електрония показва 36,8-37 градуса. Ами ако бях повярвала на него?! Та аз лично съм с две ръце за живачния. И около мен няколко познати не са доволни от елекетронните. Не разбрах само защо спряха живачните от продажба?!
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #205 -:
януари 31, 2011, 18:56:36 »
Аз доколкото разбрах точно заради живака са спрени, че е опасен.Така чух.За електронните, аз също, ама никак не съм доволна.Нямам такъв, но бяхме на гости при сестра ми тя има и вечерта Рая беше доста кисела, пареше ми и измерих Т с електронния - ами показа 35 градуса, баба ми го изпробва на нея е там вече даде резултат от 33 градуса
. В къщи съм се запасила с 4 живачни и ги пазя като очите си.Иначе и аз меря под мишничката.
«
Последна редакция: януари 31, 2011, 18:59:10 от Дидка
»
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #206 -:
януари 31, 2011, 19:10:35 »
Ние купихме този, но всякаш винаги показва една и съща стойност...май и аз ще се доверявам на живачният когато имам съмнения
chicco-4756.jpg
(12.28 KB, 480x480 - видяно 270 пъти.)
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #207 -:
януари 31, 2011, 20:21:45 »
Аз също после проверявам с живачния, като го слагам под мишничката...колкото за меренето в дупето...ами чела съм че има опасност.
Активен
london80
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #208 -:
февруари 01, 2011, 00:15:37 »
Цитат на: menyanthe в януари 16, 2011, 22:40:20
За бебетата - пълното легнало положение е задължително до 6-тия месец, но доколкото разбрах от баща ми и впоследствие бебчето има нужда да си е легнало през голяма част от времето - чак до около годинка. Т.е. е хубаво летния вариант да има легнало положение - за да може примерно да го сложиш седнало за 5-10 минути, после да го оставиш пак да си легне и така постепенно да увеличаваш времето. А може и с тези зимни кошове, които могат да се сложат и седнали първоначално...
За количките - изпаднах в някаква дива чуденка - след едноседмично обикаляне и мислене и премисляне и какво ли не, вече имам чувството, че си сменям мнението през 5 минути едва ли не... Сигурно е от бременността.
За момента избирам между 2 модела (утре като се събудя, може и да съм на друго мнение
)
Единият е Easywalker Qtro:
http://www.easywalker.nl/bul/qtro.html
А другият: Concord Fusion.
Основните им разлики: easywalker-a е с по-кофти тапицерия и с помпащи се гуми (което е допълнителна грижа и на мен не ми харесва особено); concord-a е със супермекичка тапицерия, която предполагам ще бъде доста удобна за беба, освен това е и с пластмасови колелца, но пък е по-ниска (неудобство за мен и татко й) и освен това се сгъва малко по-трудно. Освен това concord-a има възможност коша за новородено да става на седнало положение и освен това може да се монтира в кола. (не че ще ни се налага често да пътуваме с кола поне в началото, но все пак си е един плюс).
На пратика основното предимство на easywalker-a пред concord-a е височината и по-лесното сгъване май (не съм виждала коша за новородено на живо на concord-a и честно казано нямам представа какво му е матрачето, но easywalker-a е с доста добро матраче -дебело е около 5 см някъде и има много мекичко покритие отгоре.) За сгъването - за мен е важно, тъй като ще ми се налага всеки път да я сгъвам и разгъвам, понеже ни е доста малко жилището, а навън (във входа) ме е страх да я оставям, за да не ми я откраднат. Но пък предполагам, че и със сгъването на конкорда ще свикна след 10-тия път.
Аз съм за Easywalker
Mnogo e gotin i udoben
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #209 -:
февруари 01, 2011, 14:56:40 »
Мамчета я кажете заслужава ли си да си инвестирам парите в активна гимнастика?! На нас ни подарриха една на Fisher Price, но ми е много посна, няма опция да се закачат допълнителни играчки и такива ми ти щуротии и съм решила евентуално др да взема. Та сега се ровя из нета и търся
, спрях се на Tiny Love на Kick & Play ето я
и много й се чудя
това са й опциите:
• Музикален интерактивен панел Kick & Play™ за активиране от бебето (с две позиции)
• Отворена или затворена ограда
• Голямо огледало
• Арките се сгъват за лесна смяна на пелени
• Капачета „повдигни & намери”
• Дрънкалка-лъвче
• Камбанка-пате
• Дрънкалка с мъниста
Моля споделете мнения
Активен
Страници:
1
...