Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 15:01:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204602 пъти)
elen4e13
Ентусиаст
Нашето слънце
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #90 -:
януари 18, 2011, 09:55:00 »
Здравейте момичета имам нужда от помощ.....
Постоянно ми дават съвет около мен да купим а бебо вижте на снимката...На мен от една страна ми се струва логично и необходимо, но от друга защо трябва да мъча бебето, като му слага някакви ограничения на спането.Т.е няма ли да получи така някакво изкривяване, тъй като няма да може равномерно да спи и на двете страни, а иначе за задавянето апелирам за покупката.Може да ви се стори глупаво от моя страна, но сме още никъде в отглеждането на бебчета.
q97b1.jpg
(13.71 KB, 300x300 - видяно 3251 пъти.)
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #91 -:
януари 18, 2011, 10:00:09 »
elen4e13
според мен тази покупка е излишна, но все пак ти си прецени
Бебо първите дни както го оставиш така ще спи, пък след това когато започне да си шава, не мисля че има нужда да го ограничаваш
За дъждобрана съм "за" това да си стой в количката за спешни случай
Ние също имаме Бертонския за 10лв. как се слага точно така й не разбрах и всеки път го нахлупвам както ми дойде, докато се приберем в дъжда...ползвала съм го общо 2-3 пъти
Активен
dodo23
«
Отговор #92 -:
януари 18, 2011, 10:16:58 »
Еленче,аз такава възглавница(така ли се казва?) нямам никакво намерение да купувам.
Като завиеш бебчето и леко подпъхнеш одеалцето откъм гръбчето му,новороденото със сигурност няма да може да се търкулне.
Ако с тази покупка ще се чувстваш по-спокойна,купи си я.Аз не я считам жизнено важна.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #93 -:
януари 18, 2011, 11:04:59 »
Момичета, да ви питам, бебето като се роди в началото слагат ли му се чорапки? Не ми се смейте, ама нямам представа наистина. Мисълта ми е че нали се слагат ританки(тези които крачолчетата им продължават и като чорапки). И в този случай май не се слагат чорапки. Ама не знам де...
И изобщо как се облича лятно бебе? Не знам изобщо какви дрешки трябва да подготвя. Четох някакви списъци из нета, обаче ми се струват много общи...
Активен
dodo23
«
Отговор #94 -:
януари 18, 2011, 11:10:04 »
Капризче,аз знам че на "зимните" бебета се слагат чорапки.
Като се събуе ританката да се сменя памперса е добре крачетата да са обути за да не настиват.
За лятото не ми се вижда необходимо да се обуват чорапи под ритънката.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #95 -:
януари 18, 2011, 11:23:12 »
Капризче, да ти кажа, Митака се роди в края на май - все още не беше същинско лято, но не беше и студено.
През юни, юли и август, когато бяха най-горещите дни, аз съм го обличала с боди - като потниче или с късо ръкавче, в зависимост от времето, за през нощта - боди с дълго ръкавче или гащеризонче, ританки, а отдолу или отгоре - много тънички чорапки, само сутрин и следобед и вечер. През деня, когато и в къщи беше доста горещо, е стоял само по боди с късо ръкавче и ританки, или къси панталонки и блузка с късо ръкавче - нещо такова. Поне според мен е важно докато е малко бебе - до третия - четвъртия месец, да има понещо на крачетата, щото все пак като сях ги стои на едно място, изстива бебчо. Събувала съм го бос като го изведа навън например, само съм слагала, ако е не чак толкова горещо, тънка пеленка отгоре, да не е съвсем голичък.
Според мен ти трябват тънки памучни дрешки - бодита с къс ръкав, дълъг ръкав и от тези като потничета, те са удобни, защото можеш да ги обличаш под блузка с късо ръкавче и хем не му е гол кръста на бебето, хем е на тъничко и не се спарва, гащеризончета - от този тип с ръкавче и крачолчета, аз тях ги ползвах за сън най-вече. Не съм обувала чорапки под тях, щото го завивах с чаршафче.
Надявам се, че ме разбра, ако нещо мога да ти помогна - звънкай
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #96 -:
януари 18, 2011, 11:32:45 »
Мерси мацки. Сега ще гледам и в нета какво пише. Гери, от твоя пост горе долу ми стана ясно кое какво и как. Сега остава да си систематизирам нещата в един списък и да не го мисля повече до момента, в който дойде време за покупките.
Ааа, забравих да се похваля, че купиме първата покупка за бебока. Взехме шапчица, нали това трябвало да е първото, което се купува. От Лондон колежката ще купи козметиката другата седмица и за това избързах да купя шапката. Шапето е уникално просто, толкова е малко и като си помисля, че ще стои на главата на дете и чак се чудя как може да има нещо толкова малко. Както и да е, спирам се, че излязох съвсем извън темата...
Активен
dodo23
«
Отговор #97 -:
януари 18, 2011, 11:50:05 »
А никакво спиране-дай снимка да видим шапето
Активен
elen4e13
Ентусиаст
Нашето слънце
«
Отговор #98 -:
януари 18, 2011, 12:02:07 »
Мерси мамчета и аз мисля, че е излишно....
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #99 -:
януари 18, 2011, 12:02:18 »
Капризче, честито да ви е шапето и все хубави дрешки да купува мама! Аз не съм слагала чорапки под ританките, когато стана по-хладно съм обувала терлички върху тях. Не се притестнявай, бързо ще намериш твоя начин на обличане на бебока.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #100 -:
януари 18, 2011, 12:55:41 »
elen4e13
аз имам тези вьзглавници, защото бебето ще спи с нас, в нашето легло и това ни огранчиава да не го притиснем.
Ако вашето си има легьлце, за какво са ти?
Ели
, честито шапчица
Много е вьлнуващо, нали ?!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #101 -:
януари 18, 2011, 13:15:28 »
Аз чорапки и терлици не употребявам за бебето - както между другото самата аз все боса ходя
. Такава възглавница-антиобръщалка не знам, може би като почне да се върти бебето ще е необходима, но засега нямам. Относно спането заедно, нашия тати безславно напусна семейното ложе и се спаси в друга стая, а аз имам дългогодишен опит от спане с котки и спя с бебето без помощни средства още от родилния дом, за ужас на персонала там
А само да кажа за дъждобрана, нямам предвид да не се използва когато вали, естествено че не е забавно да намокриш цялата количка със всичките й такъми, дето няма да изсъхне дни наред после, имам предвид да не се използва непрекъснато - примерно цяла заима от-до, както гледам се практикува тука по градинките.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #102 -:
януари 18, 2011, 13:19:05 »
BASTET за после не става, защото е само до 5-6 месеца. Т.е точно като почне да се обрьща и му става малка.
Ние бая се чудихме дали да я купим, ама решихме да си направим тоя кеф
Иначе за това доколко ще е ефикасна и служи ли наистина за нещо...
За протокола: леглото ни е 140, а Фабио няма да се мести. Ще спим тримата.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #103 -:
януари 18, 2011, 14:05:44 »
Аз докато се вкуча за дъждобран и сте изписали 2 странички.
И според мен си е нужен,ние имаме обикновен за 8 евро,тук много често вали, 195 дни в годината и си е много нужен.А и като се замисля ,колко пъти ни е спасявал на центъра или в парка...,защото ние правим разходки от по 3-5 часа.
Обиколници ни подариха и ги сложих преди 2-3 седмици едва.Но Виктор драска с ноктенца по всичко,а и имат и друг ефект,когато се събиди,винаги се оглежда по картинките (на зайчета са).А аз ако имам нещо спешно,винаги като го оставя в кошарката и той и зяпа поне 5-10 мин.Сложила сам от всякъде (трите страни,)само отпред не,но като поотрасне и там ще трябва сигурно,незнам.
elen4e13
, и аз докато бях бременна се чудих доста все мислех,че няма нужда,но още от родилното започнах да му слагам една малка възглавничка от зад на гръбчето,защото в болницата ме предупредиха,че имат случай на живо родени бебeнца,които са починали от задавяне (повърнато мляко).Не искам да плаша никой,макар че като ми го казаха,бях много благодарна за съвета.И общо взето ние
не
ползваме възглавница по предназначението й,ами за отзад на гръбчето и все ощте го подпирам ,всеки път сменям страната. В Германия много мaйки са ми казвали,че взимат тези възглавнички,зашото иначе бебетата си избират любима страна и все на нея спят и може да им се сплескат главичките от нея страна.Една позната като разбра,че не ползвам такава каквато си показала и ми подари,но както Ина е казала явно са до определено време, т.е. на нас не ни става вече.
Капризче, За обличането, Виктор се роди средата на юли и първия месец бяхме само в цели гащеризончета,който аз ползвам за пижамки,но през втория и третия,когато съм му слагала дънки и панталонки или къси гащи съм му слагала чорапки ,за да не е бос,но върху ританки никога (лятото,сега вече-да). А бодита с дълаг ръкав купих,но не съм ползвала,дори и сега сме все с къс или без (тип потник) бодита.Не мисля ,че на дребен му е удобно с боди дълъг ръкав,блузка,после якенце или космонафт (става много ръкав,много нещо).Сега му слагам тънък чорапогащик под панталоните и отгоре кецове или чорапки, или терлички,но ние ползваме целите гащеризончета само за спане май.Но не се притеснявай,бързо ще свикнеш!
«
Последна редакция: януари 18, 2011, 14:31:25 от matsinka
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #104 -:
януари 18, 2011, 15:26:37 »
Ели основния ми съвет е да не купуваш много дрехи, купи основни неща - 2 бодита потник, 2 с късо ръкавче, 2 с дълго ръкавче, 2 цели гащиризончета...аз примерно ги предпочитам за по малко бебе пред варианта ританки и блузка... Вземи 2-3 чифта чорапчета, ще прецениш в последствие кое ще ти е наистина удобно за твоето дете...Не се презапасявай с дрехи, няма нужда
И покажи снимка на шапчицата че и ние се вълнуваме покрай теб
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9