Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 12:27:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 13
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 13 (Прочетена 204462 пъти)
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: "Покупки за бебето и детето" 13
«
Отговор #60 -:
януари 15, 2011, 22:04:35 »
Аз може и да греша, но моята количка е Чиполино и ако не беше ми дадена да я ползвам сигурно много щеше да ме яд...не че е лоша, много е зрава, кара второ поколение, но тези 4 колелета...ами по софийските тротоари, целите в надигнати плочки, направо е ад...докато отида до парка съм цялата потна...В парка загледах един модел на бертони карера, и попитах една мама с такъв и каза, че е много доволна и ми даде да го пробвам и наистина мнгого леко вървеше и беше много маневрена...и аз се замислям...казаха ми и че на Симеоновско шосе, а сега забравих магазина, голям за бебешки стоки, нещата като цяло били по-евтини, а за количките разликата можела и да достигне и до 100 лева
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #61 -:
януари 15, 2011, 22:17:12 »
m_eleva19 извинявай, че така се меся. магазина за които говориш е Вис виталис и наистина има голямо разнообразие на стоки за бебета и деца.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #62 -:
януари 15, 2011, 22:50:22 »
Браво Ради, добре че се намеси...
много ме беше яд, че му забравих името...мисля да го посетя, че ми казаха че има хубави, български памучни боденца и дрешки...аз много уважавам българските стоки
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #63 -:
януари 15, 2011, 22:58:32 »
Аз днес когато ходих в магазина гледах
Bertoni Carrera
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/6687
и ми се стори доста маневрена. А когато казах че съм се спряла на двата модела ми казаха че бертони е по маневрена и удобна за мама а чиполино максима
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=325
е по удобна за бебето защото зимният кош има три положения на гръбчето а летния кош ляга изцяло. Докато при бертони това го няма. Едното за сметка на другото
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #64 -:
януари 15, 2011, 23:38:32 »
m_eleva19 една приятелка има бебче на 3 мес и почти всичко от там си купиха и не се е оплакала ,а ето и линк
http://visvitalisbg.com/store/index.php
mihova това може да ти помогне
http://vbox7.com/play:e9d32ee4
и бертони
http://vbox7.com/play:e017a00e
«
Последна редакция: януари 16, 2011, 01:00:08 от radi.
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #65 -:
януари 16, 2011, 10:04:06 »
Михова,нямам мнение за количките,но ако пред мен стоеше такава дилема щях да избера това,което е по-добро за бебето.
Мами,до колко месеца бебчето трябва да е в напълно легнало положение?
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #66 -:
януари 16, 2011, 10:46:22 »
Момичета благодаря ви за мненията.Вече твърдо реших ще взема чиполино максима.На бебка да и е удобно.
dodo23
и аз не съм сигурна до кога бебчето трябва да е в напълно легнало положение, но кошчето за новородено го дават до 6 месеца. Не знам за София обаче тук за нашие Сливенски улици не знам каква количка трябва да си взема
.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #67 -:
януари 16, 2011, 19:12:51 »
Момичета, не зная дали въпросът ми е за тук, но не намерих по-специализирана тема, затова ще питам:
Тъй като купих стъклени шишета, на НУК, за първите месеци, сега изниква въпросът как да ги стерилизирам? Разбрах, че стерилизаторите за микро са подходящи само за пластмасови шишета (логиката, за което не мога да си обясня
), а за стъклени били подходящи само електрическите парни стерилизатори (или пък изваряване във вода, но пък то отнема повечко време и не ми се ще сякаш...). Да, ама тези електрическите са си цифра и много се чудя какво да правя.
Вкъщи имаме автомат за минерална вода с озониращо отделение долу. Ето такъв:
От фирмата са казали на половинката, че това озониращо отделение е предвидено за стерилизация и убиване на всякакви микроби
Та, имате ли някакъв съвет или мнение по въпроса като цяло? Както и за озонатора? Как да постъпя?
Благодаря ви предварително
«
Последна редакция: януари 16, 2011, 19:33:40 от ˙·٠Butterfly™٠·˙
»
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #68 -:
януари 16, 2011, 20:00:15 »
Абе я не се плаши, аз стерилизирам в тенджера и нямам никакви проблеми. Изобщо не е толкова сложно, колкото изглежда. 5-литров "казан" ми става готов-стерилизиран със всичко вътре за 23 минути. Вадиш със щипка нещата, нареждаш на поднос и изстиват и се изсушават за секунди - докато извадиш всичките, първите са готови за употреба. Парните обикновено са за 20 минути, освен ако не са от ония най-умните
.
На кутиите на шишетата ми пише, че можело да се мият в миална вместу да се стерилизират, ама някак си не смея.. тенджерата си е изпитана работа..
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #69 -:
януари 16, 2011, 21:06:18 »
додо незнам бебетата до кога ТРЯБВА ДА СПЯТ НА равно, ноо ще ти кажа, че по препоръка на лекарката, Раличка спи на възглавница, голям,а от първия месец, само че я повдигам от кръста нагоре...
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #70 -:
януари 16, 2011, 21:28:15 »
Елева, повдигането сигурно е защото Раличка връща храна след хранене? Да не е рефлукс? По принцип за новородени с рефлукс се препоръчва така да е повдигнат матрака или възглавничка да се сложи.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #71 -:
януари 16, 2011, 22:40:20 »
За бебетата - пълното легнало положение е задължително до 6-тия месец, но доколкото разбрах от баща ми и впоследствие бебчето има нужда да си е легнало през голяма част от времето - чак до около годинка. Т.е. е хубаво летния вариант да има легнало положение - за да може примерно да го сложиш седнало за 5-10 минути, после да го оставиш пак да си легне и така постепенно да увеличаваш времето. А може и с тези зимни кошове, които могат да се сложат и седнали първоначално...
За количките - изпаднах в някаква дива чуденка - след едноседмично обикаляне и мислене и премисляне и какво ли не, вече имам чувството, че си сменям мнението през 5 минути едва ли не... Сигурно е от бременността.
За момента избирам между 2 модела (утре като се събудя, може и да съм на друго мнение
)
Единият е Easywalker Qtro:
http://www.easywalker.nl/bul/qtro.html
А другият: Concord Fusion.
Основните им разлики: easywalker-a е с по-кофти тапицерия и с помпащи се гуми (което е допълнителна грижа и на мен не ми харесва особено); concord-a е със супермекичка тапицерия, която предполагам ще бъде доста удобна за беба, освен това е и с пластмасови колелца, но пък е по-ниска (неудобство за мен и татко й) и освен това се сгъва малко по-трудно. Освен това concord-a има възможност коша за новородено да става на седнало положение и освен това може да се монтира в кола. (не че ще ни се налага често да пътуваме с кола поне в началото, но все пак си е един плюс).
На пратика основното предимство на easywalker-a пред concord-a е височината и по-лесното сгъване май (не съм виждала коша за новородено на живо на concord-a и честно казано нямам представа какво му е матрачето, но easywalker-a е с доста добро матраче -дебело е около 5 см някъде и има много мекичко покритие отгоре.) За сгъването - за мен е важно, тъй като ще ми се налага всеки път да я сгъвам и разгъвам, понеже ни е доста малко жилището, а навън (във входа) ме е страх да я оставям, за да не ми я откраднат. Но пък предполагам, че и със сгъването на конкорда ще свикна след 10-тия път.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #72 -:
януари 16, 2011, 23:02:57 »
Цитат на: mihova в януари 15, 2011, 22:58:32
Аз днес когато ходих в магазина гледах
Bertoni Carrera
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/6687
и ми се стори доста маневрена. А когато казах че съм се спряла на двата модела ми казаха че бертони е по маневрена и удобна за мама а чиполино максима
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=325
е по удобна за бебето защото зимният кош има три положения на гръбчето а летния кош ляга изцяло. Докато при бертони това го няма. Едното за сметка на другото
Аз сигурно цял живот ще съжалявам че не взех това Чиполино...толкова го харесвах, но не ни достигнаха парички, ама както и да е
Исках да кажа че ние сме с количка с един кош и въобще не съжалявам... в пълно легнало положение се возихме до към 4м. ...после леко започнах да я повдигам отвреме на време, не мога да си представя в периода 4-7м. с кой кош се вози детето ако този който го дават 0-6м. не може да се изправи примерно, защото си има дечица на 4-5м. който хич не им се лежи постоянно, ако пък го сложиш в другия кош...летен ли там какъв се води, то е добре той да има ако не пълно легнало положение то поне доста легнало, мисля че го водят 45 градуса
Изприказвах толкова приказки...с две думи съвета ми е или зимния да не е от твърда пластмаса и да може да се повдига или летния да има положение близко до пълното легнало
Активен
leni_beni_
«
Отговор #73 -:
януари 16, 2011, 23:33:09 »
Нашата количка е с един кош . Има напълно легнало положение. Не знам каква бих си купила, защото тази ми е от кумовете ни, но съм доволна. Коша се обръща и е много стабилна и в двете положения .
За напълно легналото положение - ортопедите препоръчват да се слагат да сядат бебчетата след 6-тия (някои 5-тия) месец , а около месец преди това може да се надигат за по малко . Аз Никола започнах около 5-тия месец за по 5-10 мин да го возя на полу-легналата степен.
За ваничките - нашата е анатомична и ми е много удобна . Често ми се налага да го къпя сама и не съм имала проблеми
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #74 -:
януари 17, 2011, 11:01:04 »
Здравейте, намесвам се и аз в темичката за количките. Аз с две ръце избирам количка с комбиниран кош. Моята е такава и е голямо предимство. Докато Пипи беше бебе спеше в нея при пълно легнало положение после полека-лека започнахме да вдигаме гръбчето, за да може да разглежда навън.
Започна да сяда на 6.5 мес. но и тогава не желаеше да седи дълго време и предпочиташе да си полегне след извесно време
До скоро (до годинката почти) на обяд заспиваше в количката, докато отивахме да вземем кухнята. И като заспи пускам матрачето надолу и я оставям там да се наспи, изобщо не я местя като се приберем. Затова искам да кажа, че също е много важно да се избере количка с просторен кош, за да става и за по-голямо детенце. Освен това често количките с отделен зимен кош не са много удобни, защото се оказва, че бебенцето расте бързо или наддава добре и скоро му умалява коша. А и после си трябва място да се съхранява някъде...
За гумите - моите задните са "помпащи", а предните са пластмасови. Много са удобни "помпащите", особено за неравни улици и тротоари ( като при нас). По-плавно минава количката през неравностите и е по-комфортно за бебето. Сгъването на количката също беше важно за нас, защото често пътуваме - не само на дълги разстояния. И до мола да отидем, и до Борисовата градина - все сгъваме шасито, за да го сложим в багажника. Затова беше важно да се сгъва с едно движение
За ваничката - ползвахме анатомична на кам, на стойка, до 7-8 мес и после купихме сгъваема и досега се къпем в нея. Аз съм доволна, защото е много компактна - измивам я и после я сгъвам и не заема никакво място
Сгъваемата обаче според мен е подходяща за дечица, които седят стабилно.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...