Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 11:19:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 13  (Прочетена 204238 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: март 05, 2011, 20:59:51 »

Аз имам хаук, roadster suo sl 2010, с цяла дръжка е, само количката тежи 15 кила, отделно чувалчета и пълнежа  smile от още 14 кг. само двете девойки - тежичко идва, но аз я бутам с 1 ръка, а с другата си пия кафето в движение. Затова и аз препоръчвам количка с цяла дръжка.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: март 06, 2011, 09:57:03 »

Зравейте!!!Ние вече си купихме количка,креватче,ваничка и малко дрешки...понеже не съм много информирана,бих искала да попитам трябва ли да си взема помпичка за гърдите или не е необходимо?и за столчето за кола кога горе долу ще ми влезне в употреба? Предварително благодаря.... give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: март 06, 2011, 10:11:32 »

Сладурчето, ако можеш в началото да си намериш от някоя твоя позната помпа за кърма ще е добре, защото не се знае колко кърма ще имаш, ще ти трябвали въобще помпичка. Що се отнася до столчето за кола с тези проверки, които правят сега трябва да имаш столче в колата още на изписването. Ако коша ти на количката е отделен можеш да ползваш него стига да има начин да го закрепиш с коланите на задната седалка, аз намерих начин да захвана моя кош и съм много доволна, защото бебето е напълно легнало.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: март 06, 2011, 12:20:03 »

Благодаря за инфото..на моята количка май не и се маха коша,но има порт бебе..

* P1190019 [iPod Photo].JPG (16.42 KB, 220x165 - видяно 3538 пъти.)
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: март 06, 2011, 15:06:07 »

С портбебето може да го вземете на изписването, примерно, но неможе да се ползва вместо кош за кола.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: март 06, 2011, 15:32:59 »

Най-късно месец след раждането трябва да си имате кош за кола,поне по моя опит,ние като зимни мама и  бебе направихме първата разходка в Мола на топло,но до там с колата и съответно кошчето girl_wink   
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: март 06, 2011, 16:29:30 »

Значи тези дни ще трябва да си разходя коремчето по магазините ще си купувам подложка за вана (за да ми е по лесно при къпането на бебо),ще видя и за столче... blush give_rose
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: март 06, 2011, 21:16:43 »

Здравейте ! Ние имаме първата си покупка вече  smile smile smile
 А за количка се спряхме на Чиполино -Перфекта -ето функциите й
http://www.vbox7.com/play:26856e40
Стигнах до извода че зимен кош или портбебе не ми е нужен при лятно бебе и ще вземем само столчето за кола  smile

* DSC06757.JPG (35 KB, 235x314 - видяно 3456 пъти.)
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: март 06, 2011, 21:58:14 »

Ще ме прощавате, ама това освен, че е незаконно е и УЖАСНО ОПАСНО ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО ......
Най-късно месец след раждането трябва да си имате кош за кола,поне по моя опит,ние като зимни мама и  бебе направихме първата разходка в Мола на топло,но до там с колата и съответно кошчето girl_wink  

Нека се обоснова за първото, а за второто сами ще си обясните защо :

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в
зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет
групи:
      1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;
      2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;
      3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;
      4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;
      5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
      (2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
      1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с
осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи
допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната
вградена лента или ленти;
      2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца
и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с
обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа
устройството, в което детето е поставено.
      Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни
средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за
обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
      (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни
средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се
използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на
чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
      (3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са
оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под
тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150
сантиметра заемат седалка, която не е предна.

В който смисъл още на изписването трябва да имате столче за кола, с което да си тръгнете от болницата до вкъщи. После на първата консултация също и прочие и прочие......
Трябва да започнем да бъдем и отговорни, и да спазваме правилата.
Има страни, в които не те пускат да си тръгнеш с бебето ако нямаш в колата кошница за него. Кога ли и тук ще стане така ....
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: март 07, 2011, 08:25:58 »

Подкрепям Ина. Има си ред, има си закон. Меките портбебета не са за кола. Ако семейството има автомобил, кошницата/столче е необходима наистина за изписването. Ако ще ползвате кола само еднократно, примерно за изписването, няма ли някой да ви даде такова столче? Те се ползват кратко за разлика от следващите възрастови групи, доста по-евтини са, пълно е и с втора ръка, дори съм виждала обяви да ги подаряват. Веднъж като свикнете, ще се убедите колко е удобно и практично и за следващата възрастова група сами ще търсите по-хубавото (като мене - хихи). Примерно като ви се наложи да прекарате някъде детето като сте сами с него, така ще се благодарите за петточковия колан, за който сте сигурни, че притиска малкото ревящо и извиващо се зверче в седалката и каквито и звуци да чувате изотзад, знаете, че нищо особено не може да се случи, така че можете да останете фокусирани върху пътя поне до следващия светофар. girl_wink А и удобството да влачите за дръжката бебко с вас в преносимо шезлонгче също си е супер.

Не знам за тези зимни кошове, които ги водят, че може да се слагат и в кола, но някак си не ми се струва добра идея детето да е странично по посока на движението. Все пак ако не се очакват много пътувания, а производителите гарантират, е по-добре от нищо.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #370 -: март 07, 2011, 09:19:10 »

Стигнах до извода че зимен кош или портбебе не ми е нужен при лятно бебе и ще вземем само столчето за кола  smile

Зимен кош не е кош за зимата.Той има напълно легнало положение, което е необходимо първите няколко месеца за гръбчето на бебчо. Тези колички,които имат "няколко положение, вкл. и напълно легнало" малко са "мижи да те лажим". Придържат се от колани. Порт-бебето и за мен е излишно лятото.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: март 07, 2011, 10:19:59 »

Да,предполагах,че ще има отзиви от поста ми smile Това е отговор на въпрос,който беше зададен,ясно е,че не всички могат още преди раждането на бебето да имат всичко и разбира се,че столчето е за да запази животът на бебето още при първото возене от изписването! Но след това обикновено (винаги има изключения) месец бебето си е вкъщи и това предоставя време и пари да бъде закупено столчето.А това първо возене всеки си преценява дали да го направи в кошница или не,ако е притеснен финансово! Подкрепям инициативата за проверка на налична кошница при изписването,но пък и сляпо да се заклеймява като недостатъчно отговорен всеки,който точно в този момент не е направил покупката ми се струва жестоко! Всеки,който има пари трябва да си е купил стола предварително,а който е затруднен поема рискът от изписване без столче и го купува в рамките на 1 месец girl_wink
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: март 07, 2011, 10:26:51 »

Да,предполагах,че ще има отзиви от поста ми smile Това е отговор на въпрос,който беше зададен,ясно е,че не всички могат още преди раждането на бебето да имат всичко и разбира се,че столчето е за да запази животът на бебето още при първото возене от изписването! Но след това обикновено (винаги има изключения) месец бебето си е вкъщи и това предоставя време и пари да бъде закупено столчето.А това първо возене всеки си преценява дали да го направи в кошница или не,ако е притеснен финансово! Подкрепям инициативата за проверка на налична кошница при изписването,но пък и сляпо да се заклеймява като недостатъчно отговорен всеки,който точно в този момент не е направил покупката ми се струва жестоко! Всеки,който има пари трябва да си е купил стола предварително,а който е затруднен поема рискът от изписване без столче и го купува в рамките на 1 месец girl_wink
goodpost
И аз така мисля, но ме беше срамд а си кажа  Girl_hide
Казвате, че не са скъпи, но то едно ли е като се роди детето, има доста разходи, а и като знаеш, че след 3-4 месеца това столче вече няма да ти върши работа  pardon и трябва да купуваш ново.
Срам - несрам ще кажа, че ние се возим в шезлонг   tease
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: март 07, 2011, 10:30:22 »

Момичета принципно сте прави, че парите са много, но всичко за бебетo струва пари нали, а сигурността е на първо място.За съжaление знам за няколко случая на возене на дете в майката или не обезопасено и само след набиване на спирачки на светофар какви поразии стават, защото нямат пари за столче.Повярвайте после парите и нервите и притеснението хвърлено за здравето на детето са стократни.Аз не бих си правила експерименти дали ще ни засекат, дали ще ни ударят и т.н.
« Последна редакция: март 07, 2011, 10:37:48 от магито » Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: март 07, 2011, 10:35:16 »

Мойра, както и Бастет е написала малко по-нагоре, вариант винаги има. Да се вземе назаем или нещо подобно. Не съм искала да звуча "жестоко", но е факт, че колкото и внимателно да шофира този, в чиято кола сме, никога не можем да сме сигурни отсреща какъв идиот ще се появи, нали ?!? Така че за мен лично въпроса съвсем не опира до финанси. Осигуряваш безопасността на детето си по този начин, нима има нещо по-важно.

Емили, да, кошниците за кола се ползват сравнително малко време, но аз не се сещам за някой друг бебешки продукт или вещ, който да е от жизнено значение за опазване на живота му. Мен ако питате, по-скоро кошарата може да почака месец-два и детето да спи в количката си, отколкото да се пести от кошницата за кола.

А единственото по-безотговорно нещо от бебе в кола без седалка е, то да е в кошница или кош за новородено, които НЕ СА захванати за коланите, а са придържани от майката.......
Нека звучи крайно, но аз предпочитам да знам, че доколкото зависи от мен съм осигурила на максимум безопасното пътуване на детето ми. И откъм наличие на седалка, и откъм избора на такава като марка, на която човек може да се довери.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: