Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 05:29:40

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 131288 пъти)

mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: януари 18, 2011, 17:57:54 »

Привет момичета кокичета  blum Тази темичка наистина упостя малко  sad Ние вчера бяхме ЖК всичко е добре с нас. Вече съм в болнични по майчинство. Консултациите ни ще бъдат през две седмици. Направихме и първите покупки  yahoo Поръчах ме и кошарката. Снимчици ще пусна в съответната темичка.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #361 -: януари 18, 2011, 19:01:32 »

И аз тази нощ сънувах малечко. Много сладък сън, така му се радвах. Уж беше новороден, но си имаше пълен набор зъбки и ми се усмихваше  heart. Гушках го, завивах го....
От днес започвам с прането на дрехите, гладене и т.н  и ми беше много странно - едни таива дребофъстъчни дрешки  smile
Да се похваля - хемоглобинът ми  се  е вдигнал 113, а беше 100 - много съм доволна. На доктор сме следващата сряда и за жалост пак съм с гъбки. Аман от тях  nea
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: януари 19, 2011, 12:49:19 »

Здравейте бъдещи мамчета  smile. Ние с бебо сме добре, мърдаме си и все още се мъчим през нощта как и кога ще спим  Wink. Радвам се за всички ви, че се чуствате добре  good.
kokiche, първото гладене на тези малки дрешки е много сладко и приятно занимание. Аз поне много се кефих, невярвай да не е приятно на някоя мама дори и тя да не обича гладенето. Съжалявам обаче за тези гадни гъби, но пък тези "замърсявания" били нормални по време на бременността, ти знаеш вече де.
mihova, сега е твой ред да си почиваш и да се наслаждаваш на покупките за бебчето.  good
pavlafunnytooth ето затова не трябва да се подиграваш на някого, рано или късно, виждаш, всичко с връща.  blum Поне сънят ти със сигурност е бил много приятен! 
inaxastra, мисля че темичката ни опустя от мързел, защото само една мама е родила и само 4 имаме темички и ние все пак продължаваме да си пишем и тук. Къде са всички останали бъдещи мамчета?  smile 
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: януари 19, 2011, 14:56:48 »

Мдааа, ти си много права, Мамче - мързел е това нашто, преди всичко.... За себе си поне потвърждавам с усърдно кимане  sarcastic (бе, срам мъ йе, ама нещо ме обзе една сънливост, особено като хапна обедно!)

Уж се навъртам и чета, но понеже нямам новини за споделяне, само дотам стигам с активността. Бебо е страшно активен отвътре, и явно му се стеснява пространството, всяко негово наместване и връткане ми носи едни такива приятно-странни усещания - как да кажа, все едно ми се претъркалва по коремната стена  smile И току щръкне някоя част - лакът ли е, коляно ли, не знам, но ме впечатлява и забавлява.

Предстоят ми поредните рутинни изследвания, но понеже ги правя горе-долу през месец, сега се очертават може би другата седмица - ще ми точат кръвчица, урина, резус фактор.... И трябва да повторя онова за стрептококите Б (беше станало дума за тях по-рано, когато се оказа, че и във Франция много държат на този анализ - леко неприятен, ама нЕма да се плашим, дето се вика). И като стана въпрос за бактерии и разни "гадове", дано разрешиш скоро и успешно проблема с гъбите, kokiche! То си е вярно, че покрай бременността ставаме по-уязвими за тези дзверове! Но пък поне имаШ и приятни занимания, като гладенето на дрешките  smile Аз съм си набавила средствата, но още изчаквам преди да ги пера и гладя - ти си малко по-напред в седмиците от мен, гледам.

Я да попитам, от любопитство, тъй като днес се занимах с този въпрос, в България как се процедира при избор на базов педиатър? Преди раждането ли се урежда въпросът, или... ? Както споменах, днес минах да се информирам при една педиатърка, която приема точно срещу нас, и тя ме насочи какво да направим. Тук като наблюдавам, повечето семейства (особено при първа бременност) уреждат работата около месец-два преди термина, да са спокойни. :-) Ей така, на, замислих се за България и как ли е уредено това там.

Отивам да хапна сега, че нещо ми се обажда тумбака. Почивайте и се пазете от грипове и подобни!!!

Прегръдки на всички!  give_rose
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: януари 19, 2011, 15:49:57 »

И аз тези дни си мислех за избора на педиатър. Кога трябва да се избере? Към кого да се обърна?
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: януари 19, 2011, 15:55:51 »

Една бременна приятелка в Бг-то каза, че си е избрала педиатър когато е била в края на 8-мия месец. Той й казал, че трябва да му се обади когато бебето се роди и няколко дена след като се приберат от болницата (до 2-3 дена) щял да отиде у тях за да види и прегледа бебока, а после всеки месец да ходи при него на консултации. А дали има някакви документи за уреждане и поддаване преди това - неразбрах. Повече да кажат бъдещите и настоящите мами, който са си в Родината.  heart
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**
Публикации: 139

Нашето слънце

« Отговор #366 -: януари 19, 2011, 18:37:33 »

Здравейте мами!
Един отчет и от нас днес...вече сме 2700кг и ни казаха, че до края ще качим горе-долу още килце. Всичко ни е наред само дето не сваляме ръце от лицето и все се крием. Единственото лошо нещо е че пъпната връв се е завила два пъти около вратлето на малкия и евентуално ако остане така ще сме с планово секцио cray. За педиатър момичета си мисля, че се взима напраление от личния, защото на това дето го взех за водене на бременноста има и избор на педиатър и отиваш да се запишеш както за консултациите, само незнам преди или след раждане трябва да говорим с избрания лекар.
Жалко, че макар и в края мамите все нещо си имаме проблеми дано при теб Кокиче да се оправят нещата. Ние утре ще правим куп изследвания като за края и да видим какво ще стане.
Лека почивка на всички мами!
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: януари 19, 2011, 19:05:13 »

В България педиатър е по-добре да се избере преди раждането на бебето.
Не знам дали  трябва от някого направление-мисля че,по скоро трябва да се попълни формуляр като за избор на джи-пи.
Щом бебчето се роди се уведомява педиатъра за това(от родителите) и на 1 или 2 ден идва у дома на посещение на бебчо.Преглежда и дава съвети ако нещо не е наред-примерно много е топло в стаята или много е навлечено детето-такива неща.
После всеки месец детето се води на консултация в лекарския кабинет.

Аз съм в голяма дилема за педиатъра. sad
В моето населено място има 2 джи-пи и двамата със специалност педиатрия,ама и на двамата хич им нямам вяра.Двоумя се дали да избера някой от тях за лекар на детето и при нужда/проблеми да водя детето при педиатър на частно,или да си избера педиатър в града и да пътувам с беба за всяка консултация и за всяко сополче,което ме тормози  crazy
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #368 -: януари 20, 2011, 14:32:48 »

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26543.msg447540.html#msg447540

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26540.0.html

yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo
« Последна редакция: януари 20, 2011, 14:34:59 от inaxastra » Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: януари 20, 2011, 15:53:27 »

да дам мслко инфо около нас smile вчера бях на среща с доктора при който евентуално ще раждам. каза ми че шанса бебка да се завърти е много малък, но все пак ми даде време до средата на другия месец когато ще ме прегледа и ще си каже окончателно думата, но все пак ме насочи да свиквам с мисълта за секцио. та сега освен име за бебка, ще трябва и дата за раждането и да измисля. но все се надявам че малката ще се обърне, нощно време като не спя такива пазарлъци правим, пък времето ще покаже дали ще ме послуша smile
иначе за педиатър и аз знам че трябва да си говорил и избрал още преди да се роди бебето, та после като се роди да може да те посети в рамките на 48 часа след изписването.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: януари 20, 2011, 16:27:07 »

Ехооо мами! Wink

Тук в БГ педиатър се избира преди раждане на бебето, примерно като си в 9-ти месец, не се попълва нищо, само питаш избраната докторка дали е съгласна, взимаш тел. и като се приберете с бебето звънкаш да дойде на гости и да каже това онова.
Най-добре да е възможно най-близо, защото дори при една обикновена хрема се ходи по няколко пъти за преглед на гърло, преслушване и т.н. А на частно може да се ходи и надалече, ако има нужда.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: януари 20, 2011, 16:35:46 »

Мами,кога се прави втория ехограф,който се полага по здр.каса?
Върти ми се нещо от рода на 34-36 седмица,ама пусти акъл не стига за всичко... tease
Ечи,кога ти е термина?
Гледам ти лентата и се чудя какво не е наред:според твоята ти си в 34г.с. и ти остават 71дни,а според моята аз съм 32г.с. и имам 51дни  crazy
Мая,принципно съм съгласна с теб!
Но на мен да отида до центъра на Бургас ми отнема по-малко време,от колкото на хората от най-крайните комплекси.Така,че "пътуване на далече" е относително понятие.
Тук си живея срещу Здравна служба и по чорапи мога да отида при джи-пи,но не мисля,че ще получа адекватни грижи.Май предпочитам да давам пари за гориво и да ходя при по-добър,отколкото здр.каса да плаща на един,а аз на друг-за по-компетентни грижи.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: януари 20, 2011, 17:28:21 »

Додо, термина ми е на 28.02, и аз сега забелязах че ми остават много дни smile седмицата ми е вярна smile а другото незнам как се е получило pardon
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: януари 20, 2011, 17:39:50 »

Додо, термина ми е на 28.02, и аз сега забелязах че ми остават много дни smile седмицата ми е вярна smile а другото незнам как се е получило pardon
Някаква грешка ще е в самата лентичка  smile
Важното е другото да е наред,дано се разминеш със секциото и да мине всичко както искаш.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: януари 20, 2011, 18:38:32 »

Привет, дами!

Мерси на всички ви, задето сте се включили с информация относно педиатрите - любопитството ми е задоволено  smile Явно процедурата си е сходна, независимо от държавата, поне за това.

echy, ха дано се обърне това дете, че да ти се размине секциото! Стискам ти палци!  good

И на теб, elen4e13, пожелавам да се разреши тази работа с пъпната връв! Така и ти ще си по-спокойна, най-вече заради това!  good

Приятна вечер от нас тук, по Римско :-)
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: