Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 01:30:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 131174 пъти)
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
«
Отговор #300 -:
януари 07, 2011, 11:19:54 »
Цитат на: kokiche в януари 07, 2011, 10:29:37
Моят пусти херпес не минава ;( и дори се притеснявам дали няма да повлия на раждането. В едно списание четох, че херпес зостер след 28 / 34 г.с може да повлия върху раждането, но инфото беше много недостатъчно. Знаете ли нещо повече по въпроса?
Зависи какъв ти е херпеса...ако е на устната ,със сигурност не е Херпес зостер!
Този вид херпеси излиза на кръста и е съпроводен след тежка истинка,той е причината и да се заразиш с Варицела(смисъл не ти,а хората около теб)...Докато тези,които излизат на устните са Херпес Симплекс(има тип 1 и тип 2) тип 2 е около половите органи,за този тип 2 е опасен,но само по време на раждане...тъй като са от един вид,явно и тип 1 ще е опасен...,но за това вече не съм сигурна.
Ако са такива мажи с Ацик,Ацикловир и минава много бързо,но ако е Зостер...
Дано да съм помогнала.
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #301 -:
януари 07, 2011, 13:18:42 »
Preslava,
Много ти благодаря!
На устата е за радост и при мен не е рядост да излизат, но отакто съм бременна не ми беше излизало. На сестрата на една приятелка и направиха сецкцио, защото е имала херпес явно тип 2, но на мен не ми беше удобно да разпитвам.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #302 -:
януари 07, 2011, 13:42:03 »
sunray
много интересно разказче...аз не знаех че има някакво значение колко см ти е разкритието за епидуралната...в смисъл, че тук мисля по всяко време ги слагат. А това си го мисля, защото две от приятелките ми като раждаха бяха категорично против епид, но в последствие (когато вече са били в болницата) са решили че всъщност искат и са им сложили упойка(но не знам колко точно им е било разкритието).
Мири
, не беше ли казала че ще ходите някъде на почивка?! Или нещо съм се объркала?! Надявам се сте си изкарали супер...
А за космодиска нали има и реклама с една бременна, та си мисля че най-вероятно ще е ок да се използва и от нас...
Аз вчера бях на консултация...и изненада не е моята акушерка, а някаква мацка...Та се оказа, че тази новата имала херпес на устата и не можела да преглежда бебчета и затова се е сменила с моята акушерка. Не знам защо, не попитах каква е връзката между херпес и бебчета...
За нас: вече съм 19кг + и сега съм под наблюдение. Пита ме колко сладко ям и дали се храня здравостловно...и аз като и казах че ям по два пъти на ден и не ям сладко тя се
, сега трябва да се тъпча по цял ден, но по-малко(не че иначе изяждам тенджера с манджа но на 2-3часа трябва да дъвча по шепа храна), защото организма ми не можел да усвоява правилно храната. След 2 седмици пак съм на доктор да видим как се движа и ако още растем(в което не се съмнявам) ще ми пуснат гликозеният тест....та се надявам всичко да е наред....
Хубав ден на всички
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #303 -:
януари 07, 2011, 15:08:28 »
pavla
, дано всичко да е наред и да не се налагат други тестове! Дано организма ти се справи с храната. Но аз за първи път чувам да следят килограмите на някоя бременна тук. До колко знам единствено следели когато килограмите на жената са под 40кг. или 45кг. и над 100кг. когато е забременяла. Една приятелка тук качи около 40кг. и никой нищо не й каза, че има проблем или нещо подобно. На мен също нищо не са ми казвали, та те дори не са ме мерили
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #304 -:
януари 07, 2011, 16:53:58 »
Кокиче
, Преслава много добре го е обяснила. Херпес Зостер се появява на кръста , гърба, може и на окото да излезе и тогава и лечението е по-упорито. Аз на мен също ми излизат херпеси на устата, най-вече , когато се изложа дълго време на слънце. Когато ходих на ЖК в понеделник имах 2 на устните, но докторът не изглеждаше обезпокоен , само ми направи едно бързо лечение, което бях описала в друг мой пост. Не се притеснявай, херпесите понякога са и сигнал за по слаб имунитет, така че яж повече цитрусуви плодове, зеленчуци, богати на витамин С.
Павла
, наистина трябваше да заминем на почивка з аоколо седмица, но аз се разболях от грип , от който още се възстановявам. Така че се отлага за след раждането, най-вероятно през април, когато фъстъка вече ще е на 2 месеца.
Ина
, какво да кажа за празниците. Бъдни вечер изкарахме по български обичай, на Крис се падна парата , но не се и съмнявам, той е работещия в семейството. За Коледа отидохме на обяд при наши приятели , където си разменихме подаръци с тях, гледахме коледни филими, говорихме си.... За Нова година, бяхме канени на парти , но аз бях с температура 4 дни, която най-сетне свалих на 31 декември, но толкова бях изтощена и уморена, че решихме да си останем у дома, а и не исках да заразявам никого. Естествено , докато аз съм била на легло Крис беше зарязал всички , даже и не беше пазарувал, така че вечеряхме каквото намерим, гледахме разни рок концерти и си говорехме. Нищо особено, но въпреки това ми беше много приятно да сме си двамата, защото всяка година все някой ни кани някъде.
Аз още се възстановявам от тоя грип, най-много ме дразни тази упорита кашлица, но поне знам че бебо е добре. На мен шкембето малко ми се е смъкнало , но нямам контракции или втърдявания. От понеделнишката ми ЖК се оказа,че за 1 месец съм качила 4 кг
, което прави +10 от началото на бременността, до края ми остават 5 седмици и се чудя още колко ще кача и как ще ги свалям после. пак станах много дълга ,з а което се извинявам.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #305 -:
януари 07, 2011, 17:28:42 »
Лелее,
Мири
, защо се шашкаш на твоите 10 кг?!
Аз също съм против прекаленото качване, но твоите са си повече от нормални. Нормата е около 13-15 кг, спокойно! Около 10-ина се оставят в болницата, така че съм почти сигурна, че ще си тръгнеш с нула кг отгоре
Плацента, околоплодни води, бебе, задържани течности - всичко ще оставиш в болницата. Аз с моите вече почти 20 отгоре да взема да си зария главата в пясъка от срам
От въздуха качвам сякаш, добре че не остава много
А захарта ми е ок. Не че някой ми вярва колко съм качила като ме погледне, ама това пък не е никаква утеха за мен...Както и да е, ще си давам зор с отслабване после, съдба
А ти дано скоро си съвсем здравичка, та да се насладиш на последните седмици от бременността
Павла
, сигурна съм, че см разкритие са важни за упойката
Може би твоите приятелки са имали късмета да поискат упойка, когато са имали подходящото разкритие
Аз имам позната, която уж не искаше, ама едва е изтърпяла болките и е помолила за епидурална, но е било късно
И на лекцията на "9 месеца" също потвърдиха, че тази упойка се слага в определен период от време - -нито по-рано, нито по-късно.
Армани
, мерси за инфото за космодиска. Не го знаех, но така или иначе нямам познати, които да го ползват, така че ще си потърпя още мъничко
Аз днес пак си направих една дъъълга, освежаваща разходка. Старая се все още да излизам и ходя всеки ден, по възможност.
Не забелязвам да ми е паднал корема, но май има време.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #306 -:
януари 08, 2011, 00:50:00 »
Момичета, и мен ме мъчи херпес на устата (и то даже два
) и там където Активира помагаше безотказно преди, сега няма никакъв ефект
.
Обясниха ми, че защитните сили на организма намалят и една бременна страда от херпеси доста по-често и по-дълго от обикновено.
За сметка на това вчера ми препоръчаха хомеопатия, малко скептично пробвах и мога да кажа, че резултатът е много добър.
Набързо избледняват херпесите. Аптекарката само ме попита дали още щипе или е в краен стадия, и спрямо това прецени какво да даде.
Лично аз пия по 5 гранули от всяко от следните хомеопатични лекове :
"APIS MELLIFICA" и "RHUS TOXICODENDRON"
. И двете са на Лаборатории Боарон и специално питах дали могат да се пият от бременни. Струваха 3,50 евро двете, тоест 3 пъти по-евтино от активира.
Дано да е от полза, че са голяма гaдост херпесите
!
Активен
elen4e13
Ентусиаст
Нашето слънце
«
Отговор #307 -:
януари 08, 2011, 01:25:20 »
Здравейте мами!
Ето ни и нас, ние също сме с херпес на устата и уж отминаващ грип, но дали. Досега успяхме да се опазим, ама ето на то нестана. Даже ни се налагаше да ходим при нашите, че все оше там ми водят консултациите, но ще трябва да почакаме до понеделник, че сега таткото е с температура и доста болно гърло. На 13 сме при АГто и ще видим какво става с нас,
Мири
ние в края на 7 вече бяхме 11кг отгоре, т.е от 5 месец по 4 кг отгоре и сега направо се плаша. Почнаха да ни се подуват и краката от вътрешната страна, но слава богу албумин нямаме и акушерката каза, че е нормално за бременноста вече.
Павла
много неприятно, но както казват момичетата, чак пък толко учудващо едва ли, нека проверят с изследвания все пак, ама да се прави от мухата слон за момента при твоите килограми......
Момичета дано всеки се съвземе малко и да искараме нормално до края, че не остана време и да се радваме на повече разходки и последни покупки преди раждането. Ние вече сме почти готови, останаха дребни неща и най- вече багажа за болницата, то още е рано, но вие кога мислите да го приготвите...?
Има много спорна информация какво да се сложи, но пък смятам, че навсякъде е различно!?
«
Последна редакция: януари 08, 2011, 01:28:03 от elen4e13
»
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #308 -:
януари 08, 2011, 12:09:36 »
Eленче13
, стягането на багажа е лично решение на всеки. Обикновено, поне в БГ, съветват месец преди термина да е подготвен, защото оттогава нататък вече е възможно да родим. Аз лично така мисля да направя - около 20.01 да съм готова. Относно това какво да приготвиш, всяка болница си има списък и изисквания, като ти може да включиш и неща, които сама си прецениш. Аз ще се повторя, но там, където ще раждам не ми искат нищо, освен чехли за стаята и банята и лични принадлежности. Аз мисля да си сложа и книга, MP3, бельото за родилки, хавлия, моята си козметика, може би нещо леко за хапване като солетки, както и бутилка минерална вода (непосредствено след раждането ме предупредиха, че мноооого се ожаднява). За бебето не искат нищо от нас, освен дрешките за изписване
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #309 -:
януари 08, 2011, 15:24:54 »
sunray
сигурна съм че си права...Аз допълнително инфо общо взето не чета, разчитам изцяло на инфото от болницата(и Библия на бременността, но там само са изброени различните опций без много допълнителна информация) , но пък лекцийте там започват към края на януари. Та мисълта ми е, че освен че знам за съществуването им друго нищо не знам
Мири
много романтично ми звучи как сте си изкарали празниците, въпреки че си била болничка. Надявам се скоро вече да си напълно възстановена
мамче
знам че наистина рядко обръщат внимание на килцата тук, но по скоро не обръщат внимание, защото на една акушерка се падат по доста бременни и едва ли имат време и с това да се занимават. Не че ги оправдавам естественно, просто системата им е такава. Обръщат внимание, когато имат някакви опасения че нещо може би не е наред. Аз се надявам, че не е нищо сериозно, а просто си страдам от лакомия, но тях ги претиснява факта че съм 28 седмица и технически погледнато ми остават още 12, в които качването на килца и задържането на вода(което ги притеснява повече при мен) е най-голямо. Колкото до наблюдението, просто ми правят прегледите по-начесто и евентуално ще ми правят повече кръвни тестове, защото знаеш че тук няма такива екстри, кръв ти взимат 12 и 30 седмица и туй то (поне в болницата, в която съм аз, при теб може да са повече
). Колкото до килцата преди да забременееш съм съгласна с теб, но по-скоро ти мерят БМИ-а и ако си под или над определена стойност, както беше в моят случай (18), те наблюдават малко повече...
Олелелелелеле много се отнесох сори, за което....
Хубави почивни дни на всички
«
Последна редакция: януари 08, 2011, 15:45:51 от pavla
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #310 -:
януари 10, 2011, 12:32:34 »
здравейте мамита,
не съм влизала да се разписвам в месечната ни темичка.
sunray и аз съм направила така с багажа. Още от началото на чнуари беше готов. Даже и МП3 съм си взела
ами да не ми е "скучно"
elen4e13 ти си поредния човек, който се оплаква от херпес
много неприятно. На мен единственото спасение ми е Ацикловир-а. Гледам напоследък да не се притеснявам и да не изстина, че да ми се появи, че само той ми трябва...
Гледам за килограми си говорите, аз съм качила 30 кила отгоре, само в коремчето и дупето. Ама да ви кажа не се оплаквам. Те даже не ми и личат. После ще ги свалям. До сега нито веднъж не съм се замисляла колко ще бъда отгоре
А и честно казано си похапвам не се лишавам от нищо
minalina записвам си това лекарство и ще го опитам със сигурност!!!
И на всички които са писали по- надолу много гушки и цунки по сладките ви пупи.
Как сте иначе? Какво си правите в студените дни на януари. Аз вече се чудя какво да правя. По цял ден съм сама. Хайде чао от мен, че се издължих тук
Активен
dodo23
«
Отговор #311 -:
януари 10, 2011, 16:01:46 »
Здравейте мами-и аз от доста време не съм давала отчет,но пък следя темата редовно.
Днес бях на ЖК-всичко си ми е наред.Недоумявам как с хаотичното си хранене хемоглобина ми е 121,но да знаете,че не е от ядене на месо,цвекло или пиене на хапчета.
Килограмите ми са около 60(+6 от началото на бременността),но ми се поскараха,че съм качила много за последния месец.Акушерката каза диета,но не изпадна в подробности.Предполагам,че ако спра да се тъпча с вафли и шоколадови бисквити,проблем няма да има.
Няма от какво да се оплача освен от болки в костите на краката-от таза до коляното всичко боли.Доктора каза,че не се дължи на конкретно качените килограми,а на самата бременност.Каза,че мога да ползвам от кремовете за мазане(от типа на Фастум-гел),мога да приемам и обезболяващи,ако не се търпи.
Чета,че споделяте за подуване!
Аз още чакам момента,в който халката няма да ми пада от пръста.Нося си и часовника без проблем.
Вече имам един сериозен арсенал от бебешки дрешки от моята племенница.Имам си и шезлонг,помпа за кърма и още някой дреболии.
Днес бях на обиколка по магазините за количка и кошара.
Не харесах кошара-по каталог избора е голям,а в наличност няма.
Бях си избрала количка,но днес ми препоръчаха друга и сега се колебая.
Целувам ви всички и обещавам да се покажа .
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #312 -:
януари 10, 2011, 16:33:47 »
dodo23
,
килограмите са ти идеални и хемоглобина също,може да кажеш на акушерката да си гледа работата!!! Никакви диети,само наистина по-малко сладичко
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #313 -:
януари 10, 2011, 18:17:02 »
Dodo, подкрепям Преслава - изказването на акушерката ти е малко не на място. А хемоглобинът ти е направо мечта.
Ние днес най-накрая минахме през един наистина обстоен преглед - както си му е реда. Нали си смених ЖК. Направи ми всичко необходимо като по учебник. Малкият е добре, вече е обърнат
и всичко изглежда нормално. Не ми казаха размери, но ми казаха че е в норма. Кръвното ми е 90/60 - но за мен ниското кръвно не е изненад. Утре ще видим кръвната картина и за първи път ще ми изследват кръвната захар. Запознах се с докторката която ми препоръчаха да раждам, с нея само си поговорихме, тъй като нямаше смисъл и тя да ме облъчва.И така определено ми олекна, защото не бяхме ходили на преглед от феталната в края на октомври.
Момичета по книгите пише че на бебета в края на 8-мия и вече в 9-тия месец им е тясно и не са така ативни. Как е при вас? /защото ние сякаш се готвим за олимпиадата, но може би има време да кротнем
/
Активен
dodo23
«
Отговор #314 -:
януари 10, 2011, 18:31:00 »
Кокиченце,радвам се,че са те прегадали както искаше и всичко при теб е наред.Стискам палци и изследванията да са наред.
И ние се готвим за олимпиада
-има дни,в които имам чувството,че беба ще ми изкочи през пъпа.
Аз си мисля,че въпреки,че им е тясно бебоците вече са по-големи и по-силни,та по тази причина ритниците са така осезаеми.
Момичета,кога започват прегледите за разкритие?
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...