Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 01:20:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 131132 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: януари 05, 2011, 23:57:58 »

Здравейте, момичета! smile
Отдавна не съм писала, но изчаквах да минем прегледа, за да има какво да кажа.

Пожелавам ви една много щастлива 2011, изпълнена с трепетни моменти и много, много обич! Тя наистина ще е много специална за всяка една от нас! give_rose

Сега за прегледа:
Ели вече е 2 кг. Все още доки казва, че се движи в долната граница, но продължаваме да следим за тази цел. Плацентата си е поузряла, както той се изрази. Но все още няма повод за притеснение. Обясни че това може да доведе до намален приток на хранителни вещества, но теглото е най-точния показател, така че няма начин да не забележим, ако има нещо нередно по-нататък. Аз се притеснявах доколко зрелостта на плацентата се отразява на притока на кислород, но той ми каза, че това е крайна фаза на зрелостта на плацентата и също няма начин да се пропусне при преглед. Поне за притока на кислород съм спокойна вече.
Бедърцето и е 7см  blum Мацка! tease Пак се беше кротнала (за кой ли път) и доки успя подробно да и измери всичко. Той винаги го прави, не само по време на ФМ. Каза ни, че вече се била обърнала с главата надолу, ама явно аз друго нещо разбирам под "обръщане", защото аз видях само, че е застанала напречно и съвсем леко е наклонена с главата надолу. Може би това е знака, че се обръща постепенно вече.
Чухме сърдечния пулс - 130, бил идеален. Видяхме сърчицето, камерите. Миро пак задава въпрос след въпрос, милия  heart
Най-хубавата част беше, когато изведнъж госпожицата се обърна към нас! Абе, в идеална за снимка позиция Yes Доки беше пуснал на 4D. Видяхме и личицето и определено беше много добре оформено, симетрично. Нормално голямо носле, устнички и очички  heart Така се зарадвахме и двамата с Миро....не мога да го опиша направо. Много красива изглежда, вече си има хубави бузки  heart И тъкмо доки се нагласи да я снима и тя размаха ръчички точно пред лицето, та пак се разминахме със снимка. Много срамежлива и своенравна ей!  blum Ама съм и обещала такива фотосесии като се роди  diablo
След ехографа поговорих с доки за раждането. Обясни ми, че епидуралната се слага на 4.5-5 см разкритие, за най-добър ефект. Каза че месец преди термина трябва да отида при дежурния анестезиолог да ми даде да попълня формуляр (предполагам от тези за информираното съгласие за упойка) и да направим една консултация. Попитах го и кога трябва да тръгна за болницата, за да не изпусна времето за биене на епидуралната и той каза, че или веднага като ми изтекат водите, или когато контракциите станат на 15-ина минути.
И накрая го попитах дали този гаден дивертикул е проблем при полови контакти той каза, че ако нямам възпаление или болка, няма причина да се въздържаме :loveuu: Слава Богу, нямам оплаквания наистина. След раждането каза, че ще го обсъдим с уролог и ще го оправяме вече.

Ох, голямо вълнение е всеки преглед. Едва дочаках да стане време, а вътре в кабинета мина като един миг всичко  blush Искам пак!  smile Доки каза да отида за следващ преглед към края на месеца и оттам нататък почваме да следим вече тоновете  smile

Утре ще си взема 45-дневния болничен и това повече от всичко друго ми напомня, че "огън служба не остана" blum

Извинете ме за дъъъългия пост, дано не съм ви отегчила smile

Целувки по тумбачетата и до скоро! give_rose
« Последна редакция: януари 06, 2011, 00:00:40 от sunray » Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: януари 06, 2011, 10:04:51 »

охо коремчета сладки, как сте?
Аз не съм се разписвала тук...
Ечи, хемоглобина е нормално да е нисък, на мен ми е нисък от средата на бременноста. Пия си ферофолгамма-та. Няма да се качи кой знае колко, така ми каза наблюдаващата  pardon
Армани, оправи ли се?
Кокиче, аз тези херпеси се боря с тях от както се помня. От началото на бременноста не са ми излизали, но преди месец едвам успях да го излекувам. Налагм го с Ацикловир стада. Не пречи да бъде използвам сега. И много бързо ми мина. Така ми писна да ми излизат, но за съжаление съм чувала, че се предават и на бебетата. На нашия тати му излизат в носа, на мен на устата, абе дано малката няма.
sunray и Антон само задаваше въпроси  girl_haha след въпроси, така че те разбирам  heart
Много сте срамежливи бре, недава да я снимат  girl_wink после ще си наваксваш като се роди.
Хайде че се улях... целувки
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: януари 06, 2011, 11:38:15 »

Здравейте бъдещи мами, как сте? Ние с нашия кавалер сме добре, днес (засега) е много спокоен. Май ви излъгах, защото пишейки това започна да рита и да ми прави рани бабунки  blum.
 sunray, много се радвам за вас, че всичко е нормално и няма място за притеснение. Ели, ще бъде дългокрака мадама  smile.
Хайде бе мамчета, къде сте? Още никой не е "напуснал" тази темичка, а все едно е края на март. Дано обаче всички вие и бебоците да сте добре.
   Хубав ден!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: януари 06, 2011, 13:46:43 »

Ечи, колко ти е хемоглобина?

Ина , хемоглобина ми е 99 при долна граница 120. а желязото ми е 8. ще чакам другата седмица да видим док какво ще каже. ти решила ли си какъв слинг ще си взимаш, с халки или за връзване?

sunray, доста подробен е бил вашия преглед. важното е че мадамата наддава и е добре.

Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: януари 06, 2011, 15:03:44 »

Ечи, най- вероятно ще ти изпише Магне Б6 за желязото и Ферофолгамма за ниския хемоглобин. Аз бях горе долу така и да ти кажа нищо особенно не се покачи до сега  pardon да пишеш после  good
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: януари 06, 2011, 15:29:27 »

Сиси, мисля да наблегна на месото и червеното цвекло и да видим дали ще има резултат. а док ако каже нещо ще го споделя и с вас.
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #291 -: януари 06, 2011, 15:44:20 »

Сиси, мисля да наблегна на месото и червеното цвекло и да видим дали ще има резултат. а док ако каже нещо ще го споделя и с вас.
  good На мен също ми е нисък хемоглобина, но не е падал под 100, пия феро фолгама по едно на ден, но откакто наблягам на червеното месо и най-вече дроб, последния път ми беше 116. Знам, че хапчетата не се усвояват на 100%, така че най-добре наблегни на храните.
Ето и една статийка, ако ще ти е от полза... http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=272528
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: януари 06, 2011, 16:40:48 »

Sunray, изчетох с удоволствие разказчето ти и много се надявах да пуснеш снимки от 4Д, но явно вашата девойка проявава характер  blum . Още малко остава до срещата.

Сиси, с херпесите и аз се боря от години и сега след грипа ми излязоха 2 , един на горната устна, а другият на долната. Мога да ти кажа един трдерматологичен трик, на който моя лекар ме научи в понеделник , когато бях на ЖК. Промиваш първо с кислородна вода, след това със спирт и накрая намазваш с витамин Е, ако нямаш , може да сложиш вазелин. Наистина помага.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: януари 06, 2011, 16:48:52 »

О, Мири, и ти се появи air_kiss
Ами ние от 3-4 месеца я дебнем госпожицата за снимка, но не ще и не ще! blum Този път поне ние успяхме да си я видим, макар и неархивирано на снимка smile

Аз имам големи проблеми със съня, да ви се оплача... cray И няма нищо общо с Елица, тя си е кротушка по принцип smile Заспивам сутрин, някъде към 9 часа чак....Е, аз лягам чак към 2, но докато успея да заспя минават много часове. Боли ме гръбначният стълб, в основата, близо до кръста. Много малък участък, обаче при дишане е много неприятно...Въртя се, какво ли не правя. Де да можех да спя права pardon Казах на доки и както предполагах, не е нищо тревожно и е в реда на нещата. Е, ще изкарам така още няколко си седмици, обаче това недоспиванееее angry
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #294 -: януари 06, 2011, 18:42:16 »

Sunray, за моите болки в кръста намерих лек. Можете да ми се смеете, но си слагам космодиска на майка ми/този за кръста/  и определено от тогава нямам болка. Преди това по цял ден ме болеше кръста, но особено вечер като си легнех в леглото положението беше  angry Ако имате близки с този уред - помолете ги да ви услужат за месец / два.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #295 -: януари 06, 2011, 19:52:22 »

sunray супер разказче  danceg danceg danceg Радвам се, че всичко е наред  Bravo Bravo Bravo Жалко, че е такава манекенка пьк не ще да се снима, ама после ще си наваксаш  Wink Завиждам за дьлгия бедьр  good Вие с таткото високи ли сте? Нашето момиченце едва 58мм в 32 седмица. По статистика е в долната граница на височината, дано лошо да се я премерили, че каквото се очертава дундава, ако е ниска  angry

Херпесите за ужасно неприятен проблем. Доколкото сьм чула, те са сьщия вирус като варицелата и когато някой е носител остава такьв за цял живот и отвреме-навреме му се появяват. Много тьпо. Сьчувствам ви искрено.

Моят хемоглобин е 108. Не пия нищо. Аз сьм си виновна, защото занемарих пчелното млечица. Ако си го бях пила всеки ден...ама...на! Не знаех, че и в цвеклото има желязо. Тькмо имам една голяма глава в хладилника. Сега ще го хапна на вечеря  good

Ечи ти наистина си много надолу. Дано го вдигнеш малко. Всичко зависи колко крьв ще изгубиш при раждането де, но рискуваш да си изморена после  sad

Armani_code много хубава статия, мерси  good

Ечи нашият слинг е купен отдавна. Сега за зимата сьм взела от тея които се врьзват, от леко еластично трико е. За лятото после ще тьрся нещо по-леко.

Miri ти за вас нищо не разказа. Как изкарахте празниците ?

kokiche добре, че си се отьрвала от болките в крьста. Блазе ти, че имаш на разположение Космодиск. В края на бременността определено за много досадни тея болки пьк ако има и други причини за тях става  girl_impossible

Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: януари 06, 2011, 20:45:58 »

Инка, ами чак висока не съм - може би средно висока - 1.68 някъде. Тати е по-висок де, но не е в графата Исполини funnytooth Само че в моя род, особено от страната на баща ми има доста високи хора, та не се знае. Ама, каквато си е, все ще ни е най-Убавата blush heart

Кокиче, веднъж се замислих за космодиска, но сякаш не смея, защото той нали е на принципа на някакви вълни/ вибрации...Ти консултира ли се с лекар дали може да се ползва при бременност? Иначе се радвам, че не те боли вече smile
« Последна редакция: януари 06, 2011, 20:47:30 от sunray » Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #297 -: януари 07, 2011, 09:25:26 »

kokiche Аз също имам Космодиск вкъщи, бях си го взела заради постоянната ми работа на бюро и имах болки в гърба, но честно да ти кажа така и не се престрашавам да го използвам сега по време на бременността... sunray Космодиск не е на принципа на вълни или вибрации той по-скоро притиска мускулите, създвава допълнителна топлина и оттам повишава кръвообръщението , не мисля, че ще вреди, но и аз бих се куонсултирала с лекар преди да го ползвам  good
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #298 -: януари 07, 2011, 10:29:37 »

Момичета, дори не ми е хрумвало да се консултирам с доктор blush. Ще попитам.
Моят пусти херпес не минава ;( и дори се притеснявам дали няма да повлия на раждането. В едно списание четох, че херпес зостер след 28 / 34 г.с може да повлия върху раждането, но инфото беше много недостатъчно. Знаете ли нещо повече по въпроса?
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: януари 07, 2011, 11:18:27 »

Здравейте момичета   smile
sunray, аз имам същите болежки като теб - недоспиване от самото начало и болки в кръста от време на време. За първото няма лек  sad, но за болките както момичетата казват и аз ползвам космодиск. Незнам до колко помага, но се чуствам добре. Найстина ако има някой около теб с такова нещо вземи го назаем за да пробваш  good.
   За херпесите нищо не мога да кажа, защото май съм късметлийка и досега не са ми излизали такива неща  smile.
inaxastra, ти имаш ли по - болезнени контракции? Неговоря за твърдото коремчето, а за предъпване или нещо подобобно. Немога да го обясня точно. Питам теб, защото ти си най - напреднала в бременността  Wink.
Хубав ден!
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: