Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 21:34:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 131073 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #225 -:
декември 22, 2010, 14:25:00 »
Хахаха ! Як коментар
(за поста на Данитка става вьпрос)
Напьлно сьм сьгласна, че златната среда е утопия (освен може би Ина-Лемон; тя ще да е майката дето трябва да са посочи с прьст) (по моя информация де).
Ама това не ми пречи да искам да се стремя кьм нея (кьм средата, не кьм Ина-Лемон)
Мечтите са безплатни
Иначе, отдавна сьм казала, че колкото и да внимаваш, какьвто и метод на гледане да избереш (с памперс, без памперс, сьс сокче, с пюре, с носене, с рев...) след 20 години ще се окаже, че си бил точно толкова лош родител, както онея, които са избрали противоположното
Важното е да се обичаме
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Хахахахахах, Ина-Лемон се включила и се изказала преди мене. Супер !!
«
Последна редакция: декември 22, 2010, 14:31:55 от inaxastra
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #226 -:
декември 22, 2010, 14:25:47 »
Ина , а попита ли я какъв и е аргумента относно повиването на легло?? Аз много обичам да задавам такива въпроси
. Вярно е ,че всичко го правят от загриженост ама понякога трябват малко да се усещат.
Цитат на: inaxastra в декември 22, 2010, 13:02:17
притеснението идвало в началото от това, че понеже не си свикнал, не си много сигурен като го дьржиш (което е валидно и за бабите). След няколко дни ти "идва рька", а ако не го кьпеш няколко дни, нищо няма да му стане. Така, че най-добре да се оставят нещата на естественият им ход
Е то като че ли бабите през всичките тези години само бебета са къпали
. естествено ,че няма да удавиш собственото си дете. А относно ваничките да ви казжа само ,че тук бебата си ги къпят в кухненската мивка
. Е продават се и ванички де, но много малко хора ги ползват.
Възпитанието .... аз съм за твърдата ръка наистина, защото също не понасям лиготии. От моя опит с гледане на деца (като студентка, а после и моето кръстниче ) мога да кажа ,че баланс винаги може да се намери. Важното е , когато възпитаваш детето, коригираш го, да не се прави в момент , когато си ядосана. Просто трябва да бъдеш строга, но същевременно да показваш обичта си към детето. Според мен , когато мама или тате каже "не", това наистина означава "не". Когато едно дете е оставено да прави каквото си иска без ограничения, то няма кака да се научи на самоконтрол. Ще мисли ,че светът се върти само около него и на по-късен етап идва разочарованието. Аз искам моето дете да е щастливо, но щастието му не зависи от това,че е оставено да прави каквото си иска. Според мен първите 3-4 години са най-решаващи. Май станах
. Спирам, за да не ми се карат модовете.
Аз докато напиша моя пост и три отговора вече публикувани
«
Последна редакция: декември 22, 2010, 14:30:41 от Miri
»
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #227 -:
декември 22, 2010, 14:34:22 »
Инче
Ти си моята гордост,да знаеш
Като се видяхме,доста си говорихме и много ти се кефя как постигаш някои неща,но моето дете от известно време се превърна в някакъв кръвопиец ви казвам ей,до едно време знаеше къде е границата,но сега вече се изгуби тази връзка,но едно съм разбрала,при моето не действа нито бой,нитоо добро,нито обясняване,та в момента съм във фаза "НЕ МИ ПУКА" Като се почне с безкрайните и драми опитвам само веднъж да обясня и успокоя,ако не се получи просто я оставям да се тръшка,дере,хвърля...Честно казано не беше яла бой около 2 месеца,но тази събота добре я напердаших ( за болка не е усетила,че я шляпах по гъза през космонавт и хиляда ката дрехи,но ми разбра мисълта де)Бебешки пубертет ли е,какво е незнам,но вече не искам и да знам на този етап.Не я ограничавам не пипай това,онова...разбира се опасните за живота и неща са абсолютно табу и не и позволявам да припари. Офф топик съм и аз,но ще се самоизтрия малко по късно
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #228 -:
декември 22, 2010, 14:41:39 »
Не смятам, че последните няколко поста са офф. Все пак не си говорим за чушки и домати, а за деца и свързани с тях неща. Ще те помоля да не триеш нищо, щото после аз ще го върна
Активен
Данитка
«
Отговор #229 -:
декември 22, 2010, 14:46:42 »
Няяямаааа
Ама защо Пък не...после аз пак ще го махна,ти пак ще го сложиш...поне да си обърнем внимание,че като ти пиша на скайпето и хич не ме отразяваш....чакам аз отговори за една маса и столчета,ама 2012 ще стане
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #230 -:
декември 22, 2010, 15:05:24 »
Едно готино клипче, което моя позната ми пусна
http://www.youtube.com/watch?v=xOjCvSN5zss&list=PLDED9273D6E4E2EE4&index=27&playnext=1
Това и аз не го бях гледала.
«
Последна редакция: декември 22, 2010, 15:23:24 от Miri
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #231 -:
декември 22, 2010, 15:20:20 »
Ама това, което тя ми пусна е нещо друго. Water Birth basics. Явно съм копирала грешен линк
http://www.youtube.com/watch?v=XN3slbrorj4&feature=BF&list=PLDED9273D6E4E2EE4&index=26
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #232 -:
декември 22, 2010, 15:40:38 »
Леле ,жената от първия клип роди по бързо и безболезнено и от мен даже
Активен
Данитка
«
Отговор #233 -:
декември 22, 2010, 15:50:07 »
Днес в 1:24 се роди нормално Александър - 3720кг. и 51см.!Мама Вики(Zahira) казва,че е прекрасен и че е много щастлива!
Термина и беше 4 януаРИ
Има си темичка в раздела "Честито",в която може да и честитите.
«
Последна редакция: декември 22, 2010, 15:52:45 от Данитка
»
Активен
dodo23
«
Отговор #234 -:
декември 22, 2010, 15:57:07 »
Мири
, и аз като Ина не стигнах до темата за възпитанието,но ще й хвърля едно око,когато съм на кеф.
Първото клипче е наистина страхотно,второто не успявам да го видя.
Много се радвам като се включват мами с опит из нашата темичка.
Ина,Дани
,няма да ви бия и няма да ви ям!Уважавам позициите и доводите ви.
Огромно честито на мама Захира(помня,че скоро беше писала тук да я имаме предвид).
Да е жив и здрав Александър,да има щастлив живот и да е голям късметлия!
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #235 -:
декември 22, 2010, 17:03:41 »
Какъв хубав разговор се е заформил тук ... Исками се да кажа и моето мнение
Аз напълно подкрепям мненията на всички, макар и противоречиви. Но във всяко има правилни възгледи и подходи към детето. Всяко човешко същество е различно, с различен характер, навици и затова и методите за възпитание са различни. Някой "разбират" като се наказват, други като се пошляпват, а трети като им се приказва. Е, има и периоди, в който нищо не помага, но те отминават. Всяка майка (не споменават татковците, защото те се намесват само вечер или през уикендите) най - добре познава детето си и знае кое и как помага. Но все пак знам, че не само първите 4 години са най - важните, а най - малко първите 8-9 години. Защото във всяка една от тези първи годите в тях се изграждат различни навици и трябва да им се покаже какво и как трябва да правят. Примерно на седем те тръгват на училище и тогава те трябва да се научат да бъдат до колкото е възможно организирани, да си пишат домашните и т.н. Когато са по - малки пък научават много по - различни неща. Разбира се пак казвам, че е различно при всяко дете. Всичко това го казвам, като имам конкретен опит в отглеждането на няколко деца, макар и на не собствените си (но и това скоро ще стане
). А и колкото да се мъчим да избягаме от "лиготиищините" винаги ще ги има, независимо какъв метод сме избрали за отглеждането им. Но ние трябва, като техни родители, да им покажем кога може или неможе и къде е границата на допустимото. Мисля, че ако намерим тази тънка границата, всичко ще е наред и децата ни ще си имат своето хубаво детство и свойте красиви спомени, а ние ще сме щастливи и доволни от резултата на нашето възпитанието. Това не е невъзможно.
Извинявам се дългия пост, но това е моето мнение и исах да ви го кажа. Естествено мога още много да пиша по темата, но засега това е напълно достатъчно
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #236 -:
декември 22, 2010, 17:25:35 »
Ехооо здравейте и от нас, ама вие колко сте писали ще има до утре да чета...
Додо
после ще погледна статийките дето си ги постнала...
Данитка
много яко постче дано скоро ви отмине този период! И аз си мисля, че то това с шамарите няма как да се избегне, ама дано пък и моето да е като на Ина-лемон
Аз имам една позната, която ходи с детето си на детска градина вече 2 месеца, защото много плаче
, а това го травмира.... Да не говорим, че в тях каквото каже малкият това става, а по-твърдите мерки на възпитание са тема табу. Общо взето е хубаво да има някакъв баланс.
Колкото до бабите поне засега мисля сме се разбрали... майка първите седмици, свекито като почна работа. Не искам да ми се мотаят из краката, но от друга страна си мисля, че ще е хубаво майка да е тук в началото. И да, не става въпрос да ми помага с къпането, по-скоро да отиде да напазарува, да сготви и така...може пък и да ѝ давам да я къпе от време на време, ако ме слушка хихихи...Но при нас нещата си мисля, че са по-лесни от гледна точка че сме по-надалече и по-трудно става това с идването.
А сега да ви се и оплача, че и аз съм болна...тези грипове тук са ужасни. Знам че повечето от вас бяха против тези грипни ваксини, но тук постояно мелят ако си бременна да се обадиш да те ваксинират, че лоша работа с този свински грип. Вчера на първа страница: Повече от 200 се борят за живота си. Основно бременни, пеленачета и възрастни хора. Този дето аз го карам в момента не мисля е от свинският, но все пак е доста стресиращо. Но общо взето най-ме е яд, че резервирах хотел за Белгия между коледа и нова година (подарък за милото, за коледа), а май ще трябва да го откажа. Ще изчакам до събота, дано се оправя до тогава...че ми се хапва белгийски шоколад и гуфретки...
Мамче
хубаво постче!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
декември 23, 2010, 08:10:41 »
Ина, обръщам се към теб, защото спомена за слинговете. аз също съм на мнение да пробвам, но нещо немога да си избера какъв точно да си взема. до тук срещнах 5 вида-с халки, тип шал, кръстосан и т.н. и незнам на кой да се спра. а и начините на връзване а важни, а си нямам на идея как става. ти имаш ли повече яснота по въпроса?
Активен
dodo23
«
Отговор #238 -:
декември 23, 2010, 08:15:54 »
Ечи
,погледни ето тук:
http://babysling-bg.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B0%D0%B9/?gclid=CKres67cgaYCFYMI3wodeCUeng
Аз също искам да използвам слинг,но като теб не съм много наясно.В този сайт намерих част от отговорите.
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #239 -:
декември 23, 2010, 08:35:24 »
Добро утро мамита,
Виждам, че коментирате въпроса за "възпитанието".Според мен няма такова животно "идеални родители". Всеки има моменти, в които може да реагира неадекватно, да си изпусне нервите или пък да бъде по-мек отколкото околните смятат за редно. Отглеждането и възпитанието не е ден, не е два. Помислете си вие колко трудни моменти сте имали със собствените си родители. Освен това нека не забравяме, че и децата са много различни. Не можем да мерим с еднакъв аршин.Целта ни би трябвало да бъдем "добри родители'' за нашите деца. Да се чувстват те обичани и защитени, защото представете си, ако ние бяхме безгрешни, колко тежко наследство щяха да носят те милите и колко високи очаквания ще имат всички към тях. Аз също не бих искала детето ми да стане глезльо, който да се тръшка за щяло и нещяло, но и ме е страх, че то може да изпитва към мен онова страхопочитание като пред "учителка", което съм изпитвала аз към майка ми. Не мисля, че нейния начин на възпитание: срогост и дисциплина, макар и да дава резултати - е най-добрият. Надявам се всяка от нас да намира баланса и през по-голямата част от времето да реагираме адекватно
.
Малко се отплеснах
И тъй като не зная дали утре ще имам интернет, бих исала от сега да пожеля на вас и семействата ви една незабравима Коледа :flower:За първи път повечето от нас ще посрещнат този свят празник с робжа под сърцето си.
Прегръщам ви
christmas-tree-presents-christmas-decorations-and-an-open-fire-in-~-1315011.jpg
(34.4 KB, 300x300 - видяно 2870 пъти.)
«
Последна редакция: декември 23, 2010, 08:39:54 от kokiche
»
Активен
Страници:
1
...
14
15