Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 19:21:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 131009 пъти)
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #210 -:
декември 21, 2010, 13:45:55 »
Здравейте и от нас, днес. Аз пак ще ви се оплача относно спането.... тази нощ беше ужасно и накрая не издържах и станах рано рано, а и бебо не престана да мърда и да ми прави бабунки цяла нощ. Явно нещо не му беше комфортно
Дано само да е добре.
alben4ik
, коремчето ти може и да не падне до края. Моята приятелка, която роди преди 6-7месеца тук, влизаше в болницата с контракции, а корема й беше вирнат нагоре и до последно бебо беше горе. Явно пак всичко е индивидуално.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #211 -:
декември 21, 2010, 19:14:39 »
Здравейте мами!
Еленче,Сиси
,радвам се да ви видя!
Албенче,бързо да оздравяваш,че трябва да си бодра и усмихната за голямата среща
Как ме провокирате с тези мерки-не се бях сещала да взема сантиметъра,ама и това ще свърша.
Аз съм вече 57кг и различни грамове всеки ден.
Хем се радвам,че не съм качила излишни кг,хем се чудя едни ударни 5-6кг за последните месеци как би ги понесла кожата.Ама си папкам едни шоколадови десертчета в момента....
Бебка е невероятно активна-чуде се от къде има такава енергия.Не спира по цял ден да рита и да се върти.Такива релефи прави по корема ми,че се виждат през блузката.
Попаднах на една интересна поредица относно митовете при отглеждането на бебето.Давам линк тук,който иска да ги прегледа.За мен беше много провокативна статията за къпането...
http://babysling-bg.com/2010/10/04/%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-1/
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #212 -:
декември 21, 2010, 20:06:10 »
Много
!!!
Активен
dodo23
«
Отговор #213 -:
декември 21, 2010, 20:25:09 »
Цитат на: inaxastra в декември 21, 2010, 20:06:10
Много
!!!
Само толкова ли
Я кажи във Франция колко често къпят бебетата
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #214 -:
декември 21, 2010, 20:44:09 »
Не знам
Честно.
Май всеки ден, но сутрин до 11ч. Смейте се сега, това отговаря точно на вьпроса за безсмислените ритуали
Една майка на последния курс разправяше, как с пьрвото си дете се сбьрквала да смогне да го изкьпе преди 11, а то е просто, защото в болницата не може всичко да е хаотично, има си някакьв ред, та кьпането на бебетата става сутрин. Сьответно тя като излезнала следвала сьщия ритьм без да се замисли, че това всьщност й утежнява живота.
На нас ни казаха, да следим детето как реагира. Ако обича да го кьпят, ако това го отпуска и успокоява може и всеки ден, само с вода, а ведньж в седмицата с продукт. Ако реве като заклано, да не се настоява - да се кьпе ведньж на няколко дни.
Знам, че в Ирландия при брат ми ги кьпят ведньж на 4-5 дни.
Аз за нас сьм решила да кьпя ведньж на няколко дни (ще видя Марта как реагира на банята) само с вода (ако имам сили и мотивация преварена с 1 с.л розова вода). Майка казва, че бебето ако не го кьпеш всеки ден мирише лошо. Ако усетя, че мирише, ще я кьпя разбира се. За мазане сьм купила олио от кайсиеви ядки - посьветваха ме в магазина за растителни масла, че е по-малко мазно и по-леко от бадемовото.
Тук сьщо вьв водата слагат нишесте, което омекотява кожата или пьк ена чаена льжичкч оцет, пак за омекотяване, защото водата е мнгоо твьрда.
За себе си оцет използвам, но за бебето няма да експериментирам.
Доволна ли си?
ПП. Ето ти реванш от мене
http://blog.ekomama.net/2010/10/18/неконвенционално-къпането-на-бебето/
«
Последна редакция: декември 21, 2010, 20:47:38 от inaxastra
»
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #215 -:
декември 21, 2010, 20:56:49 »
И аз си мисля, че нещата се преценят според бебето и ситуацията. Ако обича, защо да не се къпе всеки ден? Ние бяхме на гости на наши роднини с малко бебче на 2 месеца и половина. Къпят си го всяка вечер, защото им е удобно по това време и защото малкият умира от кеф и стои като дрогиран
. Доколкото видях само с водичка го къпят. Или поне не ползват козметични продукти при всяко къпане. На тях педиатърът им е казал и друго интересно и ново за мен нещо: Масажчетата с олио, масло или зехтин да се правят ПРЕДИ банята. Всичко, което било нужно да попие, попивало, а после се отмивали остатъците по повърхността на кожата. След баня евентуално кремче против подсичане или ако се налага мазане с кремче за кожни проблеми, ако има такива. Но предполагам всеки педиатър е на различно мнение
Аз лично мисля да ползвам за масажите и за подхранване на кожата преварен зехтин. Поне в първите 3-4 месеца, докато стане твърде топло времето. Тогава ще мина на лосион някакъв.
Активен
dodo23
«
Отговор #216 -:
декември 21, 2010, 21:13:29 »
Цитат на: inaxastra в декември 21, 2010, 20:44:09
Доволна ли си?
Доволна!
Това с олиото от кайсиеви ядки много ми хареса-може ли да открадна идеята?!
За нишестето-нямах идея,че може да се прилага.
Вчера като прочетох статията за къпането и споделих със свеки някой основни моменти!
Тя ми каза,че едно време са ни мазали с мас и сол за да не ни мирише кожата *crazy*От къде пък знаят,че точно от това няма да мирише....
Пита ме защо в болниците къпят бебета всеки ден,след като според статията е вредно...Идеше ми да й дам да прочете разказчето на Албенчик за разширяването на таза в различните пози и да попитам дали пак би родила на акушерско легло....
Изпитвам ужас от тези ритуали за къпане,който са се наложили около мен!
Всеки ден(по скоро вечер) мама и свеки идват точно в 7 за да изкъпят бебока.Съответно в 7 аз не трябва нито да ям,нито да кърмя,а да им осигуря терена,на който да си прилагат уменията в къпането.После ще следва мазане и масажиране,ама сега само с това ли ще го/я облечеш;ще се претопли/ще истине.
Трябва да не се мотаме излишно,за да могат те да идат да си гледат след това семействата.Трябва да съм си привела спалнята в приличен вид,за да не ми се подхвърли,че не смогвам и да ми се предложи помощ,от която не се нуждая.Това се е превърнало в кошмар за мен и се чудя дали ще ми стигнат доводите и силите да го избегна.
И това са моите нормални майка и свекърва,който са склонни да ме оставят да правя каквото си искам,ама "нейната приятелка"прави еди как си....
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #217 -:
декември 21, 2010, 21:20:44 »
dodo23 ,много хубава статия.Аз съм съгласна с това което пише за храненето.Моят Марти никога не се е хранил на всеки три часа винаги сме през 2 часа ,а сега пък си прави дълги паузи от 4 часа.Направо ме хващаха нервите като някой философ от БГ ми обяснаваше как педиатъра казал ,че през 3 часа трябва ,а свекърва ми ме съветваше вечер да му давам водичка.Е сто път и обясних ,че бебо като е гладен водата няма да го засити и той ще продължи да си реве,та така ине я послушах,оставих детет да си ме води.И не искам да слушам никой с разните там съвети как трябва да се храни и да спи и прочие
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #218 -:
декември 21, 2010, 21:23:41 »
Цитат на: dodo23 в декември 21, 2010, 21:13:29
Всеки ден(по скоро вечер) мама и свеки идват точно в 7 за да изкъпят бебока.Съответно в 7 аз не трябва нито да ям,нито да кърмя,а да им осигуря терена,на който да си прилагат уменията в къпането.После ще следва мазане и масажиране,ама сега само с това ли ще го/я облечеш;ще се претопли/ще истине.
Трябва да не се мотаме излишно,за да могат те да идат да си гледат след това семействата.Трябва да съм си привела спалнята в приличен вид,за да не ми се подхвърли,че не смогвам и да ми се предложи помощ,от която не се нуждая.Това се е превърнало в кошмар за мен и се чудя дали ще ми стигнат доводите и силите да го избегна.
И това са моите нормални майка и свекърва,който са склонни да ме оставят да правя каквото си искам,ама "нейната приятелка"прави еди как си....
Да бе, верно ли?
Трябва ти твьрда рька! Аз отдавна сьм се превьрнала в чудовището, на което никой не смее да каже нищо. Ако ти още не си, сега е момента, няма място за отстьп!
Ти чете ли в блога на Бу за раждането на Яна, което си е в бьлгарски условия ?
Активен
dodo23
«
Отговор #219 -:
декември 21, 2010, 21:41:03 »
Инче,сигурно и аз ще се превърна в чудовище!Не само за свекърва ми и майка ми,но и за околните майки,които няма да проумяват алтернативното ми мислене.
Майка ми е много отворен за новите неща човек и обичайно е в крак с нещата.Обаче един ден се беше размечтала как щяла да къпе бебето в специалната ваничка,на специалната стойка със специалната подложка.А на моето желание да си къпя бебето на чешмата,тя отвърна с неразбиращ поглед.Ама как така бебо трябвало да си има всичко....Комерсиално и пак комерсиално мили мои!
(Вече сигурно съм
с моите майки)
Четох за раждането на Яна!
Жужи,браво за последователността и упоритостта ти!
П.С.премерих се-бюст 88см,обиколка на корема 98см.
«
Последна редакция: декември 21, 2010, 22:34:50 от dodo23
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
декември 22, 2010, 07:10:02 »
Само така и не разбрах, защо точно майките ни трябва да къпят НАШИТЕ деца. Не смятам ,че е голяма философия и изисква специално обучение. Моята майка реши да дойде за разждането и да остане с нас 3 месеца. предупредила съм я, че ако иска да дойде още в началото ще спазва нашите правила и да не си дава неискани съвети.
Ако иска да е в помощ да сготви и да изчисти къщата. Знам ,че ще имаме малък конфликт относно ваксините (все пак тя като доктор е голям привърженик), но ще трябва да се примири , че това е МОЕТО дете и аз решавам кое е най-добро за него. Между другото и майката на моя прителка почна със съветите и заяви "Ти трябва да махнеш тези кучета , не ти трябват , опасни са за бебто, могат да го нахапат". Щях да припадна направо, като си знам моите доамшни любимци, колко са любвеобилни и грижовни към малки деца. Като цяло и аз като Ина съм се превърнала отдавна в чудовище и не давам на никой нищо д ами каже. Относно статиите, единствената с която не съм съгласна е относно възпитанието. За мен лично
и не се опитвам никого да убедя или обвързвам с моите вижадния
, са пълни глупости. Но в крайна сметка всеки сам преценява как ще възпитава детето си и какви са неговите стандарти и очаквания.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #221 -:
декември 22, 2010, 12:10:28 »
Цитат на: Miri в декември 22, 2010, 07:10:02
Само така и не разбрах, защо точно майките ни трябва да къпят НАШИТЕ деца. Не смятам ,че е голяма философия и изисква специално обучение. ....предупредила съм я, че ако иска да дойде още в началото ще спазва нашите правила и да не си дава неискани съвети.
Ако иска да е в помощ да сготви и да изчисти къщата.
Точно това съм се разбрала и аз с майка ми
Аз не мога да се оплача, че се опитва да ми налага нейните представи за гледане на бебе, но съм и казала, че най-ще ми е полезна, ако чисти, готви и пере
Което не е никак малко, защото така, докато бебка спи, ние можем да си обърнем малко внимание или да поспим.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #222 -:
декември 22, 2010, 13:02:17 »
Цитат на: dodo23 в декември 21, 2010, 21:41:03
Обаче един ден се беше размечтала как щяла да къпе бебето в специалната ваничка,на специалната стойка със специалната подложка.
Точно за сьщата (явно) ваничка ми говореше и майка
Не е истина !
Тя още в 4ия месец ми се обади по телефона да ме пита кьде ще го повивам и ме увери, че сьм луда да го повивам на леглото, трябва ми повивалнин (естествено сьс специална подложка)
Иначе мечтата й е да излезне с количката, бебето да спи блажено вьтре, а тя да седи в парка на сльнце и да си говори с другите баби.
Още тогава й казах, че аз не раждам, за да й дам дете. Тя деца е вече имала.
Количка вьобще няма да купуваме. Ще трябва да се научи да врьзва слинг. Мамма миа!!
Ама ще призная, че колкото и да е дразнещо, все пак са мили с мечтите си и загрижеността им е трогателна, и сигурно, и ние ще сме точно така на тяхната вьзраст, и ги сьжалявам, за това, което трябва да преживеят с "неотзивчиви" деца като нас, но просто няма как...
Само така и не разбрах, защо точно майките ни трябва да къпят НАШИТЕ деца.
Не смятам ,че е голяма философия и изисква специално обучение.
Абсолютно ! Точно това казваше акушерката, за фактьт, че ти обясняват (учат) в болницата как да кьпеш бебето =, сьздава впечатление за нещо много сложно, което едва ли не е невьзможно да сториш сам, щом се налага някой да те научи на него.
А пьк всьщност и никой нищо да не ти обясни, ти от само себе си ще гледаш добре да го дьржиш, за да не го изпуснеш и естествено, че няма да му напьлниш дупките с вода, нито пьк да го удавиш.
Притеснението идвало в началото от това, че понеже не си свикнал, не си много сигурен като го дьржиш (което е валидно и за бабите). След няколко дни ти "идва рька", а ако не го кьпеш няколко дни, нищо няма да му стане. Така, че най-добре да се оставят нещата на естественият им ход
Относно статиите, единствената с която не съм съгласна е относно възпитанието. За мен лично
и не се опитвам никого да убедя или обвързвам с моите вижадния
, са пълни глупости. Но в крайна сметка всеки сам преценява как ще възпитава детето си и какви са неговите стандарти и очаквания.
Аз до вьзпитанието не стигнах. Яко ми вьзпали любопиството. Сега тичам да прочета. Ти си за твьрдата рька, нали?! И аз не понасям лигости, но не искам и да сьм крайно строга (както с мен са били), за да не го травматизирам (както аз сьм сбьркана в някои отношения). Това е един от вьпористе, които живо ме вьлнуват. Как и дали ще сьм способна да намеря баланса, златната среда и правилният подход за вьзпитание
Фабио в това отношение няма проблем-просто трябва да следва ествественият си подтик, защото е изключително добре вьзпитам и хармоничен като личност, благодарение на техните. Сьответно следва автоматично техния пример. Аз имам много неща от начина на вьзпитание на нашите, които автоматично ми идва да следвам и които обаче искам да променя, та трябва всеки пьт преди да кажа нещо да го премисля, което не е лесно и не винаги се получава
sunray
за чистенето и готвенето, много добре си го казала
Това е най-ценната помощ, която може да получи една родилка
Активен
Данитка
«
Отговор #223 -:
декември 22, 2010, 14:07:42 »
Аз малко ни в клин,ни в ръкав....ама за къпането да си кажа,къпя Яна на няколко дни,хем обича да я къпя,но едвам смогвам,пък си ме и мързи понякога
Като ми замирише на лошо знам,че е дошъл денят(както е казала майката на Ина)
За възпитанието - такова нещо,като златна средя,ако има някой,нека ми го посочат с пръст и да са го снимални със скрита камера,иначе НЕ вярвам!!!Майка дето да не е нашляпала детето си НЯМА!!!Абе няма бе хора....мойто е яло бой,ако прекали с лиготийте,а какви сцени са не ми се говори....но всички ще минете по тоя път,та отсега да не ви занимавам....има една друга тема в един друг форум(Единствената дето,всички си казваме истината и не злобеем една срещу друго) ей там са истинките майки,дето си признават,че на моменти искат да хванат за гушата детето и хоп....айде....има бой,красяъци,има нежност,любов....абе има си от всичко....сега не ме разбирайте погрешно,но едно дете може да те изкара извън релси за секунди и да ви кажа в тия моменти съжалявам даже,че съм раждала,грубо,но факт!Айде сега изяжте ме
«
Последна редакция: декември 22, 2010, 14:12:42 от Данитка
»
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МА
«
Отговор #224 -:
декември 22, 2010, 14:21:34 »
Цитат на: Данитка в декември 22, 2010, 14:07:42
Майка дето да не е нашляпала детето си НЯМА!!!Абе няма бе хора....
Ами .... ИМА, има бе, Дани !
Не съм и нямам намерение да го правя. Честно да ти кажа не се и сещам кое би било това нещо, дето ще ме накара да му посегна.
Ако ти кажа, че и тон съм му повишила не повече от десет пъти, от както се е пръкнал - ще повярваш ли? Вярваш - не вярваш - факт е. И Стилиан не е лигльо, глезан и своенравно дете. Не ВЪПРЕКИ това, че не съм правила тези неща, а ЗАРАДИ това.
Айде и мен ме изяжте сега, че лъжа
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17