Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 15:32:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130900 пъти)

Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 11, 2010, 15:38:22 »

Свилена, аз не знаех, че на ехографа се вижда и косата, ако има такава. Все си мислех, че на него се виждат кости, мускули и органи crazy

И аз така - нямах представа, че е възможно - ама докторката ни обърна внимание, че се забелязва  pardon То не, че се веят някакви буйни гриви, де, ами се вижда в по-различно... "оцветяване" на монитора, ако мога така да го опиша.  smile Абе, като се роди, ще видим в какъв вид е  blum
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 11, 2010, 17:37:42 »

Кокиче и моето момче е доста буйно, както казваш като торпедо. Но вчера две мами на момчета и момичета ми казаха ,че принципно момчетата са по-активни , буйни от момичетата по време на бременността. Незнам дали наистина е така  pardon , но онзи ден вечерта (или по-точно вчера към 4 часа сутринта) Крис решил най-накрая да си легне. Той винаги ме прегръща като си лягаме, аз явно съм била по гръб и той само се залепил до мен , за да не ме събуди. Обаче усетил солиден ритник странично, после още един. Доста се учудил и пуснал нощната лампа и така 10 мин гледал как корема ми се движи . По неговите думи , нашият син много се забавлявал и явно си бил направил голям купон. goody . Чудя се само как не съм се събудила  pardon .

За бебоците незнам кога се обръщат честно казано, но май ако усещаш тежеста ниско , това май е главичката, но пак не съм сигурна. Знам ,че докторите с палпация могат да разберат в каква позиция се намира бебето.

Анели , радвам се ,че сайтовете могат да ти свършат работа. А и съпругът ти щом е ловец, не се и съмнявам ,че е харесал дрешките. Относно доставката със сигурност знам ,че единият- Cabelas - доставят в България. Ние , докато живеехме в България бяхме поръчали едни лампи за главата , за ходене из пещерите и ни ги доставиха. Всъщност трябваше да отидем до пощата да ги вземем, но пристигнаха. Мисля,че отне 2-3 седмици, но не съм сигурна.

Сънрей , това за забравянето ми е толкова познато. Имам чувството ,че хващам начален стадий на Алцхаймер. Страшно много забравям , а разни думи забравям.

И последно да ви разказжа вчера как паднах, но вината не е моя  nea . Крис много обича да се люлее на кухненските столове   :tarzan:и съответно краката се разхлабили , сменил той стола със здрав, но сложил разчекнатия стол на мястото , където аз обикновенно сядам . И съответно решавам аз да седна и какво става стола буквално се разпадна под мен и аз ссе озовах на земята  laugh . Е стрестнах се малко, защото не разбрах какво стана, но нищо ми няма де.
И така това е от мен, аз ви оставям тъй като трябва да излизам. Моя приятелка , французойка организира нещо като опреснителен курс по френски език и аз много се ентусиазирах,че ще мога да си припомня неща, които съм забравила. Весела събота и неделя ви пожелавам и цунки по тумбаците.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: декември 13, 2010, 10:39:22 »

Здравейте момичета! Надявам се, че се чуствате добре, доколкото е възможно това  blum . Аз днес съм на консултация (мерене на кръвно, урина и слушане на сърчицето). Дано бебо да е добре, но впредвид "бабунките" на корема мисля, че е така  smile . Има дни когато направо съм на разтрел почти постоянно, но има и дни когато повече си почива, това е нормално според мен. Когато се прибера от консултацията ще ви пиша как е минала.
   Да ви се похваля и съще временно да ви се оплача ... вчера си купихме или по - скоро поръчахме ново легло  и матрак yahoo, но ... ще ми го доставят чак края на януари  cray Аз дотогава сигурно ще съм родила. Направо унемях когато ми казаха след колко време ще ми го доставят, та това е почти месец и половина crazy Ужас.
   Какво да ви кажа друго ... а да, леката ми хирургическа намеса бавно и славно се възстановява, но още доста време ще трябва за да заздравее. Единственото, което правим е да го промиваме с ракия и да сменяме превръзките.
  Що се отнася за обръщането на бебоците при всеки е различно. При нас и на 17 седмица при ехографа беше с главата на долу, но доктора тогава каза че те постоянно си се въртят, важното е след 34-та седмица да се застопори в стойка за излизане. При нас 100% е с главата на долу от може би 28-мата седмица - дано и така да си остане. Може да се усети според ритничетата, който раздават (ако се усещат отстрани или под гърдите, това означавало че са обърнати, а натиска който се усеша ниско е от главичката).
Желая ви лека и хубава седмица!  kiss
« Последна редакция: декември 13, 2010, 10:49:40 от *mum to be* » Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: декември 13, 2010, 11:27:31 »

Здравейте момичета  smile smile

Първо да се похвалим - днес ни е първия ден от деветия месец  danceg danceg danceg
Още мъничкооо!!!

Клеопатра, добре дошла при нас и леки финални метри!!!

Мири искам да ти кажа, че това, което ти се е случило с майка ти, ми се случи абсолютно същото и на мен  sarcastic Аз и се обаждам да се посъвтевам какво космонавтче да взема, бях супер развълнувана, защото това ми беше една от първите покупки и очаквах, че всички ще се радват също толкова, колкото и аз ..... а пък тя като започна да ми чете една лекция колко било рано да започваме с покупките, много време имало, за къде сме бързали и тн и тн и аз честно казано, дори се разсърдих..... Е, естествено, че ми мина после, но в онзи момент ми стана супер криво  pardon Какво да се прави, явно още не са се отървали от бабешките суеверия!

Мири, това, което ни разказа, как Крис гледал 10 минути мърдащото се коремче, докато ти спиш, е толкова мило   girl_in_love girl_in_love Нашата бебка страшно много шава през нощта и аз я усещам някак си в просъница, не се събуждам, което е хубаво, защото иначе трябваше да будувам по цяла нощ  smile А пък нашия татко много обича, като се гушнем и леко се допра до него, за да не притискаме бебето и то винаги започва да го ритка и така го усещаме и двамата  heart heart Чувството не може да се опише с думи!!

Що се отнася до това, кога трябва да се обърне бебчето надолу с главичката, на нас тук ни казват, че това е от 34та седмица насетне - преди това бебето има достатъчно място в коремчето да се върти накъдето си поиска. Понеже ние до скоро не се бяхме завъртели и последния път вече беба беше заела позиция и на мен ми беше малко притеснено, затова питах акушерката, дали, въпреки че вече се е завъртяла с главичката надолу, има вероятност пак да се обърне? Тя ми каза, че при първа бременност, особено след 34та седмица е много малко вероятно да се завърти, което ме поуспокои  smile
Позицията на бебето при нас, както Мири е казала, акушерката я разбира, като ми опипва коремчето - точно за 5 секунди и вече може да ми каже къде е главичката, къде са крачетата, много са опитни в това отношение тук акушерките, защото не разчитат на видеозон, а само на себе си. Само ако бебето е заело странна позиция, която не може да бъде точно определена, тогава в редки случаи назначават още един видеозон.

Ина много се смях на описанието как се чувстваш  funnytooth funnytooth - като вълка, глътнал бабата на Червената шапчица  funnytooth
И благодарности за полезната информация, която винаги ни даваш!  give_rose

Мамче много е неприятно това, което си преживяла с тази операция, дано скоро да е назад в миналото и ще чакаме да разкажеш как е минал прегледа!

Мири ама какъв номер ти е погодил Крис ( beating) Добре, че всичко е наред!  Bravo

Браво на всички мамчета, които напредват с покупките, това е начина да се чувстваме подготвени за събитието. Аз самата тази седмица ще пера и гладя, както и неприятната за мен задача - махането на етикетите, направо ми се плаче, защото хич не обичам да шияяя  Плачещо момиче Плачещо момиче

Мамчета, в петък бях на еднодневен, осемчасов курс за активно раждане, иска ми се да ви разкажа някои неща, но ще го направя в отделен пост, днес по някое време през деня, защото и без друго този стана огроооомен!  blush blush blush blush

Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 13, 2010, 18:42:12 »

Здравейте мамчета! Ние се върнахме от консултацията и всичко ни е наред  yahoo . Кръвното ми е както през цялата бременност - ниско. Урината е добре (каквото и да означава това  blum). А сърчицето ...  girl_in_love тупка ли тупка. Взеха ми кръв и ще видим резултати, но незнам кога  pardon. Корема ми по сантиметри си отговаря на седмиците. И така. Всичко е ОК.
Следващата ни консултация е на 29.12 и ще говорм за раждането. Акушерката ми каза да си отделя повече време в сравнение със сегашните ни посещения.
alben4ik, радвам се вас. Още малко ти остава до срещата с малката госпожица. А когато махнеш етикетите какво трябва да шиеш?  blush
Хайде мамчета къде сте?  smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: декември 13, 2010, 21:46:06 »

Мамче, радвам се, че прегледа е минал добре и че всичко е наред! Това е най-важното!!!

А колкото до етикетите, не знам дали се вманиачавам, но не ми се иска да ги режа само, защото така ще драскат още повече после (съдя по себе си, когато си махам някой етикет от тениските). Затова мисля направо да разшия етикетите и да зашия после мястото, на което са били. Това естествено ще го направя само на дрешките, които ще се допират непосредствено до кожата на беба  smile
Ако някой има по-лесно разрешение на проблема, моля да сподели, ще съм много благодарна  smile smile smile
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 14, 2010, 00:42:26 »

alben4ik, неможе ли да го залепиш с ютията. А ако пък това го правиш постоянно бих ти препоръчала да си вземеш една малка шевна машина. Виждала съм да ги продават в Джон Луис. Поне ще ти остане за ползване и шиене на доста неща (единствено не стават на по - дебел плат прим. дънки). 
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: декември 14, 2010, 00:46:06 »

А етикетът не е ли просто зашит, както в България повечето? huhhuh.gif В смисъл, че не ми става ясно защо после трябва да шиеш пак huhhuh.gif Аз с бръснарско ножче, много внимателно, шев по шев успявам да махам етикети, и остават дупчиците от шевната машина, но все си мисля, че не са нещо забележимо. Или за друго става дума?
Иначе, ние също ще махаме етикетите. Даже днес се възмущавахме с половинката какви твърди са ги измислили точно пък за бебешки дрешки beating
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: декември 14, 2010, 10:46:21 »

Ами тук етикетите някак си за зашити към подгъва на дрешката, не знам точно как да го обясня и просто трябва да се разшие, да се махне етикета и след това да се зашие отново.
Дано да не ни се карат, но пускам една снимчица, дано да се види там, какво точно имам предвид.

Мамче твоята идея за една малка шевна машина ми  харесва  good, обаче за залепването с ютията е просто супер, изглежда ми дори много лесно, ти правила ли си го, трябва ли нещо залепващо да си купя???

* IMG_2595.jpg (21.31 KB, 480x320 - видяно 216 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #159 -: декември 14, 2010, 11:58:15 »

Тази материя етикети се нищи. Можеш да го изрежеш докьдето можеш и остатька да го изнищиш.
Аз само ги рязах като sunray. А пьк повечето ми дрешки са втора употреба от различни бебенца и вьпреки това всички си бяха с етикети  girl_impossible Та направо се чудех на тея хора, че не са ги изрязали  crazy
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: декември 14, 2010, 11:59:39 »

Момичета, знам, че вчера обещах да ви разкажа за курса за активно раждане, но съвсем не намерих време  blush blush
Днес обаче вече я свърших тази работа и ако ви е интересно, може да погледнете в моята темичка, където дори малко се захласнах в писане  blush blush

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: декември 14, 2010, 12:11:11 »

Здравейте мами!
Тука съм-чета ви редовно,но до сега нямаше нищо ново около нас,с което да се включа.
Вчера бях на ЖК-добре е мадамата,порастнала е и вече е близо килограм.Сърдечната дейност си беше нормална,размерите отговарят на седмиците.Поисках си снимка от ехографа,но нали няма как да се събере цялото бебче и казвам на док дай снима само главата.Очаквах,че така ще се виждат контурите на лицето,ама моя док каква снимка ми даде-главата погледната от горе. Wink
Сдобих се и с вагинални таблетки и едно кремче(което е направо вълшебно) срещу досадното течение,което напоследък ми донесе много дискомфорт.По назад бяхте коментирали тези таблетки-на моите пише,че може да се ползват без проблем от бременни.

Албенче,тук по магазините се продава едно подлепващо за подгъви,но не съм убедена,че ще ти свърши работа.То е нещо като финна мрежа от лепило,което като пригладиш слепва двете повърхности.Не знам ако е само за ръбчето на дрешката дали ще държи.

Добре дошла и от мен на Клеопатра! give_rose
Разкажи ни нещо за себе си и за бременността си-ние всички сме тук отдавна и се знаем. blum

На всички коремчета,много целувки give_rose
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: декември 14, 2010, 12:38:17 »

Пак съм тук. Днес бях на преглед при частния док (пояснявам, защото там де факто е истината; на ЖК нищо не правим). Нещата са горе долу добре. Само дето бебка още се движи в долната граница на теглото за седмицата си. В 31г.с. е 1560гр. Доки каза, че засега не е проблем, защото след раждането, бебето бързо наддава на тегло. Все пак обаче ще следим тонове и т.н., за да сме спокойни. Сега пак ги слушахме, в норма са. В норма е и количеството околоплодна течност. Пак мери органи и т.н. Там нещата са ок.
Мацката ни беше заела супер странна поза shok - по корем, напречно пак на моя си корем. Та, снимки няма, защото лицето и нямаше как да се види. Много своенравна ей blum Ама здраве да е!
При мен има малък проблем. Бях напипала отдолу нещо и помолих доки да ме погледне. Според него е дивертикулит на уретрата huhhuh.gif Вероятно при мен това е причината за честото уриниране. Това е вид разширение на уретрата и може да доведе до повече инфекции или цистит. Това е. Каза, че не е проблем за раждането, а след това може да го оперира. Свеки ми обясни, че дивертикулити по различни органи имат много хора, просто не знаят, защото не си увеличават размера. Явно при мен бременността е засилила процеса и затова го напипах. Бях се наплашила да не е нещо опасно blush Но това ще го оправим след раждането.
Пита ме и как искам да раждам, защото все повече жени искали секцио. Аз му казах, че искам естествено, ако няма причини за секцио и той вече е наясно какво се очаква от него smile

След 20 дни пак съм на контролен преглед, за да видим дали бебка наддава добре.
ОСвен това и плацентата ми е 2 към 3 степен на зрялост, което малко ме тревожи, но доки каза, че ще следим тоновете на бебето и ще преценим дали трябва да предприемаме нещо в тази връзка.

Малко объркано го написах, но още ми е омотано в главата всичко.

Пожелавам ви хубав и усмихнат ден, тумбачета! smile
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: декември 14, 2010, 15:52:28 »

sunray ,дано всичко да е наред и до самото раждане give_rose
Нашата госпожица пък върви с почти две седмици напред по видеозон...за мен беше странно,но лекаря не го намери за интересно и каза,че няма нищо притеснително...та незнам,планирала съм едно 4Д другата седмица,нооо не се знае още,тогава ще разбера повече,да се надяваме smile
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: декември 14, 2010, 19:15:15 »

Ехооо...  smile Здравеите на всички! Напоследък все не ми остава време да седна на компютърът sad а и нямам с какво да се похваля.Освен, че този петък сме на консултация  yahoo .Всичко при нас е наред. Радвам се, че всички сте добре. Целувки по тумбачетата  kiss
Това е от нас петък ще пиша как е минала ЖК. Надявам се този път да видим бебка,че от два месеца не съм я виждала.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: