Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 15:41:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130937 пъти)

♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: декември 09, 2010, 11:37:52 »

Здравейте сладки мамчета smile
четох четох... я да видя какво съм запомнила
Оооо имаме ново попълнение в състава на януарските мами  Bravo give_rose  kleopatra_88 добре дошла!!! Леко и безпроблемно раждане ти желая!!!
Албенчик добре че при бебка всичко е наред! При всяко бебе тоновете са индивидуални. Гуш  gu6
Miri я си купувай и си се приготвяй лека полека, а не в последния момент дай, бързо, ама гледай да не забравиш  nea те родителите са с малко стари разбирания  pardon
Аз вчера си изпрах дрешките, пералнята е със сушилня и си ми ги изкара чуднички. Изгладих всииичко, каквото имах, купихме матрачето и ох мога да отдъхна smilesmile утре отиваме за останалите дреболии и аксесоари за бебка.
Търся си ортодонтна биберона, но на много малко места мога да си намеря. Но видях вече къде има и утре отивам да си купя. Малеее утре го удряме на шопинг, малко да се разходя...
Аз напоследък като ходя много и ме болят слабините после... след като почина всичко си е нормално. Страшно ми тежи вече и ходя като мече. С на мъж ми якето съм и взима да ми омалява.Снощи на всичкото отгоре след вечеря бебка реши, че не и харесва менюто и... повърнах... и Тони /мъжът ми/ вика след като повърнах " Алоо сервитьорката може ли да ми върнете поръчкатааа аз гладна ли ще седя  sarcasticpardon какво да правя...
Мдааа и моята пупа е паднала надолу smile бебка си е надолу с главичката ама страшно много се изтяга и на моменти се плаша как ми се подува корема, немога да ви го опиша. Една вечер седяхме с Тони и ей така  Oh my ... неможехме да повярваме как го прави малката...
ох поолях се. Цункам ви всички и ви гупкам.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: декември 10, 2010, 13:08:28 »

Здравейте бъдещи мамчета  LOVING Добре дошла на kleopatra_88.
Аз от доста време не съм ви писала, но пусто му време не стига, а и разни нещица ми се случиха. Претърпях лека пластична операция, нищо страшно, но доста неприятно. На гърба имах една бенка и след като забременях тя значително взе да нарства. От хормоните ли, незнам, но порасна почти тройно (а тя не беше много малка). Започна страшно много да ми пречи, като се обличам, събличам или просто искам да се завъртя в леглото. И така ... Отидох на личния лекар, той ме пренасочи към кожен лекар, а той ми насрочи операция след нато обстойно я разглежда и изследва. Та така ... преди няколко дена ми я премахнаха и то не само нея, а и доста голяма кожа от страни. Сега не стига, че си имаме болежки от бременността, но и това нещо ме боли доста. С нищо не го мажа или промивам, така ми казаха, а аз мисля че е грешно  pardon. Най - малкото мисля, че трябва да се промива. Дано да ми заздравее до раждането! Бебо риташе през цялата маниполация и се надявам да е добре впредвид упойката.  smile
Момичета, майка ми каза, че корема ми е паднал, съпруга ми потвърди. Бебето си е с главата надолу от доста време и от време на време (най - малко един път на ден) получавам доста сериозни, мисля че контракции. Мисля си така, защото досега такава болка не съм изпитвала, а и е доста сериозна. Когато го описах на майка и приятелки, те казаха че това са подготвителните контракции. Коластра  - нямам, но не се притеснявам, важното е после да имам кърма. Момичета, вчера се притесних като ми казаха за корема, ами ако бебо е решил да излиза доста по - рано. Ние въобще не сме подготвени, все още кипът ремонти тук, а кога ще пера и гладя и най - важното купувам .
От мен лек ден ви желая, много галки по коремчетата! Пазете се!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: декември 10, 2010, 15:08:53 »

*mum to be*, обади се на гинеколога си да те види, щом имаш контракции толкова рано сигурно ще ти изпише нещо за да не се засилят и бебо да си поседи още на топличко на мама в коремчето.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #138 -: декември 10, 2010, 16:00:52 »

*mum to be*, echy_, аз имам контракции непрекьснато от един месец насам. Някои дни са доста чести, някои дни не толкова, но нищо не са ми предписали, дори не са ме гледали за разкритие. Обясниха ми, че понеже в последните месеци бебето трупа на грамаж и расте много бьрзо, за да може матката да расте с него, тя се контрахира като с всяко отпускане става малко по-голяма. Иначе няма как по друг начин да се разтегне, за да поеме новия обем. Те подготвят сьщо бавно и постепенно шийката на матката за раждането.
Притеснителото при *mum to be* е, че са толкова болезнени  crazy В такьв случай наистина е по-добре да се види лекар  good

*mum to be* твоята козметична неприятност е наистина много неприятна  huhhuh.gif Дано зарастне бьрзо и без белег, горкичката ми ти...  Friend

♥Сиси♥ браво за покупките  good Така да ти е спокойно. Като говориш за вашето момиченце колко е активно, вчера гледах няколко видео-клипчета как се местят бебенцата в корема и е направо невероятно. Дадох си сметка, че нашето Марте всьщност е много кротко - едва,едва някоя бегла вьлничка, но в никакьв случай го нямам тоя релеф, който се виждаше на вьпросните клипчета. Напоследьк все по-често хьлца  girl_haha

Anelly (armani_code) мисля, че течението е нещо нормално за бременността и ако ти е дал лекарства, от които "да не очакваш чудеса"...  nea не знам, аз не бих ги пила. Ако няма причина от медицинско значение, която трябва да се лекува (а той не ти е казал подобно нещо), значи е естествено и по-добре нещата се оставят на хода им.

Паднах като видях, че още ходиш на работа  girl_impossible Как издьржаш?! Направо ти се вьзхищавам !! Аз с всикчи неразположения на бременността, които не са фатални, но са просто неприятни, ако трябваше да работя, щях да се грьмна. То г_з знае 2 и 200 де, но ти се вьзхищавам на куража  good

Miri браво за организацията на раждането ти. Това е страхотно  Bravo Bravo Bravo Разгледах ти и покупките, толкова са оригинални  girl_in_love Вие наистина като голям човек ще го обличате вашия син. Нещата, които е избрал Крис ме убиха. Жестоки са ! Ама кьде ги намери такива, никога не сьм виждала подобно нещо, останах зяпнала  Oh my ... За майка ти не се коси изобщо, добре, че е далече и моята намира начин да ме вбеси всеки ден с неуместни приказки, ама не си дават сметка  nea

И накрая kleopatra_88, Добре дошла сред нас !!  give_rose give_rose give_rose Хубаво е, че макар и кьм края си, имаме нови попьлнения  danceg danceg danceg

Аз днес ходих на курс за подготовка. Готино беше. Говорихме за перинеума и правихме упражнения с пеене (свьрзани са с дишането и перинеума).
Това, което ми се вижда важно да споделя с вас е, че правият коремен мускул се затварят две седмици след раждането (той сега е раздалечен, за да направи място за матката), а на перинеума му трябват 6 месеца за вьзстановяване. Упражнения натоварващи правия коремен и вьншните коси мускули (тези на паласките) са пряко свьрзани сьс силно натоварване на перинеума и ако искаме да си го запазим здрав (а това е особено важно за сексуалния живот, за да не изпускаме урина и най-вече, защото той поддьржа всички вьтрешни органи) тези вьпросни упражнения трвба да се забравят до пьлното му вьзстановяване.

Понеже много сложно се изразих, го казвам още ведньж накратко: 6 месеца след раждането не правете никакви упражнения натоварващи правия коремен и вьншните коси мускули .

Напречния коремен (долу под пьпа) (този, който дава ефекта плоськ корем, вижте го в нета кьде се намира) може да бьде трениран и веднага след раждането. За него няма никакьв проблем, тьй като не натоварва перинеума.

Дадох секрет за стрептококи Б, надявам се да ги нямам тези мизерници. Резултатите ще излязат другата седмица.

Целувам ви всички по големите, изпьнати тумби  kiss2 kiss2 kiss2
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: декември 10, 2010, 16:21:08 »

Мамче, пази се и наистина най-добре доки да каже за контракциите. Още повече пък, щом са съпроводени с някаква силна болка. Дано отшумят, или поне да се поразредят good

Ина, инфото за коремните мускули ми беше много полезна, защото аз "точа зъби" след раждането да захващам сериозно да тренирам и да си върна формата - на крос тренажора вкъщи и на тае бо с кумата smile Но ще внимавам за тази област, благодаря!
Иначе, относно активността на бебка - и ние сме така. Не че не шава, и то всеки ден, по различно време вече. Но в никакъв случай не прави някакви отривисти движения, които да могат да бъдат хванати в клипче. Спокойничка е сравнително! Girl_hide

Аз гледам всеки ден да излизам и да ходя дълго, но днес надцених себе си и подцених ужасния студ girl_impossible Цялото тяло ме заболя, и корема включително. Та, наплашена си хванах едно такси и се прибрах на топличко. Духа леден вятър, а е слънчево и безоблачно angry
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: декември 10, 2010, 19:13:45 »

Мамче , ако контракциите са много болезнени , наистина отиди на доктор, особено и ако е съпроводено с промяна във вагиналния секрет. То вярно ,че всеки има различен праг на болка и може да са просто подготвителни контракции ама както казват for the peace of mind по-добре се посъветвай със специалист.

Ина благодаря за инфото, аз бях решила веднага след раждането да подновя вдигането на тежести и много коремни преси, но явно не е много удачно. Така че ще се ориентирам май към йога и плуване. А дрешките, които Крис избра са купени от един outdoor магазин http://www.basspro.com/homepage.html . като ходихме имаше май и камуфлажени дрешки за момиченце, но с розово  danceg  и още един сайт http://www.cabelas.com/catalog/browse/clothing-kids-clothing-infant-toddler-clothing-outerwear/_/N-1103991/Ns-CATEGORY_SEQ_105555780.

Анели ти наистина си герой, щом като още работиш  Oh my ... .

Незнам как е при вас, но мен ме е обхванал един страшен мързел та две не виждам  nea , но днес Крис е не е на работа и започваме местенето на офиса, за да подготвим стаята за Кристофър младши. Не ми се мисли просто, защото в момента изглежда така сякаш бомба е паднала. Но времето си минава , аз другия петък влизам в 8 месец, а ни предстои пътуване до Айова и веднага след Нова година , заминаваме на екскурзия за няколко дни и май само това са свободните сдемици на Крис до термина ми.  nea
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #141 -: декември 10, 2010, 19:22:36 »

Мен сьщо ужасно много ме мьрзи, но се замислям дали всьщност това не е умора  crazy Нещо не мога да направя разликата. В пьрвия триместьр, когато жените казват, че са страшно изморени, аз не чувствах умора, но сьщо ужасно ме мьрзеше, та може и това да е. Каквото и да му е името, не ми се пипа нищо, нищичко  pardon

Мерси много за линковете, ще ги разгледам обстойно  good

Та на курса нарочно ги обясниха тези работи, щото всяка жена иска вьзможно най-бьрзо да се вьрне вьв форма, но е хубаво да се знаят цената и начина, защото по-добре по-бавно и качествено, отколкото плоськ корем след месец и напикаване доживот... (братовчедка ми наскоро я оперираха точно за това, а няма 30 години още)

Мири, за басейна казаха, че може веднага след като спре кьрвенето, както и каране на колело. Виж в книгата за Активно раждане дето ти пратих има пост-натални упражнения, с постеппно прибавяне на нови според времето нужно за вьзстановяване.

ПП. Дано не се бьркам с друга книга, но мисля там ги гледах. Аз още не сьм гледала подробно.
« Последна редакция: декември 10, 2010, 19:28:32 от inaxastra » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: декември 10, 2010, 22:24:09 »

Ина by the way книгата за активно раждане е страхотна, аз още не съм стигнала до постнаталните упражнения. Интересна ми беше много за последиците от епидурална упойка и седитивни болкоуспокояващи. Страшно благодаря.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #143 -: декември 11, 2010, 10:23:43 »

Добре дошла на новата мама  Wink. Лека  :pqz:и здраво бебче Momy
Мами, като чета за вашите кротки бебета, нашето е като торпедо dance, сигурно е заблудено горкото, че като блъска ще си разшири каютата.
Миналата седмица бях на така наречената ЖК!!! Докторката освен да ми вземе картона за болничния, не направи нищо, ама нищичко. Това тонове, мерене на корем, изследвания на кръв и урина, кръвно. /а изрично доторката, която ми прави феталната беше отбелязала, че трябва да се следи кръвното при мен и тя си го отбеляза в картона ми/ Попита ме само кога ще ме гледа дали се е обърнало, /защото се плаща!/, но аз отказах. При мамите с обърнати бебета, чувствали ли сте по-интензивно движения/ тя каза че можело да се усети от майката/. И кога в райна сметка се обръщат бебоците?Аз съм чела след 32, тя ми каза много четете!!!. За един месец от 61 1/2кг съм станала 64кг, което е добре. Уж не съм много голяма, а се чувствам като тюленка.
« Последна редакция: декември 11, 2010, 13:29:55 от kokiche » Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #144 -: декември 11, 2010, 11:29:49 »

Добро утро мамита! Какво правите през почивните дни?
Мен също ме гони някакъв мързел, предполагам това е предпразнично мързелуване  pardon Този уикенд мислех да разчиствам ненужни вещи и дрехи, за да отворим повече пространство за бебчо, но от сутринта съм пред компа и хич не ми се и става  nea
Колкото до работата, да още си работя, но това е защото работата ми е лека, имам си самостоятелна стая в офиса, където никой не ме притеснява а и съм на половин работен ден, така че след Нова година вече ще излизам в болничен. Тъкмо ще имам 1-2 месеца да се настроя на друга вълна и да се подготвим подобаващо за бебчо  smile
Miri тези сайтове ще ми свършат чудесна работа, мъжът ми се влюби в камуфлажните дрешки само трябва да проверя как ще стане доставката до БГ.. crazy
Пазете се мами вече е студено, приятен уикенд ви желая!  give_rose
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: декември 11, 2010, 11:38:38 »

мен незнам дали мързелуване ме гони, или е умора. но тя се изразява най-вече в болка в кръста и гърба вечер като си легна. или се разхождам продължително време, или изкачвам стълби-ей това ми е най-сложното. като парен локомотив съм. а тоалетната в работата ни е на долния етаж в другия край на сградата. за ходенето на работа освен че  си е доход повече от болничния за мен е и разнообразие, иначе незнам какво щях да правя сама вкъщи. макар че майка ми иска да дойде да седи в нас като изляза в болничен, но аз и отказах. като се роди бебка тогава ще имам нужда преди това само ще ми се мотка и ще дава акъл и ще и се ядосвам smile
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #146 -: декември 11, 2010, 11:45:40 »

echy_ и аз така - като ходя на работа и се разнообразявам, не знам аз не съм от този тип хора дето могат да седят цял ден вкъщи, а и за дохода съм съгласна - никак не ни е излишен  good
А и съм сигурна, че и свекито само това чака, за да ме атакува вкъщи  tease Дето викаш нека си идват след като се роди бебо колкото си искат  pardon
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: декември 11, 2010, 12:24:15 »

echy_ и Anelly и аз съм така просто като се замисля, че трябва да се застопоря в къщи и се депресирам. За отпуска планирам от края на февруари, макар че ако почне много да ми тежи по-рано ще я почна.

Кокиче ха и мен така ме “прегледаха“ на моята консултация  diablo измери ми кръвното и слушахме сърчицето (за около 30 секунди)  sad и туй то... кръвното ми беше 130 на 90 и аз си мисля, че е малко високо ама тя нищо не каза...Бутилчицата с урината, питам аз: къде да я изхвърля, а тя ми вика измий я и другият път пак я донеси  Oh my ... . Добре, че си взех повече от болницата. Просто нямам думи...

Мамче бързо възстановяване  Flower Flower Flower gu6

Добре дошла на новото мамче, лека бременност и от мен  give_rose

Хубави почивни дни на всички  give_rose
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: декември 11, 2010, 15:08:22 »

Привет на всички!

Аз последната седмица почти не съм допряла до компютъра, и сега едвам смогнах да се информирам какво става из нашата темичка - мани, мани... И то не, че съм била затрупана с работа, ами просто се моткам, а и мързел ми спъва активността, така да се каже, както успях да прочета, че се случва с голяма част от вас...

Ина, трябва да е било страхотно бебешко парти твоето -  завидях благородно!  smile Тук, в Италия, липсва такава традиция, така че не очаквам да ми се случи, но с удоволствие четох за твоето преживяване и се радвах на снимките!  Bravo

Добре дошла на новата бъдеща мама, клеопатраgood

Ох, неприятно звучи (меко казано!) тази работа с болезнените контракции  girl_impossible Дано да овладеете ситуацията до финала! Аз преди месец (не помня дали писах, извинете, ако се повтарям...) забелязах втвърдявания на корема от време на време, и като споделих с моята докторка, тя ми предписа магнезий и едно лекарство за успокояване на матката (веднъж на 12 чàса), та засега се нормализираха нещата, за щастие! Друго притеснително нямаШе, когато ме прегледа докторката, нито с матката като цяло, нито със самата шийка, така че засега държим фронта.

Аз бях вЧера на месечната си консултация, и се оказахме напълно в нормата. Младежът Маттео се беше врътнал с главата надолу - "в позиция", както се изрази докторката  Wink , с кръстосани в глезените крака и с покрито лице - асоциален тип беше вЧера, хахаха! Слушахме му сърцето, няма проблеми, и от замерванията си показа значително порастване. А, голям смях, има някакво подобие на коса на главата си, специално ни обърна внимание докторката!  funnytooth

Ддоха ми списък с нещата, които трябва да приготвя за болничната си чантичка... Брей, уж има още време, от една страна, ама от друга, си дадох сметка как си наближава то, и още как!  huhhuh.gif

Какво исках да ви кажа... А, ето - не се връзвайте на хората и на суеверията, то винаги си има кой да ни мели на главата (и най-вече хора, които нямат нищо, или почти нищо, с бъдещото събитие!) и да дава акъли. Аз съм се отказала да се занимавам с такива многознаещи - правя се на разбрала и през това време това, дето ми го разправят, ми изпълзява през другото ухо.   crazy  Пазете си спокойствието!  butterfly Coffe  sleeping

Прегръдки на всички ви!

P.S. Някой украсил ли си е вече елхицата?  Wink
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: декември 11, 2010, 15:23:24 »

Иии, много хубаво като има такова раздвижване в темичката ни blum
Всичко прочетох, ама сега, убийте ме, не помня blush Освен това мен последните дни така ме хвана мързел. А имам толкова неща да си свърша. Днес например се събудих към 6 и нещо, откарах будувайки 2 часа, и като съм заспала, чааак в 1 се събудих shok Викам си: Чакай да стана да сготвя нещо поне laugh

Свилена, аз не знаех, че на ехографа се вижда и косата, ако има такава. Все си мислех, че на него се виждат кости, мускули и органи crazy Ще попитам и аз моя док като отидем на преглед, от любопитство smile

Гледам темата за работата сте подхванали. Да ви кажа, всичко е много относително. Никога не съм можела да стоя и да бездействам, дори и вкъщи не мога дълго да се задържа на едно място и да нищоправя :)Обаче много си зависи от естеството и условията на работа. Аз изкарах до 4 месец. Общо взето, знаейки къде работя, лекарите бяха готови от раз да ми подготвят болничния. Така и стана. Не че не си обожавам естеството на работа (преводач съм), дори напротив. Но имаше съпътстващи фактори като кофти транспорт (60км бг междуселищен път в едната посока и пътуване с не особено нов автобус), ставане в 5.20 сутрин, прибиране де факто след 12 часа и много стрес на работа. Налагало ми се е и да обикалям по обекта, за да превеждам, а това е било свързано с прескачане на тръби, газене в какво ли не и то без значение температурата. В крайна сметка инженерите си имат работа и не могат с мен да се съобразяват blum Когато съобщих на двамата си шефове новината много се зарадваха и нямаше нужда да излизам в болнични, защото започнаха да ме щадят и да не ме взимат по обекта. Но...аз се чувствах наполовина полезна, все едно паразитирах huhhuh.gif
Иначе социалната политика на компанията е страхотна, осигуряват ме на 100% и прецених, че това е по-добрия вариант за мен и за бебето. Та така. Извинете за словоизлиянието give_rose

Хубава събота на всички тумбачета! smile
« Последна редакция: декември 11, 2010, 15:25:20 от sunray » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: