Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 13:25:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130823 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: декември 08, 2010, 00:06:22 »

Ина, аз ти я виждам без проблем - и преди, и сега good

Додо, лично ние още като разбрахме, че със сигурност чакаме момиченце, започнахме да и говорим на име (казват, че така се изпраща позитивна енергия и към бебчето). И тъй като не сме суеверни и двамата, спокойно споделихме и на близките и приятелите си как ще се казва. Вече знаят и винаги говорим за нея по име smile Поне на нас така ни харесва Girl_hide
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: декември 08, 2010, 08:26:24 »

кръвната група за сега е ясна (АВ-) сега трябва да изследваме антитела, но единия лекар ми казва че се правят в 5 и 7 месец, другия в 5 и 8, иди ги разбери сега. и никой неможе да ми каже дали при раждането аз си купувам ампулата ако бебето е с + резус фактор, или ми се полага по здравна каса.
Ина това за номера на обувката и таза го четох наскоро в една книга като теория, но явторката я разби с няколко примера на които тя се е натъквала, така че няма гаранция.
за име на бебка, още не сме избрали. аз си харесвах едно име, но мъжа ми не го харесва, и все още се чудим кой ще направи компромис smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: декември 08, 2010, 10:25:08 »

Добро утро, момичета  Sunshine

Ина наистина е било страхотно преживяване и невероятна емоция за теб и бебката. Браво на организаторката  Bravo Bravo
На снимичицата, която си публикувала просто грееш - като слънчице  Sunshine

Echy не се притеснявай излишно, аз винаги сравнявам как вървят нещата в България и Англия и България винаги води с много много плюсове, затова още от самото начало се примирих, иначе трябваше постоянно да се ядосвам. Със сигурност ще ти направят всички необходими изследвания, бъди сигурна!!!

А иначе на мен тук, също както при Ина ми мерят само височината на матката - никога не са ми мерили обиколка на корема, а пък за таз да не говорим - това беше едно от нещата, които много ме притесняваха, но  pardon pardon какво да се прави. Аз като отида да раждам нито ще знам колко ми е пораснало бебчето(последния ни видеозон беше 22ра седмица и тогава тежахме 519гр), нито каква ми е широчината на таза...... Гледам да не мисля за тези неща, защото излишно се паникьосвам иначе  crazy crazy
Днес по-късничко съм на ЖК - не вярвам да има нещо интересно за разказване, но все пак ако има нещо после ще ви кажа  smile

Додо ние още преди да знаем със сигурност, че ще имаме мома, вече и бяхме избрали име (имахме си име само за момиченце, за момченце така и не измислихме)  blum  Е, тогава гледахме да се въздържаме и да не я наричаме по име, но май така и не се справихме и винаги по име си говорим за бебенцето, аз не съм суеверна  smile

Echy според мен никой от двамата не бива да прави компромис, точно пък с името на детенцето, а просто да си изберете име, което и на двамата да ви харесва страшно много и да ви е на сърце!!!

Ина аз също ти я виждам лентичката  smile

Уф, за малко да забравя - Додо честито дипломиране!!!  Flower Flower Пожелавам ти много бъдещи професионални успехи!!! (Когато му дойде времето за това де, че то сега друго е наред  smile )

Хайде, мамчета, хубав ден и следобед ще пиша пак, да кажа как е минало при акушерката  smile
 give_rose give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #123 -: декември 08, 2010, 11:19:00 »

Тук таз не мерят никога. Предполагам само ако си под 150см, може евентуално да ти го измерят. Моята комшийка е много, много слаба и сьвсем тясна в таза, беше ги помолила да я измерят, защото бебето се очертаваше голямо и те й бяха казали, че няма нужда. Определено не е от рутинните процедури. Тя роди между другото, оня ден 3700кг, 53 см, но не знам още как е минало.

На Фабио майка му е 152, сьщо с много тесен таз. Той е роден 4400кг, брат му 4100кг. Като и за двамата раждането е продьлжило 12 часа от началото на контракциите.

Мисля, че всичко е много индивидуално. Някоя жена може да е широка и да вьзникнат проблеми, друга тясна и да роди Ок. Дано да ни мине на всички гладко пьк...  pardon И един пьт да сьм да благодарна за големия ми з......к  biggrin
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: декември 08, 2010, 12:20:37 »

И един пьт да сьм да благодарна за големия ми з......к  biggrin

Ако искаш вярвай, ама същото казах и аз снощи на половинката funnytooth

Албенчик, ще чакаме да разкажеш как е минал прегледа! good
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: декември 08, 2010, 18:17:00 »

Ето ме пак и мен  smile

Този път имахме малко преживявания с бебката на ЖК. Кръвното и урината си бяха наред, но когато чухме сърчицето... то биеше със 175 удара в минута  crazy crazy, чакахме, чакахме да се успокои, но... не. Тогава ме пратиха до болницата, за да ми запишат тоновете (вече разбрах какво има Сиси предвид като все казва, че ще ходи на запис на тоновете  smile )
Там ми завързаха коремчето с два колана, които прикрепяха два плоски, къргли накрайника, които всъщност приемаха тоновете и ги изпращаха към машината. Така стояхме около  половин час, дори малко повече и всеки път, когато бебка мръднеше трябваше да натискам едно копче  smile Всичко си беше абсолютно наред, акушерката каза, че е много доволна от тоновете. Нашето бебоче в началото  мърда, мърда, после се успокои и заспа, а след още малко ми дадоха  чаша студена вода, за да я размърдат пак малко и така.... Беше страшно интересно да наблюдавам ударите на сърчицето - както си биеше със 140-150 удара в минута, изведнъж, при всяко помръдване на бебочето и ударите стигаха до 160-164 и така през цялото време. Докато спеше ударите си бяха равномерни, около 130-140. И на апарата през цялото време мигаше едно червено сърчице.... имам чувството, че като хипнотизирана го гледах, както и цифричките,които отчитаха ударите....  heart heart heart heart
Накрая питах дали могат да ми кажат защо така се бяха завишили тоновете на дребосъчето на ЖК-то, а те само ми казаха, че явно е имала много активен период  pardon pardon

Мисля, че всичко е много индивидуално. Някоя жена може да е широка и да вьзникнат проблеми, друга тясна и да роди Ок. Дано да ни мине на всички гладко пьк...  pardon
good good good
Така е - важното е всичко да е наред!!!

Това е от нас за днес  smile
А къде ми се губят Сиси и Мамчето от известно време??
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: декември 08, 2010, 18:18:57 »

Аааа, забравих да кажа нещо много важно - вече сме с главичката надолу, което много ме зарадва, защото миналия път нашата принцеса се беше опънала напряко в коремчето.... сякаш се беше разположила там завинаги и никога няма да излезе  blum blum blum

Хубава вечер  give_rose give_rose
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #127 -: декември 08, 2010, 19:35:10 »

Додо, Честито дипломиране hiphip
Ние още нямаме яснота за името. С мъжа ми се бяхме разбрали, ако е момиче името да го избера аз, ако е момче - той./естествено и на двамата да ни харесва  smile/. Тъй като е момченце - той трябва да избере, а той мисли  scratch one-s head.
Ина, искрено ти завиждам за прерасното парти. Момичетата наистина за се постарали да ти подарят страхотен празник.
Исам да ви попитам, някоя от вас възнамерява ли да ходи на късната Фетална? И още: натежават ли ви вече бебчетата? Уморявате ли се повече? Имате ли проблеми с изправянето? Боли ли ви много, когато ви подритват? При мен отговорът на всички въпроси е - да crazy
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: декември 08, 2010, 20:01:18 »

Албенчик, радвам се, че бебка е добре good Толкова сладко си описала всичко... heart И много хубаво, че е заела подходяща поза вече Bravo

Аз лично на късна ФМ няма да ходя, просто защото доки си замерва при всеки преглед главичка и т.н. А и от това, което съм прочела, стигнах до извода, че тя не е толкова важна.
Но...разбира се, при мен не се и налага да я правя, заради направената амниоцентеза. Така че, всеки си решава според усещанията си.
На мен още не ми тежи корема. Макар да качих бая килца. В смисъл, че ходенето и физическото натоварване все още не ми тежат. Но пък при ставане си помагам с ръце и с мускулите на бедрата, защото ако напрегна повече корема, ме позаболява, основно заради това.
А за ритането, не ме е боляло. Само ми е неприятно, когато не ме бута по коремната стена, а навътре, по органите и основно по яйчниците, защото имам чувството, че ще се напишкам blush Но болка все още не съм усещала pardon При всеки предполагам е различно, спокойно! smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #129 -: декември 08, 2010, 20:03:46 »

Ей, браво Албенче  Bravo Bravo Bravo Много се радвам, че ти отпадна това притеснение  good

Кокиче, за себе си мога да кажа, че сьм много тежка и неподвижна, ужасно дискомфортно ми е, шкембето си го чувствам все едно сьм вьлка от Червената Шапчица и току що сьм погьлнала бабата, а бабата рита ли рита... И като рита боли понякога да, та и камьните се напипват даже  girl_impossible Цяла паралелна вселена е вьтре.

Изправянето ми е трагедия, за навеждането да не говорим, а крьстьт ми отдавна вече е помлян и само някоя сутрин не ме боли толкова, ако Фабио ми е правил масаж предната вечер.

pardon pardon pardon
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: декември 08, 2010, 23:58:27 »

Албенче, радвам се ,че нещата са наред с вашата принцеса, но ти си герой, аз може би щях да изпадна в паника.

Додо, относно името решихме и сме казали на всички, аз не вярвам в суеверия. По този въпрос пак имах малък спор с майка ми по телефона вчера. И не мога да повярвам,че тя като лекар се води по всичките бабини деветини. Аз вече доста покупки съм направила за детето и вчера и се обаждам за съвет , относно размера, тя пак ми разправя,че не трябвало нищо да купувам, докато детето не се роди и разни други глупости  ANGRY . незнам от възрастта ли е но съм станала много нетолерантна към идиотщини и много бързо избухвам. Но както и да е .
Относно болките, за които Кокиче пита, има ги и при мен. Особено ако съм ходила пеш продължително с часове. Проблем ми е да се навеждам, мога да се изправям и сама, но когато Крис е около мен се възползвам от неговата помощ. Гърба си ме боли, малко стойката се е променила. Иначе , когато бебето ме рита не ме боли, освен ако не е по яйчниците или пикочния мехур. Усещам ,че и коляното с операция започва да наболява, но какво да се прави , важното е децата да са наред, ние ще се отървем от тези проблеми съвсем скоро. Единственото , което ме мъчи най-много е безсънните нощи, въпреки че последните няколко дни успявах да поспя до 7-7:30, но днес пак се изцъклих в 3:30 сутринта.
Днес също бях на ЖК. Кръвно 100/65, +1 кг (за 2 седмици) , мериха ми по дължина шкембето, тонове. Всичко ок. С докторът си поговорихме малко по-подробно. След някоя друга седмица, трябва да изготвим план за раждането. Той само ме успокои ,че ако ме е страхот болката има лекарства и това не проблем. Аз го уверих, че болката въобще не я мисля и не ме страх (имам доста висок праг на търпимост), по-скоро усложнени, които биха могли да възникнат. Казах му ,че искам да имам активно раждане по възможно най-естествения начин и той ме увери, че ще протече всичко така, както аз желая, стига да няма животозастаршаващи усложнения.
Това е от мен за сега.
Прегръдки на всички вас.

Активен
kleopatra_88
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #131 -: декември 09, 2010, 00:12:38 »

здравейте момичета  give_rose ,приемате ли нови попълнения  smile аз съм омъжена от година и половина и чакаме нашето първо бебче,прогнозите са за момиче  chee термина ми е на 16 януари
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: декември 09, 2010, 00:16:04 »

Клеопатра  Welcome Welcome Welcome . Леки дни до финала ти пожелавам.
Активен
kleopatra_88
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #133 -: декември 09, 2010, 00:21:32 »

Клеопатра  Welcome Welcome Welcome . Леки дни до финала ти пожелавам.

благодаря ти ,гледам че и на теб не ти остава много  smile леки дни и на теб и най-щастливия финал Good luck
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #134 -: декември 09, 2010, 10:37:09 »

kleopatra_88 Добре дошла и лека бременност докрая ти пожелавам!
Браво на другите мами, които са дали отчет - радвам се, че всичко е наред при вас.
Аз също да се отчета след вчерашната ЖК. Нямаше мерене на кръвно, но аз си го меря вкъщи и знам, че е 100/60 или 90/60. Прегледа ми корема, каза че няма проблеми и матката е спокойна. Гледахме бебчо, а той се беше надупил и си показваше прелестите, на мама момчето  yahoo
От няколко дена имах по-обилно бяло течение - с жълтеникав цвят, споменах го на док, а той каза, че ще ми изпише едни вагинални таблетки Гино дактарин + Триклобактер - течност за промивки, но да не очаквам чудеса... Не знам дали е редно без да ми вземе секрет за изследване да ми предписва такива неща, но... такава ни е системата  beating
Иначе той по принцип не ми казва колко е пораснал бебо - момичета при вас на нормалния ехограф казват ли ви кг на бебето или само на феталната става това чудо?
Пусна ми изследвания за кръв и урина, хемоглабина си е пак същия, но поне дано се задържи над 100. Иначе в урината излезе, че имам 3-4 левкоцита и слуз  crazy Днес ще му звъня да го питам за тези резултати.
Аз мисля след 1-ви януари да излизам в болничен вече, че досега си работех на половин ден, но вече нямам нерви - искам да се настройвам на друга вълна  pleasantry
Пожелавам ви приятен ден! Галки по пупите  heart
« Последна редакция: декември 09, 2010, 10:44:39 от Anelly (armani_code) » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: