Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 09:32:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 130744 пъти)

Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #75 -: ноември 27, 2010, 11:41:08 »

Благодаря Ви за съветите момичета! Наистина са ми много полезни  give_rose От снощи пия чай лайка - четох, че е добре при стомашни неразположения и не е противопоказен при бременност, защото знам ,че и някои чайове и билки са забранени през този период. Лайката ми действа много добре  good Както и сините сливи, днес се чувствам определено по-добре, най-малкото нямам такива болки и мога да се движа. Но отсега нататък 5 пъти ще мисля преди да си сложа нещо в устата  beating Иначе моето мъниче не спря да ме ритка цяла нощ, горкото сигурно и то заедно с мен ги преживява нещата, но пък много му се радвам на ритничетата  heart
Пожелавам ви приятен уикенд мами!  give_rose
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: ноември 29, 2010, 12:20:17 »

Здравейте мамчета. Как сте? Ние сме добре, бебо се върти и ми прави разни "бабунки". Утре съм на лекар, но този път на личния лекар. Предполагам, че пак само урина и ще слушаме сърчицето на бебо  heart (единствено това ме радва). Вече съм на две седмици на прегледи. Кракът ми днес е най - добре, поне за сега. Много зле ми беше в събота вечер, въобще не можех да стъпя, легнала пак боли, седнала също. Надявам се всичко да минава вече.
Anelly (armani_code), радвам се че си по - добре  good
Момичета, желая ви успешна и хубава седмица!  girl_wink
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #77 -: ноември 29, 2010, 20:22:32 »

Здравейте мамчета,

Ина, Мири - бебчетата ви са чудно сладки. Много хубаво оформени - да са ви живи и здрави.
И аз мисля да си направя педикюр преди раждането  blum,ах суета на суетите.
Нашият юнак е добре, държи мама в кондиция и през нощта, да свиква  tease от рано. Още нямам коластра, но пък и купих ръчна помпа за кърма Wink на Авент. При нас килограмите също растат. На 13 ноември бях 61 1/2кг /меря се при доторката/, вероятно сега съм към 65кг +/-. Не знам точно от колко почнах, тъй като моите килограми варират, но приемам 57-58кг, бях паднала до 56кг. Основно съм качила на корем и на кръста. Старая се всеки ден да се разхождам, въпреки че вече доста се уморявам от дългото ходене.

Лека вечер give_rose
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: ноември 30, 2010, 12:35:26 »

Здравейте сладурки. Ето нещо, което много ми хареса и реших да го споделя с вас. Приятно гледкане  heart heart heart
http://www.facebook.com/video/video.php?v=165895556764212&comments&ref=mf
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: ноември 30, 2010, 13:56:36 »

здравейте мамчета  give_rose как сте? отдавна не съм писала, но пък за сметка на това ви чета. Ние сме готови с креватчето на госпожицата smile вчера мъжа ми го сглоби. Старая се да си набавим всичко необходимо, без да забравяме нещо и сега си правя списък.
 Нашата беболинка е добре, върти се и показва я юмруче, я ръчичка, прави вълнички и се дупиме  girl_haha като и говоря колко много я обичаме и я чакаме, започва да рита и да се обръща  girl_in_love На 2-ри отиваме на запис на тонове. доста се вълнувам честно казано smile
Започвам да си поспивам вечер. Ставам само до тоалетна и после пак заспивам. Доста ме боли кръста, понякога ставането е истинско мъчение, иначе от друго не се оплаквам...  smilesmile
За коластра, ами нямам и аз  pardon кокиче ми напомни, че нямам помпа в списъка, но се чудя сега ли да си я взема, или по- нататък...?!
Ами това е от нас smile целувки на всички и галки по пупите  kiss
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: ноември 30, 2010, 15:55:12 »

Сиси, благородно ти завиждам за поспиването, така че възползвай се. А за кръста е нормално, все пак е тежест. Плуването доста помага за гърба, поне при мен е така де. Знам съо,че и йогата е укрепва гръбначните мускули. Радвам се ,че беболинка е добре и ви създава положителни емоции.

Павла, това клипче е страхотно. Една приятелка наскоро ми го изпрати.

При нас нищо ново, освен че гадния пъп пак се зачерви и мисля че причината е че се ударих точно там с дръжката на прахосмукачката преди два дни. Тогава си ме заболя доста за 1-2 мин. Сега промивам с ракия и слагам пак тоя антибиотичен крем. Вече ми става малко по-трудно да се качвам в колата на Крис , тъй като е с висок праг, просто шкембето пречи, а той така се забавлява като ме гледа какви сложни движения правя. Girl_hide . Напоследък ми прави впечатление,че си седи ей така и ме зяпа и ме кара да се чувствам малко неловко. Като цяло явно и той започва много да се променя, колкото повече наближава заветния ден. Иначе вечер на дивана се забавлява като гледа как коремът се движи. незнам дали не се повтарям (почнах и много да забравям в последно време  focus ) но една вечер каза,че така кто ми гледа корема очаква всеки момент да излезе извънземно (заради пируетите и салтата, които детенце правеше).  girl_haha

Моя близка ми изпрати линк към блога на българка, която живее в Австралия. На него има интересно 8 минутно клипче за естественото раждане.

http://febchicks.com/blog/category/pregnancybirth

Прегръдки на всички вас.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: ноември 30, 2010, 18:58:34 »

Хей, привет на всички тумбаланки!  butterfly

И аз много отдавна не съм писала, защото по някаква неизвестна ми причина нещо нямах муза за писане...  blush Но ви чета и ви се радвам!  pardon

Съзрях един куп сладки коремчета, а 3D- ехографиите на Мири и Ина са страхотни! Неописуема емоция е това да видиш лицата на малките разбойници вътре  smile

При мен няма кой знае какво... На преглед съм на 10.12, другата седмица, а дотогава имам да си взема резултатите от рутинните изследвания, плюс тези от оная гадория с глюкозата....  bad Всъщност, не беше чак за гадене работата, ама много сладка тази глюкоза бре, тюююююююююю! Три чàса прекарах в болницата с това изследване миналия четвъртък, вдругиден се надявам всичко да си е в норма.

Миналия месец като ходих на преглед, докторката ми рече, че нещо повтвърдена ми била матката, макар че не установи абсолютно нищо обезпокоително при шийката - нито бе скъсена, нито с някакви разкрития (и слава богу, къде ще ходим все още!) Обаче вика, ще ти предпиша да вземаш магнезий на едни таблетки веднъж дневно (някакъв интегратор със селен и някой и друг витамин), и след две седмици ще те проконтролирам. При втория контрол вече си бях в ред, за щастие! Кой знае какво е било, но докторката ми рече да си почивам по-активно.  pardon Ами тъй и правя, те моите ученици идват на уроци у дома, а иначе си правя спокойни и "лежерни" разходки, когато времето го позволи -  че то си е жив мор тук, от почти месец вали всеки божи ден. Аман вечеее!!  Cow-boy

Гледам, че някои момичета вече са много близо до финала - лелее, то не останало!

Радвам се, че който е имал някакви притеснения, се оправя, а на неспящите нощем пожелавам по-бързо да минава тази фаза! Аз засега спя, не мога да се оплача, но напоследък много често ставам за тоалетна... Малко изнервящо, ама не е болка за умиране, я!  Wink

Я да ви питам, от чисто любопитство, не че нещо, вашите бебоци кога са най-активни? Наш Маттео е като фурия надвечер, иначе през останалото време се обозначава сравнително често, но по-"културно"  DANCE

Ох, много се разлях, извинете!  blush Почивайте и вие, и дано ви е приятна вечерта!  Flower Sleep
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: декември 01, 2010, 11:47:05 »

Здравейте сладурки. Ето нещо, което много ми хареса и реших да го споделя с вас. Приятно гледкане  heart heart heart
http://www.facebook.com/video/video.php?v=165895556764212&comments&ref=mf

Пффууууу най-накрая го намерих в ю-тюба:
http://www.youtube.com/watch?v=ZEZDu2V2UZ4

Miri не мога да не се съглася с теб, дето една приятелка вика: едно е да го знаеш на теория, съвсем друго е да го видиш и изживееш...Гледах видеото, което си постнала и това момиче е герой. А ти внимавай с това пъпче smile

Svilena и Сиси радвам се, че всичко е ок с вас...

Хубав ден на всички  give_rose give_rose give_rose give_rose give_rose
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: декември 01, 2010, 13:23:25 »

Павла, УНИКАЛНО клипче!!!
Ама като гледам май съм припуснала едно, отивам да го гледам.
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: декември 01, 2010, 14:35:23 »

Павла клипчето наистина е уникално!  good
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #85 -: декември 01, 2010, 19:40:11 »

Здравейте сладки тумбачета,

Днес в предаването на Гала говореха за хранителния режим подходящ за бременните. Макар че някои от вас може да са го гледали, ще напиша какво казаха, тъй като си мисля че  е полезно:
5 - 7 часа
чаша топла вода
ябълка
/подмомагат перисталтиката на червата/
7-9 часа
плод
овесени ядки
9-11 часа
пълнозърнест тост с кашкавал, сирене, филе + чубрица
! да се избягват сладкото и тестените изделия /баници, кифли/
11-13 часа
обядът започва със салата
течни храни, яхнии
тост + салата
десерт - час и 1/2 след основното хранене
13-15 часа
фреш
крем
15-17 часа
тост с чубрица
крем супа
тестени изделия /баница, тутманик и т.н/
зеленчукова/плодова салата
натурален шоколад
ядки /минимум по 100гр. сурови ядки на седмица - без фъстъци/
17-19 часа
пропуснах да запиша какво е подходящо да се хапва  blush 
основните течности през деня се поемат до 19 часа, за да не се налага ставане през ноща.
След 19 часа при жажда е добре да се приема вода с лимон /утолява по-добре жаждата/ и ябълка
19-20 часа
за вечеря суха храна

може да се приема чашка, две кафе с мляко до 15:00 часа
дори 100-200 мл. сухо бяло вино  Wink

Естествено, посочените храни не е нужно да се приемат накуп.

Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: декември 01, 2010, 20:04:47 »

Кокиче,много е интересно това,което си споделила!
Аз съм се поотпуснала в хранителния режим и от известно време хапвам това,което наистина ми се яде-но то включва твърде много тестени изделия и захар,и твърде малко пресни плодове и зеленчуци.

С напитките нямам проблем-до този момент не ставам за тоалетна.
Ставам рано,защото съм гладна blush и нито ябълка,нито банан ме засищат.
Хапвам често кисело мляко с бисквитки,но така си докарвам и тесто,и захар.

Вие с какво закусвате?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: декември 01, 2010, 21:31:53 »

Кокиче, много полезна информация, благодаря ти! give_rose
Аз разбрах също, че са казали плодовете да се приемат поне час-час и половина след хранене. Това си е и принцип на разделното хранене, който аз спазвам.

Обаче от повечето правила, почти нищо не спазвам. Освен за плодовете.

В тази връзка, Додо, аз ставам по обяд, и ако хапването тогава е т.нар. закуска, то аз си закусвам плод винаги. Просто това ми се яде - някакъв сочен, леко кисел плод като ябълка, портокал.
Аз не мога да се оплача от неядене на плодове, напротив. И се радвам, защото преди бременността не ядях така редовно плодове. Сега няма ден, в който да не изяждам поне 2 плода. Просто усещам глад за тях. Освен това успешно намалих тестените и сладките храни, че кг ми малко ме поуплашиха, въпреки че доки ме успокоява и въпреки че доста ходя всеки ден. За миналата седмица не съм качила и грам, явно дава резултат.

Иначе съм добре, болките в гърба понамаляха от само себе си. Имам киселини от време на време и ми препоръчаха хранителна добавка Стопацид. Засега ми помага.
« Последна редакция: декември 01, 2010, 21:34:02 от sunray » Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: декември 02, 2010, 02:15:54 »

sunray , и аз по време на бременността имам нужда от повече плодове,смисъл такова ми се яде,както и зеленчуци...странно,тялото си знае какво му се яде  blum
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: декември 02, 2010, 02:48:44 »

Мири клипчето е невероятно, аз го гледах и просто не можах да повярвам на очите си и пак го гледах и пак не можах.....  Oh my ... Oh my ... Oh my ...   Докато разбера въобще какво се случва и....... мамата пое бебето в ръцете си. Не знам още колко пъти ще го гледам, но е страхотно просто!!!

Павла твоето ще го гледам утре сутринта  blush blush blush

Аз по принцип винаги гледам в сряда На кафе, за да чуя какво разказват за бременността, но тази сряда го пропуснах  pardon

Аз лично не спазвам кой знае какъв хранителен режим (да не кажа даже никакъв). Плодове обаче ям много, но  пък ги ям по всяко време - преди хранене, след хранене, по време на хранене, в 10-11 вечерта, винаги когато ми се доядат и много се дразня как казват разни хора (специалисти и недотам специалисти), че трябвало плодовете да се ядат до 4, нещо си друго да се яде до еди си колко, че то ако трябва да се спазват всички правила, аз по цял ден ще трябва да мисля само кое, кога и по колко да изям  crazy crazy В крайна сметка не живеем, за да ядем, а ядем, за да живеем и колкото по-малко го мислим, според мен, толкова по-добре.
Днес закусвах палачинки с течен шоколад и хич даже никакви угризения нямам  smile smile
Според мен, стига да не се прекалява редовно, всичко останало си е в рамките на нормалното. Аз започвам да се ограничавам само тогава, когато видя например, че всеки ден прекалявам (при мен лично е най-вече със сладкото). И то като казвам да се ограничавам, не означава, че си го забранявам, а просто намалявам количеството, което изяждам  pardon Защото аз каквото и да си забраня, после цял ден ми е в главата и не се спирам, докато не го изям и колкото по-дълго съм чакала да го изям, толкова повече изяждам, заради това си го хапвам точно тогава, когато ми се яде и съм установила ,че за мен май това е най-добрия вариант  smile

Уф, отплеснах се, ама нещо не ми се спи тази вечер  pardon И като заговорихме за ядене...отивам да си направя горещо мляко с какао и после ще се опитам да спя, до утре коремчета  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: