Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 05:42:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 130697 пъти)
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #15 -:
ноември 22, 2010, 08:47:00 »
Здравейте сладурки,
ето ме и мен, събота и неделя не намерих време да пиша. Благодаря ви, че сте мислили за мен
Аз съм добре, или по- точно докторите малко са попрекалили с емоциите около пулса ми
амиаъл нормално е да е завишен, а и аз от както се помня съм с такъв пулс. Аз съм от тази група хора, които винаги са с висок пулс и въпреки това се чустват добре
Бебка е добре, рита си момичето силничко, на моменти като се надупи чак немога да мръдна
показва ни по някоя ръчичка или краче, не ми е много ясно, а ние с татито седим и и се радваме. Вече не ставам да ям, спя си /рядко/ но го правя напоследък, даже и по малка не ставам. Тя си ме буди когато и таткото ни става за работа.
Другата седмица отиваме на тонове. Не съм ви чела милички сега ще се върна и ще чета. Исках направо да вляза и да ви кажа какво става с нас. Целувки на всички.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #16 -:
ноември 22, 2010, 12:13:56 »
Здравейте мамчета и бебчета. Надявам се, че всички сте добре. Ние си ритаме и то доста, дори и сега прави някакви въртели
.
♥Сиси♥
, моят пулс и той е висок (винаги и над 111), но се чуствам добре, явно на някой организми бременността се отразява по този начин.
sunray
, аз не съм видяла още покупките ви
но след малко ще отида в подходящата тема и се надявам там да ги видя
Съжелявам, че те боли гърба, знам колко е неприятно и гадно.
dodo23
, радвам се че ти и беболина сте добре. Някой път докторите прекаляват и шашкат и нас.
preslava_82
, и аз си нямам щъркелче (каквото и да означава това, а и незнам какво прави то), но си мисля че все още имаме време и ние да си имаме, ако е необходимо
echy_
, дано и да не си платива за този безсмислен курс, след като не си доволна.
kokiche
, може да са били контракции, но може и да си се преуморила нещо. Не се притеснявай, а си почивай повече. След като чустваш бебчето и болките не са много силни, това означава че всичко е наред. Следващият път когато отидеш на лекар му кажи, за да е запознат все пак.
Miri
, на мен не ми се случвало това със зачервяването на пъпчето и не мога да ти помогна. Чакам да кажеш какво е казал лекаря ти. Сигурна съм че не е нещо сериозно, щом се чуствате добре.
pavla
, с нетърпение очаквам да се похвалиш с покупките и снимки на тях.
Виждам, че е късно вече, но суеверието е за шапчица, за да излезе с главата напред. Дано да не си се натъртила много от падането
.
inaxastra
, ти си супер
Тази информацие е много полезна за всички! Със сигурност ще се възползвам от нея.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
ноември 22, 2010, 12:27:39 »
*mum to be*
,това е розовото или синьо щъркелче на първата страница на темата
да се знае какви съкровища очакваме
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #18 -:
ноември 22, 2010, 12:30:30 »
АААААААААААААааа ха ха ха ха
ама, че съм изперкала вече
ПП: аз имам такова.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МА
«
Отговор #19 -:
ноември 22, 2010, 12:30:53 »
Извинете,че така влизам в темичката ви,но исках само да кажа на
Сиси
,че и аз я мислих тука няколко дни и се радвам,че всичко е в норма с пулса й и,че бебка е добре!
*mum to be*,preslava_82
тези щъркелчета,които са на първа страничка срещу имената просто показват кой какво бебче ще си има,не че нещо друго!
«
Последна редакция: ноември 22, 2010, 12:32:27 от rosit@
»
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #20 -:
ноември 22, 2010, 12:40:30 »
Цитат на: *mum to be* в ноември 22, 2010, 12:30:30
АААААААААААААааа ха ха ха ха
ама, че съм изперкала вече
ПП: аз имам такова.
Простено ти е
а и не си само ти
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
ноември 22, 2010, 14:04:36 »
Здравейте и от нас
Изчетох набързо всичко от новата ни темичка, но не знам дали запомних всичко
Много благодарности на
Ина
, че ни дава такава полезна информация
Радвам се че се появиха някои мамчета, които доста отдавна не се бяха разписвали в темичката
Мири
аз също не мога да помогна с това зачервяване
Дано вече да си се справила с този проблем.
На нас в момента проблемът ни е само един - ЛАКОМИЯ. Не знам какво ми става, тъкмо се радвах, че горе долу се справям с положението с килограмите (+11 до този момент, тоест вече съм 63) и последните два дни просто ми се яде всичко и по всяко време. Коремчето ми се пълни много бързо, защото нали сега е притиснато и няма много място, но за сметка на това и много бързо се изпразва, и честно ви казвам, имам чувството, че по цял ден си тъпча нещо в устата
Ако някой се бори със същото, моля за някоя хитринка за справяне с големия апетит
Защото хем не ми се иска да се ограничавам, хем не ми се иска и да прекалявам, защото няма да е добре нито за мен нито за бебока
Не съм разглеждала покупките ви още ,сега ще го направя!
Хубав ден на всички!!
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #22 -:
ноември 22, 2010, 14:20:56 »
Додо
радвам се че всичко е ок около вас...на мен така кръвното ми го мерят по хиляда пъти. Все височко им идва, та така докъто изкарат нормални стойности...Но пък хубавото е, че сте се видели с бебка и то на 4Д...сигурно е много готино
Кокиче
в тази книжка, която аз чета "Pregnancy Bible" има една диаграмка, в нея активността на бебока е разделена горе долу така: 40 процента тих сън, 40 процента активен сън (врътка се, рита и т.н.) 10 процента е будно и др проценти ги забравих какво точно прави (ако имам време по-късно ще я постна)“ Мисълта ми е да не се шашкаш, че ще те държи будна като се роди...просто явно сънуват повече вашите бебоци
echy_
безболезнено?!?!?!?!?!
*mum to be*
нищо ми нямаше ... колкото до покупките, нищо не купихме
. Аз все се успокоявам че имаме още многооооо време......
Сиси
радвам се че всичко е ок.
sunray
влюбена съм в името Ели
Ние още доникъде не сме с избора си и за име...таткото е избрал Изабела, но аз съм още в опозиция и си чакам именика с български имена от България. Та ще видим...
Гушки и от мен...
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Албенчик
хахаахахаха аз съм така, но гледам да се тъпча с морковчета, чушки, целина, авокадо и т.н. с/без хумус(не знам дали обичаш) и с плодчета...
Лелеееее както беше казало
мамчето
ми то почти не ти останало...гледам ти си първа в списъчето
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #23 -:
ноември 22, 2010, 14:35:54 »
Павла
,
И дано скоро намерите Вашето именце, има и български именници в нета
Албенчик
, както ти е на кг, бе мацко?!
Колко си висока? Ти си на финалната права, а тегло до и около 15 кг при раждане е съвсем нормално
Не се паниксьовай излишно ми е мисълта. Аз също съм против хапването на глава, "защото сега ни се е паднало" и смятам, че после всички последствия остават за майката. И въпреки че не ям много, ще ти кажа аз колко кг съм отгоре, при положение, че нито коремът ми е нарастнал фрапиращо, нито съм трупнала навсякъде - вече съм плюс 13
Втория триместър се оказа решаващ при мен, след като през първия не качих и грам
Не мога да променя това, след като и без това не ям много
Свеки е лекар и вчера коментирахме теглото ми - каза да не се тревожа, защоно не съм трупнала равномерно и бързо ще се възстановя. Даже ми каза, че не ям достатъчно, за което май се оказва права
Но не е нарочно де.
От днес почвам хранителен режим - по 4 варени яйца седмично, повече червени меса и много течности, че последното въобще не го правя, защото все в тоалетната трябва да вися
Да видим дали ще оправя хемоглобина. И червени меса не обичам, ама нямам избор.
Снощи пак не заспах овреме, чак към 4.30, заради болките в гърба. Като станах пък бебка явно беше решила да не е активна, че се стреснах. Пуснах и малко музичка и веднага се размърда, но не толкова много. Дано е наред душичката малка
Ами това е от нас. Приятен и усмихнат ден, момичета!
«
Последна редакция: ноември 22, 2010, 14:38:23 от sunray
»
Активен
Zahira
«
Отговор #24 -:
ноември 22, 2010, 15:03:30 »
Хайде и аз цоп в темата!
По последни данни терминът ми е за 4 януари. Вече се чувствам ужасно тромава и тежка, имам чувството, че коремът ми е по-голям отколкото като влязох да раждам Анди, а остава още месец и нещо до термин.
Май вярно ще излезе това, че с момчета се качва повече. Име не мога да измисля, а таткото пък никак не ми помага в избора.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #25 -:
ноември 22, 2010, 17:42:33 »
Момичета да си дам отчета
Днес бяхме на консултация с бебка
Гледахме се на видеозона,обърнала се е с главата надолу,но лекаря каза,че още ще се върти,даже докато ме гледаше тя си правеше пируети
на една и друга страна.Върви с една седмица напред,но това е според апарата,така че....гледа всичко,ръчички,крачета,гръбначния стълб,сърцето....всичко е наред
Кръвното ми беше малко ниско 105/75 ,но с повече течности ще се оправим,имам си лека анемия,смисъл хемоглобина ми е 109 та пак ще си пия желязото...
Като килограми съм + 4 кг отначалото досега
от което аз съм най-щастлива,хаха но лекаря каза,че сега започва веселата част с наддаването,според него до 12кг било нормално за цялата бременност.Препоръча ми да избягвам въглехидратните и тестени храни,а да наблегна на плодове и зеленчуци,като полодовете също по-внимателно.
Ами това е от нас
Прегръдки на всички коремчета
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #26 -:
ноември 22, 2010, 18:59:53 »
preslava_82
,
на вас, за това че сте добре защото кръвното и химоглобина ще ги оправиш (до колко е възможно). А за килограмите
аз на твойте седмици, мисля че бях двойно на теб
дано да се задържиш така и да не качваш много. А от колко започна?
Zahira
,
къде си се губила до сега?! Или аз нещо съм пропуснала? За килцата ... мисля че повечето сме така (момичета, на който термина ни е януари), най - лошото е че сега започват празниците, който винаги са съпроводени с много ядене, а ние май не можем да се сдържаме
. За името
и ние сме до някъде така, макар че таткото се спуска да помага ама понякога става по - лошо
.
pavla
, когато си бяхме в България си купих такъв именник и той въобще не ми помогна, повечето имена от него веднага ги изключихме т.е. 99,9% оставихме около 4, но тях може да ги намериш и в интернационални именници. Закупих си и английски такъв и с него така. Така, че по - добре се рови из нета. Същото е, поне няма да си дадеш парите и времето което ще изгубиш ще е двойно. Успех!
sunray
, аз съм вече +15 кг., а всички казват че тепърва се започва с качването
Честно да ти кажа се плаша, но какво да направя като почти не съм виновна. Разхождам се достатъчно и си хапвам достатъчно. Понякой път апетита ми е по - голям, но друг път пък въобще го няма. От около 2 - 3 седмици много ми се хапва сладко, а преди това не исках да погледна нещо такова.
Все пак сме бременни и за добро или за лошо хормоните здраво бошуват.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #27 -:
ноември 22, 2010, 20:23:07 »
Преси
, супер е че всичко с бебо е добре!
Само много ме озадачи съвета на доки да внимаваш с плодовете
Вярно че съдържат захар, но е фруктова, съответно си се разгражда безпроблемно от организма. Да не говорим за цитрусите, които преобладават зимата и са основен източник на витамин С. Но това си е мое мнение, разбира се
Мамче
, и аз съм наясно, че няма какво да направя с кг, като и без това не ям много, ама ме е яд бееее
Гадни килца! Дано поне бебка е напреднала с теглото от последния преглед, че да имам утеха. Вярно, че съм се поналяла в гърдите, но все още карам със сутиените отпреди бременността, и то на най-вътрешното закопчаване. Значи не съм толкоз напращяла
Коремът ми предполагам не е голям, защото съм по-широка в таза и бебка още си се врътка там, има място явно. Не знам просто къде ги лепя пустите кг
Ама спорт ще му е майката след раждането, поне имам навика отпреди
«
Последна редакция: ноември 22, 2010, 20:25:39 от sunray
»
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #28 -:
ноември 23, 2010, 09:45:47 »
Момичета, не се го мислете това с килограмите. всеки качва различно и на различни места. важното е всичко с бебетата да е наред. мен само личната ми се кара че съм качила много, а тепърва се качвало, а гинеколожката нищо не ми казва. вярно че от началото съм +10 кг.
за имената и ние сме в големи размисли, мъжа ми само казва "бебка ще ни остане беизменна", а аз го успокоявам че има време все ще стигнем до някакво компромисно решение.
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #29 -:
ноември 23, 2010, 12:51:57 »
Момичета и аз ще се отчета с килограмите +13
и на мен доки ми се кара, но какво да направя. Болките в гърбът не ме оставят. А гърдите ми се белят в областта на зърната да ви се е случвало и на какво може да се дължи?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай