Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 01:27:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 131164 пъти)

Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: януари 10, 2011, 18:32:16 »

Kokiche , радвам се ,че всичко е наред при вас, а за кръвното по-добре ниско , от колкото високо. Аз също бях чела ,че към края бебетата се кротват малко, защото нямат много място, но и нашият момък е доста активен, такива форми прави на корема ми , та чак болезнено става понякога. Но не се притеснявай по-добре така, поне знаем ,че всичко е наред с бебоците.

Dodo коментарът на акушерката е наистина много неуместен. Ти си само няколко седмици след мен и си качила само 6 кг за цялата бременност. Много се дразня на някои лекари понякога, защото има жени , които се хранят много здравословно през цялата бременност и пак наддават доста. Това си е до организъм.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: януари 10, 2011, 18:43:08 »

Додо, прегледите за разкритие при мен ще започнат да правят от 36 г.с. т.е на следващата консултация, която е другата седмица. И след това почвам да ходя всяка седмица на ЖК. Мацки имам един въпрос , който ме гризе от известно време. Знаете, че аз съм "за" естественото раждане (без упойки, окситоцин , секцио, разбира се ако всичко протича нормално и няма нищо животозастрашаващо) и се чудя ако не родя на термина ми да отида седмица или две по-късно за предизвикване или просто да изчакам майката природа да си каже думата. Една моя позната ми каза за нейна приятелка, която преди няколко седмици родила  детенцето си 1 месец след официалния термин  Oh my ... 4,5 кг . Не е искала предизвикване и всичко е протекло нормално. Да ама на мен не ми се чака още един месец. Това което чета за предизвиканото раждане, че не винаги тялото е подготвено и затова много при много жени се налага секцио, веднъж като е предизвикано. А аз точно това искам да избегна. Направо незнам, мисля го и денем и нощем.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: януари 10, 2011, 19:04:48 »

Може би се изказвам неподготвена, но като човек, който няма НИКАКВО доверие на лекарското съсловие мисля си следното. Според всички докторЯ нормален е цикъл с продължителност от 26 до 35 дена. 9 дена допуск за 28 дена обща продължителност - към 30%. Е, защо пък всяка бременност да трябва да е закована 40 г.с.? Та, ако всички води, течности, кръвопотоци, тонове и т.н. параметри са си добре защо да се бъркаме на майката природа pardon. А и ти имаш отличен пример за тази ми теория.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #318 -: януари 10, 2011, 19:51:44 »

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26480.0.html#new
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: януари 10, 2011, 19:58:03 »

Додо, поздравления за хемоглобина! Моят също беше за пример - 130, а на следващия преглед - под нормата. Не знам направо. Ще видим как ще е при следващите кръв и урина в края на януари. Пък за подуването на пръстите, надявам се се шегуваш, защото е неприятно и болезнено sad Аз съм с това оплакване от 2 седмици някъде.
Мири, аз не претендирам да разбирам тия въпроси, но преносването е нож с две остриета и се изисква сериозно следене на бебчето - тонове и т.н. При преносване и стрес на бебе в утробата на майката то изпуска мекониум, още неродено, а това също не е безопасно. Не знам, лично аз не бих се осмелила толкова да изчакам. Най-много няколко дни и то при постоянен лекарски контрол дали бебо е ок. Но това си е мое мнение smile
Кокиче, радвам се, че резултата от прегледа е добър и те удовлетворява! Bravo А кръвната ти захар не я ли изследват като си пускаш по принцип кръвни? Защото при мен е така.

Относно движенията на бебетата - и при нас сега е така. Бебка е много по-активна от преди, но го отдавам на факта, че вече и е тясно и затова я усещам така осезаемо.
« Последна редакция: януари 10, 2011, 20:00:22 от sunray » Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: януари 10, 2011, 20:17:27 »

Мири, моля те не чакай 2 седмици, а това с единия месец преносване не е възможно. Доколкото знам са допустими няколко дена или седмица (не съм сигурна) след което околоплодните води се замърсяват и става опасно за бебето. Една позната роди след седмица преносване и бебето имаше някакъв обрив точно заради замърсените води, наложи се да постои в кувиоз няколко дена на антибиотик и беше много кофти.
Но на този въпрос и чуденка най-добре ще отговорят наблюдаващите те мед. лица.

Що се отнася до обезболяващи, окситоцин и т.н. аз като раждала доста тежко съм твърдо "за". Ако не те включат на системи може няколко дена да се влачиш със страшно силни контракции и да капнеш тотално, което хич не е добре нито за теб, нито за бебето. А за епидуралната, тя не спира болката или напъните, просто ги задържа на едно ниво. Слага се на 5см. разкритие, така че дотогава ще разбереш много добре що е то естествено раждане. Аз лично чаках анестезиоложката като манна небесна ...
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #321 -: януари 10, 2011, 20:29:20 »

Мири, аз сьщо не смятам, че преносването е невинно. Плацентата се износва и спира да произвежда води, тов аможе да се окаже фатално и за майката и за бебето. Две седмици след термин ако не си родила, работата излиза от границите на естествено раждане и майката природа и минава кьм патологичните случаи.

При положение, че всичко при теб се развива напьлно нормално, няма защо да ти се случи подобно преносване. Предполагам, че бебенцето ще си излезе навреме. От началото на деветия има мерки, които могат да бьдат взети, за подпомагане на просеца, без да се предизвиква раждане наистина, а само да се улесни сьздаването на подходящите условия.

Диде, ти защо искаш да те гледат за разкритие? Мен не са ме бьркали през цялата бременност, та нито ведньж досега и не мисля, че ще ме бьркат.

Казаха ми, ако на официалния термин не сьм родила (вьв Фр той е една седмица след този по бьлгарските стандарти) да ходя на всеки 48 часа в болницата за следене. Ако две седмици след това още няма раждане, влизам за предизвикване не по моята си система, а като обикновен пациент, защото случаят се смята за патология и нямам право на избор.

Дотогава имам само още една консултация и нищо по-разлино от досегашното. Те. явно франсетата те оставят на мира до последно, но пьк ако се види че има проблем, започва голямото юркане.

Кокиче хубаво, че най-сетне ти направиха нормална консултация, не е твьрде рано  Girl_hide По вьпроса за мьрдането, моите усещания, че бебето мьрда колкото и преди, но по различен начин. Тьй като е голямо, тялото му ясно се усеща и не рита, а по-скоро се намества, вьрти се, както ние се вьртим в леглото, за да си намерим по-удобна позиция.

Не знам вашите деца, но моето много хьлца  smile Един ден имаше 4 серии на хьлцане. Почти не пропускаме ден. Много е яко !!

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: януари 10, 2011, 20:49:56 »

Хихихих, Ина, точно това днес разправях и аз за хълцането Girl_hide Много е сладко и същевременно смешно blum И нашата вече не пропуска ден без да хълца smile
Мая, би ли разказала за епидуралната, заради мен give_rose Къде, кой ти я слага, усещането и всичко въобще smile Аз заявих на д-р Бузалов (предполагам го знаеш), че искам такава упойка и той каза, че няма проблем и че трябва да имам разкритие 4.5 - 5 см за максимален ефект. Поисках именно тази упойка точно защото знам, че притъпява болката, но не спира напъните и пак си знаеш кога и как напъваш. Мисля си че избрах компромисен вариант по този начин.
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #323 -: януари 11, 2011, 09:52:38 »

Губи ми се една духовита мама? Svilena!?! Къде си?
Miri, до момента не са ми правили изследване за кръвна захар - само кръвна картина. Сутринта бях да ме боцнат.Пуснаха ми и хепатит, австралийски антиген и СПИН - то отдавна трябваше да ги имам тези изследвания, но ...без коментар.
Дами, имате ли киселини?

Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: януари 11, 2011, 11:08:57 »

Ей я на, тази мама  pardon

Загубих се, наистина, ама по Нова година дойдоха в Рим сестра ми и фамилия, та дните ни бяха пълни и така и не се добрах до компютър, както и предполагах. :-) Сега наваксвам!

Иначе, вчера бях на онази ехография, и бях се подготвила да пиша, да разказвам, ама.... Толкоз неудовлетворена да останах, че ми се отщя да пиша вчера.  bad

Бях при друга лекарка, не при моята си - то добре, че в петък вечер ни е редовната месечна среща с нея, та поне да си поприказваме, да ми обясни всичко, както си му е редът, и както тя винаги прави. Какво да ви кажа.... Уж вчера трябваше да е много подробно, да ми обяснят всичко, да замерват, дрън-дрън! Една дума не обели по време на прегледа тая, щото разбираш ли, после щяла да го опиШе в картона - еми общувай малко с пациентите, бе! Асоциална патица (извинете, но като се сетя с какво вълнение отидох, а се прибрах като измамено камилче, ме хващат дяволите....)

И нищо, с Ченгел успях да извадя информация, че тежим около 1800 г в 32+1 седмица, главично прилежание, всичко е в нормата, макар и да не било от най-едрите /дългите. Викам - но в рамките на нормата за седмиците ли е? Тъй било. Ами хубаво, то нито аз, нито баща му сме гиганти, че да очакваме кой знае какви шеметни дължини на детето  blum

И тъй, засега караме нататък, подложена съм на бомбардировка от ритници отвътре, но не възразявам, хахахаха! Радвам се, че е активен момъкът и се обажда.

Почти ми е готова чантата за болницата, че те списъка ми го връчиха още, когато влязох в седмия месец.

Много се разлях! Ще гледам да се навъртам повечко наоколо, но при всички положения, чета и следя развитието на всички мами.  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #325 -: януари 11, 2011, 11:14:29 »

Лелеле, Свилена, не мога да повярвам, че стигнахме дотук  Girl_sing А спомняш ли си (и то хич не беше отдавна), когато пихме кафе и си говорехме, и кой да е мислил, че само година по-кьсно...  Girl_sing Ех, скоро ще сме с отрочета на рьце.

Дами, имате ли киселини?
Дааа, всички необходими есктри си имаме  biggrin
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: януари 11, 2011, 11:23:44 »

Диде, ти защо искаш да те гледат за разкритие? Мен не са ме бьркали през цялата бременност, та нито ведньж досега и не мисля, че ще ме бьркат.
Аз не че искам,ама се замислих кога и това ще ми се случи.Да съм добре подготвена и гладко епилирана за дефилето по голо дупе.... angry

Свилена,здрасти мамче smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #327 -: януари 11, 2011, 11:27:10 »

А ясно. Тук като няма епилцаия не се бях сетила за това  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: януари 11, 2011, 12:37:44 »

Свилена, и да се косиш - полза няма, така че се радвай, че усещаш бебо и това е pardon  give_rose Нашата госпожица също не върви едра, а в долната граница на теглото за нейните седмици, но какво да се прави huhhuh.gif Док каза, че не е толкова обезпокоително, че да взимаме мерки и сега просто се надявам в последния месец, когато казват, че наддават повечко, да "дръпне" малко поне.

Кокиче, киселините са ми основния, перманентен проблем от три месеца сигурно angry Гадна работа, ама...

Като споменахте епилация, мисля като вляза в 9 месец, по-честичко вече да се тероризирам с бръснача (щото вече е голям зор tease ), че да не ме изненада бебка и да отида позанемарена blush Не че някой ще гледа това, ама аз като съм свикнала.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: януари 11, 2011, 12:55:31 »

Като споменахте епилация, мисля като вляза в 9 месец, по-честичко вече да се тероризирам с бръснача (щото вече е голям зор tease ), че да не ме изненада бебка и да отида позанемарена blush Не че някой ще гледа това, ама аз като съм свикнала.

И аз за това си мисля!
Хайде като ме хванат болките,все ще ми стигне времето да си обръсна краката.
Ама ще ми е много неловко да ида на ЖК и да се окаже,че ще имам преглед за разкритие,а съм космясала.Предполагам,че все пак няма да ме върнат  pleasantry

За подуването-шегувам се да  Wink
Всички ми казваха,че ще ми отеснее халката и няма начин да не е така.Ами явно има начин и не е задължително бременността да е свързана с отичане на крайниците,повръщане,киселини и  още куп "неприятни" бонуси. smile
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: