Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 01:36:23

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 174023 пъти)
 
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: януари 13, 2011, 11:42:03 »

Ето го сладкишчето Бубка.
Сладкиш
1ч.ч. олио, 1ч.ч. захар, 1 коф.кисело мляко, 3ч.ч. брашно и 1ч.л. сода бикарбонат.
Разбърква се на ръка захарта , млякото и олиото, след това се добавят брашното и содата ,пак се бъркат на ръка.Отгоре се слага сладко, пече се на умерена фурна.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: януари 13, 2011, 12:19:49 »

Пламак и аз го правя този сладкиш,много е сполучлив  good
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: януари 13, 2011, 12:29:48 »

Плами една молба към теб, какво е това чудо виенска торта и как се прави ? Искам да направя торта изненада за милото за Св. Валентин, че нямам много пари (то и тортата не че евтино ще ми излезе..) но все пак. А той все за виенска торта говори, ама аз не знам хич какво е това чудо  girl_impossible
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: януари 13, 2011, 12:35:57 »

Госпожица аз мога да ти предложа много вкусна и сууупер евтина торта,която правя.Все си я правя за РД-то,че все песстя парички  Girl_hide Излиза 10лв.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: януари 13, 2011, 12:40:20 »

Приемам рецепти за всякакви торти, че моите все стават по-скоро като кекс  tease
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: януари 13, 2011, 12:49:02 »

Ето рецепта за Виенска торта http://www.menumag.bg/recepta/vienska-torta-za-shokomaniaci , но ако искаш нещо по леко и евтино става да я направиш с виенски крем например  http://kitchenbg.com/view.php?rec=1871 .
Моите торти също не излизат над 10лв , че и някога доста по евтини.Примерно парфето което правих за нова годи ми излезе не повече от 6лв. Правила съм също така и торти които вместо блат имат сместа която се правят шоколадовите топки и отгоре пак като парфе , но не много високо.Другият вариянт е с блат , сметана ,крем и карамелизиран сироп или пък правя платки и навивам тортата като руло и като се отреже стои много ефектно , като това например http://www.lagarde.bg/uploads/products/diana.jpg , само че аз за да има контраст ги правя в различни цветове крема и платката.За сега това се сещам , ако имаш нужда от друга помощ кажи. smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #441 -: януари 13, 2011, 15:37:08 »

Тази торта я бях чела преди мнооого време тук,аз леко я поизмених.
Купуваме 3 готови какаови блата,1 сладкарска сметана,1 шоколад,2-3 банана,захарни пръчици или шоколадови пръчици.Слагаме първия блат,сиропираме с алкохол (водка например) и някакъв компот,мажем със сметана,редим банани и разтопен шоколад и така и след втория блат,като сложим третия блат пак мажем със сметаната,украсяваме с бананите шоколада и пръчиците.Трябва да преседи в хладилник поне 12ч.

Сладкиша с майонеза също го правих ввъв вид на торта и стана УНИКАЛЕН!
Просто направих 2 блата.Единия долния го намазах със сладкарска сметана сложих горния и го залях с шоколадовата глазура,украсих със сметаната и стана олеле.
« Последна редакция: януари 13, 2011, 15:39:48 от Данитка » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #442 -: януари 13, 2011, 15:51:02 »

Аз сладкиша с майонеза също го правя на торта-с тази разлика че аз пека един в по малка тавичка че да стане по висок и разделям на две.Мажа с крем за торта от Кауфланд-лесен и вкусен и заливам тортата с глазура/разтопен шоколад за готвене с масло/.Става много бързо и лесно и украсявам с кокосови стърготини и бонбони.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: януари 13, 2011, 15:56:47 »

Плами, благодаря, още тези дни ще го пробвам  good

Иначе, и аз правя торта подобна на тази, която Данитка е написала - с готови блатове (или бишкоти), сок от компот, малко ром или коняк, банани и крем Оле на д-р Йоткер - Ванилия за шоколадов блат и обратно, за бишкотите - ванилов. Много бързо, лесно и вкусно  girl_wink

А снощи с тази моя рибна диета спретнах супичка с филе от пангасиус и неочаквано за мен, но ставаше за ядене. А най-хубавото е, че ми отне не повече от 30мин  Yes
« Последна редакция: януари 13, 2011, 15:58:55 от bubka » Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: януари 14, 2011, 16:23:01 »

Е да ама аз не искам лесна торта, зашото все пак това ще му е подаърка  blush За сега разучих цените на фондана и техниките за правене на такава украса каквато искам, ще използвам блата на плами за виенска торта, но много ми се иска ако някои има рецепра за крем с шампанско да я сподели. Като почна да я правя епичната торта ще снимам процеса, за да мога да го споделя после с вас smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: януари 14, 2011, 16:40:15 »

госпожица аз правя един страхотен крем , но от отдавна не съм го правила и не помня къде съм го забутала.Слага се на котлона сладкарска смета и захар, преди да заври се добавя и шоколада на парченца и се бърка докато се стопи.После като изстине се слага в хладилника да се сгъсти и се разбива на миксера и става пухкав крем , ако сложиш и есенция ром става нещо невероятно.Обаче само остава да намеря рецептата за пропорциите , че не я помня вече.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: януари 14, 2011, 17:55:00 »

ПЛАМИИИИ, намираи рецептата  blum точно такъв крем искам, а пък никога не съм предполагала колко е трудно да се намери рецепта за пълнеж на торта nea
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: януари 14, 2011, 18:10:57 »

550гр шоколад, 500мл сладкарска сметана и малко захар.Аз използвам есенция ром на д-р Йодкер.Този крем го ползват и за торта Гараш.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #448 -: януари 14, 2011, 20:13:03 »

госпожица ,когато ме мързи да правя кремове и да бъркам на котлона купувам маскарпоне и сметана  .Сметаната я разбивам на сняг и я добавям при маскарпонето обърквам ги и слагам каквото имам ядки,нарязан на ситни парченца щоколад или продове.Другият вариант е маскарпоне с безсолна извара и сметана пак става супер.Добавям ром или ванилия .....
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: януари 14, 2011, 22:18:26 »

Днес си купих от Кауфланд комплект тава за печене на сладки с формички за сладки и трябваше да се направи нещо в тавата. Направих вкусни и ароматни американски бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад!  good
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines