Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 27, 2024, 01:30:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 173505 пъти)
 
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: ноември 04, 2010, 11:16:15 »

При нас днес праз с ориз и домати в гювеч и празеник

Гучи, може ли да помоля за рецептите, защото аз много обичам праз и помня, че много отдавна бях яла праз с ориз на фурна и ми беше харесал страшно много, но веднъж, като се опитах сама да си го направя и някак си не стана същото   pardon
А празеникът как го правиш? С готови кори или омесваш тесто?

А утре ще се развихря с питките-кифлички на Агент Т и после задължително ще се похваля дали съм се справила  smile
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #166 -: ноември 05, 2010, 22:03:23 »

Хайде и аз да се похваля  danceg Най-сетне успех с тестото  danceg Рецептата за кифличките на Агентче е супер и се получава превазходно  good Е не станаха от първия път ...но ...крайният резултат е фантастичен good

Агентче благодари ти цялата фамилия:)


* 004.jpg (56.15 KB, 689x458 - видяно 261 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: ноември 06, 2010, 09:46:55 »

Гучи, може ли да помоля за рецептите, защото аз много обичам праз и помня, че много отдавна бях яла праз с ориз на фурна и ми беше харесал страшно много, но веднъж, като се опитах сама да си го направя и някак си не стана същото   pardon
А празеникът как го правиш? С готови кори или омесваш тесто?

Праз с ориз и домати в гювеч

4 стръка праз
1 буркан цели домати със сосче
1 ч.ч ориз
микс от подправки за вегитариански ястия-черен пипер,джоджен,целина,чубрица.
Нарязвам на голечи около 4-5 см парчета праза.Доматите накъсвам.В тиган леко запържвам ориза.Смесвам всичко в гювеча.Слагам подправките и 3 ч.ч вода.Пека около час.Накрая отварям гювеча и оставям да се запече леко.Моя гювеч е среден като големина.Много е лесна рецептата но става вкусна.


Баница с праз-рецептата ми я даде едно момиче от форума ама вече не се сещам кое.
3 стръка праз
1 ч ч дом пюре
1 пакет готови кори

Задушавам праза с доматено пюре да омекване на праза и извиране на водичката която пуска.Слагам едн кора олио втора кора плънка и завивам на хлабаво рулце и после завивам в тавата и така до напълване на тавата и свършване на продуктите.Пека до готовност в предварителна загрята фурна.

Дано съм ти била полезна.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: ноември 06, 2010, 19:44:17 »

Гери,а дали ще стаме в йена,а не в гювеч?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: ноември 06, 2010, 20:55:13 »

според мн ще стане.сложи и малко олио като е в йена.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: ноември 09, 2010, 10:58:52 »

Даа, става, аз точно в йенска тавичка с капак го направих (снощи) и стана много вкусно! Гучи, благодарности  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: ноември 09, 2010, 11:23:14 »

alben4ik радвам се че ти е харесало.Аз много обичам праз.Тази вечер смятам да правя нещо като лучник ама с праз и правя и една вкусна салата с праз.Ако искаш мога да ти пусна рецептички и за тях.И са лесни за изпълнение.Тези дни готвих телешко с ориз гъби и кашкавал в гювеч.Тези дни съм замислила да правя пълнени червени чушки с боб и праз.Абе въобще на празена вълна съм.Даже си сложих и да си замразя.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: ноември 09, 2010, 13:27:31 »

gucci, за телешкото в гювече и аз се нареждам на опашката да чакам рецепта  tease

А лучника как го правиш? Много го обичам и искам да се поглезя с един. За него готово тесто ли ползваш? Ако месиш, ще ми трябва и рецептата за него. pardon
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #173 -: ноември 09, 2010, 13:40:13 »

Гучи,и аз обича мрецепти с праз
Момичета идват коледните пости,давайте идея за рецепти съобразини и с постите,боб ,леща, картофи,праз ориз.....давайте идеики
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: ноември 09, 2010, 13:59:33 »

Лучник
1 пакет готово тесто
2-3 големи глави лук
2 стръка праз
150гр орехи
подправки
масло

Разточвам колата с малко брашно-правя две  кори с размера на тавата и една ,която да излиза от тавата.Задушавам лука нарязан на полумесеци и праза нарязан на колелца.Добавям начупените и леко запезени в микровелето орехи.Подправям и накрая добавям бучка масло.Мажа тавата с масло и слагам голямата кора.След това плънка и втората кора,плънка и следващата кора.слагам плънка и завивам хубаво отгоре с краищата излизащи извън тавата.пека до готовност като от време на време мажа с масло отгоре.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: ноември 09, 2010, 14:08:49 »

Телешко с ориз гъби кашкавал
1 ч.ч ориз
500гр телешко
1 буркан консервирани гъби
1 заквасена сметана
3 ч.ч вода
1-2 глави лук
кашкавал за поръсване
подправки-черен пипер,шарена сол,
Телешкото се нарязва на големи парчета.И се запържва леко колкото да порозовее.Изваждат се парчетата и в олиото се запържва лука до омекване и ориза до прозрачност.Прехвърлят се в гювеча.Заквасената сметана се размива с водата и се добавя в гювеча.Доббавят се и консервираните гъби или пресни такива.Слагат се подправките и се пече до готовност.Като е готово-водата да е извряла се поръсвас кашкавал и се оставя отворен гювеча  да се запече ястието.
Ами това е рецептата.Ако има въпроси съм насреща.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: ноември 10, 2010, 08:17:00 »

Гучи, лучника с какво тесто/кори го правиш, че не можах да разбера.
 дали ще стане хубаво ако сложа още нещо освен лук ( маслини, чушки)?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: ноември 10, 2010, 09:28:21 »

Ами купувам си готово тесто от хлебопекарна или закусвалня.Руми според  мен ще стане хубаво ако добавиш чушка и маслини.Аз не слагам маслини защото моя мъж не обича но това с чушката не е лошо като идея и мисля да го пробвам.
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: ноември 10, 2010, 13:18:31 »

Лейдис, открих в дрешника един голям буркан пюре от коприва. Идея си нямам откога стои там, още по-малко от къде го имам, но си стои кротко на един рафт. Та ..... какво да го правя? Сещам се за :
- бърканата пица, отгоре с част от пюрето, сирене и кашкавал
- някакви яйца примерно с тая зеления
- каша, ма не ми ива на ум как да стане......

Хелп!!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: ноември 10, 2010, 13:36:15 »

Супа от коприва-става супер бързо и лесно с такова пюре
На фурна с сирене ,яйца ,топено сирене,сметана и кашкавал.
Може и с картофи на фурна.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines