Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 21:59:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 194817 пъти)
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #30 -:
септември 28, 2007, 11:35:41 »
една позната наскоро ражда,беше предвидена за нормално раждане,но лекаря два-три дни преди термина и съобщил,че по-добре ще е секцио понеже плода бил по-едър.Моите впечатления са че повечето жени вече не раждат по естествен път,като изключим тези които са с проблемна бременост и няма как......защо естественото раждане остана на заден план????
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #31 -:
септември 28, 2007, 16:17:55 »
По телевизията веднъж гледах, че на лекарите им плащали повече пари за секцио, от колкото за нормално раждане от здравната каса и се кометираше, че затова в България толкова много жени раждат така, все им казвали, че така налага ситуацията. Аз мисля като забременея да отида в частна клиника и там да си ме изследват и там да си родя при цивилизовани условия. Така и така пари ще се дават поне да има защо
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #32 -:
септември 28, 2007, 18:52:22 »
Прочетох няколко мнения и реших да се разпиша и аз тук.
Не съм много съгласна, че раждане със секцио е по-безболезнено и лесно.
Вчера в 10:30ч. моята сестричка роди бебчето си със секцио. Наложи се заради високото кръвно, епилепсията и ...
Та като я гледах вчера колко беше зле и как не можеше да се изкашля (защото я болеше операцията), не мисля, че е по-лесно. Сега ще се възтановява по-дълго. Добре, че лекарите които направиха операцията бяха толкова внимателни и всичко мина добре.
Тя е малко тъжничка, че неможе да става още, ще стои повече в болницата от нормално и като се прибере няма да може да къпе бебето докато не се възтанови.
Но е факт, че последно време повечето раждания са със секцио. Всичкоте ми приятелки родиха и ще важдат така. За съжаление все така се налага. Много се надявам един ден при мен да е различно.
Активен
ginger
Ентусиаст
«
Отговор #33 -:
октомври 01, 2007, 17:12:32 »
За мое съжаление все още нямам опит с раждането (макар, че работим по въпроса
), но ето какво мога да кажа от опита на мои приятелки, които родиха наскоро.
Едната я бяха предвидили за секцио, заради очите и т.н., но накрая си роди нормално. Доста време са били контракциите (около 5-6 часа), самото раждане 30 мин. Каза, че контракциите болят, самото раждане не толкова. Изписаха я след 2 дни от болницата с едно много сладко бебче. Каза че малко я понаболява като сяда, но всичко е минало за 3-4 дни.
Друга моя приятелка - абсолютно същото. 5-6 часа контракции, 40 мин раждане и в момента, в който видяла малкия забравила всякаква болка. След два дни я изписаха и нямаше никакви проблеми и оплаквания.
Третата беше решила секцио ( не се налагаше, порсто сама го беше избрала). Не е усетила нищо по време на раждането, но след това стоя 2 седмици в болница и буквално не можеше да стой. Да не говорим, че не можеше да вдига тежко (дори бебето) и т.н.
Всеки си решава сам, аз лично бих избрала естествено раждане без упойка. Определено не ме страх от болката, достатъчно съм преживяла, така че надали това ще ме уплаши. Разбира се ако има опасност за детето няма да го мисля много, но ако имам избор ще избера естественото.
А иначе е ясно, че всяка в дадения момент ще вземе най-доброто решение. Все пак най-важното е всичко да е наред с бебчето и с мама, независимо кой начин за раждане е избран.
Активен
kali_gali
«
Отговор #34 -:
октомври 01, 2007, 18:42:27 »
Здравейте
ние понеже първо си родихме детето,а сега ще се женим,бих могла да се включа в тази тема.Моето дете го родих с цезарово,но преди това да се случи бях три дни с контракций.Да ви кажа момичета,и аз бях много смела и казвах че щом майка ми ме е родила нормално без упойка,и аз бих могла,да ама не.Съвет от мен възползвайте се от упойките.Аз смятам,че щом е измислен начин да се ражда без болка,то никоя жена не би трябвало да ражда без нея.Тъй като тук четат момичета,които скоро ще раждат,не мисля,че е редно да ви разправям какво е,но МОМИЧЕТА ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ УПОЙКАТА.Все пак живеем в 21-ви век.А що се отнася до нормално или цезарово-и двете си имат плюсове и минуси,но цезаровото все пак си е операция,т.е. няма нищо естествено в нея.А нали знаете като си купите някакъв уред,ако го отворите,колкото и добре да го оправите,след като го затворите вече не е ново,същото е и с организма,докато нормалното раждане е нещо естествено,измислено от природата.
Аз казвам нормално раждане с упойка.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #35 -:
октомври 02, 2007, 14:30:01 »
Аз съм ЗА раждане според ситуацията и лишено от лекарски шмекерии.Ето как се случиха нещата при нас.Мен винаги ме е било страх от раждането,като дете колко съм ги мислила тези неща...
По време на бременноста си много четох,но не и прекалено-толкова,колкото да зная всичко,но не и да задълбочавам в ситуации,проблеми и процеси,които евентуално могат да се случат.Най-голямо спокойствие получавах от отговорността и съпричастноста към всичко случващо се от моят мъж.Не че бях против секциото,но много исках да родя нормално,въобще не съм се замисляла за упойки,по-скоро не ги исках.Случи се така,че раждането ми започна съвсем естествено и непредвидено две седмици преди термина.През нощта с/у 8-ми март без никакви други признаци ми падна тапата,а след два часа започнаха да ми изтичат водите.През цялата бременност посещавах един гинеколог и с удоволствие се възползвах от услугата,която болницата предлагаше-заплащане за присъствие на лекар по желание и ВИП родилна зала с присъствие на таткото.Прекарахме целия ден там,с непрестанни контракции,течащи води и почти никакво разкритие, в разговори и разходки с бъдещия татко по коридорите и постоянни посещения на лекаря ми и акушерки.Чувствах се невероятно спокойна.Няма да разказвам подробно "екшъна"(както се изрази гинекологът ми),присъствието на мъжът ми и вярата в компетентността на д-рите(събра се цял екип) ми вдъхваха сили и спокойствие.Така,вече почти на финала и достигнала 8 см разкритие вместо да ме качат на родилния стол,ме поведоха към операционната...благодарна съм за навременните реакции и чудесното отношение!Секциото мина съвсем леко,в разговори с анестезиоложката и акушерките,че дори и с д-рите,таткото видя дъщеричката си преди мен,а минутки след това и аз я целувах по челцето и плачех от щастие!
Така хем си изтърпях всички контракции и болки на естественото раждане,хем ми направиха секцио.Не се оплаквам от нито едно от двете,даже често казвам,че съм късметлийка и щастлива от това,което преживях.Като цяло бих оценила болката от всичко с четворка по десетобалната с-ма.Всичко е в главата,а аз имах подкрепа и увереност!
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #36 -:
октомври 02, 2007, 14:51:05 »
Роси и аз като теб смятам, че като дойде момента бих искала да родя в такава обстановка, която да не е поддтискаща и затова по-горе написах, че бих предпочела частна клиника. И ще се обоснова от какво най-вече са ми притесненията. Гледах по БТВ предаването "Такъв е живота" и останах доста изумена от начина по който се извършва раждането. Някаква леличка се разхождаше с един чайник - за какво е това, ще ми бъде интересно да разбера
. След това като сложат жената на родилния стол и надигат нощницата и горката жена лъсва съвсем гола и постоянно влиза и излиза някой, което мен много би ме притеснило. Като съм гледала раждания в САЩ например там родилката я завиват е един зелен чаршаф и нищо не се вижда и докторите си работят по чаршафа, а тук чайници, голи разкрачени жени направо ужас. Питах мои колежки, които скоро са раждали и те ми казаха, че никой не те покрива с нищо, обаче в този момент пък изобщо не ти пукало от това. Направо не знам
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #37 -:
октомври 02, 2007, 15:06:55 »
Цитат на: goldi в октомври 02, 2007, 14:51:05
Роси и аз като теб смятам, че като дойде момента бих искала да родя в такава обстановка, която да не е поддтискаща и затова по-горе написах, че бих предпочела частна клиника. И ще се обоснова от какво най-вече са ми притесненията. Гледах по БТВ предаването "Такъв е живота" и останах доста изумена от начина по който се извършва раждането. Някаква леличка се разхождаше с един чайник - за какво е това, ще ми бъде интересно да разбера
. След това като сложат жената на родилния стол и надигат нощницата и горката жена лъсва съвсем гола и постоянно влиза и излиза някой, което мен много би ме притеснило. Като съм гледала раждания в САЩ например там родилката я завиват е един зелен чаршаф и нищо не се вижда и докторите си работят по чаршафа, а тук чайници, голи разкрачени жени направо ужас. Питах мои колежки, които скоро са раждали и те ми казаха, че никой не те покрива с нищо, обаче в този момент пък изобщо не ти пукало от това. Направо не знам
това винаги ме е озадачавало и мен!!!!! а след родилна зала си в стая с други жени и бебета, доколкото съм чувала
Активен
tanzen
Ентусиаст
Много води не могат да угасят любовта...
«
Отговор #38 -:
октомври 02, 2007, 15:19:45 »
да, аз скоро бях в предродилна с една приятелка - беше ужасно. Бяха ги натръшкали 15тина женици като по военно време. Затова уважавам частните клиники
Активен
Teo
Отговорник
«
Отговор #39 -:
октомври 02, 2007, 15:30:30 »
Аз малко съм потресен от подобен въпрос. Прилича ми на въпрос от сорта за и против изкуствените храни за новородени.
Едното се налага, когато е невъзможно другото и застрашава майката или детето. Но ми се струва, че докторите го обърнаха на по лекото и доходоносното.
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #40 -:
октомври 02, 2007, 15:39:23 »
Момичета , знам че звучи наистина подтискащо , но това е реалоността
Колкото и гнусно да звучи , тоя чайник го мъкнат за да те подмиват
Аз лично раждах с операция и след раждането отидох в реанимация , а тези които раждат нормално седят по час-два в коридора на отделението на носилки и чак след това ги местят в стая.
По темата , не съм раждала нормално за да се изкажа , но съм ЗА раждането с операция
Родих в 1 АГБ "Света София" (бившата Тина Киркова) и съм доволна от всичко и от всички.
Ако имате въпроси с радост ще отговоря
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #41 -:
октомври 02, 2007, 15:42:01 »
Цитат на: Teo в октомври 02, 2007, 15:30:30
Едното се налага, когато е невъзможно другото и застрашава майката или детето. Но ми се струва, че докторите го обърнаха на по лекото и доходоносното.
Мдаааа, май на търговия обърнаха нещата....
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #42 -:
октомври 02, 2007, 15:44:55 »
Цитат на: Teo в октомври 02, 2007, 15:30:30
Аз малко съм потресен от подобен въпрос. Прилича ми на въпрос от сорта за и против изкуствените храни за новородени.
Подкрепям мнението на Тео
В днешно време в държавните болници практиката е следната "Плащаш си - раждаш леко , няма значение по нормален път или с операция.Не си плащаш - чакаш да стане това което природата е отредила"
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #43 -:
октомври 02, 2007, 18:07:20 »
Ебаси работата, че чайника ли е най-подходящ
, все пак има и други неща, в които може да се носи топла вода, ей честно ви казвам това с чайника като го видях и направо полудях дали живеем в 21 век в България и после искали висока раждаемост
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #44 -:
октомври 02, 2007, 18:40:23 »
Мен ако ме питат, честно да си призная много ще ме е страх да раждам в България (особено по естествен път). Направо не знам майките ни навремето как са се справяли.
Имам чувството, че недай си Боже ако се получат усложнения при раждането, може и да има фатални последици за мен или за бебето. Откакто гледах по БТВ "Такъв е живота" и онази родилка умря, много ме е страх. Пък и тези неща дето ги разправяте са просто не унизителни, не безсрамни, ами чак нямам думи да изкажа възмущението си!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре