Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 21:57:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 194813 пъти)
smiled
Новак
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #15 -:
август 04, 2007, 16:06:06 »
А, НЕ! :no:Тук не съм съгласна,че мамите родили нормално стават и припкат-освен мамите от ромски произход.От всички мои близки и далечни познати родили"нормално" 1-2 са тези дето са можели да припкат :cray:Останалите или не могат да станат от разкъсванията и гоблените отдолу или не могат да седнат от хемороиди от напъните и отново шевове.
А когато си с планирано секцио си се подготвяш за неразположението което следва и за болката.Ставаш на втория ден,на третия си способен да се грижиш за себе си и бебо.Нямаш хемороиди,разрязано дупе и толкова много кръв,защото всичко е старателно изчистено.Можеш да си правиш и секс и изобщо остава само белега ниско в интимната област.Сори че се изказвам толкова образно,но каквото и да ми говорят след пораженията които съм видяла върху мои приятелки и техните бебета от така нареченото "нормално"раждане съм заклет привърженик на секцио цезаре
Цунки на всички бъдещи и настоящи мами.Желая едно безблезнено раждане-каквото и да е то.Но дори и да е блезнено когато видите това малко същество ще забравите всякаква болка!
Активен
zveleva
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #16 -:
август 05, 2007, 17:50:36 »
Скьпи мами,мога само да кажа,че при всяка жена е много индивидуално.Аз например пьрвия пьт родих по естествен пьт и мога да кажа,че беше сравнително бьрзо и определено безпроблемно.За пьрво раждане-приеха ме в болницата с 8см разкритие.От постьпването в болницата до плача на бебчо-0.40мин.Докато имам познати,които не се навиват за второ дете след преживяното с естествено раждане.Така че виждате,че всичко е много индивидуално.Божа работа.Пожелавам на всички и на себе си включително леко,безпроблемно и доколкото е вьзможно безболезнено раждане както и да си го изберете!
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
август 10, 2007, 12:25:51 »
Много полезна и нашумяла напоследък тема
Лично аз съм за нормално раждане без упойка. В крайна сметка природата си знае работата. Светът е просъществувал и без цезарово сечение
Този род операции са в следствие скорошното развитие на технологиите и напредъка на медицината. В общи линии епидуралната упойка си е опасна. Лично аз не бих се подложила на нея, тъй като не знам ще мога ли да се движа след това. Освен това се надявам да успея да се върна към досегашния си динамичен и спортен начин на живот. В повечето случаи цезаровото сечение се предшества от пълна упойка, която се вдишва (медицински не мога да се изразя;) ). Затова може да се твърди, че е що годе по-сигурна някакси от епидуралната и повечето момичета, без определени индикации за секцио избират именно него.
Но както споменах по-горе ... природата си знае работата. Когато бебето е готово да излезе на бял свят започва самичко да си проправя път. Иначе плануваното секцио се прави седмица-две преди термин, че и понякога по-рано. Тоест самото бебе не е готово да се появи и е един вид значителен по-голям стрес за него да му дръпнат шалтера и да му блесне новата флора и фауна насреща
Живота е устроен по един начин и лично аз смятам да се съобразя с природата. Всички сме се пръкнали по един и същ начин (повечето;) )
Разбира се, ако има проблем със самото раждане и е НЕОБХОДИМО да ме режат - така да бъде. Важното е всичко да се прави с грижа за бебето. А пък ние ще се възстановяваме после.
Така, че съм с две ръце ЗА нормално раждане, защото съм сигурна, че е възможно най-добрия вариант както за бебето, така и за майката (естествено ако няма индикации за секцио).
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #18 -:
август 10, 2007, 13:11:55 »
DIVA, абсолютно съм съгласна с казаното от теб!!!
А по между другото наскоро разговарях с една акушерка, която ми обясни, че понякога има причини (спиране на контракции и др.), поради, които не може да бъде поставена епидурална или друга упойка на майката, дори и да иска!!!
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #19 -:
август 10, 2007, 16:30:44 »
И аз съм съгласна с изказването на Дива, освен с частта за природата (че природата си знае и тн).
Едно време, когато е имало само естествено раждане, детската (и майчината) смъртност е била далеч по-висока, точно защото природата си знае... Лично за мене това не е успокоение, така, че ако докторите преценят секцио, секцио ще бъде, ако не - нормално.
И още да кажа, бебетата, които са разположени седалищно пак могат да се раждат по нормален път - Дива и Булечка и другите поддръжници на "природата си знае" - пак ли ще изберете нормално? (
интересно ми е докъде стига вярата в природата
)
Бих искала и аз без упойка, съгласна съм, че не е нужна изобщо, но силно се съмнявам в държеливостта си. Иначе уча тука техники за дишане, да видим колко ще помогнат.
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #20 -:
август 10, 2007, 16:38:23 »
Исках да добавя, че секцио се прави с пълна упойка само при спешност, АКО майката не е на епидурална упойка преди това. Понеже в БГ повечето жени раждат без упойка, затова и ако се наложи секцио ги упояват напълно. В САЩ е обратното.
Цитат на: Bulechka_TS в август 10, 2007, 13:11:55
DIVA, абсолютно съм съгласна с казаното от теб!!!
А по между другото наскоро разговарях с една акушерка, която ми обясни, че понякога има причини (спиране на контракции и др.), поради, които не може да бъде поставена епидурална или друга упойка на майката, дори и да иска!!!
Разбира се, че е така! Затова дори и тези, които искат упойка трябва психически да се подготвят за раждане без и да тръсят други обезболяващи техники (като дишане)
Активен
tan4eto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
август 10, 2007, 22:03:54 »
Факт е, че родих нормално без упойка, бавно и болезнено.Факт е също, че дишането помага, но това е до един момент.После силно се молиш бебето да излезе по-скоро
Неоспорим факт е обаче, че ако има следващ път и всичко е наред пак бих родила по същия начин.За мен това си остава един невъобразимо мил и незабравим спомен, нещо което не бих сравнила с нищо друго и мога да твърдя, че не е за изпускане
Както искате, така ме разбирайте!!!
Silverarrow и аз си мислех като теб.Бях се пазарила с докторката ако трябва 2 епидурални да ми сложат
, по-принцип съм голямо шубе, а когато започна раждането около 20 пъти ми молиха една да ми сложат и не успяха да ме навият
Не подозираш, колко силна можеш да бъдеш в такъв момент!!!
Леко и безпроблемо раждане ти желая!
Активен
muhichka
Професор
«
Отговор #22 -:
август 13, 2007, 09:20:53 »
Малеееееее като гледам колко различни мнения има и то от хора с опит незнам аз как ще взема решение на този въпрос , но предполагам , че като ми дойде до главата бързо ще се запозная с условията и на двата вида раждане и ще взема решение и дано то е правилното!!!
Активен
Djaja1
Новак
вече г-жа Овчарова
«
Отговор #23 -:
септември 17, 2007, 14:30:33 »
Уф, нещо ме хвана шубето като изчетох темата
Може да прозвуче глупаво, но какво предстамлява епидуралната упойка?
Аз още съм в началото и не всички термини ми са ясни
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #24 -:
септември 17, 2007, 14:44:07 »
на мен ми е рано да мисля още за това но по принцип съм адски страхлива кръв от пръста да ми вземат и започвам да плача и да се дърпам.имам фобия от болката и направо не ми се мисли като дойде момента какво ще избера-да ме боли повреме или лсед раждането??за сега си мисля че бих избрала да родя със секцио но пълна упойка!!!за епидуралната съм чувала че може да се парализира жената или дори не напълно да изгуби частична чувствителност в някой крайник
за това не сикам с такава и а съответно щом ме е страх от нея не мога да родя и нормално!!аз също съм за нормалното раждане но просто не мога да понеса болките
:'(казвали са ми"една жена не е ли изпитала родилните мъки и 10 деца да има тя пак никога няма да се чувства пълноценна жена!"не зная до колко е вярно но аз просто не мога да ги понеса и мисля че както съм го решила от сега така и ще си остане!успех на всички мами и леко и безпроблемно раждане им желая и милички щом това евашия избор значи е най-правилния
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #25 -:
септември 17, 2007, 14:58:47 »
Цитат на: kleo_20 в септември 17, 2007, 14:44:07
"една жена не е ли изпитала родилните мъки и 10 деца да има тя пак никога няма да се чувства пълноценна жена!"
Това ми звучи доста варварско и си мисля, че тази "мъдра" мисъл е измислена от някой, които е родил доста преди да са измислени каквито и да е упойки облекчаващи раждането... *crazy*Най- вероятно от някоя задръстена свекърва...на такова ми намирисва.
Пък и в крайна сметка, всеки сам ще прецени, как и каква упойка ще разда, освен ако няма изришно лекарско предписание за един или друг вид...
Активен
MALENA
Професор
«
Отговор #26 -:
септември 17, 2007, 15:58:26 »
Аз съм за НЕ ЕСТЕСТВЕНО
раждане.
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #27 -:
септември 25, 2007, 11:43:20 »
Цитат на: kleo_20 в септември 17, 2007, 14:44:07
казвали са ми"една жена не е ли изпитала родилните мъки и 10 деца да има тя пак никога няма да се чувства пълноценна жена!"
Това за мен са пълни глупости
Как може да се дават такива определения?!?!? Какво означава пълноценна жена? Щом една
жена е майка и си гледа децата както трябва
, други коментари са без значение... Циганките като раждат естествено и бълват по десет деца и всички са гладни или ги продават, какви майки са?
Пълноценни?!?!
Айде от такива приказки аман
Клео
,
това не е към теб
, а към тези които измислят такива приказки, които ме подлудяват просто
Активен
bettysys
Ентусиаст
«
Отговор #28 -:
септември 25, 2007, 13:10:13 »
Според мен(лично мое мнение е и не искам да засягам личния избот наникого) най-цивилизования начин да се роди едно бебче е със секцио.По малко мъки и за майката и за бебето.без крясъци,без болка,без кървища и води.При положение че медицината ни предоставя начин да спестим болите и неудобствата в този така важен момент ,защо да проявяваме излишна смелост и гордост?Епидуралната упойка била опасна???По същата логика опасности има винаги.Както можеш да останеш парализиран,така и може бебчето да се заклещи или увреди по време на нормалното раждане(недай си боже).Риск има винаги,и шом половината свят ражда със секцио,значи не е чак толкова голям.При всеки човек е твърде индивидуално и никои не може да има идея как ще бъде при него.имало е случай:две майки едната ражда със секцио а другата има тежко нормално раждане,тази със секциото след 6 дни е на крак и без болки,а другата се възтановява все още.Така че нещата са много относителни.Дано всяка от нас направи по добрия избор за себе си!
Късмет!
Активен
Emma
Ентусиаст
Публикации: 55
«
Отговор #29 -:
септември 27, 2007, 20:41:50 »
За естественото раждане с 2 ръце
Аз лично исках естествено раждане с епидурална упойка.
Изключвам медицински причини, които налагат секцио (но в тях не влиза алчността на лекарите).
Секциото е коремна операция и не знам защо се лансира толкова в БГ
На запад по-малко от 10% раждат секцио тук 90%
Аз раждах със секцио, докито каза че така било най-добре за бебето, не бях много съгласна, но не посмях да рискувам, защото ми го изтърси в последния момент
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай