Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:24:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За и против секциото.  (Прочетена 193943 пъти)

maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юни 24, 2009, 15:27:35 »

Никой не е казал нещо, дори подобно на това.....
Имаше някаква статия ли и аз не помня, но пишеше нещо подобно, което е пълен абсурд, разбира се.  nea
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юни 24, 2009, 15:29:34 »

Ставаше въпрос за стреса, който преживява бебето при планова операция, а не за това кой колко си обича детето.....

Абсурдно ми е дори да го напиша, егати, тая тема се изроди съвсем.....
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юни 24, 2009, 15:40:44 »

За да върнем темата на мястото и да кажа по темата smile-първото си дете съм родила с цезарово след дълги дни мъки да се роди нормално,НО смятам,че това решение по естествен път или секцио е приоритет на доктора,а ако трябва да избирам аз бих избрала по естествен път,с упойка в присъствието на таткото.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #258 -: юни 24, 2009, 15:48:46 »

Offtopic
Като сте споменали абсурди, аз да си кажа нещо, което ми прави впечатление от първия път когато видях темата, а именно заглавието - "За и против естественото раждане". Извинявайте, но това не звучи естествено. Според мен би трябвало темата да се казва "За и против секциото".
Ако някой от модераторите е съгласен с мен ще е супер ако смени заглавието.

Или може би трябва да си преместя поста в един друг раздел във форума  crazy
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: юни 24, 2009, 15:55:38 »

Аз също смятам,че въпросът трябва така да е зададен-"за и против секциото",но той реално в пространоството стои точно така "за и против естественото раждане",тъй като в днешно време този избор е оставен на майките,а не е приоритет на лекарите.Не знам дали това е правилно или не,но когато раждах първото си дете можеше да избираш само срещу дебела пачка пари защото не можеше да се реже така на ляво и на дясно.Увеличението на секциото обаче е световна тенденция,не е само у нас.Според мен обаче трябва да се ражда нормално с упойка,а само при риск да се стига до секцио.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: юни 24, 2009, 15:59:01 »

А пък според мен не може да се гласува за или против каквото и да е раждане.Уважам всеки избор и не го слагам в графа и разделям с черти ЗА ПРОТИВ.Всеки има право на избор как да живее,с какво да се храни,дали да се задоми,колко деца да има,как да роди *THUMBS*Теми,които отсяват мнения за или проитив едно от тези неща....еми аз съм против тях.Харесвам различните мнения-те са огледало на разлините индивидуалности good
Няма нужда да се палим никой не е сходен с другите heart
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: юни 24, 2009, 16:02:09 »

А кой се пали,всеки има мнение и право да го каже и сърдити не би трябвало да има.Нали за това са тези теми за да обсъдим нещата които ни вълнуват.
Активен
maria_lakova

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юни 24, 2009, 16:34:26 »

Offtopic
Като сте споменали абсурди, аз да си кажа нещо, което ми прави впечатление от първия път когато видях темата, а именно заглавието - "За и против естественото раждане". Извинявайте, но това не звучи естествено. Според мен би трябвало темата да се казва "За и против секциото".
Ако някой от модераторите е съгласен с мен ще е супер ако смени заглавието.

Или може би трябва да си преместя поста в един друг раздел във форума  crazy
Тъкмо се канех да променя заглавието и виждам, че има и други на това мнение. Заглавието на темата вече е "За и против секциото"  good
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #263 -: юни 24, 2009, 22:43:15 »

ако няма медицинска препоръка съм за естественото раждане. щом са взели решение да стават майки, могат да изтърпят болките, които сигурна съм не са малко. това, че прага на търпимост при много жени е нисък, да си помислят готови ли са да бъдат родители, щом не са в състояние да се подложат на болка и страх заради детето си  smile
Активен
maria_lakova

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 24, 2009, 23:10:52 »

това, че прага на търпимост при много жени е нисък, да си помислят готови ли са да бъдат родители, щом не са в състояние да се подложат на болка и страх заради детето си  smile
Не съм съгласна, че ако на някой прага на болка е нисък и го е страх от естественото раждане не е готов за родител.  nea Аз родих секцио по медицински причини, но ако трябваше да избирам по-скоро това, че трябва да платя би ме спряло, но не и такива коментари, че не съм готова да стана майка щом ме е страх да родя детето си.  NO
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: юни 25, 2009, 05:55:03 »

ако няма медицинска препоръка съм за естественото раждане. щом са взели решение да стават майки, могат да изтърпят болките, които сигурна съм не са малко. това, че прага на търпимост при много жени е нисък, да си помислят готови ли са да бъдат родители, щом не са в състояние да се подложат на болка и страх заради детето си  smile
аз също родих секцио по медицински причини, но при второто раждане, дори и да няма такива, пак бих родила секцио по желание! А такива твърдения са меко казано смешни и жалки (извинявам се, ако съм много директна и груба, ама ми дойде до гуша от такива необосновани глупости!!!!!  diablo Определено мога да кажа, че бях и съм готова да съм родител и това няма нищо общо с начина, по който е родено детето ми!!! Смятам, че това се отнася и за останалите момичета, които ще раждат или са родили секцио по една или друга причина  smile

Всеки има право на избор как да живее,с какво да се храни,дали да се задоми,колко деца да има,как да роди good
абсолютно подкрепям!
« Последна редакция: юни 25, 2009, 05:57:16 от Петето » Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: юни 25, 2009, 07:45:55 »

Момичета,а къде оставяте варианта естествено раждане с упойка,не е ли по-добрата алтернатива за справяне с болката пред операцията?
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юни 25, 2009, 08:12:00 »

mega_chok  GROAN
Не искам да прозвучи грубо, но раждането ти е най-малкия проблем, когато решиш да ставаш родител. Не е важно как ще родиш, а как ще отгледаш детето си. Има толкова "добри" майки, които раждат естествено и после изоставят децата си.... pardon
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: юни 25, 2009, 08:16:43 »

Мен знаете ли за кое ми е мъчно най-много..затова,че прекалено много се откъсваме от природата!Не става въпрос само за раждането,а за всичко!Мисля,че трябва да се следа естествения ход на нещата,пък ако недай си Боже има спънки,лекарите са за това да ни насочат кое е най-добре за нас и детето.
Замисляли ли сте се защо жените от малцинството не раждат секцио?Просто не са информирани,за тях не съществува този вариант.Боли,не боли..страх,не страх-това е положението.Природата го е "замислила" така не случайно.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #269 -: юни 25, 2009, 08:21:28 »

Хайде и аз тук  blum Само искам да кажа, че на последната лекция на 9месеца "страхът от раждането и как да се справим с него" ни показаха статистики и наистина секциото се е увеличило в световен мащаб. Най-малък е % на секциото в Скандинавските страни, а при нас наближава 50%. В повечето страни, обаче няма секцио по желание. До колкото си спомням ни кажаха 5-6 причина да се прибегне към секцио - висок диоптер на майката/над 4/, диабет или високо кръвно налягане на майката,много тесен таз и неправилно предлежание на бебето.
За сега, обаче аз нямам категорично мнение по въпроса, защото още не съм раждала. Но съм по-склонна да си мисля,че нещата трябва да се случват максимално естествено. Много хубаво впечатление ми правят разкази като на Майчето и Клара Фина, за раждането по други страни където на жената се дава достатъчно информация за раждането като нормален естествен процес, как да намалим болката с дишане и подходящи пози, въобще хората гледат на родилката да й е максимално удобно. А при нас най-често чувам как лежиш в най-неудобната поза вързан за нещо си например и няма кой да те погледне с часове  angry
« Последна редакция: юни 25, 2009, 08:24:32 от mariana » Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: