Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 11:41:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 194575 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #180 -:
септември 16, 2008, 15:02:18 »
Аз мога да говоря вече от опит!!
Мислех,че за мен това беше по-добрия вариант/секцио/и не сбърках!!Всичко мина перфектно не съм имала никакви проблеми!Вдигах си бебето сама на втория ден/на първия просто не беше при мен/Грижа се за нея самичка от 5 ден на операцията-от тогава сме си у дома!Нямам проблеми шева не си личи!Всичко е наред!!!Аз съм доволна че така се стекоха нещата както и мамите раждали нормално!!
Познавам жени родили нормално и второто искат и правят секцио!Познавам и секцио които искат второто да е нормално!!Всеки сам преценява за себе си!!Важното е бебето и мама да са добре а как защо какво няма никакво значение!!Аз съм за нормалното раждане,който може а който не-поне в България все още може да се избира!Но пак казвам няма по-важно нещо от доброто на бебето и майката
Активен
JeniB
Любопитен
«
Отговор #181 -:
септември 30, 2008, 00:36:19 »
Е такава тема не бях виждала до сега
Виждала съм за и против секциото, но за нормално-не
Иначе аз родих нормално с епидурална. Всичко мина много добре, болката много бързо се забравя. Сега си спомням най-ясно как ме гледаше бебка като я извадиха
После ми беше много по-лесно да ставам и да се грижа за бебка отколкото на 2те момичета, които бяха секцио в моята стая. Те имахе и проблеми с кърменето. Една седмица след това имах неприятно усещане като седях и това беше.
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #182 -:
октомври 09, 2008, 23:44:23 »
Аз лично имах шев от нормалното им раждане и ми беше доста трудно първите два дена да ставам! Даже на няколко пъти направо исках да съм родила секцио, ама то пък щях да имам други болежки от секциото
Активен
Picolina
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #183 -:
октомври 10, 2008, 09:59:13 »
Аз лично бях за естественото раждане,но ако имам второ дете ще се замисля сериозно дали да не е секцио,като се има впредвид колко трудно и дълго раждане имах.Страх ме е да не се повтори,а и шевовете които имам са достатъчни сигурно да си ушиеш панталон
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #184 -:
октомври 10, 2008, 10:58:21 »
Аз първоначално клонях към секцио, но в последствие реших да пробвам нормално. Малко ме е страх естествено, но се надявам да мине добре и без усложнения
Иначе и двата начина си имат плюсове и минуси. За мен лично това е много труден избор.
Активен
lagrina
Новак
Публикации: 19
«
Отговор #185 -:
ноември 16, 2008, 14:06:11 »
Твърдо ЗА. Когато няма някакви усложнения съм за естественото раждане.Така и родих, въпреки че не беше сигурно дали ще стане и бях подготвена и за секцио.
Активен
bebZz
Ентусиаст
«
Отговор #186 -:
ноември 17, 2008, 11:37:12 »
Майка ми роди със секцио. След това имаше инфекция, за около 10 дни свали 40кг от нея. Цял месец се чисти, нямаше кърма. Не мисля да повтарям грешката й.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #187 -:
ноември 18, 2008, 15:21:40 »
Bebzzz
то понякога не зависи от теб
Аз като човек "работещ" ха-ха доста рано е да кажа че го работя, ама все пак...та твърдо ЗА нормалното раждане, когато естествено това е възможно. От всички доктори който съм била на учебна практика знам че са твърдно против
сам
да избереш да родиш секцио.
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
щастлива мама на двама
«
Отговор #188 -:
ноември 18, 2008, 16:04:52 »
Разбира се аз съм за естественото раждане, но не като фикс идея. Има случаи, когато секциото е наложително и е по-добрия вариант и за майката и за бебето - така беше и в моят случай. Не смятам, че едното или другото е по-леко и по-лесно за майката. Каквото и да казват хората, секциото си е операция, макар че майките, а и всички наоколо имат навика често да го забравят. Болка има и при единия и при другия начин на раждане, така че съветвайте се с лекарите. В крайна сметка нали те за това са учили и не се чувствайте по-малко добри майки, ако ви се е наложило да родите секцио, защото често се намират и "доброжелатели", които да ви втълпяват колко лошо сте постъпили и колко сте навредили на детето си, какви сериозни проблеми миоже да има то, само защото не сте родили по нормалния начин.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #189 -:
ноември 19, 2008, 09:43:54 »
Цитат на: seny в ноември 18, 2008, 16:04:52
... и не се чувствайте по-малко добри майки, ако ви се е наложило да родите секцио, защото често се намират и "доброжелатели", които да ви втълпяват колко лошо сте постъпили и колко сте навредили на детето си, какви сериозни проблеми миоже да има то, само защото не сте родили по нормалния начин.
seny
е права. Винаги ще има "доброжелатели", които да намекват разни неща за начина, по който сте родили. Още по-често се срещат тези, които си мислят, че имат правото да обсъждат дали кърмите детето си или не.
Аз лично се сблъсквам и с двата вида, но хич не им обръщам внимание, защото знам, че по-добра майка за моето дете, от мен самата, няма. Това се отнася и за останалите мами.
Активен
Princesa
Ентусиаст
г-жа Трифонова
«
Отговор #190 -:
ноември 20, 2008, 16:08:33 »
Аз съм за естественото раждане.
Надявам се всичко да е наред и да нямам показания за секцио. Малко ме е страх от болката, но знам, че си заслужава и се забравя в последствие.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #191 -:
ноември 28, 2008, 00:07:27 »
Категорично ДА! Нормално раждане! Е разбира се има случаи, в които секциото е наложително - не дай си боже, но иначе не ми пука колко мъки ще ми коства - струва си за момента в който болката ще намалее и ще се чуе детски плач - ето за това си струва да живееш! Много се надявам всичко да стане по естествен начин
Активен
clovis
Професор
«
Отговор #192 -:
декември 05, 2008, 17:35:08 »
Ами да споделя и аз моето мнение.Винаги съм била за естественото раждане, не ме е страх, имам голямо желание, но при мен бебето за пореден път се обърна в седалищно предлежание и то даже не е седалищно, а косо, абе няма такава поза.Естествено веднага ми насрочиха час за секцио на 16.12. и съм много отчаяна.Такова желание имах да родя нормално, но просто не иска да стои в едно положение и постоянно се мести, а съм вече в 9-ти месец.Не знам дали е рисковано да чакам до термина евентуално ако пак се обърне или да се примирявам със секциото и това е?Дайте съвет!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #193 -:
декември 05, 2008, 17:42:21 »
Кловис, щом доктора ти го е казал, значи това е най-доброто за теб. Те по принцип не препоръчват секцио ей така.
Факта, че мъника не се е обърнал в подходящата поза до сега говори, че е по-добре секцио - както за него, така и за теб. Вероятността да се обърне сега е много малка, защото плода вече е голям, тясно му е и няма много място за премятане
А пък и ще пропуснеш това нервно очакване кога точно ще реши да излезе (което чувствам аз в момента
)
Активен
ками
Сватбен ГУРУ
Алекс
«
Отговор #194 -:
декември 05, 2008, 17:59:53 »
Цитат на: kleo_20 в септември 16, 2008, 15:02:18
Аз мога да говоря вече от опит!!
аз съм за секцио с 2те ръце (друг е въпроса че не ми разрешават, но това е друга тема)
kleo, е казала много добре... има опит... според мен най- правилния и точен отговор с аргументи може да каже някоя от нас която е раждала и секцио и нормално, така има база за сравнение, а не само от това което сме чели или получили като съвет... друг е въпроса че при всеки е различно, разговарях с една жена която е с 2 деца, 1во много тежко раждане последвано от секцио и 2ро дете което е родила нормално за 7 мин. след като е влезнала в родилна зала, е тя е опитала и 2те и нейниа съвет беше- секцио... все пак всеки сам решава за себеси (ако е възможно)
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...