Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 21:16:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Зимна сватба?
Страници:
1
2
[
3
]
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Зимна сватба? (Прочетена 30498 пъти)
DianaS
Новак
Публикации: 12
Отг: Зимна сватба?
«
Отговор #30 -:
юли 27, 2011, 12:12:49 »
Цитат на: Тiama в юли 27, 2011, 12:02:40
Здравей, DianaS, надявам се да не прозвуча грубо, но явно вие сте решили вече какво искате и не сте склонни на никакви компромиси, така че дори и момичетата тук да ти предложат 20 варианта, едва ли ще избереш който и да е от тях. Аз лично не бих предприела толкова рисково начинание, за да задоволя собствените си желания, без да помисля за хората около мен. Вярно е, че младоженците са най-важните хора в този ден, но все пак не са единствените. Само си представи, ако не дай си Боже нещо се случи по пътя... Това няма да провали само сватбата ви... Прецени кое е по-важно за теб - да те вземат от бащината ти къща или да имате една чудесна сватба, макар и не в родния ти град, и ще вземеш решението много лесно. Успех
Не, не звучиш грубо. Ние не сме решили точно какво искаме... Започнахме да говорим за сватбата преди няма и седмица и понеже мен ме притесняват тези неща затова и не мога да реша конкретно. И за това не дай си Боже да стане нещо по път съм си го мислила... И какво ли още не... Просто хем искаме да спазим някои традиции хем ще бъде сложно... А за вземането от друго място - в момента си мисля, че надали ще се чувствам комфортно и спокойно на чуждо място
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #31 -:
юли 27, 2011, 12:19:17 »
Момичета
, аз лично не бих се омъжила през зимата, защото не обичам изобщо студеното време, камо ли пък да предприемаме толкова рискови и трудни маршрути зимата, но щом се налага на някои и е неизбежно, или пък просто така са си решили.. нека рискуват
от друга страна пък, ако вали хубяв сняг гледката ще бъде прекрасна и ще е невероятно романтично
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #32 -:
юли 27, 2011, 12:22:03 »
Според мен най-добре го обсъдете и с роднините, защото все пак те са тези, които ще пътуват (тези на младоженеца дори 2 пъти). Вижте какво мислят, склонни ли са да пътуват по това време и ако са, можете да си направите 2 плана - в първия да те вземат от Габрово и да пътувате, а ако прогнозата за времето е неблагоприятна и проходът е затворен, може да пътувате някой от предните дни и да те вземат от Стара Загора. Също така помислете и дали ще ви е комфортно да пътувате с костюми и рокли час и половина-два.
Активен
DianaS
Новак
«
Отговор #33 -:
юли 27, 2011, 12:43:13 »
Цитат на: Тiama в юли 27, 2011, 12:22:03
Според мен най-добре го обсъдете и с роднините, защото все пак те са тези, които ще пътуват (тези на младоженеца дори 2 пъти). Вижте какво мислят, склонни ли са да пътуват по това време и ако са, можете да си направите 2 плана - в първия да те вземат от Габрово и да пътувате, а ако прогнозата за времето е неблагоприятна и проходът е затворен, може да пътувате някой от предните дни и да те вземат от Стара Загора. Също така помислете и дали ще ви е комфортно да пътувате с костюми и рокли час и половина-два.
Точно това и аз го умувам, защото наистина пътуването ще е доста... Ако бяха направили тунела под Шипка нещата се променяха коренно
Обсъждането с роднините предстои
Но така като чета в нета сватба през декември няма да може да стане, от гледна точка на коледните пости... Продължаваме да мислим варианти и искренно се надявам и тук, в този форум да получим добри съвети
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #34 -:
юли 27, 2011, 16:52:38 »
От друга страна, щом сте в чужбина, предполага се, че ще имате и гости от чужбина. Точно Коледа е подходящ момент, защото всички имат отпуски и се връщат при роднини. Това наложи и сватбата на децата да е тогава. Има и още един вариант, да се срещнете някъде по средата - примерно сватба в София /или около София/ в хотел, където да се настанят всички гости.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #35 -:
юли 27, 2011, 20:47:32 »
Аз лично съм ходила на една сватба на която взимахме булката от родния и дом, който не беше в града на сватбата.Е по-голям ужас не съм изживявала.Път в едната посока 15 мин в булката(защото бързаме) и хайде в другата посока.Карахме с висока скорост, че да не закъснеем, щяхме да се хвърлим с колата в една пропаст и накрая моя мъж тегли една майна на младоженците и си карахме нормално извън колоната.
Та лично втори път на такова не бих се подложила.
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #36 -:
юли 27, 2011, 21:16:12 »
И аз съм ходила на такива сватби. Аз съм от Пловдив и сме ходили да взимаме булката я до Стара Загора, я до Първомай , я до някой друг град, и да ви кажа, никак не е готино. Първия път така отидох, но след това отивам направо в ресторанта или в църквата. За мен е безмислено цялото това пътуване. Представям си как ще се чустват хората след едно такова пътуване от по един час в едната посока. Нямам представа булката и младоженеца как издържат, все пак си е натоварване.
Поне според мен това не е удобен вариант, но все пак всеки си го прави както си иска!
Така че след като сте си го решили - правете си го така!
Активен
DianaS
Новак
«
Отговор #37 -:
юли 28, 2011, 11:29:11 »
Както казах всичко е още в процес на решаване и мислене
За момента само с милото умуваме и затова и исках да чуя и вашите мнения, защото както си и мислех някои от вас са присъствали на такива сватби
Е имаме още време да го измислим както трябва
)
Активен
svekarva
«
Отговор #38 -:
юли 28, 2011, 14:51:24 »
Ами, аз макар да съм свекърва, ще кажа, че от където е жената - от там е родата. Та направете си сватбата в Габрово /хем е по- хубав град, хем ти имаш връзки и познати там/. Гостите ще са в хотел още предния ден и ще те вземат от къщи. Или ще е вечерна сватба и ще преспят за следващия ден. Така ще спазите всички ритуали. Не се взема лесно жена, да се потрудят сватовете
. Вие ще решите, но аз бих препоръчала този вариант. Едните сватове винаги ще пътуват, а другите ще имат по- големи отговорности с ресторанта и тържеството. Но наистина, попитайте и родителите си, те какво предлагат /или предпочитат/.
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #39 -:
юли 28, 2011, 15:03:42 »
Цитат на: svekarva в юли 28, 2011, 14:51:24
Та направете си сватбата в Габрово /хем е по- хубав град, хем ти имаш връзки и познати там/. Гостите ще са в хотел още предния ден и ще те вземат от къщи. Или ще е вечерна сватба и ще преспят за следващия ден. Така ще спазите всички ритуали.
И според мен това е най-удачното решение, дори в твоята ситуация аз бих се спряла на вечерна сватба в Габрово с едно преспиване за гостите от Стара Загора.
Свекърва, много си готина, бре жена!
Дай Боже всекиму такава свекърва.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #40 -:
юли 28, 2011, 15:18:46 »
Здравей DianaS,
Незнам дали сте се замисляли, но взимането на булката трае м-у 30мин и час максимум. А като сложиш още минимум2 часа път в едната посока,защото ще се движат бавно в колона в зимни условия, а недай се боже някой закъса нещо и има сняг или са затворили прохода.. Мисля,че резултата ще е изморени и отегчени гости, които съжеляват че са дошли.. А за самото взимане, ходила съм на сватби,където са взимали булката и от хотела където ще нощуват,едно взимане не трае цял ден... Аз на твое място бих направила вечерна сватба в родния си град,което значи чи гостите ще имат по една нощувка и няма да минават прохода 2 пъти в един и същи ден..
п.с. Относно кой-град е по-хубав ,аз определено гласувам за Стара Загора
«
Последна редакция: юли 28, 2011, 15:22:43 от fashion
»
Активен
DianaS
Новак
«
Отговор #41 -:
юли 29, 2011, 12:17:01 »
Относно кой град е по-хубав, на мен Стара Загора ми харесва маалко повече
А иначе за сватбата - гостите от Стара Загора ще са долу горе 2/3 от общата бройка и ще ни дойде в повече ако сватбата е в Габрово. А и в Ст. Загора си имаме и набелязан ресторант - мястото, където се запознахме очи в очи с милото, където получих двете предложения за брак, където са ни се случвали хиляди и хиляди хубави неща
И както винаги сме се шегували и сватбата ще е там и кой знае какво още
А както казах и преди в момента само с милото обмисляме вариантите. Като се приберем събираме родителите и решаваме от къде, как и кога ще ме вземат
) А иначе в случаите когато булката е от друг град и за да не се пътува я вземат от града, където е сватбата, то тогава от къде я вземат? Приятели, хотели??? Да е от хотел на мен някак ми стои малко безлично... Незнам... Все пак мисля, че в този форум е имало и такива случаи... Ще съм благодарна за мненията
Надявам се да получа и още помощ, когато започнат истинските приготовления
)
Активен
svekarva
«
Отговор #42 -:
юли 29, 2011, 14:49:25 »
Вече сме
- ето тук има много по този въпрос!
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,9535.375.html
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #43 -:
юли 29, 2011, 14:54:57 »
Организацията на сватбата е свързана с много компромиси, въпроса е всеки да прецени за себе си с кое е готов да направи компромис и с кое не.
Диана, както някой по-горе каза, изглежда, ти вътрешно си решила как да е. Щом държиш да те взимат от Габрово и да празнувате в Стара Загора, няма много варианти.
Взимането от приятели според мен е неудачно. Само като се замисля колко народ ти минава през къщата, трябва да са ми много близки хората. От друга страна да заангажираш най-близките си по този начин
... Кое му е личното на взимането от приятели? Дали ще те взимат от хотел или приятели, каква е разликата? Все няма да е от родния ти дом. В единия случай заангажираш близки хора, в другия не заангажираш никой.
Имам много личен пример за нестандартно взимане - сватбата на родителите ми, през 80-те. Тъй като майка ми е родом от Айтос, а баща ми от Пловдив са решили сватбата да е в Пловдив, именно заради по-големия брой гости от Пловдив, самия град, ресторант и т.н. Взимането на булката от родния дом при това положение е било физически невъзможно. В началото са си мислели да взимат майка ми от най-добрата приятелка на баба ми, но в последствие са се отказали, именно защото не са иска ли да заангажират жената и семейството и по този начин. В крайна сметка майка се е приготвила в едната стая, татко в другата. После татко е почукал на вратата на стаята, в която е била майка, а от вътре са били нейните роднини, които са я пазели, пак е търсил обувката и е откупувал булката ...
Както виждаш все пак имаш варианти, но трябва да направиш компромис все с нещо, ти си човека, който решава кое да бъде то.
«
Последна редакция: юли 29, 2011, 14:59:54 от bella_mi
»
Активен
DianaS
Новак
«
Отговор #44 -:
юли 30, 2011, 15:47:16 »
Благодаря ви за отговорите. Както казах още нищо не е решено... Просто аз си обмислям малко по малко нещата кое, как, защо, къде
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>