Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 07:37:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 12
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 12 (Прочетена 174364 пъти)
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: "Покупки за бебето и детето" 12
«
Отговор #195 -:
октомври 19, 2010, 16:29:24 »
Алексчето
съжалявам, че ви се е наложило да лежите в болница!
Дано сте оздравяли вече! На нас, за щастие, ни се размина вторичния престой
Много благодаря за отзива, ще съм още по-благодарна да споделиш мнение след употребата на апарата
Че ще ни се наложи тази покупка както се очертава.
От педиатрична аптека Ерудита ли си го взехте и кой модел точно?
Благодаря ти предварително!
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 16:35:35 от hukuta
»
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #196 -:
октомври 19, 2010, 19:04:49 »
Не купихме го от една аптека в съседни квартал. Само такъв имаше. Значи шумен е, като този в болницата/там беше нещо подобно
http://www.microlife.bg/products/asthma/nebulisers/products/?id=59
/, по-бързо изпарява разтвора, и засега съм доволна.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #197 -:
октомври 19, 2010, 20:58:44 »
Здравейте, да се запиша и аз..
Проходилката
- на нас ни я дадоха да я ползваме и в общи линии имах някаква полза от нея. Казвам имах, защото ползата беше само за мен - Пипи се разхождаше с нея из кухнята, докато аз пооправям там за кратко - зареждам миялната, готвя и т.н. Но трябваше да заграждам със стол пред вратата, защото имаме висок праг, а тя се опитваше да премине през него и едва не се пробърна..
Като цяло аз подкрепям мнението на Драганов, че няма смисъл да се купува това нещо - не помага на детето за неговото развитие по никакъв начин, просто теб те облекчава за малко, докато е в нея и докато не се е научила да рови из шкафовете и т.н. По принцип ако толкова искаш по-добре помоли някой да ти даде на заем да ползваш временно. Ако решиш да купуваш - долната част да е кръгла, а не квадрат, защато като е с ъгли, не е удобна - влиза навсякъде и после детето не може да се измъкне.
За
уолкъра
- пак така ни бяха дали назаем, но бързо си го взеха
Пипи не успя да го ползва много, защото колелцата му се движеха лесно и тя не смогваше да се движи толкова бързо и падаше. Според мен, той е за проходили деца, които са стабилни, а не за прохождащи.
За
възглавница и постелка за количката
- свеки беше ушила на Пипи за количката нещо като пелена и възглавничка - от въм плат от крепон, от вътре - вата за якета. Беше я намерила във някаква фирма. Но като цяло възглавничката не съм я ползвала почти, защото като е добре облечено детето няма кой знае какво значение дали има възглавничка. А от долу може да сложиш каквото имаш - за зимата най добре одеалце, да топли. За протектора - няма смисъл, тапицериите на количките са перящи и лесно почистващи се с влажна кърпа. А и количката няма да я ползваш вечно...
А пък мен сега ме вълнува темата за столчетата за кола над 9 кг.. Търся, избирам.. Ние за сега сме се спрели на един-два модела, но не съм намерила отзиви за тях.. Това е единия:
http://www.bebe-best.com/stolche-za-avtomobil-viaggiosicuro-cam-817-p-9172.html
, а това е другия :
http://www.bebe-best.com/stolche-za-kola-mythos-f152104-giordani-2009-p-10597.html
Ще се върна и да попрочета малко по темичката, но моля ако някой има отзиви да пише
Благодаря ви:)
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 21:00:22 от hoty
»
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #198 -:
октомври 19, 2010, 22:01:37 »
Хоти, тя и тази тема е толкова обширна колкото всички бебешки
Аз все пак ще кажа моето мнение- на нас ни дадоха столче 9-18 кг на Премама, което е много хубаво, не е ползвано много и аз съм доволна, а и е много хубав модел, освен, че има 3-4 наклона назад за лягане на бебето, има и завъртащ се механизъм наляво или надясно, което е удобно при хранене и преобуване.
Иначе, ако не ми бяха дали определено , аз лично бих се спряла на Макси Кози или Рьомер както и Рекаро също. Бях гледала някъде сравнения на столчето и в краш тестовете те имаха най-добри резултати. Друг е въпроса, че ако колата ти не е надеждна и шофьора е неразумен, все тая с какво столче сте.
Сега, много важен е въпроса и за средствата, които могат да се заделят на столче, защото добри-лоши, ма ако нямаш възможност все тая. Та така, аз когато си мислех, че щях да купувам, бях решила, че ако е то бг ще взема или Макси Кози приори спс
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/90_139/products_id/13602
или
Инглезина-
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/90_473/products_id/13102.
Като водеща за мен беше цената и съотношението цена-качество.
Това е моето скромно мнение, Хоти, като не претендирам да е най-правилното!
Колкото до Розовка- не съм нападала Рубин, дори и не я познавам, просто от последния й пост май беше, става ясно че много майки й били говорели, че щяла да е по-свободна ако вземе проходилка и тя като се почувства нападната започна да изтъква доводи, които на мен лично не ми допаднаха и затова й отговарям!
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #199 -:
октомври 19, 2010, 22:10:37 »
Рубин искренно ти съчувствам .И аз съм на същия хал с две малки деца и без никаква помощ.Малкия има колики от 2 до 5 през ноща, Каката иска внимание през деня + домакинската работа. Не се оплаквам пред изкукуригване съм ,не съм се вчесвала от миналата неделя , а обувките не ми стават щото няма кои да ми изреже ноктите на краката
При нас играчки не вървят , опитай това: На Тия пълнех един шкаф с пласмасови кутии с капаци /още не можеше да ходи/ слагам я пред шкафа и докато извади всичко и го отвори аз съм ошетала. Не знам колко е възпитателно и как и е повлияло на развитието ама вършеше работа.
Проходилка не сме ползвали - забранени са в Канада, за уокъра детето трябва да може да ходи и да е стабилно.
Това отмен всичко е на етапи и отминава сили да имаш да устискаш , а забравих и кашон с хартии върши работа и палатка от одеало. Кураж скъпа
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #200 -:
октомври 20, 2010, 09:31:51 »
Благодаря на всички, които дадоха мнение за шезлонгите. В крайна сметка поръчахме като този, който svetli е показала. Днес чакам да го доставят. На мен лично ми харесва много, а дали и бебка ще е на същото мнение ще пиша по-късно
.
product_1672.jpg
(44.81 KB, 450x600 - видяно 203 пъти.)
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #201 -:
октомври 20, 2010, 11:44:51 »
Каква всъщност е разликата в столчетата за кола от 100лв и от 300лв, че и повече
Питам защото наистина ме интересува, все като някой пита за столче му се предлагат безумно скъпи модели, мен чак ме е срам да кажа какво купихме
Нашето има 5-точков колан, има борд, има няколко положения на гръбчето? Какво всъщност се гледа при избора на столче?
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #202 -:
октомври 20, 2010, 12:37:41 »
Гери и мен това ме интересува защото и ние трябва да взимаме такова столче.По назад в темата даже бяха пуснати и за по 700 лв.
което това е две работни заплати на един човек.Аз никога не бих могла да отделя 400 лв. за такава покупка, но все пак трябва да купиме
Така че и аз се нареждам до теб за мнение - какво трябва да гледаме.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #203 -:
октомври 20, 2010, 12:43:17 »
Здравейте отново
Да кажа, че за нас също е важен въпроса за цената на столчето, все пак гледахме и Кидди и Рекаро, но 450-500 лв за столче са ми множко..
За мен освен стандартните неща - петточков колан, и няколко положение а гръбчето, ако заспи детето е важно и материята на столчето да не е много запарваща, защото ще се ползва за пътуване на дълги рзстояния и то сравнително често. Освен това аз си имам презумпция за главичката на Пипи и затова ако забелязахте и двата модела, който съм посочила са с по-големи меки възглавнички около главичката за детето, докато е малко. Знам, че после долната част се маха, но мен ме интересува в началото да й стои изправена главичката в столчето. Освен това гледахме и вида на закопчаване - при по-новите модели прикрепянето към колата става само по системата изофикс, която я има само на коли след 2006-2007 г. някъде.. Нашата е по-старичка и няма такава система. Трябва да закрепяме с колани. Коланите пък от своя страна да се закрепят под кошчето, там където е пластмасовия борд отдолу, докато при комбинираните до 35 кг коланът минава през детето доколкото съм видяла.
Йоанка
, моля те кажи какъв точно е този вид столче на премаман със завъртащо положение, аз не съм чувала за такива.. Ми то като гледам все по-евтинички..
Благодаря ви на всички за мненията, много са ми ценни
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #204 -:
октомври 20, 2010, 12:56:40 »
Цитат на: Gergancheto в октомври 20, 2010, 11:44:51
Каква всъщност е разликата в столчетата за кола от 100лв и от 300лв, че и повече
В
сигурността
, която предлага на детето е разликата и смятам, че от това по-важно няма.
Ако скъпите колички освен всичко друго са
И
за това, едва ли не, майките да се фръцкаме из парковете с тях, то със столчето за кола нещата изобщо не опират до това. Става въпрос за безопасността на детето, за опазване на живота му. Шофиращият колата може да е перфектен в кормуването си и да е повече от внимателен, но на пътя незнаеш кой е срещу теб и какво ще направи.
Повече причини от тази най-важна едва ли са нужни. На мен поне не са.
А иначе по-широките обяснения са следните ....
По-скъпите модели са на по-квалитетни марки. Отговарят на всички евро и световни стандарти, издържали са краш тестове и са в челните им места и други неща от този сорт.
Ще усетите разликата дори ако само вдигнете една седалка от качествена марка и едно Бертони или Чиполино. Първата ще тежи поне два пъти повече, което идва от множеството материал, който е заложен в нея, от системите за сигурност на захващане на коланите, които са във вътрешността и от по-качествените материали, които са използвани.
Лично моето мнение е, изказвано не веднъж, че със седалката за кола компромис не трябва да се прави.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #205 -:
октомври 20, 2010, 13:28:03 »
Цитат
Лично моето мнение е, изказвано не веднъж, че със седалката за кола компромис не трябва да се прави.
И аз съм на това мнение!Тук по Тв показват как правят тестовете за столчетата за кола и много често някой столчета се чупят,по време на инсценираната катастрофа.Но не винаги най -скъпите столчета печелят в тези тестове,понякога се състезават столчета между 30 и 300 евро и тези около 100-160 побеждават.Аз лично бих предпочела 2ра ръка Макси Кози пред ново на Чико.Както и направихме де,нашето Макси кози е 2 ра ръка модел 2008.Но не бих могла да дам 150 евро за кошче,което явно ще ползваме само 6 месеца.И още нещо ако копувате 2 ра ръка,гледайте да не е по старо от 5 или 7 годишно,защото примерно при макси кози,производителите казват,че след 5 или 7 години материала вече се е износил и не е така устоичив,както в началото.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #206 -:
октомври 20, 2010, 13:37:41 »
Да, и аз така бих постъпила с купуването на втора ръка. Също е супер важно да сте сигурни, че столчето не е претърпявало пътно произшествие. Тогава вече надежността му е свалена на половина.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #207 -:
октомври 20, 2010, 14:26:54 »
Ясно, благодаря
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #208 -:
октомври 20, 2010, 15:19:19 »
Както винаги обясненията на Ина са супер ограмотяващи, обосновани и наистина като професионални!
Аз също мислех за втора ръка, но понеже нямахме познати от които да купим, не знаех как да бъда сигурна, ако взема от продавалника, че не е участвало в птп.
Иначе, Хоти, модела е стар и вече имат нов, подобрен, но се казва Туист енд Гоу Ренолукс, намерих, че според някакво френско списание има що годе добри резултати в тестове според техни критерии, отговаря на изискванията евройпейска, ала-бала. Иначе като ново е било 600 лв, коеото е било непосилно и за приятелката, която ми го даде, но продавачаката й е казала (това 2007-ма по Коледа става), елате след Нова година, излиза нов модел и този като стара колекция пада с 50%, та така го е взела за 300 лв, което е ОК! Но пък тяхното дете супер бързо порасна, беше и дебел, сега поне се издължи, та сега той ще стане на 3г ноември, а седи в столчето от 6 месечен, понеже си беше 9кг и е седял до към 1,5 г, защото минал килограмите
и сега на 3 години е висок 110 или 115 см и тежи към 18 кг, но столчето отдавна му е малко, а са му взели столче от 18 до 36 кг.
Та с това исках да кажа, че столчето не е ползвано много, добро е според моята лична преценка, а и е в срок на годност, за употреба, тъй като е предвидено за ползване поне 4 години някъде. Та така. А и материяте му е памучна и Анелия не се поти, кеото е също важно, защото съм виждала модели с тапицерии от полиестер, неопрен и всякакви супер изкусвени и изпотяващи материи, които не знам как биха били удобни. Но все пак всеки си преценява и си знае средствата, не мога да съдя никого!
Хоти, нашето също не е с Изофикс, а се закрепя с колана на колата, ние също нямаме в колата Изофикс. А за моделите не гледаш евтини, спокойно, но като така и така гледаш на Кам, който е 260-70 или там колко беше лева, по-добър е този на Макси Коси за 270 лв според мен!
«
Последна редакция: октомври 20, 2010, 15:25:19 от BaBy
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #209 -:
октомври 20, 2010, 15:38:23 »
Само искам да добавя за столчетата, че имат срок на годност. Аз се опулих като ми казаха, но от компанията, която бяхме викнали да ни го инсталират в колата, ни проведоха кратък курс по безопасност и обучение и обърнаха голямо внимание на това. Не знам дали важи и за Европа, но на гърба или долната част на столчетата в САЩ има дата на годност, обикновено 6 години след производство. Ако няма такава дата съветват да се обадим на производителя и да питаме. Отдават го на амортизацията и разграждането на пластмасите, т.е. дори и да не е използвано само от седене може да станало по-малко надеждно. Oтделно е разработването на нови технологии и подобряването на столчетата, което води до изтичане на годността им също.
Ако купувате на втора ръка наистина не знаете дали не е попадало в катастрофа. Нашето е втора ръка, но познаваме хората, от които го купихме и знам, че нищо не му се е случвало.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...