Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 09:54:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 12
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 12 (Прочетена 174403 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Покупки за бебето и детето" 12
«
Отговор #180 -:
октомври 18, 2010, 10:52:15 »
hukuta
, много съжалявам, че Ивката е била болна и че ти се е наложило да зададеш подобен въпрос за инхалатори. За съжаление обаче не мога да ти помогна, защото нямам и представа от този продукти. Дано се включи някой запознат! Успех!
«
Последна редакция: октомври 20, 2010, 07:29:49 от Данитка
»
Активен
uzini
Новак
«
Отговор #181 -:
октомври 18, 2010, 23:24:07 »
Взимам отношение за проходилките - няма значение марката - единственото и много важното е да може да се регулира на височина и долу да е с по-широка основа от горната й част. Предполагам това предотвратява преобръщането.
Ако сега ми предстоеше такава покупка - нямаше да я направя. Бих купила бънджи /не тези, които се закачат на касата на врата/. Много по интересно е за децата от проходилката. При нас омръзна много бързо.
«
Последна редакция: октомври 18, 2010, 23:26:39 от uzini
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #182 -:
октомври 19, 2010, 06:21:39 »
Аз не бих сложила дъщеря си в проходилка заради начина, по който проходилките натоварват тазовото дъно и могат да имат неблагоприятни последици за по-нататъшното развитие на скелетната система. Рубин, ти самата доколкото си спомням, беше споделила, че някой от докторите, при който бяхте водили Михаела, се беше изказал против тях. Като казваш, че е по-лесно, какво точно имаш предвид - на теб ти е по-лесно или на детето му е по-лесно? Ако е, за да ти е на теб по-лесно, пък не е добре за детето, наистина ли би го направила?
Принципно ако държиш да имаш нещо, на което Михи да се опира като върви, е най-добре това да е нещо, което тя да бута и се държи за него, а не проходилка, в която да я слагаш. Имам предвид
нещо подобно
. Но на първо време можеш просто да я пускаш по пода да се търкаля - правиш и ограждение с възглавници и я оставяш, така най-добре се развива двигателната система на детето. Пък като започне да се изправя, ще си покаже дали ти трябва помощен уред или не.
Активен
Рубин
«
Отговор #183 -:
октомври 19, 2010, 08:41:11 »
uzini
,благодаря мила!
ellie_bellie
,да когато Миши беше на 2 месеца бях на мнението на д-р Драганов!Не,че сега не съм де.Просто много майки ми казват,че от една страна и на детето му е по интересно,а на майката по лесно!Малката в момента спи 2 пъти по 40 мин на ден!!!!Това според вас сън ли е!Не ме питайте!През останалото време иска постоянно да съм до нея и да я занимавам!А,като му дойде времето да иска някой да я дърви не ми се мисли!А и като всичките ни близки са на 600 км разстояние от нас става още по трудно!Не се оправдавам с това,просто това е причината да се замислям за проходилка и затова ви питам.
А иначе снощи точно тези колички за прохождане разглеждах и много ми допаднаха!Трябва да се реша за кое съм.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #184 -:
октомври 19, 2010, 09:47:40 »
Казвала съм и преди, но ще повторя че за мен проходилките са напълно излишна и ненужна покупка. Не мисля, че учат на нещо детето. Според мен в тях то е пасивно. Ние имахме т.нар. уолкър, който се бута- много съм доволна. Дори сега го ползваме, защото Дари се занимава с игрите отпред.
Когато бебка започне да седи стабилно на дупе, ще й организираш кът с играчки да се занимава, да се търкаля и обръща, да се опитва да пълзи и постепенно да се изправя. Така есетствено детето минава от един етап на друг, когато мускулите са заякнали и организмът е готов.
Активен
Данитка
«
Отговор #185 -:
октомври 19, 2010, 10:28:32 »
Не съм купувала нито проходилка нито уолкър,но и двете неща ни бяха дадени за ползване,та равносметката е следната: Проходилката не беше особено отбелязана от моето диване,първоначално пищеше като я слагаме вътре,но постепенно сама прояви някакво желание,което да е било всичко на всичко около 1час общо за двете седмици,в които и харесваше,после почна да я бута и тогава извадих уолкъра( на чико някакъв,доста разпространен модел),това за е мен е безумие на безумията,ако детето реално не умее да се държи стабилно на крачетата,просто НЕ СТАВА!Когато се опитваше да се изправи на нея тя просто падаше върху нея и всякакви подобни,става за ползване след така нареченето прохождане,тогава почна да си я бута,тя свири,ала бала,ходи си детето и така,играе си на игрите отпред.Това е моето мнение
Та сега,ако нямаше как да ги взема назаем пак, НИКОГА не бих купила,нито едното,нито другото
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #186 -:
октомври 19, 2010, 12:33:57 »
Относно шезлонгите, понеже и аз не исках такъв до 9 кг (ние бързо наедряхме), избрах ето този
много съм доволна от избора. В началото на захранването го ползвахме и за хранене, все още го ползваме да седи дребо в него за известно време и мисля, че дълго ще го ползваме.
Вярно, че не беше впечатлен нито от вибрацията, нито от играчките, но то това си е от детето, не от шезлонга
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #187 -:
октомври 19, 2010, 12:46:11 »
И аз да задам един въпрос - мами с бебенца, ползвате ли възглавничка в количката?И ако - да, каква?Аз купих едно комплектче за количка - одеалце с капси и ципче +с буйки и шапчица, но възглавничка няма.Видя, че имаше моделчета пелена+възглавничка, та затова питам....дали не съм купила каквото не трябва...
И пак за възглавничките, но в легълцето - какви ползвате и ползват ли се изобщо от самото начало?
Благодаря!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #188 -:
октомври 19, 2010, 12:51:35 »
Проходилките наистина са доста дискутирани
За тия УОЛКЪРИ и аз не мога да разбера как ги ползвате...ми и ние имаме, ама като се хване за него пада напред...Той толкова бързо "се движи" че не знам как може някое дете да проходи с него
Ползваме му заниманията отпред, сяда срещу него и пуска разни музики.
Като цяло съм "за" проходилките, но
Рубин
на вас ви е много, много рано
Агент
не съм ползвала нищо ...само пелена отдоло
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #189 -:
октомври 19, 2010, 13:25:44 »
Agent T
и аз не съм ползвала възглавница за количката. Имах едно от тези одеалца, които си описала с цип и капси и зимата, когато бебо беше малък ползвахме него и покривалото за количката.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #190 -:
октомври 19, 2010, 13:29:17 »
Ами уолкъра го ползвахме, когато започна да стои по- стабилно на два крака. В периода преди прохождане, когато обикновено детето се държи за една ръка или се връзва с коланче (тези коланчета аз лично ги ненавиждам).
Тук е на 9 мес. и половина
http://nataliyapetrova.multiply.com/video/item/19
Тук е на 10 мес. и половина
http://nataliyapetrova.multiply.com/video/item/21/21
Възглавничка не съм ползвала нито в леглото, нито в количката. Особено зимата, когато бебето е опаковано с космонавт, одеяло и т.н. едва ли ще има разлика дали е с възглавница или не.
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 14:22:47 от Nataliya
»
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #191 -:
октомври 19, 2010, 13:36:24 »
Hukuta
бяхме в болница до днес с диагноза брнхиолит. Видях мнението ти в болницата, но не успях да отговоря, сайта нон стоп ми даваше грешка. Днес като ни изписаха купихме инхалатор Rossmax - 95лв. струва и ни предстои да го пробваме. Ще кажа после отзиви. Ето тук има мнения :
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=16471&highlight=inhalator
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #192 -:
октомври 19, 2010, 14:13:54 »
Айде и аз пак в любимата ми тема .....
Уолкър
Сми-то има от както беше на 5-6 месеца някъде. Когато започна по-късно да стои стабилно седнал сядаше пред него и дрънкаше с дрънкалките отпред. Голямо шоу. Но употребата му по предназначение започна доста късно. Когато проходи /на годинка точно/, че и месец и нещо пъ-натам, след като спря да се кандилка и да пада.
Подозирам, че беше по-трудничко по-рано да стане както трябва, защото вкъщи сме на гранитогрес в цялата къща и като се засилеше тоя уолкър и то човечето
нито още е стабилно, нито може да търчи и беше едно клатещо се пате
Проходилката
беше уважена със стоене вътре и вървене като общо събрани часове не повече от 10, като аз я сложих в нея на 9 месеца и кусур. По това време той вече искаше нон-стоп да върви и предпочиташе да я бута отвън, отколкото да стои вътре.
Възглавница
и аз никога никъде не съм ползвала. Преди половин месец открих в гардероба някаква мъничка, много тънка и му я бутнах в кошарата. Но преди това - не.
За
инхалатора
браво на
Алекс
, че се включи.... Но не и , че и се е наложило да го купи. Много съжалявам, Алекс, дано се оправи бързо и трайно Крис....
Хукута
май пак ще влизат в болница, прочетох във ФБ, че отново отиват на преглед и май се очертава повторен престой.... Дано не!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #193 -:
октомври 19, 2010, 14:50:19 »
Наталче
сега разбирам защо се справяте с това чудо, чувам го как щрака когато Дари го бута, докато при нашия леко да го бутнеш и е стиганл до другия край на стаята
Не знам как да го обясня по друг начин, но няма никакво застопоряване, много трябва да е стабилно детето за да се движи с него
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #194 -:
октомври 19, 2010, 15:08:59 »
Да кажа и аз
За уолкърите- повечето наистина са с много лесно подвижни колела и се търкалят супер бързо, което ако детето не е много стабилно се превръща в кошмар за майката с падането, обаче децата са различни и според мен най-доброто решение е, ако сте решили да използвате каквото и да е- да ви го даде някой да го пробвате или да заведете детето на детско клубче, където има всички видове уолкъри, игрчаки, буталки и кви ли не измишльотини. Това е ако няам кой да ви даде, де
Защото много от нещата, коитоо си мислим, че купувам, защото ще влязат в употреба на децата е чисто заблуждение и така парите ни отиват на вятъра. аз съм против проходилките, но все пак ни дадоха една, макар и късно и реших да не решавам аз ами да видя и мнението на Анелия- еми и тя рева, не й хареса, пробвах втори път-ами-да кажа на Рубин-скъсах си нервите- това дете като хвръкна като почна да фучи, да докопва всико по шкафовете, вече беше на 10, 5 месеца като я сложих, де, като не мога да я стигна, и само след нея трябваше да вървя, освен това, почна да изважда играчките на табличката, изхвърли всичко и започна да се набира отпред и да се опитва да изкочи с главата напред, което не знам дали щеше да стане, но много бързо приключих с този експеримент! И си я оставих да си лази, да се въргаля, да си щъка , вече се опитва да се задържа сама права за около 10-тина секунди и се опитва да ходи, така, че не мисля че проходилката е нещо, без което детето няма да се развие добре!
Ние сега имаме едно като количка-камионче, което е по принцип детето да си го язди да се избутва с крачецна, но понеже не е още много наясно с тази му функция, седи права на задницата му и се държи на облегалката и си я бута като уолкър, така, че не се наложи да взимам или да ми дават такова чудо.
Та така, основното ми беше, че искам да кажа на Рубин, че освен големите спорове за и против проходилките, не мисля, че ще си решиш проблема със свободното ти време, като сложиш детето в проходилка. Освен това на 70% от майките сигурно децата им не спят и по 10 минути на ден, какво остава за два пъти по 40. Измисли друго по-здравословни и забавни начини детето да се занимава, или както някой беше казал, огради местенце с въглавнички, или намери сгъваем кошара, която да местиш по стаите, или в количката и така, а и какво значи, че детето искало постоянно да си около него и да ги занимаваш, еми съжалявам, ако съм малко по-груба, ма нали за това си родила, по-малко детето няма да стене, то расте всеки ден, то ако от сега си изморена и не ти занимава, не знам за натам как ще сте. мисля си, че явно имаш повечко приятелки, които те настройват на тази тема! Естествено, че и майката е човек и че тя иска време за себе си, но най-важното нещо е да не се изнервяш от липсата на такова, а понеже това е ежедневие, освен да си топка от нерви друго няма да спечелиш! опитай се да организираш себе си и половинката, когато се прибре да ти помага, вечерно време като заспи бебка се погрижи за себе си преди да легнеш, за да се чувстваш по-добре! Надявам се, че скоро ще влезете в ритъм , макар при децата той да се променя постоянно!
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 15:11:24 от BaBy
»
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]