Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 07:36:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 12
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 12 (Прочетена 174356 пъти)
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Отг: "Покупки за бебето и детето" 12
«
Отговор #105 -:
октомври 01, 2010, 17:33:31 »
Здравейте мамчета! Вчера беше изключително добър ден за мен. След като предния ден безкрайно се лутах и успяхме само да вземем легълцето, което от месеци си бяхме набелязали, за всичко друго само се разочаровахме , а кръстосвахме града от край до край ... Накратко като пробвах Бертони количка не можах да я помръдна - много тежка ми беше, а като разгледах хаук и питах продавачката къде ми е покривалцето за крака за обикновения кош, което ще ми е нужно за 2-та зима и тя ме срази че според нея нямало да ползвам толкова дълго тази количка и още лятото съм щяла да премина на лятна . Много се ядосах, че количка за 600 лв. ще ползвам6 месеца със коша за новородено, още малко кошчето за кола и едва ли не другото ми е излишно
Така на свежа глава вчера сутринта отидохме до представителния магазин на Чиполино в Борово ( близо ми е до вкъщи ) . Нахвърлихме се директно на количките като почнахме от най - скъпите, но продавачката настойчиво ме питаше дали наистина държим да имаме кош за новородено, колко ще можем да излизаме през тези месеци, къде ще го държим след това... и така се насочих да погледна комбинирани колички. Аз не ги удобрявах, понеже мисих, че ще държат по - студено и може да не са много удобни за гърба, но един модел ме опроверга - много загърнато пространство се образува за бебето, предлагаяе се с подарър спален чувал, има си разбира се покривало за кръка и дъждобран и осван това е лесна за бутане и с големи гуми ..., а за цената да не говорим - почти на половина от първоначално предвидената от мен сума за количка. В магазина си харесах и всичко друго - матраче за леглото - Блян 14см, ваничка за къпане Онда с термометър, анатомична форма и система за изтичане на водата, повивалник, комплекти чаршавки и завивки, пеленки всякакви, много дрешки, та дори взех памперси, сутиен и еднократни бикини за мен .... Много съм доволна - едвам пренесохме всичко до вкъщи и сега хола ни е препълнен с бебешки неща и не мога да им се нарадвам
Естествено и сумата беше доста крупна, но пък хванахме отстъпка и имам вече карта за намаления от там. Само забравих да кажа, че количката е модел Ултра, но сега в нета не намирам снимка да ви я покажа - навсякъде снмките са с предни малки двойни гуми, а при мен са си единични и големи
По нататък ще наснимам всичко
В заключение да кажа, който има колебания за нещо със сигурност най добрия съвет е да отиде и да го пипне и сам да си прецени кое е добре за него и за детето му, понеже нищо не е само черно или бяло и при различни обстоятелства е различно.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #106 -:
октомври 01, 2010, 18:13:18 »
Браво
svetla_ety
...Страхотен ден!
Аз благодаря на всички за съветите.Днес съвсем случайно се запознах с дистрибутор на X-lander и вееече съм почти 100% навита да поръчаме количката, за която питах.Единственото, което все още би могло да ме разубеди е статичните дръжки....Както и да е..имаме още време..
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #107 -:
октомври 01, 2010, 21:03:27 »
Не съм видяла, че спамя
...но благодаря на Мири за отговоря
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #108 -:
октомври 01, 2010, 21:38:55 »
svetla_ety
, радвам се за покупкие ви. Сигурна съм, че са супер но все пак чакам да видя снимчици
.
Agent T
, супер е че си се спряла вече почти окончателно на количка.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #109 -:
октомври 02, 2010, 17:28:08 »
И аз днес напазарувах и ми остана съвсем малко неща...успях да си харесам вече комплектче за изписването и и го взех, купих и козметиката, за мен превръзки и една страхотна плюшена играчка...просто не се стърпях...Искам само да поитам за асппираторче за нослето...дано не спамя. предложиха ми два модела...единият трябва с моя помощ да събирам секретите, а другия се слагал в прахосмукачка
...втория изобщо не го отразих, макар, че жената ми каза, че мамите масово го купували...А коритце откъде да и взема ?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #110 -:
октомври 02, 2010, 18:15:48 »
Момичета, аз само влитам тука между кърменето, цеденето и л***яните тайфуни да ви кажа - купете си ВСИЧКО предварително. Че иначе ще видите кон боб яде ли като мене сега..
И за ваните - новородено се къпе много трудно във вана, повярвайте - давайте над чешмата докато можете да го държите. Аз моя на второто къпане го дресирах да си запира крачетата за ръба на мивката и сега ми е много лесно. А и някои педиатрични школи не дават да се топи бебе във вана докато не зарастне пъпчето - примерно лекарките в МД - щяха да ме линчуват като чуха за вана.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #111 -:
октомври 02, 2010, 19:10:42 »
m_eleva19, ванички има във всички по - големи магазини (Вис виталис, Пигис Хаъс, Чиполино и др)
Моля мамчетата да ме посъветват за термометър, понеже видях за около 10 лб обикновени, които отчит за 5 мин и тов ами се струва много време за бебе..., видях и като биберонче, но мисля, че в момент когато бебчето не се чувства добре може да изплюва бибката...Видях само 1 за около 60 лв., който май беше сензорен, но не го огледах много
Вие какви имате?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #112 -:
октомври 02, 2010, 19:45:36 »
Включвам се и аз в тази интересна тема,да следя мненията и препоръките!
Това е количката,която аз съм си харесала -
http://www.bebe-best.com/zooper-zooper-boogie-pink.html
.
Снаха ми я ползва и е много лесна за управление.
Тази,която Данитка показа,
http://www.bebe-best.com/x-lander-xt-carbon-2010.html
,много ми допада и виждам,че има сходни параметри.Недостатък ли е според вас,това,че дръжката не се върти и бебчето "гледа" напред?
«
Последна редакция: октомври 03, 2010, 19:02:38 от Данитка
»
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #113 -:
октомври 02, 2010, 20:12:25 »
Аз си мисля, че първите месеци е добре детето да гледа към майката, защото има опасност да повърне, да се наплюмчи и на майката ще й е по-удобно да реагира, отколкото през пет минути да наглежда отпред какво става. Ако няма и прозорче отгоре на сенника поне за мен си и приключение.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #114 -:
октомври 02, 2010, 21:49:25 »
Това за къпането определено ми е много интересно...Като чета, май най-удобно ще е ако имаме душ кабина - хем има място, хем се ползва течаща вода. За жалост ние сме с душ кабина на долния етаж и няма да е удобно, а горе сме с вана и сравнително малка мивка, така че не знам. Може би ще се дупим във ваната
За количките, на мен ще ми е по-спокойно да е с обръщаща се дръжка, именно поради причините, изброени от
Рени
. Затова и критериите ми, освен големите, единични гуми, включват и точно такава дръжка.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #115 -:
октомври 03, 2010, 10:02:40 »
Мамчета решила съм да взимам бейбифон на Авент, та да ви питам дали имате мнение по въпроса? Решила съм ето този
http://www.mothercare.com/Philips-Avent-DECT-monitor-SCD530/dp/B001D0UNFS/sr=1-73/qid=1286092803/ref=sr_1_73/275-5365756-2345229?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core
- а и цената е много приемлива в сравнение с БГ
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #116 -:
октомври 03, 2010, 10:20:04 »
fiamaa
внимавай мила с тези неща в mothercare дето са много намалени но са temporarily out of stock online, защото аз така повече от месец дебнах една ел. помпа за кърма, пращаха ми имейли че я има, после че я няма.. и накрая мъжа ми търча да купува докато бях в болницата на най-неизгодна цена.. Та търси и алтернатива, да не се изненадаш накрая.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #117 -:
октомври 03, 2010, 13:05:12 »
Искам да кажа за количките - дали да се обръща дръжката или да се завърта коша ?
Нашата е с обръщаш се кош, което става за 2 секунди, мога и сама да го правя , дори и с бебето вътре .
Ако решите да взимате с обръщаща дръжка хубаво я пробвайте, защото предните гуми стават задни и тежестта се измества. Побутайте и вижте дали е стабилна и в двете посоки
Особено ако гумите са с различна големина
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
«
Отговор #118 -:
октомври 03, 2010, 13:21:23 »
Майчета искам да ви попитам малките пакети на памперсите "Памперс" колко бройки са и на какви цени са?
Всъщност какво бихте ме посъветвали:да взема голям пакет от 72бр и от там да си взема за родилното или от малките за родилното(но незнам от колко бройки)?
«
Последна редакция: октомври 03, 2010, 14:27:45 от nadi711
»
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #119 -:
октомври 03, 2010, 15:07:48 »
При количките с обръщаша се дръжка в началото, докато бебето гледа към майката, въртящите се колела остават отзад. За мен беше много трудно да управлявам в този вид количката- когато предните не завиват, а задните завиват. Затова се отказах от комбинирана количка. Задължително пробвайте в магазина.
В родилния дом мисля, че искат цял неразопакован пакет. Така че по- добре вземи малък пакет, а за вкъщи голям.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...