Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 07:18:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 12
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 12 (Прочетена 174263 пъти)
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Покупки за бебето и детето" 12
«
Отговор #45 -:
септември 20, 2010, 14:02:44 »
Момичета благодаря ви за бързите отговори и съвети.Взех една каучукова и една силиконова бибка,пък ще видим на бебчо коя ще мухареса и коя ще му бъде по-удобна.
Днес направих и първите покупки,а за шишета избрах да взема антиколикови на Бертони "Бейби кеър"-ето този модел!
http://www.bertoni-bg.com/index.php?go=_common&p=productphoto&productId=548&width=600&height=auto
Надявам се да са хубави!
А относно количките и аз съм си харесала на този етап Чиполино "Джема 3в1" и бих била благодарна на тези,които имат наблюдения върху нея да споделят.
Активен
dany_6
Ентусиаст
Публикации: 56
«
Отговор #46 -:
септември 20, 2010, 14:47:16 »
Здравейте момичета по въпроса с количките искам да споделя че и ние гледахме Чиполино но триколката която също беше 3 ин1, отказахме се от марката като цяло, защото приятелки ми казаха колко чъпливи за тези колички и как няма части и не са стабилни, не знам дали е така, но ни разъбедиха и ние къпихме X Lander, полска марка която се сглобява не в Китай като Чиполино, а в Полша, взехме я с всичко пълен комплект, само без кошче за кола, цената и беше като на Чиполиното.Все още не съм я използвала, но се надявамда сме направили правилен избор.
Шишета къпих на Авент, пъскам снимчица на количката, нашата е зелен звят
kolichka 1.jpeg
(19.11 KB, 399x439 - видяно 3494 пъти.)
Активен
dany_6
Ентусиаст
Публикации: 56
«
Отговор #47 -:
септември 20, 2010, 14:50:01 »
Шишета
Avent.jpg
(27.88 KB, 500x500 - видяно 262 пъти.)
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
септември 20, 2010, 16:03:47 »
Нади
, шишетата са страхотни, толкова весели и свежи:)
dany_6
, честити ви покупки и на вас
И на мен един от фаворитите ми за количка е Джема-та на Чиполино, но все повече негативни мнения чувам и май ще вземем Малубу-то на Hauck, ама и за тях една позната миказа, че ги правят в Китай, та вече
с тази количка.
Иначе ABC design ми препоръчват, били немски, ама са доста тежички между 13 и 15 кг, а Малубу-то е 8.5 кг, голям зор е с тая количка
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #49 -:
септември 20, 2010, 16:20:46 »
За първи път чувам за антиколикови шишета. Как помагат против коликите, някой знае ли?
За тези колички (то на мен ми е толкова рано в сравнение с вас, но обичам да проучвам..) и при мен беше голямо чудене. За Чиполино-то и аз съм чела/ чула доста негативни мнения, но кой знае.
Мерилен,
на мен ми препоръчват Хаук под път и над път разни познати, а и голямо ровене падна в нета за менния от тях, та май се спряхме на една количка и ние:
http://www.ianbibian.com/kolichki/hauck-apollo-4-all-in-one-558
Няма я по магазините при нас, има други Хаук, но не и Аполо. Аз държах да е четириколка, да е с по-големички и единични гуми и да има зимен кош за новородено, че с тия зимни бебоци
Е, не е от най-леките - 11.5 кг, но пък ние сме точно срещу входа на кооперацията и няма да се налага да изкачва нон стоп стълби. Това и е основния недостатък май, ще видим.
АВС дизайн много ми харесаха и в магазина, но наистина вървят доста тежички. За жалост май идеална няма да намерим
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #50 -:
септември 20, 2010, 16:24:35 »
Merilen
, ABC design също се правят в Китай.Не знаех докато не отворих официалния сайт на компанията и не погледнах в история им къде всъщност се произвеждат...бях доста изненадана..
.
Аз също се бях спряла на една тяхна количка и не че къде се произвеждат ме спира, но вече от толкова избор,марки, модели т.н. не знам какво да купя...
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
«
Отговор #51 -:
септември 20, 2010, 16:31:34 »
sunray
единственното,което знам за антиколиковите шишенца е,че шишето не позволява образуването на въздушни балончета по време на хранене.Идеята чрез тях е да не влиза въздух в коремчето на бебето и да няма колики,което малко ме съмнява всъщност,но...
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #52 -:
септември 20, 2010, 16:49:46 »
момичета, гледам, че обсъждате антиколиковите шишета , а ние в момента сме на вълна КОЛИКИ
та една приятелка ми каза, че единствените шишета, които вършат работа от този тип са "b free" , та някой имали наблюдения да сподели
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #53 -:
септември 20, 2010, 18:58:16 »
wanting
, за антиколиковото действие на мога да кажа със сигурност, защото Евелин много рядко вече има колики, но свекърва ми отказва да я храни с друго шише освен с born free (стъклено). Само с това тя не са олива и дави.
Дидка
, кажи малко за това как смяташ да ползваш слинга - навън, вътре? Колко време ще я носиш? Ако избереш слинг с халки, ще ти е много лесно да го слагаш и сваляш бързо, можеш да го носиш навсякъде със себе си, Рая е вече на подходяща възраст за носене на хълбок и така ще вижда във всички посоки и ще и интересно. Недостатъка на халките е, че ако носиш по-дълго време, умаляваш, защото тежестта пада само на едното рамо. Слинговете шал са много удобни за разпределяне на тежестта върху двете рамена, естествено може и само на едно на носиш с него, може да слагаш бебето пред себе си, както на гърба си. Връзването отнема повече време, но като свикнеш, става бързо. Колко тежи Рая сега?
Аз кенгуру не бих взела, доста би ме лимитирало, не бих си и носила бебето с лице навън също.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #54 -:
септември 20, 2010, 19:13:03 »
Ние (както вече писах в друга тема и се извинявам за повторението) днес бяхме на Ателие по Носене. Специално наблегнаха на факта, че кенгуруто не е физиологично т.е. детето не заема естествена позиция вьтре. Най-вече, защото цялата тежест на тялото му се поема от междукрачието, натоварва се грьбнака, краката висят в свободното пространство, за новородените, няма стабилност на главичката, пьк и за самата майка е неудобно и боли бьрзо грьб от него, защото тежестта не е разпределена, а презрамките са тесни и прерязват. В самите инструкции за употреба на класическото кенгуру пише, че може да се използва
само до 45 мин дневно
(поради гореспоменатите причини) (четете малките буквички).
Нашият слинг, който си взехме, е ето такьв цвят (едва избрах, толкова бяха хубави всички цветове):
Capture d’écran 2010-09-20 à 17.34.34.png
(50.95 KB, 179x216 - видяно 3258 пъти.)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #55 -:
септември 20, 2010, 19:56:25 »
Когато се роди племеницата докторката каза че за да не получава колики трябва шишето да не е с широките биберони както са на Нук ,защото така се поемало повече въздух ,защото началното количество храна е много мъничко.
Активен
Рубин
«
Отговор #56 -:
септември 20, 2010, 20:33:41 »
Ние бяхме с ужасни колики около 30 дни! :\Смених бибите-шишетата на Нук,заради това че малката ядеше по 1 час,правеше вакум.След смяната с Авент след около седмица ни спряха коликите!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #57 -:
септември 20, 2010, 21:05:10 »
Момичета, доста неподготвена влизам в тази тема с молба за съвет. Ще ходим за първи път при една млада дама, която вече е на 2 месеца почти
Съответно трябва да и купим подаръче. Мислех си за някаква активна гимнастика, гледах из разни online магазини, обаче като не ги разбирам много бебешките марки не знам кое е хубаво и кое не. Имаме 100 лв за подарък на малката кукла. Моля ви дайте някакви идеи. Не е задължително да е активна гимнастика. Ако се сещате нещо по-подходящо кажете. Само да кажа че шезлонг вече си имат
Много благодаря предварително!
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #58 -:
септември 20, 2010, 22:22:39 »
капризче ти мислила ли си за нещо подобно
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5629
Активен
КатиНка
«
Отговор #59 -:
септември 20, 2010, 22:45:17 »
merilen
, прецени дали ще ти се налага да "носиш" количката, нашата никога не ми се е налагало да я нося
Тя винаги ще си тежи като сложиш бебето и багаж за него, а и за теб понякога, но ако само ще буташ, не е от такова значение колко кг. е количката.
Момичета, много неща се правят в Китай, но това не означава, че всички се боклучави. Нека това не ви спира в избора. Все пак производителите работят по стандарти на възложителите. ABC design е чудесна количка.
И още нещо - защо бързате да накупите шишета от сега? Опитайте да кърмите и ако прецените, че има нужда от шише, тогава вземете, а от сега само проучете какво има на пазара. Аз имам само едно и то рекламно на Др.Браун и съм го ползвала точно два пъти. Това е моя неискана препоръка, но от моя опит вярвам, че ако искате да кърмите, ще ви се получи.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30