Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 21, 2025, 20:01:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част (Прочетена 193131 пъти)
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
Отг: Има ли булки от Пловдив?- 9 част
«
Отговор #195 -:
януари 20, 2011, 19:57:11 »
Kissipisii, моята сватба също трябваше да бъде на 03.09.2011г., но се оказа, че ще бъде работен ден, тъй като ще се почива на 4-ти, 5-ти и 6-ти септември и това е официално гласувано. Затова и решихме да изместим датата на 4-ти септември (неделя). Още в началото на декември капарирахме ресторант, гражданско, фотограф и оператор, а наскоро и dj
но аз имах предварителна идея кои искам за снимане на сватбата и какъв тип ресторант търся, затова и не съм обикаляла много. Моят съвет е, да изчетеш и предишните теми на форума, да разгледаш сватбените албуми на различните фотографи, да посетиш сайтовете на оператори и лично да се срещнеш с тях... всичко това е важно, за да бъдеш максимално информирана преди да запазиш, когото и да било! И според мен започни не с подаръци за гостите, а с гореизброените неща, защото най-трудно е да съчетаеш добрите оператори и фотографи с ресторанта и гражданското. Пожелавам ти успех! А относно Новотела- щом Империал ти идва скъпичко, то Новотела е още по-скъп. Надявам се да съм ти била полезна!
Активен
InaLutay
Ентусиаст
«
Отговор #196 -:
януари 21, 2011, 00:40:51 »
Цитат на: veninceto в януари 20, 2011, 10:55:13
Според мен 40-50 лв си е доста за куверт, тъй като с нищо храната няма да се различава от друг хубав ресторант в който същото меню би струвало 25-28 лева. Иначе Новотела ми харесва определено, но ако трябва пак да правим сватба, да избираме р-нт и можем да си позволим скъп куверт бих се спряла аз лично на Ленинград
Това е ресторанта, на който ние сме се спряли. Може да ни излезе през носа, но много го харесахме и мислим че там ше се чувстваме много добре на този ден.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
януари 21, 2011, 10:31:58 »
Споделям мнението на Garfield за фотографа, искам само да добавя и името на Борислав Чепишев ( и той работи с Якови), както и на Георги Вачев, като в случая държа да подчертая, че съм запозната с техни "произведения" и това не е вид реклама, а просто препоръка
За фотографите и операторите тук се е водил спор, така че аз лично не бих споделяла повече мнения, всеки един от споменатите имена може да се провери колко е добър!
Относно ресторантите, всеки си има вкус и предпочитания... аз лично се спрях на Лайпциг и съм доволна от избора, казвала съм и по-назад в темата, че е обновен и достатъчно обширен за 120-140 човека, като куверта е от 25лв. до 33 лв.; Новотела го отхвърлих, защото според мен това си е конферетна зала и колкото и да се опитват да я направят ресторант, ми стои малко като едно голямо "хале"- лично мнение, с което не искам да ангажирам никой
Ленинград е много красив ресторант за сватби! Успех на всички булки!
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш
«
Отговор #198 -:
януари 21, 2011, 13:49:03 »
"Замъка Орфей" в гр. Куклен /на 8 км. от Пловдив/ е също много красив ресторант за сватби и според мен по нищо не отстъпва на често споменаваните хотели и ресторанти в темите, дори в някои отношения е доста по-напред от тях. Луксозен хотелски комплекс с две огромни (различни) красиви зали, басейн, бар и тн. Тези от вас, които си търсят просторен, луксозен ресторант за сватбата извън град Пловдив е хубаво да посетят
И
"Замъка Орфей" в Куклен.
Активен
veninceto
Сватбар
«
Отговор #199 -:
януари 21, 2011, 14:32:58 »
Една моя съученичка от Брестник работи в чужбина, искаше да си прави сватбата в Замъка, но се отказа,защото ресторанта отвън не изглеждал добре,било заградено и олюпено и се отказаха от Замъка!Относно фотографите аз съм много доволна от моя фотограф Иван Банчев и за мен е страхотен професионалист
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш
«
Отговор #200 -:
януари 21, 2011, 17:54:39 »
Ще му правят ремонт на хотела и за това външното състояние на Замъка Орфей е в момента в такова състояние! Вътре ресторанта е уникален и винаги лъщи от чистота.
Активен
kissipissi
Регистриран
«
Отговор #201 -:
януари 21, 2011, 18:12:10 »
lawyer не съм казала че ми идва скъпо в Империал, а че цената от 37 лв е висока за това което предлагат, цената в Ленинград е горе-долу същата ако не и по-ниска и няма как да сравниш двата хотела. Новотела доколкото прочетох е между 40 и 50 лева и разликата с Империал е малка в цената а Новотела е 5 звезди все пак и качеството на всичко мисля че е на много различно ниво. Ти на кой ресторант си се спряла?
Активен
tonzita
Любопитен
«
Отговор #202 -:
януари 21, 2011, 18:20:21 »
Здравейте момичета.
Натоварена съм с тежката,но и приятна задача да бъда кума на сватбата на мои близки приятели,но те живеят в Англия и ще си дойдат 2 седмици преди сватбата,която ще е на 30.07.2011г.Организацията за сватбата е възложена на мен и майката на булката.
Моля помагайте,сватбата ще бъде в р-нт Рачич .
Булката предпочита украсата да е в лилаво,гледала е снимки в интернет за украса,а на стената зад масата да има светещи лампички.Търсих много по сайтовете но нищо не откривам.
Активен
kissipissi
Регистриран
«
Отговор #203 -:
януари 21, 2011, 18:46:03 »
Светеща завеса имаше на сватбата на братовчедка ми, украсата на ресторанта беше дело на агенция Алекс Стенд.
http://agency.alexstand.com/svatbenagallery.php?file=Ukrasa/
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
януари 21, 2011, 21:37:39 »
Kissipisii, споделям мнението ти за Империал, аз също съм на мнение, че тези цени които предлагат за ресторант от този клас бих ги дала за Ленинград, това ми беше и фаворита от всички ресторанти за сватба, но не успях да го резервирам. Затова се спряхме на Лайпциг, който бяхме отписали нацяло, но за всеки случай решихме да го посетим и се оказа, че има доста промени, които мен много ми допаднаха
дадоха ми 10 вида менюта, от които мога да си правя различни комбинации и просто като цяло ми хареса и самото посрещане, та затова капарарохме него. Впоследствие моята агентка, която ми прави украсата ми показа снимки оттам и честно казано не съжалявам за избора
Имат и много готина градина отвън с шадраван и естествена зелена арка, където ще ни направят и изнесена церемония
Относно Новотела, споделих и по-горе, ние се отказахме от него, защото ми изглежда като един огромно "хале", но това си е лично мнение, все пак има много хора, които го харесват.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #205 -:
януари 21, 2011, 21:44:30 »
Tonzita, и моята украса ще бъде в бяло и лилаво, защото ресторанта, на който сме се спрели е в тъмно лилаво и бяло (стени, завеси, сепарета). Аз просто реших да си наема агенция, която да ми направи украсата, но като цяло ако искате и сами можете да се справите, стига да имате време- влезте в сайтовете на различни сватбени агенции и там ще намерите страшно много снимки на такъв тип украса
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #206 -:
януари 21, 2011, 22:23:19 »
Като се замисли човек май класните ресторанти се броят на пръсти. Аз също съм на мнение,че Империал изобщо не ми се вписва в графата на Ленинград,Тримонциум,,Екзотик,Новотела,Пълдин. Бих включила и Марица,но преди няколко години. И в крайна сметка хората са различни с различни вкусове и разбирания.
«
Последна редакция: януари 21, 2011, 22:30:37 от Nina Style
»
Активен
kissipissi
Регистриран
«
Отговор #207 -:
януари 21, 2011, 23:00:56 »
lawyer говорихме с приятеля ми за това че 3-ти е работен ден и ние като вас решихме да е на 4-ти, явно Лайпцик е зает вече
ще отидем тия дни да видим как е положението в Новотела, Тримонциум и Ленинград. Лошото е че вече съм измислила как искам да е разположението на масите и незнам дали залите им ще съвпаднат с това което искам. Утре ще ходя до Асеновград да попитам за роклята ( искам да ми я шият) дали ще стане и колко горе-долу ще ми излезне. А някой знае ли къде правят обувки по поръчка?
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #208 -:
януари 21, 2011, 23:03:29 »
Ако позволите ще се включа с коментар по повод на няколко мнения преди моето.
Имам впечатления от 2 зали в Новотел- Бендида - със синия килим, в тази зала съм била на сватба, да, сватбата беше сравнително голяма и мисля че пространството беше добре запълнено с маси, не съм имала усещане за хале... или просто съм била твърде въодушевена от празненството
Била съм и в друга зала в Новотел, сега ми изскочи името й (може би Мослква?) на доста по-прибрана откъм брой гости сватба и с оскъдна украса, там интериора беше в топли нюанси, в сравнение с Бендида беше по-малка по мащаб. Дали греша, че има възможност за регулиране на пространството с разместване на стените? В този хотел се провеждат доста конференции, включително и филмов фестивал през септември и това би трябвало да ги прави доста гъвкави в организирането на различни събития. Цените... не коментирам.. всеки се простира според бюджета разбира се.
Включвам се и с лично мнение за фотографите. Георги Вачков познавам най-вече с актьорската му (и то не лоша) кариера. Наскоро попаднах случайно на блога му, нямаше много публикации (разбирайте и сватбени снимки), може би просто в това отношение нещата са малко занемарени- кой днес вече не рови в интернет
Малко се разводних, но мисълта ми беше, че... още някак не може да ме спечели като сватбен фотограф. Разбира се не ангажирам с мнението си, гледам на коментарите тук като страничен наблюдател, който се вълнува от фотография и който подчертавам не е обвързан с пловдивски агенции.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #209 -:
януари 21, 2011, 23:09:44 »
kissipissi
, аз знам къде правят обувки по поръчка, но не мога да гарантирам за качеството им, видях случайно мястото.
Намира се на бул. "Васил Априлов" - малко след светофарите на кръстовището с Пещерско шосе по посока ресторант Стадиона. Има огромни табели, че правят и дамски, и мъжки обувки попоръчка. Интересно ми да чуя отзиви за работата им и артикулите, аз разпитах мои бивши колеги (тъй като бях в този бранш), но никой не знае на кого е и как работят там.
Друго място, на което правят обувки по поръчка е в Пещера, но не мога да те ангажирам с конкретно име на фирма, доколкото съм чувала там има доста ателиенца и мини фирмички, занимаващи се с направа на обувки.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...