Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 12:40:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 "
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 " (Прочетена 122657 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 "
«
Отговор #390 -:
септември 24, 2010, 12:18:30 »
Здравейте всички мили ськоремнички
Mum to be
, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и от мен
Сисе
вие вече хьлцате, а? Че и стая си имате... Пак си страшно напред с материала
А и много бьрзо се развива вашата беболина
Мири
радвам се, че се пооправи. Дано да те избегнат за в бьдеще тея проблеми, че са колкото малко, толкова и досадни
Моля ви не ми се сьрдете, че не ви споменавам всички поименно, това не значи, че не ви мисля
Линията постепенно ми се оформя и на мен. Косми нямам още, но аз сьм плешива навсякьде, така, че може и да ме подминат
Иначе и от предните майчински теми, много момичето споделяха, че коремьт им се окосмил по време на бременността. Нещо, което после изчезва
Мен откакто ме похвалиха, че за един месец не сьм качила нищо, сьвсем се отпуснах и почнах да ям всичко и безразборно (както винаги след диета не мога да се контролирам)
В резултат на това вчера минавах покрай бьлгарския магазин и си накупих каквото ми душа сака - кисело мляко лютеница, локум, халва, бонбони Черноморец и една замразена баница с тиква Фамилия.
Вечерта хапнах доволна баничка (черномореца още по пьтя ги крьстих) и кьм 4.30 като ме сви корема, щях да умра. И даже с поврьщане
Фабио беше бесен, че сьм яла "индустриални боклуци произведени без никакьв контрол" и ми каза да хвьрля всичко, което сьм купила
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #391 -:
септември 24, 2010, 12:28:56 »
Ех,Инче,да те оплаче човек!
На мен в устата да ми слагат,апетита ми почти го няма,а на теб да ти се хапва и да не трябва.
Давай адреса да ти пратя от на баба ми 90сантиметровите тикви!Иде ми и баница да ти разточа,като ти чета мерака.
Хайде прескочи идеята за "индустриалните боклуци",и приеми,че ти е била по-тежка храната.
Избягвай вечер такива неща,а наблягай на по-лесно смилаемите храни.
Ако можеш разбира се,че то от страни лесно се дават акъли....
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #392 -:
септември 24, 2010, 12:34:43 »
Еми то аз нали цял месец ядох лесно смилаеми храни без много да мешам, та явно стомахьт ми е отвикнал на нормална храна.
Иначе то и аз мога да точа, ама по-хубаво от купеШка баница няма
Даже като идват хора от Бг ми носят банички и като си ги затопля на фурната стават едни мазнички, хрупкави....следва емотикон: (човече, на което му текат лигите)
То тея мераци са на принципа "кой квото няма, това му се яде". Сигура ако бях в Бг нямаше да ги погледна
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #393 -:
септември 24, 2010, 13:06:44 »
Цитат на: inaxastra в септември 24, 2010, 12:18:30
(черномореца още по пьтя ги крьстих)
Ох, милата ти
Знам, че не ти е било добре, но ей това по-горе си го представих. Една сладка бремелинка как изяжда шоколадовите бонбони, вървейки. От всичките храни, които споменаваш само бонбоните и точените кори са толкоз калорични. Мляко, лютеница, локум - голяма работа! Лошото е количеството и часът, когато си ги хапнала. Не се самобичувай при свършен факт, ами се вземи сега в ръце и мини на разтоварващ ден, или два, и всичко ще се нареди
Наложи си да не хапваш нищо освен плод след определен час.
Аз пък повечето храни мога да ги хапвам (разбирайте, не получавам киселини), но пък имам чувството, че стомахът ми се е качил в гърлото. Примерно, скоро вечерях юфка. С две почивки успях да изям половин чиния. Просто усещам как ми стига до гърлото, не ми се гади, а няма място
И с всичко съм така. 5-6 лъжици и дотам. А ако имам неблагоразумието да легна след това, мога и да изкарам погълнатото
Явно при всеки има по нещо...
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #394 -:
септември 24, 2010, 13:11:06 »
Инче, хълцаме и ритаме като за световно
активничка си ми е и сега докато пиша седя и мъничката си се мести
И стаичката направихме
Милата, ти уж си минала да си купиш наши храни, а то какво излезе. Може би Фабио е бил прав- индустриални боклуци
може би за момента е по- добре да не прибягваш към нашите храни. Дано вече си по- добре!!!
Додо дай да и пратим малко тикви и натурални зеленчуци и плодове. На мен вчера вуйчо ми донесе от неговото лозе- грозде, 2 чувала ябълки и 1 кашон с праскови. Ееее ми има разлика от боклуците по магазините, дето получавам обриви
сега си хапвам домашни плодове.
Целувки и галки на всички по пупите.
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
sunray сега ме запали по тази ЮФКА
аз да кажа, че нямам киселини. Станала съм по- малко пощелива и ям всичко
даже и неща, които съм мразила до преди.
Хайде че се отплеснах ПАК
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #395 -:
септември 24, 2010, 13:34:54 »
И аз нямам киселини
Иначе знам, че трябва да си наложа, ама баш в тоя налагане е целия проблем
И сега бях готова да опраскам две филии с лютеница и сирене, но май още ми е лошо и ще я карам на ориз
Иначе и ние ритаме стабилно. Много е яко. Това единственото нещо в бременността, което ме кефи. Даже хем искам да преживея раждането, хем ако можеше цял живот да си стои в корема ми и да ме ритка ...
Фабио вече я усеща сьс самото си тяло като спим прилепени
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #396 -:
септември 25, 2010, 11:32:16 »
Хей, здравейте, коремчета!
Аз тези дни се загубих, ама ходих по разни задачи, та само надниквах тук да прочета как вървят нещата. И ето, че съм пропуснала една рожденичка
На патерица, да си жива и здрава,
mum to be
, и леко-леко да си караш бременността!
Аз апетити особени засега не съм имала, като изключим в самото начало, когато ми се бяха прияли кисели краставички. Тогава си купих бурканче и си ги хрупвах като бонбонки, но тази мания продължи за кратко. Ей го сега, бурканът седи в хладилника недовършен, ама какво да направя? Не ми привлича вече вниманието!
Киселините са кофти работа. Аз май открих, че като ям сладко (макар и да не е винаги така, де...), после ми се явяват киселинки.
Ще се наблюдавам, да видим, че не съм съвсем сигурна. За щастие, откакто съм бременна, сладкото далеч не ме привлича толкова, а преди си хапвах всеки ден, мъничко, ама редовно. Хм.
Инче
, ама и ти с хитови преживявания, а?
На баничката и аз съм и фен, но сега имам определен запас от кори, които държа във фризера, в случай че ми потрябват. Тази вечер ще имаме гости, та вечерята мислим да бъде комбинирана българо-италианска - тъй и баничката ще присъства, хихихи.
Малко ви завиждам как си усещате ритничета, хълцания... Знам, че и моят момент ще дойде, ама нямам вече търпение, бееееееееееееее! Засега ще се радвам задочно, четейки за вашите преживявания
Прегръдки на всички ви, няма да изреждам поименно, ама вие си знаете
Спокойна събота и игриви бебки!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #397 -:
септември 27, 2010, 07:22:40 »
Хелоуу мамчета,
ние сватбарите се завърнахме обратно в Софето. Друснахме с беба 2-3 хорца, тя беше спокойна, само накрая към 02:00 ч. сутринта, започна да рита особенно силно
не и понасяше май вече.
Иначе сме добре, на 30 отиваме на 3D пак да ни видят. Нямам търпение
Иначе в сравнение с булката, която ми е набор по корем аз изглеждах като в 9 месец
сладка работа.
Хайде целувки от нас и мааалко ритничета от беба
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #398 -:
септември 27, 2010, 12:02:52 »
Здравейте мамчета. Благодаря на всички за хубавите пожелания. Ние вчера се завърнахме в Лондонъ
и както винаги - валеше
Но пък за сметка на това съм си при семейството - мама, тате, сестричката и през времето в което ни е нямала и вуйчо се е "появил"
. Сега е пълна къщата, но ми е много готино и весело. Вкъщи съм си при всички хора, който обичам!!!!!
dodo23
, относно окосмяването, не се притеснявай и аз съм така. Първоначално се стреснах и се разрових в нета и прочетох, че това се получава от хормоните. Но ако не им обърнеш внимание (не ги махнеш през този период) след раждането те сами ще паднат. Надявам се найстина да е така, че е доста гаднично.
♥Сиси♥Петрова♥
, много в готино по сватбите. Ние когато бяхме аз почти не седнах, поради тази причина почти никой не разбра, че съм бременна - всички си мислиха че просто съм си дебеличка с голямо коремче
и когато и казвах, никой не ми вярваше, защото имаше още една бременелка в същите месеци, а тя не стана дори и до тоалетната (както му се казва). На тази сватба бях много развълнувана и щастлива (имам чуството, че повече от на моята), защото я чакам от около 3-4 години. Оженихме нашите кумове!!!!
Единственото, което направих тогава беше да изпия (преди да си легна) едно Нош Па. Така ме посъветваха приятелки, който са родили вече. За мое щастие всичко на следващия ден беше наред!
Преградки на всички и хубав ден.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #399 -:
септември 27, 2010, 13:41:43 »
inaxastra
, според мен трябва да си хапваш каквото ти се поиска и когато ти се иска
. Като единствено се съобразяваш с това как се чустваш след това. Аз мисля, че в този период е позволено "почти" всичко и ако сега не го правиш (похапването), то кога?! Така или иначе винаги се съобразяваме какво и кога ядем, поне в тези месеци да се поглезем, а пък после ще му мислим отново
.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #400 -:
септември 27, 2010, 13:56:04 »
Според мен трябва да си хапваме тогава,когато сме гладни и малко поне да се съобразяваме какво ядем...,защото после ще е още по-трудно
Би било хубаво,примерно като отидем да раждаме и да свалим качените килограми,да няма после излишни мазнинки...,но всеки организъм си е индивидуален
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #401 -:
септември 27, 2010, 14:31:51 »
*mum to be*
на мен пък не ми вярваха, че съм в 6 месец
Относно храната, всеки организъм реагира различно. Трябва да си похапваме, когато ни се яде, взимайки предвид кои храни ни понасят и кои не. Ако се наложи диета, наложена от лекар- хубаво е да се спазва, щом се е стигнало до тук, значи се налага. За килограмите, те се свалят най-лесно, стига човек да има воля и желание.
Хранете се, но не преяждайте в името на детето!
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #402 -:
септември 27, 2010, 15:49:50 »
Като говорите за това дали ви личи, аз съм трагичен случай все още
Никой никъде не разбира, че съм бременна. Дори и с по-тесни блузки приличам на леко напълняла. И така никой не ми отстъпва ред и място, както ми се случи последно в НОИ. Една бременна влезе преди мен, защото "била бременна". Ми аз какво да направя като просто не ми личи, а?
За храненето съм на доста различно мнение от теб,
Mum to be
. Надявам се няма да ми се разсърдиш
Качването на повечко кг е не просто неприятно за жената и околните, но и нездравословно. Кг също влияят при раждането. Да не говорим, че повишаване на теглото извън нормите не е добре и за сърцето. Много ясно, че ако умираш за шоколад, ще си хапнеш. Въпросът е да не изядеш цял например, или пък да не ядеш всеки ден
И аз си прегрешавам, просто гледам да е по-нарядко, че иначе да съм станала слонче
като си знам организма. Ние не се храним за двама. Важното е храната да "вкарва" полезни вещества в организма, за да си ги вземе и бебо. Всичко останало - junk food и т.н е за наш кеф, ама после какъв зор ще е със свалянето на килцата.
Затова трябва да влагаме разум (доколкото е възможно естествено) в храненето си.
Относно количествата пък не мисля, че бъдещите мами успяват да погълнат кой знае какви количества. То си го пише и по книгите, де. Просто бебчо почва в един момент да избутва всички органи и така стомаха се качва нагоре, което пък води до по-бързо засищане. Аз съм живия пример за това. Хапвам 3 пъти на ден, но порциите ми са наполовина от преди да забременея. Не че не качвам де, но засега съм в норма - за 5 месеца 5 кг.
Днес отидох на ехограф, защото все още не усещам бебка. Всичко и е в норма, тъкмо си поспиваше душичката ми
Сърчицето и бие със 153 удара в минута, което си е нормално. Вече е цели 250 гр. Явно просто е спокойна и обича да спинка (по това на мен ще прилича
).
Лекарката ме успокои, че за първа бременност въобще не е късно да я усетя вече, а напротив. Каза може би до десетина дни ще започне да ме ритка, но сега е рано и да не го мисля.
Но така се успокоих, че след амниоцентезата всичко е наред
И пак да кажа, че
Кокиче
и
Албенчик
наистина е време да се разпишат, че вече ги мисля сериозно
Хубав ден, мамита!
«
Последна редакция: септември 27, 2010, 15:54:01 от sunray
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #403 -:
септември 27, 2010, 16:34:30 »
sunray я сложи една снимка да те видим в темичката "Коремчета и сутиенчета" да те видим
Моята беболинка днес е особенно активничка, отложих си часа за 3D за октомври
Днес лежейки се посмях малко на коремчето ми, че се кривеше милия
толкова беше сладко
Сънрай, и аз и таткото сме от послаливите
ама беба си шавка
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #404 -:
септември 27, 2010, 18:14:29 »
Цитат на: Miri в септември 24, 2010, 00:17:49
на мен ми се губи Alben4ik, не се е разписвала от мноооого отдавна.
Цитат на: sunray в септември 27, 2010, 15:49:50
И пак да кажа, че
Кокиче
и
Албенчик
наистина е време да се разпишат, че вече ги мисля сериозно
Здравейте сладки мамита
Изчетох всички странички и се вълнувах заедно с вас
Честито на всички нови попълнения, каква хубава, пълна с бъдещи мами темичка си имаме
Няма да успея да изброя всички, защото постът ми ще стане много дълъг, но съм в час с всичко, което ви се е случило и много се радвам, че всички сте добре, макар и някои от вас преживели тежки моменти!!! За съжаление трябва да се справяме и с тези ситуации.
Да разкажа набързо и за мен. Днес изпратих към България едни мили същества, които ми бяха на гости - майка ми, баща ми и брат ми с приятелката му. Времето, през което бяха тук, мина просто неусетно и сега ми е едно мъчно и празно без тях
. Е, поизморих се малко, защото не спирахме да обикаляме насам-натам, но сега ще си почивам активно
.
Бях и на видеозон скоро, който доста ме поуспокои, защото също като Sunray нямам кой знае какво коремче и се бях притеснила, чудех се дали беба си расте нормално. След видеозона се успокоих - тежахме тогава 519 грама
, а сега вече вероятно и повече, това беше преди 10тина дни някъде, така че сигурно още сме пораснали. Мърдаме си постоянно, някои дни повече, други по-малко, но не пропускаме ден
Казвам "мърдаме", защото аз ритничета много рядко усещам, това, което усещам, е мърдане, въртене, побутване леко, такива неща, но не и силни ритничета, все пак си имаме дама
- това беше най-официално потвърдено на последния ни видеозон, но то толкова ясно се виждаше всичко, че дори нямаше смисъл докторът да ми казва, аз ококорих ееей такива очи
и той разбра, че всичко съм видяла и без да ми показва.
Нямам търпение Мири да се включи да разкаже за нейния преглед, аз също смятам, че там ще имаме
Обещавам скоро да напълня галерията със снимки и да пусна една снимчица в темичката за коремчетата, утре вероятно ще стане това
Прегръдки на всички коремчета, ще се разписвам по-честичко, обещавам
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29