Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 17:42:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 "
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 " (Прочетена 123069 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 6 "
«
Отговор #210 -:
септември 07, 2010, 14:03:08 »
Това е цената на "удоволствието" да живееш в Париж. Те и часове за ехография се взимат 2 месеца предварително. Пьк ако искаш детето ти да ходи на ясла, кьм 3 седмица на бременността подаваш молба, без да си сигурен, че ще ти дадат място. Абе ужас е!
«
Последна редакция: септември 07, 2010, 14:09:08 от inaxastra
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #211 -:
септември 07, 2010, 16:51:01 »
♥_Veni_♥ добре дошла при нас.
Инаа чета какво става около теб и направо ти завиждам
за удоволствието не само че живееш в Париж ами и за грижите, които се полагат в много ранен етап от бременноста за самото раждане.
Направо е супер това, което пишеш.
Останалите гушки и цунки.
Аз писах вече де, днес ходих да си дам картона да ми напишат нов болничен от ЛКК. Киснах там 3 часа и половина. Разхождаха ме сякаш съм в музей на изкуствата /а то какви имашеее.../ и накрая успях. Не вярвах. Нашата система е 4-4-2
Идеше ми да дам 10 лева на сестрата да ме приеме, че ми писна по едно време, амааа не се стигна до там...
Та така, целия септември съм си пак в хоУМ
При нас нищо ново, беба се преобръща вече по- смело
риткаме си и така.
Целувки на всички и галки по пупите!!!
Все забравям нещо...
Харесахме количка, розовка много сладка, кошче за кола, и креватче
ще почакаме още някой друг месец и
ако не са свършили
ще си ги вземем
«
Последна редакция: септември 07, 2010, 16:55:34 от ♥Сиси♥Петрова♥
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #212 -:
септември 07, 2010, 16:56:38 »
Вьобще не е приказка. Има си отрицателните страни както навсякьде. Майчинство 3 месеца и после айде пак на работа, а детето си го захвьрляш и го виждаш по един час сутрин и един час вечер. Щото се работи от 8 до 19ч Сложи и времето за прибиране 40 мин най-малко...
Ехографии-само 3 за цялата бременност. Вие ги гледате всяка седмица.
Иначе е добре организирано, но вьобще не е идеално, в някои отношения Бьлгария е много по-добре.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #213 -:
септември 07, 2010, 17:57:15 »
Инче, така е неможе всичко пък да е идеално
3 месеца майчинство
леле...
А за ехографите да, така е тука когато и да отида, хайде да се гледамеее, това много ме радва.
Абе, и да и не
Моята бебка днес не се спря
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #214 -:
септември 08, 2010, 09:07:49 »
Момичета имам едно въпросче. Случвало ли ви се е да изпитате внезапна силан болка в зърната на гърдите? Нещо средно между щипане, дърпане и парене, много неприятно - от няколко секунди до няколко минути. За последните 2 дена ми се случи 3 пъти.И още едно въпросче: как спите? Клатушка ли ви се корема? Аз силно казано имам корем, по-скоро малко шкембенце, но то ми се изсипва, когато спя на една страна и не ми е удонбо, когато съм по гръб. Някаква идея как да не се въртя по цяла нощ? Когато се обръщам си го държа, много съм смешна, какво ли ще стане като наедрее.
.
Лек ден мамчета
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #215 -:
септември 08, 2010, 09:29:47 »
Кокиченце, за гьрдите-не. Точно това усещане не сьм го имала (все още). Те ме болят и едновременно сьрбят постоянно, но не по начиньт, който си описала.
За спането сьм абсолютно сьщата, даже мислех да ви питам - по грьб ме задушава, настрани ми се изсипва шкембето и само се вьртя. Лично се опитвам да спя по страничен корем - сьс сгьнат крак нагоре и торс леко завьртян нагоре, уж да има място за бебето, но то рита така, явно не му е уодбно.
Най-полезно е да се спи странично на лявата страна - най-добро е крьвообращението в тази позиция, но аз не издьржам само така.
Иначе има едни големи дьлги вьзглавници за спане на бременни (които тук ги няма де) и които сьм чула, че са адски удобни, а и сьм забелязала като си сложиш нещо между коленете, за да ги дьржи отворени е много по-удобно.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #216 -:
септември 08, 2010, 09:49:54 »
kokiche ,аз изпитвам същите бодежки и болки в гърдите,или по-точно бих казала точно в зърната,същото както го описваш....незнам защо така,явно и това е част от подготовката на организма за кърмене ли..знам ли
За спането по същия начин
и аз вече си имам шкембе,въпреки че съм по-ранна бременност,но си имах шкембенце отпреди и сега си е малко по-голямо,та и на мен настрани ми се "изсипва"
По гръб като съм,ми опъва...така че и аз се въртя като пумпал цяла нощ!!!
Вчера бях пак на лекар,че се стреснах малко,леко прокървяване
Но намаля,освен това имах и доста болки,много неприятно,та лекаря ми каза да пазя леглото,ако неискам да влезна в болница
Предписа ми магнезий и нош па и почивкааа
А иначе бебо мърдаше като лудо
направо,сякаш чакаше да го видим,много се развълнувах
голямо е цели 8,3см
Ох толкова от мен
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #217 -:
септември 08, 2010, 09:52:33 »
Кокиче
,и аз имам проблем със спането-по гръб много ме болят костите на таза,настрани се "изсипва"шкембето..и при мен си е въртене по цяла нощ в най-различни пози.Това,което Ина казва за възглавницата между краката и аз съм го чувала,ама си мислех,че е за по-напреднали мами!
За гърдите и мен ме болят и сърбят,но не и това,което описваш!
Случва ми се изтича по една капчица секрет и щях да питам дали знаете това какво е и дали е нормално
Ина
,много е интересно това за слинговете!Сигурно има доста предимства.
А за акушерката благородно ти завиждам!Аз съм много доволна от акушерката,която работи с моя док,но пък те и двамата си работят само в кабинета и не влизат в отделение.
Що се отнася до трите ехографски прегледа-според дебелите книги точно толкова са необходими за проследяване на една нормална бременност.От друга страна толкова плаща у нас и Здравната каса.
Друг е въпроса,че много мами посещават частни кабинети,а и никой док не отказва едни допълнителни 25/35/45лв.
Преслава,пази се!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #218 -:
септември 08, 2010, 09:58:25 »
Здравейте,
за гърди си говорите, вчера да си сменя сутиена, и така ме заболяха, сякаш имах чуството, че ще паднат... и много сърбят около зърната...
А за спането... само по гръб и от време на време на лявата страна. Няма наспиване брате и това е
ама няма как.
Мисля от Кауфланд да си купя това-
препоръчаха ми я!
Додо, освен при моята доки в 17-та поликниника, посещавам и частен кабинет- Фемина за ехографските прегледи. Но аз съм застрахована и ми се полагат 2 безплатни прегледа, т.е. възстановяват ми разходите които са 2 пъти по 70 лева. И съм страшно доволна. Отделно от Дженерали ходя или по- точно ходех при д-р Маринов, където абсолютно всичко ми е безплатно.
«
Последна редакция: септември 08, 2010, 10:04:56 от ♥Сиси♥Петрова♥
»
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #219 -:
септември 08, 2010, 10:12:52 »
♥Сиси♥Петрова♥,тази възглавница ми изглежда много удобна
аз съм пробвала с обикновена възглавница между краката,по-удобно е без нищо
А и наскоро гледах един филм План Б,там Дженифър Лопез го играеше бременна и спеше с такава възглавница
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #220 -:
септември 08, 2010, 10:18:40 »
Преси, и аз съм го гледала и мислех да си купя такава, после една позната ми каза, че тя е спала така и се спяло през нощта. А аз се чудя как да заспя поне до толкова, че на сутринта да не гледам като зомби
ще пробвам все пак...
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #221 -:
септември 08, 2010, 10:34:22 »
И аз си я спомням от филма
. Каква е цената на тази възглавница в кауфланд? В интернет гледах една за 84 лв. !!! Какви книги за бременни четете? Моята "Аз съм бременна" на френска авторка е доста постна. Дайте идея за някоя по- одухотворена книга, която да не описва сухо фактите.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
септември 08, 2010, 10:37:08 »
и аз гледах същата възглавница,но 84лв си е доста висока цена!!!
Ще изчакаме Сиси Петрова да си вземе и ще ни каже
Аз чакам от една приятелка да ми изпрати книга,която тя е чела през бременността,мисля че беше на д-р Спок или нещо подобно...
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #223 -:
септември 08, 2010, 10:49:44 »
Гледам, че за спането си говорите, а мен то много ме мъчи
по-гръб не става, мъжо казва, че така му закриваме ТВ-то с коремчо, явно има нещо вярно в това, че трябва да се спи на лявата страна, така МУ е уж най-удобно, само че аз съм свикнала да спя на дясната за да не е на сърцето. Май ще се ходи до Калфланд, ако тази възглавница е толкова удобна. А вечер при лягане почва да ме боли отзад опашката и не знам защо при условие, че цял ден ми няма нищо.
Да ви се оплача нямам тези симптоми като
кокиче
, но от време на време ме заболява точно под гърдите и то само от едната страна, мислех че от банелите на сутиена, смених го с по-голяма обиколка и чашка, но не от време на време си я има болката и това е
И аз се бях вкарала във филми с тези 3 ехографа, не сме виждали бебчо от 20 гс, което е преди 10 седмици и двата пъти сме си плащали, а този ехограф при ЖК е такава "п-нография", че лекарката ме гледа на него само в началото и това беше.
Ина,
много гадно това с 3 месеца майчинство и после какво следва, детегледачка
Сиси
, покажи снимки на количката, в момента съм полудяла на тема колички и креватчета
Момичета утре приключваме с ремонта и се захващам покупки, че още нищо намаме за бебо
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #224 -:
септември 08, 2010, 11:42:42 »
Здравейте момичета.
Радвам се , че дойде време и аз да се запиша тук при вас. Моят термин е определен за 01.03.2010г Бебо вече е в 15 г.с ще го очакваме с нетърпение. Аз попринцип полижавам повече, защото съм с контракции идват отшумяват ужас . Пия доста хапченца носител съм на тромбофилия пия аспирин протект, фраксипарин,фолиева киселина,центрум матерма,но-шпа, дуфастон и папаверин. А вчера лекарката ми препоръча да спрем с центрум (понапалнях малко от него май) поне така мисли тя. Винаги съм слушала лекарката и до сега всичко е ОК. Обаче още не съм ги спряла всепак по важно е бебето ,а не колко ще напълнея.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...