Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:53:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 125938 пъти)

minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: февруари 03, 2011, 23:02:53 »

Здравейте момичета,

Разписвам се и аз с новини. Днес бяхме на фетална морфология (2-ри видеозон, от общо три тук).
Ще си имаме момченце! yahoo yahoo yahoo
Няма съмнение в това, с непрофесионално око се виждаше.
Не си представях, че толкова ще се развълнуваме от новината. И то не защото е специално момче, ами защото вече с научаването на пола не го определяме само като "то" ами като нормално изграждащо се човешко същество. smile
Всички мерки иначе са добри : глава, крака, ухо, устна, бъбреци, какво ли не се мереше, вече забравих даже и половината мерки, а уж се мъчех да запомня...
Беше все така буйно, не застана на едно място, обърна се в хиляди пози и едвам го уловихме за една - две доста мътни снимки за спомен  smile
Акушерката го определи най-накрая като доста живо дете, но това вече ми беше съвсем ясно, нали го усещам какво е тумба-лумба в корема.  pardon
Тази вечер от мандарините, които ги ядох ли се въодушеви, така ме ритна високо в корема, че само мога да си представя ако беше към края на бременността колко щеше да боли.
В момента, в който пиша пак е във фаза "дай да си играем и да ритаме".  smile

Та така, нищо ново покрай нас. Върнахме се от ски и сега пак си ходим двамцата на работа. Ясно ми е, че детето слуша повече гласовете на колегите, отколкото този на баща си, но какво да се прави, още 2-3 месеца ще е така.

Иначе утре съм на първата лекция за бременни наречена "първи чувства". Ще пиша после как е било. Тук 8 лекции за подготовка на раждането се поемат от здравната каса. Не са всички еднакво интересни и лично аз може би ще пропусна някои, защото няма да ми стигне време.

Това от нас за сега! smile

Bejkite,
и при нас няма ваксинации по време на бременност. Мислех лично, че не се правят такива неща, но може и да греша... pardon
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #331 -: февруари 04, 2011, 09:06:06 »

Здравейте пак сладурки - как сте с ритниците? Днес за добро утро получих такъв бой, че едва си поех въздух  crazy Аз вече почти не мога да седя - седна ли и почват такива протести че не знам дали нямам и натъртвания - не знам вас силно ли ви ритат, но при мен корема ми целия подскача от ритници  Oh my ... Таткото е голям майтап - всеки път като види как подскача корема ми почва да се вайка как съм търпяла ама не можело така, каква била тая сила и как не ме боляло, а аз падам да се хиля на паниката му  diablo Новата им игра е тати като сложи ръка на корема ми и получава ритник  laugh Двамата се шегуваме, че и кучето ни не ме пази толкова  laugh А относно коластрата - да ви кажа през деня само от време на време просълзява, обаче вечер е голям цирк с мокрите пижами  blush
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: февруари 04, 2011, 15:54:09 »

Little flower, и аз затова попитах тук. Вече имам няколко мнения (медицински и на мами) и ще реша дали да си я слагам. Тя е от ваксините, които могат да се слагат по време на бременност. Разбира се мога и да я откажа.
Minalina, честити сини гащи  danceg
Bebe_chaka, и нашият тати само "шпионира" беб  heart Онази вечер, както си беше сложил ръката и му говореше и беб започна да хълца за първи път (в смиъл за първи път усештам това)  blum
Поздрави момичета  smile

Активен
cRy
Ентусиаст
**
Публикации: 74

« Отговор #333 -: февруари 04, 2011, 15:59:25 »

Здравейте бъдещи мами,отдавна следя целия форум и ето че и аз се престраших да пиша- с моя мъж ,живот и здраве,ще си имаме сини гащи  blum
Всичко е наред засега, в 19 г.с. съм и от време на време и аз усещам подритвания  Wink
сега и тази тема ще следя с интерес и се надявам да обменяме ценна информация  yahoo
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: февруари 04, 2011, 16:17:20 »

cRywelcome-2
Колко момченца само   baby_boy danceg
Активен
didkam
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #335 -: февруари 04, 2011, 18:21:01 »

Здравейте и от мен  girl_wink как сте днес мами smile Аз вчера бях на ендокринолог и утре ще правя изследвания да видим как са нещата там  и на очен заради глаукомата  nea дано нещата вървят добре,та ще питам очната ми дали мога да родя нормално заради очите и дали ще мога да кърмя после,че капките за очи не ми позволиха да ги спра.Иначе нищо ново,чак другата седмица съм на консултация та тогава ще имам какво да ви споделям.Добре дошла на новата мама и честито за момченцето  baby_boy А пък моята бебка като усети ръка на корема ми и спира да рита веднага и таман викна таткото и тя спре,махне си ръката и се започва  funnytooth Но успя онзи ден да я усети и хем му стана хубаво,хем го хвана шубето  ROFL Ама те мъжете са малко страхливи Wink
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #336 -: февруари 04, 2011, 18:38:26 »

cRy добре дошла в клубчето ни  give_rose give_rose give_rose Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и много сладко бебче на финала good
minalina честити сини гащи  baby_boy
И ние като didkam сме притеснителни, почне ли да шава бебка - слагам си ръката и спира, викна таткото да усети, сложи си той ръката и тя пак спере, абе с харектер е от малка  Xixixi
Явно момиченцата ни са от срамежливите   Girl_hide

ПС Сори за болтването ама нещо ми заби компютъра  insane
« Последна редакция: февруари 04, 2011, 18:43:12 от Nastiq » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: февруари 04, 2011, 21:49:13 »

cRy, добре дошла сред нас и честита синя новина!  baby_boy
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: февруари 05, 2011, 10:17:25 »

cRy и аз да те поздравя с едно "Добре дошла" миличка smile Много се радвам за вас и вашето момченце  give_rose
При нас всичко е наред,това бебе ме подритва като "мръсно коте". sarcastic То не се спира бе!Особено вечер и през нощта става направо непоносимо,то не е въртяне,подскачане,шутчета.
didkam и аз като теб като реша да го усетя и да си сложа ръката и край-затишие. pardon Не знам успокоява ли се какво е,ама се кротва напълно.
minalinaМногосе радвам,че феталната е минала ок.Можеш ли да разкажеш какво точно представлява прегледа,че и на мен др седмица ми предстои.Предполагам,че си е пак ехография,но..
Много  kiss от мен момичета!  give_rose

Активен
minalina
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: февруари 05, 2011, 11:38:48 »

Carlyangel, тя сватбата не започна ли? Да ни кажеш после дали бебчо е подритнало по време на заветното "Да", може и то глас да иска да изкаже... girl_wink

Иначе Феталната морфология е малко по-задълбочен преглед на бебето - едни мерки едно нещо правят,нищо не пропускат (от това, което може да бъде прегледано на този стадий де).
Започва се от главата, на която се мери обиколката, след това разстоянието м/ду очните дъна, ушите едно по едно,  дали няма течност, която да минава м/ду устната, което би било предпоставка за заешка устна. И така прегледа продължава по цялото тяло - дължина на костите, брой пръстчета, обиколка на коремчето, проверява се сърцето и т.н. Лекарят ако е по-приказлив, както е нашата акушерка внимателно обяснява кое за какво преглежда и ви успокоява, че при вашето бебе всичко е наред. Прави си снимчици доктора и ги слага в досието, което ни връчва. За нас специално две направи в голям формат, на едната детето е срещу нас и сякаш маха с ръчичка. Тези са за семейния албум.  girl_wink

Ами това е като цяло феталната морфология, при нас лично всичко си се прави на 2Д. 3Д май само на последния преглед прилагат, но и аз не съм умряла за него. Та така - доста вълнуващо е да видиш детето колко е порастнало от предния път.

Иначе вчера бях и на първата лекция, заедно с още 5 жени, някои от които бяха дошли с мъжете си (моят много работен го раздаваше). Та лекцията не беше нищо особено, просто увод в материаята "Раждане" : влизаш в стаята , налягаш по дюшеците и възглавниците за кърмене и малко групова терапия се почва. Всеки разказва какви са чувства го гонят по време на майчинството. Приятно е да видиш другите двойки, защото са горе-долу на твоята възраст (бях най-младата на 28 години) и си задават кажи речи същите въпроси като мен. Помогна ми да захапя, че това, което най-много ми тежи май на този стадий, е че трябва да си променя навиците, да накарам тялото си да се движи на по-бавни обороти, да напусна токчетата и като цяло нормалните си дрехи pardon. Не си представях, че това до такава степен ме тревожи. Май все ми се иска да си имам същите навици до раждането. Това отказване и промяна в тялото, акушерката, която водеше лекцията определени като времето, в което се минава през пубертета. Но ни успокои, че за разлика от пубертета, който също трудно се приема и при който промените в тялото си остават завинаги, при бремеността нещата се възвръщата след раждане .. до следващата бременност.  pardon

И така.. реших, че за да коменсирам от фрустрацията по загубената активност  smile, ще се отдам на забавни неща около майчинството, като пазарене за бебока girl_wink. Вчера си взех следобеда от работа и се отдадох на драго сърце на пазарене, но следващия път ще сложа маратонки, а не токчета. Че след 2 часа, ми трябваше 1 час рехабилитация в близкия старбъкс.  pardon

Днес замъквам и бащата по магазините, но за да не го отчайвам съвсем съм си направила списък, карта и набелязала от къде какво и по колко бройки ще купувам. Намерих сертификат Оеко текс, който е немски и гарантира, че дрехите не са третирани с токсични продукти, набелязах и марките, които имат такъв сертификат. Та така.. следва действие.  Yes
За количките напредваме - намерих подробно досие за таткото (вече и на мен ми е по-ясно), с разни критерии за избиране на колички. Днес ще му ги и покажа и май ще го оставям да избира, че на мен ми изпуши главата. Нали колата е негова грижа, а количката пак спада към превозните средства  Wink
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: февруари 05, 2011, 12:42:34 »

Колко се е раздвижила тази тема ........отдавна не съм писала  smile give_rose give_rose give_rose
Ние вече имаме второ потвърждение за момиченце  yahoo yahoo yahoo
Курса  ми за бременни е на финала и съм много доволна от него  smile научихме много ценни неща Последния път бяхме в родилна зала и малко или много ни подготвиха как точно ще се случат нещата  smile
Аз вече имам голям проблем с дрехите ако до преди няколко седмици са ми ставали старите ми дрехи сега абсурд  sad И чорпогащници не мога да нося вече много ми стягат  smile smile smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: февруари 06, 2011, 09:26:21 »

Мацки,ако има някоя от вас от София и няма нищо против да вземе дрешки за своето момиченце или момченце имам подходящи и за двата пола така,че свиркайте  good
Няма проблем и за друг град де smile Ще ги пратя по пощата,просто ми се искаше да ги видите на живо...в много добро състояние са  good
Имам и помпа за кърма на АВЕНТ!
Пари не искам  smile
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: февруари 06, 2011, 10:41:23 »

Намери се вече притежател на помпата за кърма  Yes
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: февруари 06, 2011, 10:51:23 »

За което искренно благодаря от сърце  give_rose Много се радвам и ще я чакам с нетърпение.  yahoo Girl_hide
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: февруари 06, 2011, 11:10:31 »

Дани,много благородно! give_rose
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: