Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:53:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 125938 пъти)
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #330 -:
февруари 03, 2011, 23:02:53 »
Здравейте момичета,
Разписвам се и аз с новини. Днес бяхме на фетална морфология (2-ри видеозон, от общо три тук).
Ще си имаме момченце!
Няма съмнение в това, с непрофесионално око се виждаше.
Не си представях, че толкова ще се развълнуваме от новината. И то не защото е специално момче, ами защото вече с научаването на пола не го определяме само като "то" ами като нормално изграждащо се човешко същество.
Всички мерки иначе са добри : глава, крака, ухо, устна, бъбреци, какво ли не се мереше, вече забравих даже и половината мерки, а уж се мъчех да запомня...
Беше все така буйно, не застана на едно място, обърна се в хиляди пози и едвам го уловихме за една - две доста мътни снимки за спомен
Акушерката го определи най-накрая като доста живо дете, но това вече ми беше съвсем ясно, нали го усещам какво е тумба-лумба в корема.
Тази вечер от мандарините, които ги ядох ли се въодушеви, така ме ритна високо в корема, че само мога да си представя ако беше към края на бременността колко щеше да боли.
В момента, в който пиша пак е във фаза "дай да си играем и да ритаме".
Та така, нищо ново покрай нас. Върнахме се от ски и сега пак си ходим двамцата на работа. Ясно ми е, че детето слуша повече гласовете на колегите, отколкото този на баща си, но какво да се прави, още 2-3 месеца ще е така.
Иначе утре съм на първата лекция за бременни наречена "първи чувства". Ще пиша после как е било. Тук 8 лекции за подготовка на раждането се поемат от здравната каса. Не са всички еднакво интересни и лично аз може би ще пропусна някои, защото няма да ми стигне време.
Това от нас за сега!
Bejkite,
и при нас няма ваксинации по време на бременност. Мислех лично, че не се правят такива неща, но може и да греша...
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #331 -:
февруари 04, 2011, 09:06:06 »
Здравейте пак сладурки - как сте с ритниците? Днес за добро утро получих такъв бой, че едва си поех въздух
Аз вече почти не мога да седя - седна ли и почват такива протести че не знам дали нямам и натъртвания - не знам вас силно ли ви ритат, но при мен корема ми целия подскача от ритници
Таткото е голям майтап - всеки път като види как подскача корема ми почва да се вайка как съм търпяла ама не можело така, каква била тая сила и как не ме боляло, а аз падам да се хиля на паниката му
Новата им игра е тати като сложи ръка на корема ми и получава ритник
Двамата се шегуваме, че и кучето ни не ме пази толкова
А относно коластрата - да ви кажа през деня само от време на време просълзява, обаче вечер е голям цирк с мокрите пижами
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #332 -:
февруари 04, 2011, 15:54:09 »
Little flower
, и аз затова попитах тук. Вече имам няколко мнения (медицински и на мами) и ще реша дали да си я слагам. Тя е от ваксините, които могат да се слагат по време на бременност. Разбира се мога и да я откажа.
Minalina
, честити сини гащи
Bebe_chaka
, и нашият тати само "шпионира" беб
Онази вечер, както си беше сложил ръката и му говореше и беб започна да хълца за първи път (в смиъл за първи път усештам това)
Поздрави момичета
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #333 -:
февруари 04, 2011, 15:59:25 »
Здравейте бъдещи мами,отдавна следя целия форум и ето че и аз се престраших да пиша- с моя мъж ,живот и здраве,ще си имаме сини гащи
Всичко е наред засега, в 19 г.с. съм и от време на време и аз усещам подритвания
сега и тази тема ще следя с интерес и се надявам да обменяме ценна информация
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #334 -:
февруари 04, 2011, 16:17:20 »
cRy
,
Колко момченца само
Активен
didkam
Любопитен
«
Отговор #335 -:
февруари 04, 2011, 18:21:01 »
Здравейте и от мен
как сте днес мами
Аз вчера бях на ендокринолог и утре ще правя изследвания да видим как са нещата там и на очен заради глаукомата
дано нещата вървят добре,та ще питам очната ми дали мога да родя нормално заради очите и дали ще мога да кърмя после,че капките за очи не ми позволиха да ги спра.Иначе нищо ново,чак другата седмица съм на консултация та тогава ще имам какво да ви споделям.Добре дошла на новата мама и честито за момченцето
А пък моята бебка като усети ръка на корема ми и спира да рита веднага и таман викна таткото и тя спре,махне си ръката и се започва
Но успя онзи ден да я усети и хем му стана хубаво,хем го хвана шубето
Ама те мъжете са малко страхливи
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #336 -:
февруари 04, 2011, 18:38:26 »
cRy
добре дошла в клубчето ни
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и много сладко бебче на финала
minalina
честити сини гащи
И ние като
didkam
сме притеснителни, почне ли да шава бебка - слагам си ръката и спира, викна таткото да усети, сложи си той ръката и тя пак спере, абе с харектер е от малка
Явно момиченцата ни са от срамежливите
ПС Сори за болтването ама нещо ми заби компютъра
«
Последна редакция: февруари 04, 2011, 18:43:12 от Nastiq
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #337 -:
февруари 04, 2011, 21:49:13 »
cRy, добре дошла сред нас и честита синя новина!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #338 -:
февруари 05, 2011, 10:17:25 »
cRy
и аз да те поздравя с едно "Добре дошла" миличка
Много се радвам за вас и вашето момченце
При нас всичко е наред,това бебе ме подритва като "мръсно коте".
То не се спира бе!Особено вечер и през нощта става направо непоносимо,то не е въртяне,подскачане,шутчета.
didkam
и аз като теб като реша да го усетя и да си сложа ръката и край-затишие.
Не знам успокоява ли се какво е,ама се кротва напълно.
minalina
Многосе радвам,че феталната е минала ок.Можеш ли да разкажеш какво точно представлява прегледа,че и на мен др седмица ми предстои.Предполагам,че си е пак ехография,но..
Много
от мен момичета!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #339 -:
февруари 05, 2011, 11:38:48 »
Carlyangel,
тя сватбата не започна ли? Да ни кажеш после дали бебчо е подритнало по време на заветното "Да", може и то глас да иска да изкаже...
Иначе
Феталната морфология
е малко по-задълбочен преглед на бебето - едни мерки едно нещо правят,нищо не пропускат (от това, което може да бъде прегледано на този стадий де).
Започва се от главата, на която се мери обиколката, след това разстоянието м/ду очните дъна, ушите едно по едно, дали няма течност, която да минава м/ду устната, което би било предпоставка за заешка устна. И така прегледа продължава по цялото тяло - дължина на костите, брой пръстчета, обиколка на коремчето, проверява се сърцето и т.н. Лекарят ако е по-приказлив, както е нашата акушерка внимателно обяснява кое за какво преглежда и ви успокоява, че при вашето бебе всичко е наред. Прави си снимчици доктора и ги слага в досието, което ни връчва. За нас специално две направи в голям формат, на едната детето е срещу нас и сякаш маха с ръчичка. Тези са за семейния албум.
Ами това е като цяло феталната морфология, при нас лично всичко си се прави на 2Д. 3Д май само на последния преглед прилагат, но и аз не съм умряла за него. Та така - доста вълнуващо е да видиш детето колко е порастнало от предния път.
Иначе вчера бях и на първата лекция, заедно с още 5 жени, някои от които бяха дошли с мъжете си (моят много работен го раздаваше). Та лекцията не беше нищо особено, просто увод в материаята "Раждане" : влизаш в стаята , налягаш по дюшеците и възглавниците за кърмене и малко групова терапия се почва. Всеки разказва какви са чувства го гонят по време на майчинството. Приятно е да видиш другите двойки, защото са горе-долу на твоята възраст (бях най-младата на 28 години) и си задават кажи речи същите въпроси като мен. Помогна ми да захапя, че това, което най-много ми тежи май на този стадий, е че трябва да си променя навиците, да накарам тялото си да се движи на по-бавни обороти, да напусна токчетата и като цяло нормалните си дрехи
. Не си представях, че това до такава степен ме тревожи. Май все ми се иска да си имам същите навици до раждането. Това отказване и промяна в тялото, акушерката, която водеше лекцията определени като времето, в което се минава през пубертета. Но ни успокои, че за разлика от пубертета, който също трудно се приема и при който промените в тялото си остават завинаги, при бремеността нещата се възвръщата след раждане .. до следващата бременност.
И така.. реших, че за да коменсирам от фрустрацията по загубената активност
, ще се отдам на забавни неща около майчинството, като пазарене за бебока
. Вчера си взех следобеда от работа и се отдадох на драго сърце на пазарене, но следващия път ще сложа маратонки, а не токчета. Че след 2 часа, ми трябваше 1 час рехабилитация в близкия старбъкс.
Днес замъквам и бащата по магазините, но за да не го отчайвам съвсем съм си направила списък, карта и набелязала от къде какво и по колко бройки ще купувам. Намерих сертификат Оеко текс, който е немски и гарантира, че дрехите не са третирани с токсични продукти, набелязах и марките, които имат такъв сертификат. Та така.. следва действие.
За количките напредваме - намерих подробно досие за таткото (вече и на мен ми е по-ясно), с разни критерии за избиране на колички. Днес ще му ги и покажа и май ще го оставям да избира, че на мен ми изпуши главата. Нали колата е негова грижа, а количката пак спада към превозните средства
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #340 -:
февруари 05, 2011, 12:42:34 »
Колко се е раздвижила тази тема ........отдавна не съм писала
Ние вече имаме второ потвърждение за момиченце
Курса ми за бременни е на финала и съм много доволна от него
научихме много ценни неща Последния път бяхме в родилна зала и малко или много ни подготвиха как точно ще се случат нещата
Аз вече имам голям проблем с дрехите ако до преди няколко седмици са ми ставали старите ми дрехи сега абсурд
И чорпогащници не мога да нося вече много ми стягат
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #341 -:
февруари 06, 2011, 09:26:21 »
Мацки,ако има някоя от вас от София и няма нищо против да вземе дрешки за своето момиченце или момченце имам подходящи и за двата пола така,че свиркайте
Няма проблем и за друг град де
Ще ги пратя по пощата,просто ми се искаше да ги видите на живо...в много добро състояние са
Имам и помпа за кърма на АВЕНТ!
Пари не искам
Активен
Данитка
«
Отговор #342 -:
февруари 06, 2011, 10:41:23 »
Намери се вече притежател на помпата за кърма
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #343 -:
февруари 06, 2011, 10:51:23 »
Цитат на: Данитка в февруари 06, 2011, 10:41:23
За което искренно благодаря от сърце
Много се радвам и ще я чакам с нетърпение.
Активен
dodo23
«
Отговор #344 -:
февруари 06, 2011, 11:10:31 »
Цитат на: Данитка в февруари 06, 2011, 10:41:23
Дани,много благородно!
Активен
Страници: