Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:25:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 125891 пъти)
kotelinka
Любопитен
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #270 -:
януари 10, 2011, 20:26:49 »
Здравейте и от мен, бъдещи мамита!
много време не съм влизала във форума, но дойде време да се запиша и аз в една страхотна темичка.
вече съм в 5-я месец, скоро ще сложа и снимки, пожелавам на всички мами, лека бременност и безпроблемно раждане, а на останалите - скоро да се запишат тук с
. аз ще съм от майските мами
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #271 -:
януари 13, 2011, 11:41:01 »
Ейййй, мами, къде се игубихте? Никакви ви няма
Първо да кажа добре дошли на новите мамчета
kotelinka
и
minalina
лека и безпроблемна бременност ви пожелавам и на финала най-хубавите и пухкавки бебчета
minalina
, ние с теб сме с термин през един ден, моят е на 17.06.
В понеделника с мъжлето бяхме на консултация и той за пръв път видя бебчо. Беше много радостен и едновременно с това учуден, че се върти и шава постоянно
И най-хубавата част беше, че докторът ни каза, че ще е момиче ( бил сигурен около 90%)
Много сме радостни и двамата искаме момиче, но мъжът ми каза, че докато не види не вярва
А както казвам аз, каквото и да е само да е живо и здраво.
Това е от мен мамчета, разказвайте при вас как върви
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #272 -:
януари 13, 2011, 14:53:31 »
Здравейте,
добре дошли на новите мамита
Nastiq, браво, че татито ви е видял малкото съкровище
Ние пак сме сред вас след кратко отсъствие
Вече знаем, че беб е мъж на 100%.
Онзи ден бяхме на преглед за сърчицето му
. А вчера при акушерката, за да ме измерят и да чуем сърчицето
Аз вече не повръщам и започвам да си възвръщам килограмите
Мinalina, и на мен вече ми личи коремчето. Но хора, които не знаят, че съм бременна, не го виждат
Нямам за момента болежки и с татито сме много щастливи
Bebe_chakа, страхотен подарък си получила за Коледа
Аз както казва carlyangel, усещам нещо странно в корема, но акушерката вчера ми каза, че чак след две седмици ще усетя бебето
Момичета, имам един малко глупав въпрос
Понеже не съм карала токсомплазмозата, шунката обработено месо ли е??? Мерси.
Поздрави на всички
«
Последна редакция: януари 13, 2011, 15:08:53 от bejkite
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #273 -:
януари 13, 2011, 18:14:40 »
bejkite
относно шунката-ами обработено е.Според мен не би трябвало да имаш притеснения да я консумираш,е гледай да е качествена,а не някоя за 2 лв. килото
Nastiq
честито за момиченцето!
Аз днес бях на преглед и лекарят каза,че според него ще е момиче,но позицията не била оптимална,за това на Ф.М. следващият път ще каже със сигурност
Иначе при нас всичко е наред,вече усещам подбутване и гъдел
много е приятено
Днес на прегледа бебчето си смучеше пръста.Много се радвам,че майка ми,която се върна скоро в Б-я,успя да дойде с мен и да го види.Тя е акушерка и ми разясни много неща.Това е от мен,ще пиша след сватбата
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #274 -:
януари 13, 2011, 22:07:48 »
Kotelinka
За БГ шунката не изказвам мнение, на мен си ми липсва тази суровата сушена направо на бут, както и луканката. Трудно издържам...
Това гъдел усещане иначе е наистина доста забавно. Усетих го като по чудо снощи И от тогава само чакам да повтори но уви
Момичета, аз откакто съобщих и коремът изскочи, порасна неимоверно бързо. В страх съм от кантара затова и изобщо не го удостоявам с внимание, но лекарката е непреклонна. В понеделник ще се теглим пак и ще има конско. А аз тази седмица съм в командировка и не може да се каже че само на салати го карам (менюто на хотела не е от най-диетичните). Вие как я карате с килата? Само аз ли съм с гузна съвест?
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #275 -:
януари 14, 2011, 11:52:15 »
Аз за сега съм +5кг., но до преди два месеца ми беше лошо постоянно и ядох по много малко и сега си наваксвам, доста апетит имам напоследък
, но за 5-я месец според мен +5кг. са добре за сега. Не се ограничавам с яденето изобщо, но трябва да почна да се съобразявам с количествата, че така както съм го подкарала ще почна да качвам главоломно
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #276 -:
януари 14, 2011, 14:04:28 »
minalina
с килата съм много зле,и аз като теб имам фобия от кантара,а преди това се качвах през ден.Преди бременноста бях 56,а сега съм 65 кг.
За радост или съжаление,на мен изобщо не ми се гадеше първото тримесечие,а точно обратното.
и благодарение на това,качих толкова много килограми
Някак си се примирявам със ситуацията.Гъдела е наистина страхотен,аз го усещам 1-2 пъти дневно,но сега е доста осезаем.
Понякога усещам и нещо като мускулни разтежения в коремната област,но лекаря каза,че това са връзките на матката.Малко е неприятно,но като поседна и ми минава
Nastiq
5 кг са наистина мн добре като за 5 месец
екстра си.
Вие вече мажете ли се с нещо против стрии?Аз след баня си мажа корема със зехтин.Попива мн бързо и не омазнява кой знае колко,а кожата става гладка и мекичка
Чао за сега!
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #277 -:
януари 14, 2011, 14:36:23 »
Minalina
, мери се спокойно - при мен корема си расте, но килограмите са в норма, така че това не е гаранция. Аз се меря всяка неделя вкъщи, за да мога да следя за себе си, и тази неделя даже се оказа, че не съм качила нищо за седмицата. Така че спокойно.
А гъделичкането и ритниците след 20-тата седмица искаш - не искаш, ще ги усещаш, и то доста осезаемо.
При мен вече на моменти са доста силни и виждам как ми мърда коремчето, много е забавно.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #278 -:
януари 14, 2011, 17:13:57 »
Леле, момичета сега кацам със самолета и по- кошмарен полет не съм имала. Никога не ми е ставало лошо преди това, но откакто съм бременна е кошмар, особено при кацане и излитане.
С килата, лоша работа особено, както го е казала Carlyangel, когато си бил във форма първите 3 месеца и не си имал обичайните
неразположения.
Аз започнах на 59 и вече съм +10кг.
Проблемът е, че си ям доста "глупости" в нормално време и не следвам диети, но и доста енергия изразходвам. А сега като спрях спорта и като почна това ми ти хормонално торнадо и ето резултата. Но съм решила вече твърдо да внимавам + седмично теглене(както препоръчва
little flower
), че иначе след 2 месеца ще съм изключително тежкоподвижна. И за спорт си мислех. Започнах с плуване, но се оказа, че ми трябва доста време - докато отидеш, да се преоблечеш, после да си изсушиш косата. Голяма философия а и нямам толкова свободно време през седмицата... Последната ми измислица е wii fit-а, мечтая си само как ще се втурна да правя хиляди упражнения с тази електронна дъска...ще дам отчет тук, но отсега надушвам, че ще е "всяко чудо за 3 дни"...
Вие правите ли редовна физическа дейност?
Настия
, твоите кила са си доста добре!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #279 -:
януари 14, 2011, 17:23:47 »
minalina
Какво съвпадение!И аз си мислех за wii fit!Когато бях в Германия,много ми хареса,но тук не знам къде да го намеря.Дали ще може да се поръча по интернет?Ще трябва да разгледам.Доста е полезно,а и е забавно.Можеш да избираш измежду десетки игри
Активен
kotelinka
Любопитен
«
Отговор #280 -:
януари 14, 2011, 19:36:58 »
здрасвейте, момичета, благодаря Ви за хубавите пожелания, на всички Ви пожелавам много здраве и най-здравите и красиви бебчета. Относно килограмите аз почти нищо не съм каюила, напротиш откакто забременях до преди 2-3 седмици се скъсах да пошъщем, каквото и да хапнех, връщах, отслабнах с 5 кг за около месец и половина, направо бях изпаданала в шок
, мислех че ще го умора това дете, от глад
, сега вече си възвръщам апетита, а аз съм си с доста добър апетит, и шече шъзшърнах един килограм от загубените.
момичета лекарката ми каза, че след 20-та седмица, трябва да усетя бебчо, а аз още не съм усетила, нищо, а вече съм в в 22-ра седмица,
миналата седмица имах доста болки в корема, доки каза че е от мускулите на матката, и всичко ми се движеше тогава, та не съм сигурна дали, вече не съм усетила, бебчо.
Стига вече съм ви досавдала, ще пиша пак, лека вечер на всички
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #281 -:
януари 14, 2011, 20:05:47 »
Цитат на: minalina в януари 14, 2011, 17:13:57
И за спорт си мислех...
Що не правиш йога за бременни ? Хем ще ти облекчи гьрба, хем ще те научи да дишаш, хем подготвя тялото за позициите при раждането. Само свирни и ти пращам файла
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #282 -:
януари 14, 2011, 21:09:37 »
Ина, давай насам, моля!
И без това трябва да се науча да дишам, по събрания само ми се смеят че въдух отсега не мога да си поема
Иогата съм я пробвала преди да забременея, много ми е мудна по принцип, но засега ще е бомба! И без това вече патешка походка вкарвам, не мога вечно да я карам на режим "спиди гонзалес"
.
Гледала съм ателиета йога за бременни, но естествено направени само за такива майки, които не работят, т.е. по никое време. Mного ме ядосва това, часовете на всички срещи, ателиета, лекции и прочие за бременни все така ги слагат.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #283 -:
януари 14, 2011, 21:45:36 »
Kotelinka
,
carlyangel
, мерси за шунката
Няма да хапвам за всеки случай и така
Carlyangel
честити розови гащи
Относно килограмите, аз винаги съм се ограничавала с храната. Но в началото много повръщах и свалих 6 кг и аз като kotelinka се бях уплашила. Но вече нещата се нормализираха и сега вече съм +3 кг. Аз се меря почти през ден
Мinalina
и аз се замислям за спорт. В селцето, където живея има йога. Сега ще потърся нещо в басейнче или йога за бременни и ще реша къде ще ходя. Относно стриите, аз си взех още от началото олиото на Weleda, което е натурално и много приятно. Пише, че се препоръчва използването му сутрин и вечер. В началото го използвах по- рядко, но вече всяка вечер татито ни глези
.
Inaxastra, и аз ще радвам ако ми изпратиш файла
Поздрави на всички
«
Последна редакция: януари 14, 2011, 21:48:04 от bejkite
»
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #284 -:
януари 15, 2011, 10:20:12 »
Здравейте мамчета
От доста време не съм писала, но ви следя редовна.Аз съм малко болничка тези дни
май пипнах от този гаден грип... дано бързо да се съвзема, че хич не ми се взимат лекарства...
Колкото до спорта това с wii-то го имам в къщи, нооо съм голяма мързелана и въобще не го вклю. само когато сме с приятели и играяем тенис или боулинг
Правя пък обаче доста разходки и май заради една такава сега съм със сополки и болно гърло
Нямам вече търпенеи да ми дойде датичката
, имам усещане,че моя мъж ще дойде по рано от 3 Април сякаш за Март се готви.Знам ли....
Целувки от нас
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21