Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:29:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 125897 пъти)
mgoranova
Ентусиаст
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #225 -:
декември 14, 2010, 14:29:38 »
Nastiq, държавна клиника е в Австрия, Виена. За майка ми, която работи в бранша разходката беше също толкова интересна и полезна.
Ей като се лепна за това, механичното легло...няма отлепяне.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #226 -:
декември 14, 2010, 18:14:37 »
mgoranova
и моята майка е акушерка тук и от това,което съм слушала за работата й(а тя постоянно говори за нея,понеже я обожава),не съм очарована от нашите болници.Тя работи в неонатологията и когато ходих при нея преди,просто бях потресена.Имаше хлебарки навсякъде,условията в стаите са ужасни,тоалетните са под всякаква критика,абе с 2 думи все едно си на инквизиция.Бащяа ми беше акушер-гинеколог,но за съжаление почина преди 10 години.Сега майка ми и колегите на баща ми ме разубеждават от раждане в частна клиника,понеже само съм щяла да си пръсна парите.Разбирам ги,но за мен условията,средата и изобщо цялостнта атмосфера на здравното заведение са от голямо значение.Не съм някоя глезла,но съм ужасно плашлива и мисля,че ще ми повлияят доста зле сивите голи стени,олющените ръждиви тоалетни и претъпканите стаи с родопски одеала.
Та това исках да споделя..иначе и аз съм живяла в Германия и знам,че и там не ги "охажват" много много жените,които имат проблеми с бременността.В смисъл такъв,че не ти предписват нищо ако прокървиш в ранните седмици.
Колкото до бащата,предпочитам да не е в стаята с мен,понеже ще е и без това изнервена ситуацията.И в клиниката,към която съм се ориентирала,предлагат такава услуга,но не мисля да го взема вътре(то и аз не съм сигурна,че искам да присъствам
).Въпрос на избор
Днес май прекалих с писането,но поста на
mgoranova
ме провокира
А сега..
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #227 -:
декември 15, 2010, 15:29:39 »
mgoranova
и аз съм очарована от разказа ти и най-вече от снимките.
За стол без дъно съм чела,ама люлката е невероятно попадение.
Много ми харесва,че в чужбина често насърчават родилката сама да избере поза за раждане.
А при различните пози разширяването на таза е различно-мисля,че всички се сещаме колко е важен всеки сантиметър
Снаха ми ражда преди 2г във Виена и един ярък спомен ми е,че са им се карали,че сами са отишли до болницата щом водите й са изтекли!Не можело така-трябвало да повикат линейка и да се придвижат под лекарско наблюдение.Къде ти у нас подобно внимание...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #228 -:
декември 16, 2010, 11:44:42 »
Ехоо момичета,поомълчахте се нещо
Кажете как сте?При мен нищо ново,имам доста задачи в университета,но се справям някак си.Изобщо не ми се излиза в това време,но няма как
Аз мисля,че хванахме хубаво временце за бременеене.Е,да студено е,но така е по-добре за бебчо
В жегите щеше да му е по-зле
dodo23
малее представям си тук да ти се карат,че не си викнал линейка ;)Та те за спешни случаи не се отзовават,а какво остана за раждане.Вместо при тази ниска раждаемост и отрицателен прираст да треперят над всяко дете,то май се получава обратното
Но аз съм сигурна,че с нас всичко ще бъде наред
До скоро момичета!
Активен
albenag
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #229 -:
декември 17, 2010, 00:07:40 »
Zdraveite, Da se vlu4a i az v temata. Az sam bremenna v 24 sedmica, termina mi e na 7-mi april. Niamam tarpenie da se rodi malkata gospojica. Ne sam izmislia o6te ime, no imam o6te pove4e ot 3 meseca da mislia
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #230 -:
декември 17, 2010, 15:24:38 »
albenag
, добре дошла при нас, пожелавам ти лека бременност и след 3 месеца много красива госпожица на финала
Като подхванахме темата с линейките да ви разказвам лятото на какво бях свидетел:
Преди 2 години, мъжът ми си счупи кракът и лятото една събота падна и стъпи на криво, та пак му се наду глезена. Реших направо да го карам при неговият лекар в София, тъй като живеем в Дупница, не е много далеч, а лекарят беше нощна смяна в Окръжна. Към 8:00 вечерта бяхме на спешния вход на Окръжна болница, тъй като само той е отворен събота и неделя и чакаме да дойде лекаря. По едно време една кола с бясна скорост спира и от нея изкача мъж, изражението му беше много стреснато, а на задната седалка седеше една жена. Имаше някакви сестри на входа и той право към тях и им вика "На жена ми й изтекоха водите преди малко, почва да ражда, дайте ми количка, че има много силни болки и не може да ходи сама". Излезна и един лекар и му отговориха "Оооо господине, тук няма кой да я приеме, отидете в Шейново или Майчин дом" и тряснаха вратите и се затвориха в спешния кабинет.
При което всички, който чакахме почнахме да ги викаме да дадът линейка да я откарат, а мъжът направо не знаеше какво да прави, много се беше притеснил. Качи се в колата и тръгна към Майчин дом. Какво да ви кажа... просто в такава ситуация, отношението беше под всякаква критика, аз се почувствах толкова зле от ситуацията идеше ми да ги изкарам от кабинета всички и
А мъжът ми си е доста дивичък и ми вика "Това ако съм аз влизам направо с колата вътре в кабинета и който не ми обърне внимание вадя пистолета и почвам наред
....да знам аз, че детето ми се ражда и да ме върнат от спешното в болницата...няма да стане
"
Сами може да си направите извода колко са заинтересовани, че на бял свят идва още едно човешко същество. Дано не става нищо непредвидено, че никой няма да и ти обърне внимание, освен ако не си "вътрешен човек" или ако имаш малко късмет да попаднеш на малкото останали свестни хора по болниците.
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #231 -:
декември 17, 2010, 21:04:04 »
Момичета, една молба: прегледайте първата страница на темата, ако на някой не му е правилен термина, или е пропуснат, пишете на модераторката да го оправи. Тъкмо да следим колко сме пролетните мами и коя кога ще ражда.
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #232 -:
декември 17, 2010, 21:08:56 »
Little flower, аз към кого да се обърба да ме вмъкнат в Априлските мами
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #233 -:
декември 17, 2010, 21:11:58 »
Кьм някой от следните модератори:
Rossistela, goldi, ina_lemon, Капризче, Данитка
Активен
didkam
Любопитен
«
Отговор #234 -:
декември 17, 2010, 22:36:55 »
Здравейте мами,аз отдавна не съм писала,но редовно си ви чета
Аз да ви кажа бях на ФМ и вече знаеме пола,ще си имаме момиченце
и много се радваме,особено аз защото точно това исках
Иначе всичко е наред,беше уникално,смучеше си пръста
,беше много сладурско.Само дето трябваше да изчакам да се обърне за да измерят всичко,но тя не пожела и трябваше да продължим с прегледа вагинално да ме гледат,което не ми беше много приятно
,но нямаше начин.Сега в понеделник трябва да ходя при мойта лекарка да види резултата от ФМ и урината и пак ще пиша.Относно термина за първата страничка,така си е,ако позволите да дам една идея,може да се добави и пола с някой от емотиконите,например с тези
или някои други интересни,това вече модераторите ако искат могат да добавят,аз само идейка давам
Това е засега от мен,като има нещо ново пак ще пиша
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #235 -:
декември 17, 2010, 22:41:34 »
Цитат на: ♥_Veni_♥ в декември 17, 2010, 21:08:56
Little flower, аз към кого да се обърба да ме вмъкнат в Априлските мами
Butterfly, аз поне на нея писах.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #236 -:
декември 18, 2010, 11:02:05 »
didkam
Честито за момиченцето
albenag
Добре дошла!И на вас честито за момиченцето
Nastiq
Направо ченето ми падна от тази история
наистина е потресаващо.
Явно за тях раждането не е спешен случай,та за това ще се седим в 18-ти век и ще си раждаме по пътя или по къщите като нашите пра-баби
.То не стига,че и линейките и болниците са пълна скръб,ами и недостъпни се оказват.
Ужас!
Тук при мен всичко е наред,само дето ми е много студено и все до печката стоя
Мисля,че на бебчо му е добре,че е на топличко
.
Чао за сега!
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #237 -:
декември 19, 2010, 12:57:04 »
здравейте
вече си имам другарче за 31.май albenca .
при нас всичко е на ред ,все още не знаем какво ще е .
Вчера ходихме за подаръци на близките ни дечица и нямам търпение на нашето бебче да пазаря, но ще изчакам още малко.
Вие купихте ли вече нещо за бебо ?
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #238 -:
декември 19, 2010, 21:08:26 »
Таткото първи се предаде, бяхме в един магазин на H&M и там видяхме бебешко боди с емблемата на AC/DC. Беше любов от пръв поглед, не се сдължа и го купи. На рождения ден на майка му с това боди и със снимка от последния видеозон, опаковани като подарък, съобщихме на останалата част от семейството, че чакаме дете. Оставихме подаръка на масата и казахме, че е подарък от нас за цялото семейство и който не го е страх да го отвори. Никой не посмя, накрая майка му го отвори и извади бодито (то е 50 размер, за новородени), всички се спогледаха, после показа и снимката и настана веселба.
«
Последна редакция: декември 20, 2010, 08:53:15 от mgoranova
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #239 -:
декември 20, 2010, 10:16:23 »
mgoranova
Много яко комплектче
Бебето ще бъде в крак с модата отвсякъде
Ние не сме купили още нищо.Чакам майка ми да се върне в Б-я и тогава да обикаляме
Плюс това още не знаем какво ще е.Тя се връща на 9.Януари,и мисля,че до тогава ще научим.Това е от мен за сега
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...