Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 10:50:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 126247 пъти)
nina_dicheva
Регистриран
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #210 -:
декември 09, 2010, 14:07:40 »
Здравейте,
моят термин е на 05 Април. Вече съм в средата на 6 месец и ходих на 4D, казаха ми момче. Преди 2 седмици ходих на ФМ и там ми казаха момиче, аз от самото начало имам предчувствие, че е момиче.
Искам да попитам дали ви се е случвало да сбъркат на 4D или е точно. Все пак искам да си подготвя детската стая преди да родя:)
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #211 -:
декември 09, 2010, 17:46:27 »
carlyangel
"Като казах на Данчо,4е бебето е вече 8 см той вика "колкото солницата", ама тези мъже бе.Гогата пък като видях четежи преди месецмисля, че беше това около 250 гр. и ми вика ехе, колкото бурканчето с лютеница и гордо го вдигна в ръката си
Няма такива образи като бъдещите татковци...
А колкото пола, незнам мами какво да ви кажа, нашият мъж се видя в 17 г.с с 3Д видеозон.Даже док. вика,че в момента на записа детето си е пишкало хи-хи...
Това е мами от нас целувки от нас и лека нощ
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #212 -:
декември 09, 2010, 19:17:17 »
На мен пола ми го казаха в 12 г.с на 2Д. Вьншният полов орган още не е оформен, но польт се знае вече по наклона на една костица спрямо грьбнака.
Имах дьлбоки сьмнения, поради факта, че ми го каза толкова рано, но докторьт беше казал 98% сигурност и факт, прав беше
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #213 -:
декември 10, 2010, 13:43:27 »
♥_Veni_♥
е те това за лютеницата е било попадение
все нещо практично ще намерят за сравнение
И аз нямам търпение вече да науча какво ще е,надявам се на 23-ти,когато ми е следващия преглед да научим вече.Имам предчувствие за момче,но ще видим
Ей това ми хареса:
"че в момента на записа детето си е пишкало хи-хи..."
мъже!
Е,започвам с домашните,че съм затрупана! Чао от мен за сега
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #214 -:
декември 10, 2010, 16:17:44 »
И аз чакам края на месеца за да отида на преглед -би трябвало да се вижда вече пола
Аз тайничко се надявам да видим госпожица ...но пък ще видим
Утре съм на изследвания за васерман,спин ,токсоплазмоза и т.н
Незнам как е при вас но мен ме гони глад голям -прибирам се от работа в 2 почивам си до 4 малко но през тези 2 часа то само се чуда какво да извадя от хладилника
Залъгвам се с някакви плодове уж да не се тъпча но не много успешно
Явно момента е такъв
И изведнъж започна да ми личи
Активен
Vanche_
Ентусиаст
«
Отговор #215 -:
декември 11, 2010, 12:11:38 »
Здравейте и от мен, аз направих изследванията, всичко е ОК. На ЖК ще ходя отново в началото на новата година и аз вече се замислям дотогава дали ще се види пола и също се надявам за Коледа да получа някой ритник
За 3 или 4D също си мисля, но и аз се чудя в кой месец да е.
Savka и мен ме гони глад, но най-вече сутрин. Не пропускам закуската, но и аз се стремя да не се поддавам по всяко време на деня и се залъгвам с дребни неща. Докторката ми направи забележка, че за първите 3 месеца съм качила 2 килограма, по принцип трябвало да сваля. Моето оправдание е, че аз почти през цялото време се чувствах добре и за 3 мес. съм
само 2 пъти. Иначе и аз съм заформила коремчето и вече ми личи, но сега зимата според дрехите някои ме усещат, други все още не
А, и за термина - 1 юни!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #216 -:
декември 12, 2010, 13:59:30 »
savka
и мен ме гони огромен глад,постоянно се чудя какво да си сложа в устата.Хапвам плодове,но хич не ме залъгват,по-скоро гладът ми е откъм празни калории-торти,пасти,вафли и тн.За сега си угаждам,но хич не върви добре с килограмите.За 4 месеца съм качила 6 кг,но пък нито ми се е гадило,нито съм повръщала
Мисля да го давам по-кротко,че незнам с какви дрехи ще се обличам след месец.
Миналият ден си взех 1 джинсов панталон за бременни и 1 дънково сукманче.Дънките ми отесняха на корема и много ми стягат,та за туй
За сега джинсите са супер удобни
Това е от мен за сега!Желая всичко най-добро и не се шашкайте за килата,ще ги сваляме след това
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #217 -:
декември 12, 2010, 16:50:41 »
АЗ да кажа за моите килца заради повръщането ми посвалих около 2 кг и сега вече в 4 месец съм +2,800 тоест съм 46,800 кг,за сега си вървя добре .
Относно яденето единственото което успявах да задържа беше тестените кифлички, банички ,който вече трябва да понамаля.Измислих си една много здравословна салатка и съм много доволна,ако имате интерес ще ви пиша .Серклажчето мина добре сега съм си в нас и си лежа .
Правиха ми го в майчин дом и съм очарована от всичко там, моята докторка ми го прави и беше до мен почти целия ден .Сега всичко трябва е на ред и да чакам с нетърпение да дойде май месец.
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #218 -:
декември 13, 2010, 09:54:18 »
Vanche_
за 3 месеца 2 килограма не мисля че е толкова страшно .... радвай се че се чувстваш добре и имаш апетит за ядене . Кое е по-добре- като мен 2 месеца да не спреш да повръщаш и последдното нещо което да мислеш е за храна
carlyangel
и аз имам проблем вече с дрехите особено когато ходя на работа и трябва да се съобразявам
Засега спасяват положението дългите туники във вид на рокля но става доста студено и трябва да си купя и панталони а даже незнам какъв трябва да е
Малко е сложно зимата за лятото май ще е по-лесно с дрехите макар че ние ще хванем много малко от лятото
Явно глада за този период е нормален за всички но пък аз предпочитам да ми се яде от колкото другото......
Аз съм готова с изследванията всички са добри
само токсоплазмозата все още не е излезнала но я чакам днес
Лек ден момичета и честит първи сняг днес
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #219 -:
декември 13, 2010, 10:38:51 »
Честит първи сняг!Изглежда навсякъде вали
аз съм от Пловдив междудругото.
Савче
,аз сега си купих един джинсов панталон за бременни,ама много мекичък и удобен и хич не стои грозно.Плътен е и топли.На някаква фирма "Conti" е,която явно произвежда облекла за бременни.Преди това продавачката ми даде да пробвам едни дънки и панталони,ама те направо като торби в крачолите,много грозни.Та този джинсовия е супер удобен и изобщо не е грозен.
И аз спасявах положението с туниките,ама сега краката ми измръзват.Само се чудя,после като ми се издуе коремчето,с какво палтенце да ходя,понеже сега съм с едно вталенко и сигурно няма да има място
maia_svet
я кажи тази салатка да я видим
аз си падам по шопската и почти всеки ден си правя,но малко разнообразие няма да ми дойде зле
и какво е това серклаж?
аз май не съм го чувала
звучи кофти
Чао от мен за сега,поемайте щафетата
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #220 -:
декември 13, 2010, 11:05:16 »
здравейте момичета !
Ние във Варна си нямаме сняг все още ,но е много студено.
Салатката е ,доматки, краставица, зеленце,моркови,сирене,кашкавал и по желание може да сложите шунка или бекон,малко сол всичко това се обърква .Отделно дресинга си го правя с кисело мляко и заквасена сметана с малко сол.Нарочно не съм казвала количество защото всеки сам си преценява колко ще яде , аз си правя за деня и така през няколко часа си хапвам целия ден .Дресинга е отделно и преди хапване си го слагам .Но в салатката може да си сложите и други неща който ви хрумват.Така салатката е много витаминозна и полезна а и насища .
carlyangel
мила серклажа се прави когато бременна жена има скъсяване на шийката на матката или много мека матка което е причина матката да е малко еластична ,при голяма скъсяване се получава разкритие и бебенцето си излиза от коремчето и се води спонтанен аборт.Тъй като аз имам един спонтанен аборт миналата година заради скъсяване на шийката и не предприети мерки , с тази бременност докторката ми предприе превантивна мярка и да се избегне аборт.Серклажа се прави между 14-20 г.сед. ,като манипулацията е зашиване с медицински конец шийката на матката и се маха в 9 месец .Дано съм го обяснила разбираемо .
Ами това е от мен леко бременеене.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #221 -:
декември 13, 2010, 18:40:52 »
maia_svet
стискам палци всичко да е нормално и ти пожелавам само положителни емоции и много позитивно настроение така и бебчо ще е щастлив
А салатката ми се струва, че ще е много вкусна, още утре ще си направя да я пробвам
carlyangel , Veni
да ви споделя и аз моят мъж какво изтърси като гледаше снимката на бебчо: "Ехеее 9 см. - на тате детето - то било колкото телефона ми голямо"
, а няколко часа по-рано четох ващите коментари и като избухнах в един смях
, а той ме пита "Е какво толкова смешно казах?!" и аз му отворих темета да чете и така си се смяхме и двамата
Иначе при мен тези дни се случиха малко неприятни неща. В четвъртък вечерта ми се появи някакво кафеникаво течение, във 2-я месец имах същото и лекарите ми казаха, че всичко е нормално и всеки месец на деня, в който е била последната ми менструация може да се появява такова течение, въпреки че аз за такова нещо за пръв път чувам. Поледно ми дойде на 10 септември, а в четвъртък беше 9-то чилсло, но аз много яко се панирах, тъй като миналия месец нямаше нищо такова. И така в петък отидох на лекар и ме успокоиха, направиха ми много обстоен преглед и ми казаха, че всичко е нормално и не би трябвало да се притеснявам за нищо, но все пак ми изписаха дуфастон и папаверин за 6 дни. И сега гледам да си лежа и да почивам 1-2 седмици. А ако ви кажа на прегледа бебчо не спря да шава, беше толкова хубаво да го гледш как се протяга и свива
Лкарят ми каза, че за сега е момиче
, ама какво значеше "за сега" не разбрах
но каквото и да е само всичко да е нормално
А по темата с повръщането, на мен вече взе да ми поминава, преди всеки ден
, но вече не повече от един път седмично ми е лошо и за сметка на това съм качила 2кг.
, но пък си хапвам по малко от всичко, което ми се яде, защото до сега не можех
Май стана много дълго
, това е от мен за сега. Целувки по сладките коремчета
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
декември 14, 2010, 10:25:36 »
maia_svet
салатката ти я направих снощи и мноооого ми хареса!Аплодисменти за идеята!
Добре си го обяснила серклажа,стана ми ясно.Добре,че сте взели мерки,сега всичко ще е 6,няма мърдане за бебо на никъде
Nastiq
направо не мога да повярвам,че и твоя го е сравнил с някаква вещ
ще ме уморят тия мъже бе,много съобразителни!Винаги знаят какво да кажат!
Аз сега на 23-ти наистина се моля да ми кажат вече какво е,защото нямам търпение да науча
Ако някоя вече е научила за пола,нека да пише кога и какво
Чао от мен за сега!
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #223 -:
декември 14, 2010, 13:09:50 »
Я да се разпиша и аз тук. Миналата седмица имахме гости от България - мама! Мама е акушерка и дойде с мен на деня на отворени врати в болницата, в която съм си избрала да раждам. Е повечето мадами, бяха с едни огромни кореми, но по-добре по отрано човек да види и чуе, отколкото в последния момент. Предложиха ни курс за активно раждане, които струва 100 евро за двамата партньори. Дадоха ми и документ, в които трябва да посочим кои ще ме придружава по време на раждането. За сега мъжът ми е мераклия, но да видим накрая какво ще излезе.
Болницата е малка, но уютна, свекърва ми е раждала Даниел в нея. Поемат раждания след 32 г.с, може и по-рано при тях да се роди, но след това веднага изпращат бебчето в друга специализирана болница (в която например място за мама, може и да няма). На смяна освен дежурния лекар има и две акушерки. На въпроса защо само две, отговорът беше: "Ами татковците защо са?". Те са активни участници. Насърчава се естественото раждане, операционната е само в краен случай. Е ако отидеш в частна клиника и си платиш...но това е друг въпрос. Влязохме в една от родилните стаи. В нея има механично легло (с разни екстри - леки вибрации, загряване), душ, вана, топки. Система за предизвикване на раждането, пукане на води, само в краен случай ако е застрашен живота на бебето. От една страна хубаво, обаче и с обезболяващите е така. Предпочитат да опитат всякакви други средства преди да пристъпят към медикаментите. Може да си носиш музика, книги, любими вещи, свещи и дори да родиш в собствената си нощница. Нови неща за мен са един стар акушерски стол - табуретка, които е много полезен за напъване:
Таткото застава зад вас и ви подкрепя, поддържа гърба, вие седите и напъвате (едната акушерка поясни, все едно ходите на тоалетна), а акушерката застава пред вас и чака бебока.
Другото беше една люлка:
След раждане бебето се почиства, измерва, преглежда и ляга голо върху мама за около 2 часа да обменят хормони и се завиват с една затоплена марля за да не изтива. Кърменето се насърчава да започне веднага. АМ и подсладена вода не дават, според тях с нищо не помагали на бебока за да се ориентира към активно сукане.
Бебетата са при майките в стая, като всяка има самостоятелен сан. възел. Най-много две жени в стая, за да не си пречат една на друга. Имат детска стая, в която се оставят бебоците ако мама иска да се изкъпе или да поспи за малко. В 19.00 вечерта в детска стая имаше само едно бебе.
Така написано сигурно звучи перфектно, направо да ти се прииска там да раждаш. Е има си и някой минуси. Малко като на конвейр минават нещата, няма го контакта с лекаря. На прегледите с видеозон никой не ти обяснява, ето това е сърцето, ръчичка, крак и т.н. И най-болезненото за мен, големи натуралисти са (ако мога така да се изразя). Всичко е Божа работа...Аз имах едно прокървяване, за него нищо не ми изписаха например. От България ме посъветваха да си взема Дуфастон или Утрогестан. Тяхната логика е ако стане, стане, ако не, значи не е било достатъчно здраво за да се пребори. Или може би, покрай майка ми съм разглезена и имам друга романтична представа за нещата.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #224 -:
декември 14, 2010, 14:16:16 »
mgoranova
, направо съм възхитена
. Това часна клиника ли е или нормална държавна клиника? Къде е това? Тук в БГ само може да си мечтаем да раждаме на такова място, дори и частните клиники не са толкова хубави
А за отношението на лекарите мога да ти кажа, че и в БГ някои се отнасят по същия начин. Имам чувството, че всичко е до симпатия, ако на някой лекар си му симпатичен ще ти обяснява и ще се погрижи много добре за теб, но ако не .... се отнасят по същия начин. Аз например, в първите ми седмици бях при един лекар, който се отнасяше страшно добре с мен, обясняваше ми, интересуваше се, дори и докато лежах в болницата дойде да ме види как съм, въпреки че се бях записала вече при колежката му на ЖК. А за него не съм слушала нищо добро, даже като разбраха приятелките ми, че искам да се запиша при него ако ви кажа как ме разубеждаваха да не го правя.
А аз съм си много доволна от него, последния път моята лекарка пак я нямаше и бях при него, даже скоро мисля да се преместя, той да ми води ЖК, само че не знам каква е процедурата. Та така...мисля, че всичко е до симпатията на лекаря към пациента. Сигурна съм, че извън БГ е по същия начин, не всички лекари са еднакви
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...