Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 11:50:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 126434 пъти)

Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #195 -: ноември 28, 2010, 13:55:01 »

Еййййй,  Mishmi , честито и от мен  give_rose Пожелавам ти лек и безпроблемна бременност  smile
Не знам за твоя, ама моят мъж толкова много се радва, че бебо ще е зодия близнаци, също като него  Wink
По повод на темата с ехографските прегледи, явно тук в Бг не е толкова забранено. Както написах в по-горния пост за постъпване в болница искат задължително ехографска снимка и така, както съм аз, на всеки 40-50 дни ще ме приемат за да ми изваждат болничен и ще ми правят снимки. Явно тук никой не се съобразява какво е вредно и какво не! Естествено, че всяка майка ще иска най-доброто за детето си, както и аз в този случай, но съм с вързани ръце, тъй като ако искам болничен, ще трябва да си трая и да правя каквото искат. Трябва да се променят доста законови разпоредби в България, за да може и ние да имаме право на изслушване и избор. За това и подкрепям майките, които онзи ден са протестирали за по-голяма информираност при бременността и самото раждане и за изнасяне и достъпност на всички формуляри, изследвания и т.н., но това е друга тема на разговор. Направо не ми се говори като се сетя в колко смотана държава живеем  beating
Целувки на всички мами и бебчовци от мен  heart
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: ноември 28, 2010, 18:15:52 »

ornella и аз като теб чакам бебчо на 06. юни.

Честито, много хубава датичка си има бебчо  Bravo моя РД е на 6 юни.  good
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: декември 02, 2010, 11:56:08 »

Здравейте момичета  give_rose   Ето ме   и мен тук  smile
Вече съм в четвърти месец и определено се чувствам по -добре  smile Първите ми 3 месеца бях много зле -повръщане по цял ден умора само ако се изправя за секунда .....да не говоря за ядене и лъжичката вода не можех да задържа  sad sad sad  Сега вече гаденето поотмина от време на време се появява сутрин но е търпимо  smile
При установяването на бремеността бях в 5 седмица макар ,че доктора на който ходех тогава сгреши и ми каза 3 седмица ....последва смяна и засега съм доволна от сегашния си лекар .
И на мен вече не  ми се ходи на работа ....хубавото е че мога да отсъствам и няма проблем за това когато не съм добре  smile
Моят термин е на 3 юни  smile Кумовете ни се женят на 21 май ....надявам се бебчо да се смели над мен и изчака тази сватба, а после е негов ред  smile 
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: декември 02, 2010, 14:24:44 »

Савка, той бебо може и да изчака, ама ти ще трябва да пропуснеш танците на сватбата.  Wink
Активен
albenka
Ентусиаст
**
Публикации: 92

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: декември 02, 2010, 14:27:10 »

Здравейте момичета smile И аз се записвам в темичката  yahoo Бебчо,живот и здраве го чакаме към 31 Май  @}->--Първите 3 месеца бяха доста тежки,от всичко ми се гадеше,повръщах,но вече в 4 месец,нещата са  много по добре :)Само сутрин имам малко гадене.Леко бременеене на всички и много  kiss
Активен
savka
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: декември 02, 2010, 15:00:14 »

Little flower  в това спор няма това да ние проблема -всичко друго да е ОК ще им се радвам отстрани  smile smile smile
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**

« Отговор #201 -: декември 02, 2010, 21:54:44 »

savka , albenka , добре дошли при нас момичета  give_rose give_rose give_rose
Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и на финала едни малки, сладки и пухкавки бебчета  girl_in_love и така като забелязвам преобладават бебчета зодия близнаци  blum
При мен иначе няма нишо интересно, освен че вече съм си вкъщи. Изписаха ме вчера и сега съм на лекар чак догодина.
Целувки от мен  air_kiss
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: декември 06, 2010, 11:55:04 »

Добре дошли Савка и Албенка smile
Nastiq наистина близнаците са повечко,моят термин е 14 Юни,а последно даже и 12 ми каза лекарят smile
В петък бях на преглед и сега в сряда ще ходя за да правим изследване за Даун,въпреки,че акушерката каза,че нямало нужда,понеже сме били на по 25 год.Все пак не ми коства нищо,нито пък боли smile
Стискайте палци вцичко да е наред smile На прегледа се опита акушерката да ми опипа корема,ама аз не и дадох много,защото натискаше,а на мен не ми е приятно и тя накрая се отказа   pardon Видяхме как бебчо се мърда и подскача,дадоха ми и снимка,ама аз не мога да различа кое какво е  blush smile
Това е за сега от мен!Ще пиша след сряда как е минало!
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: декември 07, 2010, 14:00:47 »

Здравейте на новите попълнения  Welcome, лека и безпроблемна бременност ви желая  heart
Ние днеска бяхме на преглед, мериха ме, кръвно, коремче туй-унуй и на бързо мина и този преглед.Др чак след догодина живот и здраве  tease Вие как сте мами, при нас всичко е ок риткаме, въртим се, бебешки живот.... Girl_hide
Целувки и от нас и лек ден
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: декември 07, 2010, 15:32:13 »

момичета много сме тихички ,много малко се пише тук,
кажете как върви при вас  smile good
имате ли си вече коремчета  smile
знаете ли вече пола на бебчо
При мен всичко е ОК ,коремчето вече го има но е маничко smile
Скоро ще ми правят и БХС ,мина ми първата фетална морфология на 3д и 4д и всичко е на ред а мама беше много щастлива да види палавото си бебче че не се спря почти цял час. yahoo
Ами това е от мен ,хайде да бъдем по активни ще се позабравим така .
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**

« Отговор #205 -: декември 08, 2010, 12:08:39 »

Права си maia_svet , много е тихичко в темата  smile
Да се поразпишем тогава  good
И аз си имам едно много смешно и малко коремче под пъпа и както обичам да спя по корем сега вече ми е много дискомфортно и се опитвам да спя настрани  pardon
Да те питам ти в коя седмица ходи на 3Д и 4Д, на мен ми предстои, но не знам кога да ида, лекарката ми каза да изчакам да влезна в 5-я месец и тогава, но съм чела че се ходи по-рано. А за пола при мен е много рано да се каже, при теб видя ли се на 3Д-то и за това съм чела, че трябва да е не по-рано от 17г.с., но на много мами се вижда и по-рано.
А към останалите мами - какво бебче искате момиче или момче?  girl_wink
Разбира се, че няма как да го върнете като дойде  pleasantry, но всеки има някакви предчувствия. Ние с моето мъжле искаме момиче, но имам някакво вътрешно предчувствие, че ще е момче.
Както казват хората - да е живо и здраво пък каквото и да е  Wink
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: декември 08, 2010, 13:27:55 »

Nastiq лекарката ти е права най-добре в 5 месец.
Аз ходих на 3д за първа ФМ , но имах късмет да ми предложат да ме видят и на 4Д безплатно ,трябваше да тестват ехографа и аз естествено се съгласих  yahoo
Гледаха ми бебчето двама специалисти ,беше много вълнуващо .
Относно пола на бебчето не се вижда все още с точност , единия каза момче другия доки каза момиче lol)
Вече съм в 15 сед.и утре съм на доки ще видим какво ще се види.
Май ще ми предстой и серклаж ,дано всичко да мине ОК.
А мамчетата в по напреднали седмици трябва да знаят какво ще имат вече и аз ще чакам да споделят
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: декември 08, 2010, 15:10:16 »

Маиа, а защо серклаж?!  shok
Аз май писах тук - от самото начало съм с усещане за момче, макар че и ние май искахме момиче първо  blum и на последния преглед според доки се видя момче; но предполагам, че този месец на ФМ ще се види ясно.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: декември 08, 2010, 16:25:46 »

Little flower и аз като теб имам усещането за момче,но е още рано да разберем.
Днес бях да ми измерят нухалната гънка,която при мен е 1.1,а над 3 било кофти,тъй че всичко е наред и аз съм много спокойна.Видяхме бебчо как мърда,подксача и се бунтува  danceg,дори ми записаха диск с него  yahoo сега си го гледам тук на компютъра и не мога да повярвам,че бебето е вече 8 см  shok вече си прилича изцяло на бебче  pardon Като казах на Данчо,4е бебето е вече 8 см той вика "колкото солницата" и аз "аа не",но после я измерихме и наистина се оказа точно 8см. blush сега си я гледам на масата и си викам,че точно толкова голямо същество расте в мен и ми е много готино  yahoo сега на 23-ти съм на консултация и това е.Вече влизам в 4-ти месец и паниката ми понамаля smile  blum Желая на всички лек ден!  give_rose
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: декември 08, 2010, 17:25:42 »

Предварително се извинявам, че ви се намесвам в хубавата темичка. Исках само да ви кажа, че обикновено е възможно пола да се разбере от 13г.с. нататък. Разбира се всичко зависи от професионализма на лекаря, апаратурата и, естествено, желанието на бебчо да ви се покаже в цялата си прелест blum
Nastiq, лекарката ти е права за 3 и 4 D. Просто няма смисъл толкова рано. ФМ на 2D е достатъчно надеждна, ако се извършва от истински, добър професионалист и ако ехографа не е допотопен good Моя лекар ми казваше следното: Всичко свързано със здравето на бебето, тоест всичко, което е нужно да научи един лекар и майката съответно, се виждат на 2D. Казваше ми че 3 и 4D са най-вече за радост на родителите, но не са по-информативни от една добра 2D ехография good Ние например гледаме бебка на 3D от миналия месец, за да и се види вече добре оформено личицето. Като е рано, просто не е окончателно оформено като черти, за да има смисъл. А който иска да вземе парите на родителите, винаги ще твърди, че 3 и 4D са мнооого важни Wink

Мен ме гони лека носталгия по ранните месеци, но няма как. Хубавото е че наближава времето да гушна нашето момиченце и това ме успокоява Girl_hide
Късмет на всички и лека бременност!

Майа, на теб успех и всичко най-хубаво, от все сърце! Знам през какво премина kiss
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: