Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:49:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 125932 пъти)

Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #180 -: ноември 25, 2010, 21:23:50 »

Моето мъжленце работи през седмицата и се прибира събота и неделя, много му се иска да дойде, но няма как да отсъства от работа..... pardon За сега е виждал бебо само на снимка иначе лекарката каза, че е препоръчително и той да присъства и нямала нищо против, все пак това било семейна консултация, не само женска  good Мисля, след месец като ходя на 3D, така да го измислим, че и той да присъства  smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: ноември 26, 2010, 13:05:31 »

Nastiq и ние имаме същия проблем с работното време на таткото и той го е виждал само на снимка,ноя те беше от самото начало,а ми се иска сега да го види вече по-голямо.На другата консултация ще си взема час,удобен за него,за да може и той да го види smile
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: ноември 26, 2010, 13:49:20 »

Леле момичета ... първо се извинявам че ви се бъркам в темичката, но .... Колко ехографа сте имали досега?  huhhuh.gif Колко смятате да имате до края на бременността? Не искам да ви се бъркам в решенията, но имайте впредвид че всичко се отразява по - някакъв начин на бебчовчите ви. Това все пак е вид облъчване за тях, затова действайте по - внимателно, защото сте идва около 11 седмица, а ви чакт още многоооо.  give_rose
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #183 -: ноември 26, 2010, 15:46:10 »

Мен ме гледаха за 2-ри път сега като влизах в болницата (задължително искат снимка при документите за постъпване), първият път беше на първата консултация за установяване на бременността, а януари като вляза в 5-я месец мисля да ходя на 3D.
Лекарката ми каза, че като ме изпишат от болницата, трябва да минат минимум 30 дни до следващата консултация, нищо че съм записана за 9-ти декември, ще трябва да ходя към средата на януари и мисля да е след 3D-то. При положение, че съм под наблюдение в болницата, не мисля, че ще ми навредът тук с каквито и да било манипулации които ми правят, а и лекарката ме е уверила, че всичко е безопасно за бебока  give_rose
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: ноември 26, 2010, 16:15:01 »

а в тази тема имали мами от варна ?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: ноември 27, 2010, 11:21:57 »

Аз съм била до сега на 3.Не мисля,че това би навредило на бебето,все пак тези ехографи не са като ония от преди 20 години  Wink а и щом докторът не е против какво лошо има? good след 3-тия месец посещенията се разреждат,но не мисля,че това оказва някакво влияние на бебето.
Обичам да се уверявам,че всичко е наред с бебето,така се чувствам много по-спокойна  give_rose
Поздрави на всички и много  kiss
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: ноември 27, 2010, 13:20:22 »

carlyangel съгласна съм с теб и аз ако има начин всеки ден да ходя на ехограф да си видя бебчето щях да бъда много щастлива. yahoo yahoo
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #187 -: ноември 27, 2010, 17:09:59 »

Вьв Франция докторите казват, че честите ехографии са вредни за бебето. Затова са ограничени до 3 за цялата бременност. Така е и в повечето европейските дьржави (в Англия са само 2).

Особено в по-кьсно стадий на бременността предизвикват загряване на костната система с неясни последици.

Научно е доказано, че бебета изложени на 5 или повече ултразвука, са с 30% по-склонни да понесат:
- вьтрематочно забавяне на развитието;
- спонтанен аборт или преждевременно раждане;
- ниско тегло при раждането;
- ниськ резултат на Апгар при раждането;
- забавяне на проговарянето;

Изследване на Silver R, University of Utah School of Medicine, Reuters Health Obstetrics and Gynecology, June 2006 г.

Значи не казваме, че непременно ще ги сполети всичко това. Както не всеки пушач умира от рак на белите дробове. Но се повишава рискьт от споменатите проблеми.

Световната Здравна Организация сьщо предупреждава, че не са ясни последствията, които може да предизвика честата употреба на ултразвук. Те казват, че ехографските изследвания са показали своята ефективност при някои усложнения на бременността, но честата употреба при нормално развиваща се бременност е неоправдана. Безопасността не е доказана.

Тьй като на световно ниво СЗО е тази, която диктува кьм какво трябва да се придьржат лекарите, аз й имам доверие.

Супер много имам желание да го виждам често бебчето, не по-малко от която и да е друга жена. Но знаейки, че това го подлага на някакьв риск, макар и минимален сьм против. Може и да сьм твьрде крайна, но това ми е мнението.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: ноември 27, 2010, 21:29:36 »

Ина е права, тук в САЩ са 3 за цялата бременност. Освен това с лекарите , с които съм говорила ми казаха,че кръвните изследвания и прегледите са напълно достатъчни. До колкото знам в България здравната каса също поема само 3 ехографа през цялата бременност, но много жени ходят и на частно. Моя близка сподели,че нейния лекар и правил 20 ехографа за цялата бременност Oh my ..., всеки един по 55 лв. Така че лекарите го правят за пари ,а не че е толкова необходимо.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: ноември 27, 2010, 22:21:24 »

Като говорим За ехото да кажа,че в Швеция имах само един преглед с ехограф и то защото беше прегледа За синдром на Даун и мериха разни неща. Ако бях се отказала от този преглед никакъв ехограф нямаше да имам. А тук са на мнение че е ВРЕДНО и затова такива "луксове" няма. Ако има проблем с бременноста - тогава да.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: ноември 27, 2010, 22:26:23 »

Уау, това за Швеция не го знаех. В Австрия също са три видеозона за цялата бременност. Мотото тук е, че всичко е в ръцете на Бог. Ако прокървиш, рядко изписват Утрогестан или Дуфастон (прогестеронови препарати), ако те боли от нарастването на матката няма Но Шпа или Папаверин.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: ноември 27, 2010, 22:39:41 »

Ами то какво излезе, че в повечето поменати тук
страни извън Бг,ехографските прегледи са сведени до мин и само в Нашата си страна лекарите смятат, че е супер безопасно да се провеждат, че даже успокояват и бъдещите мами че е о.к.
Тук лекарствата са адски Ама адски непрепоръчителни. И давам пример- в Бг колко кремчета, лекарства и какво ли не има за болки при никненето на зъбките?- тук няма никакви. Като попитах докторката ме гледаше като космонавт. Отговора беше -търпение. Тва е лекарството.
Не знам на какво се дължат тези разлики ,но съм против ехографи и ненужни лекарства.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: ноември 28, 2010, 03:15:44 »

Баща ми е гинеколог и е твърдо против БХС.Това изследване е освен болезнено и много опасно,както се каза по-горе.Изобщо не мога да си представя да се подложа на нещо такова  angry  shok

Кое е това изследване, за което споменаваш? smile Пишеш за БХС - той че не струва, не струва, ама не е болезнен и опасен. Последното важи за амниоцентезата и това, че не можеш да си представиш да се подложиш на нея (ако въобще правилно съм разбрала smile ) е хубаво. Дано и не се налага да претегляш плюсове и минуси, че тогава е кошмара. Дали да го направиш, струва ли си, какво рискуваш, ще можеш ли да живееш с последствията?
Истината е, че амниоцентеза правят 2-3 професионалисти в България. Например в Майчин Дом София има, доколкото помня, около 600 последователни амниоцентези, без никакви усложнения и т.н. Но трябва да се знае, че не всеки може да извърши тази процедура. Това само за инфо good

Пак казвам, не дай си Боже! И аз не съм предполагала, че ще се подложа, но се случи.

За ехографиите - апаратурата вече е на съвсем различно ниво, отпреди десетилетия, факт. Това, разбира се, не означава през 2 седмици да ходим, ей така заради себе си. Веднъж месечно е предостатъчно и разумно за проследяване на бременността. И не виждам логика в това, че с напредването на бременността прегледите се разреждат. При повечето момичета са си регулярни. В Бг в последния месец се ходи мисля на 2 седмици.

Стискам палци на всички за здрави бебчета и възможно най-малко нерви и тревоги през бременността! give_rose

« Последна редакция: ноември 28, 2010, 03:20:11 от sunray » Активен
Mishmi
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #193 -: ноември 28, 2010, 10:03:21 »

Здравейте, момичета! И аз да се запиша в темичката!
ornella и аз като теб чакам бебчо на 06. юни. Живот и здраве ще си имам двама -с таткото зодия близнаци в къщи.  crazyNastq, на мен пък мъжа ми е роден на 17.юни.
И да се отчета - чувствам се добре, като цяло до сега съм повръщала 4-5 пъти и то обикновено от храна. Гадене също рядко имах. Два пъти до сега сме гледали бебчо - веднъж за установяване на бременността и втория - 9 г.с. му видяхме  heart. Изследванията ми са добри.
 Сега чакам с нетърпение тази седмица пак да се срещна с моето съкровище и дано този път таткото да може да присъства, че го е виждал само на снимка.
Момичета, вие до кога смятате да ходите на работа? Аз мисля до края на 5м. Още от сега изобщо не ми се ходи, при мен няма физическо натоварване, но за сметка на това стреса е много голям.
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: ноември 28, 2010, 10:24:42 »

Добър ден в този не чак толкова слънчев ден  tease Тези дни не съм влизала, но се местихме в нова къща и беше луднца  crazy Та покрай това местене, чистене и разните му там допълнителни неща, бая се изплаших, че бебо мн ме риткаше сякаш викаше "мамо, айде сяда,че само ме притискаш"... или нещо от сорта.Но сега всичко е ок. От няколко дни си е намерил едно супер неудобно за мен място и така ми опъва горе коремчето  blum, ама бебешка му работа...
Вие как сте мамита, виждам бая много сме станали вече Mishmi, лека бременност мила и на финала сладко пухкаво бебче ти желая  give_rose
Това е от мен целувки на бебчовците и лек ден  heart
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: