Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:20:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 125884 пъти)
Little flower
Сватбар
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #165 -:
ноември 18, 2010, 17:22:30 »
Аз днес бях при доки, ама по друг повод... хванал ме е някакъв вирус и сега ще се лекуваме, даде ми 1 седмица болнични. Иначе в понеделник съм на ЖК, та ще видим как се развива мъничето.
Май се мърда вече по-осезаемо, ама все още е много леко като усещания.
Активен
didkam
Любопитен
«
Отговор #166 -:
ноември 18, 2010, 22:01:50 »
Здравейте момичета
Аз днес бях за резултатите от изследванията и всички са добри и цитонамазката и влагалищния секрет и сега съм на преглед на 10.12,ама от цистита ме болят яйчниците съответно,та ще чакам да ми мине.Общо взето е това от мен
При вас как вървят нещата?
Активен
didkam
Любопитен
«
Отговор #167 -:
ноември 22, 2010, 10:27:49 »
Добро уътро
Ей къде се изгубихте?Никакви ви няма.Какво става при вас?
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #168 -:
ноември 22, 2010, 16:22:27 »
Тук сме, тук сме
аз преди малко се прибрах от доки, ходих да си взема болничния и да видим как е бебето. Много беше спокойно и невъзмутимо, спеше си детето и не ни обърна никакво внимание
; иначе всичко си е в норма за седмиците. Към 15 см е вече, глава, гръбначе, сърце, ръце, крака, стомахче, пикочен мехур - всичко си е ОК според доки. Каза, че би трябвало до 1-2 седмици да започна да усещам повече движенията, като за първа бременност. И... според него ще си имаме мъж, макар че не е 100% сигурен, нали му е стара апаратурата. Та ще видим пак другия месец.
Активен
Vanche_
Ентусиаст
«
Отговор #169 -:
ноември 22, 2010, 19:17:56 »
И аз съм тук, следя ви редовно, но нямам кой знае какво да споделя. Напоследък се чувствам доста раздразнителна, а по принцип съм от спокойните хора, но като чета в книжката и това е напълно нормално, така, че няма да се оплакваме
В края на седмицата изследвания и ЖК, ще искам и да видим бебчо на ехограф, ще споделя... Като гледам повечето в темата сте в по напреднали седмици, правихте ли изследване за Даун, аз се двоумя. Хубаво е да се направи, но ми се иска и да се предпазя от неточни предположения. Също си мисля, ако примерно след месец или два видим бебока на 3 или 4D дали не се забелязват евентуално ако има някакви аномалии (пази Боже).
Леки дни и спокойни бебчовци!
«
Последна редакция: ноември 22, 2010, 19:19:39 от Vanche_
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #170 -:
ноември 23, 2010, 09:37:36 »
Vanche_
аз не съм от най-напредналите,но моят лекар каза,че ще правим изследване за Даун.Неточности винаги има,но все пак е добре да се установи по-рано,защото след месец-два ще бъде късно.
Аз сега се поуспокоих малко,но до преди седмица бях много раздразнителна и избухлива.Карах се с всеки,а мъжът ми ми беше черен,той го отнасяше най-много горкия.
Надявам се при всички нещата да са наред.Ще пиша след следващият преглед отново!
Активен
sisito86
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #171 -:
ноември 23, 2010, 09:47:20 »
И аз да се отчета,при последния преглед видяхме пола....МОМЧЕ,иначе всичко е нормално,дебелеем си
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #172 -:
ноември 23, 2010, 12:44:15 »
А аз си спестих всякакви допълнителни изследвания - за мен аборта не е опция, а и изследванията често са просто приблизителни. Колкото по-малко намеси по време на бременност, толкова по-добре.
Но това си е въпрос на личен избор.
Сисито
, честито момченце!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
ноември 24, 2010, 12:28:05 »
Аз съм на мнение,че щом като ни се дава възможност да разберем,ако има аномалия,трябва да се възползваме.Живеем в 21 век и би било добре да се изследваме.Това не значи,разбира се,да се подлагаш на всевъзможни процедури.Това са си стандартни изследвания,от които не би трябвало да се притесняваме.
Така или иначе ходим на видеозон,защо не и да ти измери нухалната гънка за твое успокоение
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #174 -:
ноември 24, 2010, 13:30:14 »
Цитат на: carlyangel в ноември 24, 2010, 12:28:05
Така или иначе ходим на видеозон,защо не и да ти измери нухалната гънка за твое успокоение
Мисля, че Ванчето говори за БХС, а не за измерване на нухалната гьнка, което с еправи при всички положения.
Лично сьм противник на БХС. Не е точно изследване, а само теория на вероятностите. Често води до амниоцентеза и се рискува живота на здраво бебенце за нищо. Статистически абортите предизвикани от амниоцентеза са 2,5 вьрху 100, за да се установи Даун 1 вьрху 100. Т.е убиват се две здрави бебета, за да се хване едно болно.
Разбира се ако има някой, който се ужасява от мисьлта да има болно дете, сьнува и мисли само за това и би направил аборт в подобен случай, по-добре да си направи БХС-то, отколкото да живее в постоянен стрес. Всичко е индивидуално.
Но в най-общия случай, когато видеозоньт показва нормални резултати, сьм против.
Активен
Vanche_
Ентусиаст
«
Отговор #175 -:
ноември 25, 2010, 08:47:54 »
Но в най-общия случай, когато видеозоньт показва нормални резултати, сьм против.
[/quote]
Точно това имах впредвид. Лек ден на всички!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #176 -:
ноември 25, 2010, 11:22:22 »
Баща ми е гинеколог и е твърдо против БХС.Това изследване е освен болезнено и много опасно,както се каза по-горе.Изобщо не мога да си представя да се подложа на нещо такова
Някоя от вас усеща ли бебчетата вече?Аз нямам търпение
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #177 -:
ноември 25, 2010, 12:04:54 »
Ами аз на моменти усещам нещо като бълбукане в корема, но е лекичко... питах доки и той каза, че при първа бременност повечето пъти бебето се усеща по-сериозно някъде 19-20 г.с. Така че скоро го очаквам да се размърда повече.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #178 -:
ноември 25, 2010, 12:19:47 »
Здравейте бъдещи мами, аз отдавна не съм писала, защото няма нищо ново около мен, но пък за сметка на това чета темата доста редовно
Новото е от днес, вкараха ме в болниза уж за 3 дена за да може да ми пуснат болничен, днес идвам и ми казват, че здравната каса нещо била сменила и ще трябва да лежа до 01.12. точно 6 дни
А кой знае каква диагноза са ми лепнали и си взимат парите по здравните пътеки..... ама какво да се прави, ще си лежа и ще си тъпея в болницата.
Иначе ме гледаха на видеозон, бебока е добре и как само му тупкаше сърчицето на екрана
, много е приятно чувството като го гледаш как си лежи там
Целувки на всички и много успехи
Активен
Vanche_
Ентусиаст
«
Отговор #179 -:
ноември 25, 2010, 20:51:18 »
Много е вълнуващо да гледаш как бебока си лежи там и расте с всеки изминал ден
А ще споделите ли дали татковците вече видяха мъничетата на екрана или само на снимка, че мъжа ми вече е толкова нетърпелив, и си мисля на предстоящата консултация да влизам с него...
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...