Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:59:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 125946 пъти)

Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: ноември 18, 2010, 17:22:30 »

Аз днес бях при доки, ама по друг повод... хванал ме е някакъв вирус и сега ще се лекуваме, даде ми 1 седмица болнични. Иначе в понеделник съм на ЖК, та ще видим как се развива мъничето.  smile Май се мърда вече по-осезаемо, ама все още е много леко като усещания.
Активен
didkam
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #166 -: ноември 18, 2010, 22:01:50 »

Здравейте момичета  give_rose Аз днес бях за резултатите от изследванията и всички са добри и цитонамазката и влагалищния секрет и сега съм на преглед на 10.12,ама от цистита ме болят яйчниците съответно,та ще чакам да ми мине.Общо взето е това от мен smile При вас как вървят нещата?
Активен
didkam
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #167 -: ноември 22, 2010, 10:27:49 »

Добро уътро smile Ей къде се изгубихте?Никакви ви няма.Какво става при вас?
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: ноември 22, 2010, 16:22:27 »

Тук сме, тук сме  smile аз преди малко се прибрах от доки, ходих да си взема болничния и да видим как е бебето. Много беше спокойно и невъзмутимо, спеше си детето и не ни обърна никакво внимание  danceg; иначе всичко си е в норма за седмиците. Към 15 см е вече, глава, гръбначе, сърце, ръце, крака, стомахче, пикочен мехур - всичко си е ОК според доки. Каза, че би трябвало до 1-2 седмици да започна да усещам повече движенията, като за първа бременност. И... според него ще си имаме мъж, макар че не е 100% сигурен, нали му е стара апаратурата. Та ще видим пак другия месец.
Активен
Vanche_
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: ноември 22, 2010, 19:17:56 »

И аз съм тук, следя ви редовно, но нямам кой знае какво да споделя. Напоследък се чувствам доста раздразнителна, а по принцип съм от спокойните хора, но като чета в книжката и това е напълно нормално, така, че няма да се оплакваме  Wink В края на седмицата изследвания и ЖК, ще искам и да видим бебчо на ехограф, ще споделя... Като гледам повечето в темата сте в по напреднали седмици, правихте ли изследване за Даун, аз се двоумя. Хубаво е да се направи, но ми се иска и да се предпазя от неточни предположения. Също си мисля, ако примерно след месец или два видим бебока на 3 или 4D дали не се забелязват евентуално ако има някакви аномалии (пази Боже).
Леки дни и спокойни бебчовци!
« Последна редакция: ноември 22, 2010, 19:19:39 от Vanche_ » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: ноември 23, 2010, 09:37:36 »

Vanche_ аз не съм от най-напредналите,но моят лекар каза,че ще правим изследване за Даун.Неточности винаги има,но все пак е добре да се установи по-рано,защото след месец-два ще бъде късно. smile
Аз сега се поуспокоих малко,но до преди седмица бях много раздразнителна и избухлива.Карах се с всеки,а мъжът ми ми беше черен,той го отнасяше най-много горкия.  pardon  beating
Надявам се при всички нещата да са наред.Ще пиша след следващият преглед отново! smile  give_rose
Активен
sisito86
Любопитен
*
Публикации: 44

« Отговор #171 -: ноември 23, 2010, 09:47:20 »

И аз да се отчета,при последния преглед видяхме пола....МОМЧЕ,иначе всичко е нормално,дебелеем си blush
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: ноември 23, 2010, 12:44:15 »

А аз си спестих всякакви допълнителни изследвания - за мен аборта не е опция, а и изследванията често са просто приблизителни. Колкото по-малко намеси по време на бременност, толкова по-добре.  smile Но това си е въпрос на личен избор.
Сисито, честито момченце!  good
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: ноември 24, 2010, 12:28:05 »

Аз съм на мнение,че щом като ни се дава възможност да разберем,ако има аномалия,трябва да се възползваме.Живеем в 21 век и би било добре да се изследваме.Това не значи,разбира се,да се подлагаш на всевъзможни процедури.Това са си стандартни изследвания,от които не би трябвало да се притесняваме. girl_wink  good Така или иначе ходим на видеозон,защо не и да ти измери нухалната гънка за твое успокоение smile  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #174 -: ноември 24, 2010, 13:30:14 »

Така или иначе ходим на видеозон,защо не и да ти измери нухалната гънка за твое успокоение smile  good

Мисля, че Ванчето говори за БХС, а не за измерване на нухалната гьнка, което с еправи при всички положения.

Лично сьм противник на БХС. Не е точно изследване, а само теория на вероятностите. Често води до амниоцентеза и се рискува живота на здраво бебенце за нищо. Статистически абортите предизвикани от амниоцентеза са 2,5 вьрху 100, за да се установи Даун 1 вьрху 100. Т.е убиват се две здрави бебета, за да се хване едно болно.

Разбира се ако има някой, който се ужасява от мисьлта да има болно дете, сьнува и мисли само за това и би направил аборт в подобен случай, по-добре да си направи БХС-то, отколкото да живее в постоянен стрес. Всичко е индивидуално.

Но в най-общия случай, когато видеозоньт показва нормални резултати, сьм против.
Активен
Vanche_
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: ноември 25, 2010, 08:47:54 »

Но в най-общия случай, когато видеозоньт показва нормални резултати, сьм против.
[/quote]

Точно това имах впредвид. Лек ден на всички!  Wink
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: ноември 25, 2010, 11:22:22 »

Баща ми е гинеколог и е твърдо против БХС.Това изследване е освен болезнено и много опасно,както се каза по-горе.Изобщо не мога да си представя да се подложа на нещо такова  angry  shok
Някоя от вас усеща ли бебчетата вече?Аз нямам търпение  yahoo
Активен
Little flower
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: ноември 25, 2010, 12:04:54 »

Ами аз на моменти усещам нещо като бълбукане в корема, но е лекичко... питах доки и той каза, че при първа бременност повечето пъти бебето се усеща по-сериозно някъде 19-20 г.с. Така че скоро го очаквам да се размърда повече.  Wink
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #178 -: ноември 25, 2010, 12:19:47 »

Здравейте бъдещи мами, аз отдавна не съм писала, защото няма нищо ново около мен, но пък за сметка на това чета темата доста редовно  smile
Новото е от днес, вкараха ме в болниза уж за 3 дена за да може да ми пуснат болничен, днес идвам и ми казват, че здравната каса нещо била сменила и ще трябва да лежа до 01.12. точно 6 дни  pardon А кой знае каква диагноза са ми лепнали и си взимат парите по здравните пътеки..... ама какво да се прави, ще си лежа и ще си тъпея в болницата.
Иначе ме гледаха на видеозон, бебока е добре и как само му тупкаше сърчицето на екрана  danceg, много е приятно чувството като го гледаш как си лежи там  girl_in_love
Целувки на всички и много успехи  give_rose give_rose give_rose
Активен
Vanche_
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: ноември 25, 2010, 20:51:18 »

Много е вълнуващо да гледаш как бебока си лежи там и расте с всеки изминал ден  smile
А ще споделите ли дали татковците вече видяха мъничетата на екрана или само на снимка, че мъжа ми вече е толкова нетърпелив, и си мисля на предстоящата консултация да влизам с него...  crazy  smile
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: