Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 10:52:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011  (Прочетена 126250 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 06, 2010, 19:50:39 »

Не съм убедена, но дали не се включваха и някакви изследвания на кръв и урина? crazy
Вени, най-добре питай личния си лекар good

А иначе като напишеш в Чичко Гугъл задължителни изследвания през бременността, ще видиш колко източника излизат good
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 07, 2010, 09:04:52 »

Разбира се и изследванията на кръв и урина(за мен са толкова рутинни,че пропуснах да ги спомена)!

Offtopic
Имам приятелка,чийто термин е 10 дни след моя!
Нейният док,назначава много повече изследвания от моя и я вика на консултация на всеки 2 седмици.
Едното обяснение е,че е над 30г,другото(според мен)-личната преценка на доктора за здравословното й състояние!
С една дума,всяка бременност е различна и се нуждае от различно проследяване! smile
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: октомври 07, 2010, 09:37:39 »

Да ви кажа чесно найстина всеки док. май по различен начин пуска изследванията.На мене миналият  месец ми пусна кръвните изсл, урина , цитонамазка и секрет.Това е за сега, когато казах на една др бъдеща мама, тя се учуди, че толкова рано ми е взимал за секретите, а др се учуди , че  е мн късно  Girl_hide
ОТ това аз вече си съдя, че всеки док си има някаква "политика: и си ги пуска в определен месец.
Но пак ще проверя какво още трябва да ми проверява и да си искам  ако той "забрави"  pleasantry

Айде цунки от мен по пупите и лек ден  give_rose
Активен
didkam
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #63 -: октомври 13, 2010, 11:02:51 »

Здравейте милички  give_rose какво става с вас,доста отдавна никоя не е писала,включително и аз де  blush ,но с тая работа никакво време не остава  nea Аз мога да се похваля,че вече гаденетео го няма или ако го има е следобяд и за малко.Иначе нищо ново няма,на лекар съм чак на 1 ноември,е и като трябва да отбележа ,че напълнявам и това леко ме депресира,даже меко казано е леко,но какво да се прави....  nea Хайде оставям ви и пишете като имате време  give_rose
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 13, 2010, 11:27:02 »

Didkam, няма начин с напълняването - аз килограми не качвам, ама от доста време не ми стават полите и панталоните, та си купих такива за бременни. Тепърва ще качваме.  Wink При мен с гаденето стана наопаки - в началото почти нямах, а сега е всеки ден, започва следобеда, та до вечерта... бррр.  bad
Активен
iana_apostolova
Ентусиаст
**
Публикации: 81

Обичам те ...

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 13, 2010, 13:18:11 »

и аз съм така... килограми не съм качила , но дрехите ми стягат в корема вече, което е странно smile а гадане все още нямам ... girl_wink
Активен
didkam
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #66 -: октомври 14, 2010, 18:27:38 »

Здравейте милички smile Как сте днес ? Какво си правите ? Аз съм добре и днес по-леко понасям пълнеенето  laugh ако мога така да се изразя.Днес се замислих за нещо,което ме тревожи и исках да питам някоя от вас дали знае как стоят нещата,тъй като имам очен проблем или по-точно глаукома,но не е вродена или наследствена, а е в следствие от гушата,която имах,исках да попитам според вас бебчето ми може ли да я наследи или не е възможно щом съм я получила в следствие на друга болест.Оххх дълго стана,дано да не съм ви объркала   blush Ще очаквам вашите отговори или предположения.Хайде лека вечер от мен  give_rose
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 14, 2010, 19:54:11 »

Дидкам, аз не разбирам много от това, но според мен най-добре говори с лекар. На мен ми се струва доста невероятно да предадеш на бебето такова нещо - но си провери. И не се шашкай излишно.  smile
Активен
Yanche
Любопитен
*
Публикации: 25

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 16, 2010, 22:09:26 »

Здравейте момичета! Нашето бебче го очакваме началото на месец април smile
Пиша ви по повод изследванията, които споменавате. По принцип от здравната каса се поемат много малко неща през бременността. Това са кръв, урина и влагалищен секрет и два пъти ехограф. Май първите изследвания се повтаряли по преценка на лекар на по-късен етап. Моята гинеколожка ме посъветва да си направя и биохимичен скрийнинг и фетална морфология.
БХС мина добре smile и сега чакам да дойде време и за ФМ, която била най-добре да се направи в 20-22 г.с.

Това от мен smile леко бременеене!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: октомври 16, 2010, 22:15:54 »

Янче, ФМ е добре да се направи поне два пъти. Виж тук повече инфо:

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=100

Аз лично вярвам, че тя е в пъти по-надеждна от БХС good
Активен
Yanche
Любопитен
*
Публикации: 25

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: октомври 16, 2010, 22:27:30 »

Sunray, знам за ФМ smile Исках да споделя с другите мами, понеже стана на въпрос, а никой не спомена точно тези изследвания.
По принцип и двете изследвания (БХС и ФМ) не са задължителни, освен ако не си над 35 г. и нямаш предишни проблемни бременности и т.н., но аз лично мисля, че е хубаво и двете да се направят smile За собствено успокоение smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 17, 2010, 01:02:50 »

Аз, а и много други мами за жалост, имаме горчив опит от резултати от БХС, но това е отделна тема.
А ФМ не се препоръчва само на жени над 35 години. Никой не е застрахован и е добре да направим нужното, за да сме информирани good
Не споря за нищо, просто исках да акцентирам върху това, че феталната морфология е истинската медицина, диагноза, а БХС е прогноза (да не кажа стъкмистика huhhuh.gif), която може да стресира с лошите си предположения много бъдещи мамчета на здрави бебчета.

Успех и леко бременеене на мамите на пролетни бебоци тук! girl_wink
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #72 -: октомври 19, 2010, 15:04:08 »

Здарвейте, Дами  give_rose
Не смея още да се запиша в темата, защото утре ще съм на лекар да потвърди бременноста и да ви каже честно малко ме е страх  blush дано всичко е наред. Иначе след 3 положителни теста и 3 седмици закъснение не вярвам да ми кажат нещо различно  blum, но утре ще се разбере на 100%. Иначе преди 2 седмици, след положителните тестове бях на преглед и тогава се видя една малка точица едва забележима и лекаря ми насрочи час на 20-ти. Въпроса ми е дали утре ще може да се чуе вече сърчицето на бебето или е прекалено рано? Четох доста за това, но навсякъде е обяснено различно... а аз още хич не съм в час  pardon даже още не мога да повярвам...
И докато се ровех из нета за отговори на моите въпроси попаднах на една доста полезна брошура по програма “Майчино здравеопазване”на Националната здравноосигурителна каса:

http://www.momentofpeace.net/wp-content/uploads/2008/04/maichino_zdraveopazvane.pdf

Дано съм била полезна на всички бъдещи мамчета  give_rose
Това е за сега от мен, утре като се върна от прегледа ще пиша за резултата  Wink
Активен
iana_apostolova
Ентусиаст
**
Публикации: 81

Обичам те ...

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 19, 2010, 16:05:13 »

Здравейте момичета, с огромно съжалиние се отписвам от темата... cray
дано скоро пак да се запиша
Активен
Little flower