Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:46:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"  (Прочетена 85514 пъти)

mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: октомври 11, 2010, 19:31:40 »

*mum to be*, не го мисли това със стриите, знам че не е лсено, но като гледам и кремовете не помагат  sad. Какво да се прави - жертвата си заслужава  good. Горе главата!  blum.

Момичета виждате ли как малко по малко темичката опустява, ама то за хубаво де  heart. Да видим кое ще е следващото бебче.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: октомври 11, 2010, 21:08:15 »

mum to be*, миличка не го мисли толкова...КО МОЖЕШ СИ ПРЕВАРИ ЗЕХТИН, ИЛИ свинска мас...знам, че е ъжасно, но изпитана рецепта, и второ, като родиш, ами те избледняват  и намаляват и тези, които са ти се сторили ужасни, всъщност избледняват и може да станат почти незабележими...
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: октомври 11, 2010, 22:47:36 »

Михаелче честита ви девойка!Много се радвам за вас че сте добре  give_rose yahoo
Аз обаче мисля че скоро няма да изляза от темичката или поне нашия младеж не дава такива признаци и ми е много тежко вече  girl_cray3 Хем нямам търпение да ги видя вече хем ме е страх как ще мине раждането,а като няма и леки намеци за раждане дори направо пощурявам някои дни.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: октомври 12, 2010, 09:24:02 »

Жени, и тук да ти кажа ще видиш как всичко ще дойде от веднъж и раждането ще мине леко. Само бъди положително настоена и си мисли за бебко  give_rose Аз за сега избягвам да мисля за самото раждане, някак с се притеснявам за след това дали ще се справя, но се надявам майчините инстинкти да ми помагат.

Момичета я да ви питам. Вие за или против сте за контакти на новороденото с хора? Мен ме е обхванал някакъв страшен ужас, не искам никой да ми го целува и мачка бебока още докато е новородено поне до месец два. Вие какво мислите по въпроса относно всички гости било то роднини или приятели, които се точат от сега да видят бебешора? Явно нещо се побърквам от стоенето в нас  pardon
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: октомври 12, 2010, 11:00:28 »

Да ти кажа mimozkа, и на мен хич не ми се нрави някой да ми диша, плюнчи и мачка детето в първите дни.От сега съм се настроила, че поне първия месец няма да го позволя.Ние ще раждаме във месеци на вируси и т.н...кой ще е пил, кой пушил..ама някак хич не ми харесва идеята някой, колкото и близък да ми е с такъв "свеж" дъх да диша над детето ми.
Не знам как ще го кажа обаче..на моите близки ще намеря начин, но на свекитата... pardon...Ние не живеем заедно, рядко се виждаме, а и си представям как ще се хвърли да мачка и целува..ужас просто...
На изписването ще присъстват само най-най-близките..не смятам да каня приятели, др.роднини и т.н.
Предполагам на нито една от нас няма да й е до това веднага от родилното да зарежда маси, готви, пренася, отнася и чисти след някой 2 часа. Просто абсурд...поне аз не смятам да го правя...
И седмиците след това изобщо не смятам да се занимавам с гости..
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: октомври 12, 2010, 11:14:51 »

Офф, отдъхнах си малко, че не съм се вманиачила. Ами пък не искам да ми го пипат, наистина кой пил, кой пушил, блях  angry. Ще видим как ще го сервирам на близките, силно се надявам да се сетят самички. Докато свикнем и си нагодим режима с бебко едвали ще ми е до софри и гости. Аз на исписването живот и здраве мисля само родителите ни и едната прабаба, друг не мисля да каня.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: октомври 13, 2010, 20:57:34 »

Ох за стриите не можаха да ме подминат - още в първите месеци много ми нарастнаха гърдите и ми се появиха едни тънички стрии, но с много мазане сега сякаш се скриха - не ме дразнят. За сметка на това пък на външната страна на краката ми се появиха дебелии и дълги линии (повече на 1-ч крак) - в някои моменти са лилави като нови, а друг път изглеждат по - избелели и незабележими...Само коремчето за сега се е спасило, но съм чела, че там при свиването понякога се появяват така че опасността не е преминала  blum
А за посещенията на бебето и аз има същото утношение - чак си мисля, че ставам зла но не искам даже свекърите на изписването - по възможност да идват 1 по 1 и то в следващите седмици не всички накуп и не само заради бебето, а и заради мен самата - искам пълно спокойствие и време да свикна с бебката. Приятелите лесно ще отпращам - не вярвам някой да дойде неканен, но роднините са проблем... Мисля обаче на 40-я ден да си направим ритуала с питката и да посрещнем много гостенки тогава smile
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: октомври 13, 2010, 22:09:41 »

Оо не се притеснявайте момичета за посещенията.Аз в това отношение съм много лоша защото дори и на бабите няма да дам да ми го пипат.Може само първите дни да помагат за къпането ама и това не мисля че е проблем нали си има и татко ,който ме увери че ще го къпе храни и каквото трябва само и само да не му давам да сменям памперсите  blum ама и това няма да му се размине  girl_wink
   На мен една акушерка ми беше казала за гостите като идва някой в първите седмици че е хубаво ако се дава бебчето на ръце да се даде в една пеленка за да не се допират дрехите на човека който идва от вън и не се знае къде е бил с тези дрехи.
  Аз макар че не съм много за пълната стерилизация на бебо ,ама в първите седмици че може и месеци( с тези грипове дето почват сега) ще си го задържа при мене и няма да го давам на никой.
  А за изписването аз много се чудя кой да дойде ,защото доста приятелки изявиха желание да идват и като сложим и роднините(е надявам се да не е като на сватбата де) стават много хора.Най-вероятно ще зависи от времето в което ни изпишат(дано да стане скоро най-късно другата седмица че вече  tease) .Ако вали и е много студено може само родителите ни и една две мои приятелки.
  Ох много се разписах ама така се разсейвам, че иначе само мисля кога ще излезе и ме хващат нервите вече.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: октомври 14, 2010, 11:26:24 »

Добра темичка сте захванали...и на мен изобщо не ми се иска да ми я мачкат, но при мен свекърва ми ми помага, но това не е проблем, защото и тя живее в тази среда и е многог чиста жена...винаги си мие ръцете...проблема е обаче, че и лелите искат да я видят, а на едната малкото дете е вечно болно...и голямото също...въобще педиатърката направо забрани всякакви свиждания, и свекито чу, но някак си го пропусна покрай ушите си, че това са нейните дъщери и си мисля да кажа на мъжо да си укроти малко родата....
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: октомври 14, 2010, 13:02:41 »

Да ви кажа аз съм измислила вариант - просто купувам мед.маски и на всички желаещи да видят бебето им ги връчвам.Така и да искат няма как да го целуват и плюнчат  Wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #235 -: октомври 14, 2010, 16:34:26 »

Толкова ли са несьобразителни хората? Как ще го целуват ?!  crazy Аз никога не сьм целувала новородено бебе. Максимум ако ми е много близко да го погаля с прьст по бузата.

Мен като ми дойде някой сега, дори дрешките не пипа без да си е измил рьцете (нишо , че не са прани още хахаха). Какви са тия хора, направо се чудя...

А за изписването, на мен пьк ми е мьчно, че никой няма да идва (просто няма кой). Ще си се приберем сами без празника, който сьпьтства сьбитието. Като гледах снимките от изписването ма Мерилен и много се бях разчувствала с всички щастливи роднини около нея  cray

Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: октомври 14, 2010, 16:38:46 »

Аз винаги съм си мислела, че хората ще се съобразяват предвид, че бебето още имунитета му никакъв го няма. Никога не съм очаквала да има пробеми особено от страна на раждали жени, които са изгледали не едно дете. Мен не ме интересува кой за каква ще ме смете - зла, лоша и ли маниачка  diablo. Принципно съм директен човек и като му дойде времето ясно и категорично ще заявя, че бебето само от леглото ще се гледа и тва е, никакво мачкане и целуване.

Така се успокоих, че май всики сме на едно мнение и не съм  ку-ку  pleasantry, че имам такива притеснения.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: октомври 14, 2010, 17:07:55 »

Да ви кажа аз съм измислила вариант - просто купувам мед.маски и на всички желаещи да видят бебето им ги връчвам.Така и да искат няма как да го целуват и плюнчат  Wink

Аз вече го направих това с медицинските маски, купих си, а и съм каза, на всичките си познати, че могат да идват у нас, но бебето ще го видят след като направи 40 дни или от далеч. Единствено Иво и майка ще могат да го целуват, ама с тях живеем заедно. То детето и от сега си ги познава, като му говорят и си реагира.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #238 -: октомври 14, 2010, 17:32:14 »

А за изписването, на мен пьк ми е мьчно, че никой няма да идва (просто няма кой). Ще си се приберем сами без празника, който сьпьтства сьбитието. Като гледах снимките от изписването ма Мерилен и много се бях разчувствала с всички щастливи роднини около нея  cray

А Ина, не се притеснявай,то и ние бяхме така .Само дето сестра ми беше при нас.Ама тук всички са така.Идва бащата взима си майката и детето минава през педиатъра ,осведомява ги какво трябва и не трябва......и на колата и в къщи. smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: октомври 15, 2010, 16:40:31 »

Чакайте да ви кажа нещо за изписването...при нас бяха само кумата, аз, мъжът ми и свекървата...аз изобщо не исках делегации, защото знам какво е...в Шейново, изписването започва от 1 и може да приключи в 7. през това време камари от изнервени роднини, които звънят през 10 мин. да питат кога ще излезете, бебетата реват, защото нямаш възможност да го нахраниш, изписванията стават на двора, и като се покажеш, бързаш да се прибереш в колата и вкъщи, за да можеш да се погрижеш за бебчето, и като започне да ти се дере от плач и да ти тече кърмата, последното което ще Ви се иска е да ви дърпат за снимки роднини, па макар и най-близките хора, които се правят вътре в болницата, на фона на камарите от пациенти... Това е реалността за Шейново, където изписват камари от бебета на ден. Самото изписване е точно 4-5 мин. Така че вие си преценете, доколко да си утежните деня...Да не говорим, че може и да ви кажат че ще ви изписват, и да ви върнат...
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: