Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:42:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"  (Прочетена 85503 пъти)

Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: септември 16, 2010, 01:46:47 »

Боги, стана ми интересно за това с диоптрите, защото и аз нося очила -2.50 на едното око , на другото е по-малко не помня вече колко. От колко нагоре се счита висок диоптър и се препоръчва секцио. На мен тук никой нищо не ми е казал за тези неща.
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: септември 16, 2010, 07:50:33 »

Боги, стана ми интересно за това с диоптрите, защото и аз нося очила -2.50 на едното око , на другото е по-малко не помня вече колко. От колко нагоре се счита висок диоптър и се препоръчва секцио. На мен тук никой нищо не ми е казал за тези неща.
Miri, никой не ти е казъл нищо, защото в България секциото е станало рутинна процедура като за "ДОбър ден" nea Тук са царе на това да измислят поне 100 причини за да ти направят секцио, а не 100 поради които да ти го спестят pardon Секцио се препоръчва при високо вътреочно налягане. Същото се установява със специален преглед и няма никаква обвързаност с диоптрите. В БГ това е масова причина за секцио, диоптрите имам предвид, като никой не си прави труда да обясни причината (истинската) и никой не те праща на преглед зза измерване на вътреочното налягане. Аз също имах висок диоптер 3.50 и 3 месеца преди раждането отидох да си направя преглед (тъй като междувременно си бях направила и операция за корекция на късогледство) след обстоен преглед, докторът ми заяви, че за него няма причина (свързана с очите) поради която да не мога да родя по нормален начин. Подписа ми прегледа и ми каза да го предам на личния ми акушер-гинеколог. Самата докторка, каза че за 25 годишната си практика, също е станала свидетел на кръвотоци в очите от напъните само 1  smile
Така , че мисля всеки може да си направи изводите pardon
Ето тук някой си е направил труда да събере накуп доста от причините, поради които в БГ се прави секцио...в повечето случаи безпричинно, оказва се nea
http://www.estestveno.com/node/1052
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: септември 16, 2010, 08:34:07 »

Добро утро, майчета smile
mimozka, радвам се че съм ти била полезна и ще си готина мама със сладурски нощница. На мен в магазина лелчето чак ми вика колко много родилки пазарували през последните дни и изкупили нощниците, а то кой бил  good. Предложи ми една цикламена с дълъг ръкав, аз уж обичам този цвят, ама цялата такъв цвят ми дойде в повече и още съм без нощница за кърмене, а трябва и някакво по-дебелко халатче да си купя за нощното кърмене ...

Боги, и ние на 16.10 сме канени на сватба, но във Велинград, и аз ще я пропусна, а като знам младоженците колко готини купонджии са ... направо ми се реве, но сладурковците са ни на първо място smile По въпроса с третирането на гърдите, аз все забравям да питам доки на консултация, но една приятелка ме посъветва от началото на 9-ти месец  да си мажа зърната с Лансинох, та и тази процедура по тоалета добавих към останалите smile

Ние вчера бяхме на преглед при израждащия ни лекар, но за него в темичката ни с бебка smile

Целувки на растящите коремчета  give_rose
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: септември 16, 2010, 09:41:51 »

Мири, незнам какво се счита за висок диоптер, твоя определено не е голям, поне според мен, но моите не са от ниските sarcastic Сега се връщам от преглед при офталмолога, моите са съответно L= -9 и R= - 5,5. Очното ми налягане е нормално, но имам кръвоток в лявото око за който говори pleasure. Искаше да ми разширява заниците за да огледа периферията, но реши че тази процедура била неприятна за бременните и реши да ми я сперсти, какво да и обяснявам че са ми капвали атропин като по-малка и след това за разширение поне 4 пъти доколкото помня и не е болка за умиране, както и да е blum Препоръча ми да не нося лещите, защото те намалявали секрецията на окото и ако ми се наложило за 4 ч. може да ги слагам, но да ползвам сълзи, това много много не ми хареса защото от 14 г. нося лещи и очилата ги ползвам от дъжд на вътър, въпреки че са с много екстри- фото соларни, антирефлексни и дрън дрън стъкла. Знам че е права и искам не искам трябва да почивам повече с очите, защото по 9 ч. съм на компа, а това не е добре малко или много.
По въпроса с раждането, тя ми препоръча секцио, а аз и заявих, че винаги съм искала нормално раждане и не искам да ме режат, но каза, че това се решавало от доктора. Ще видим какво ще стане smile
П.С. забравих да напиша, че резултатите от вчерашните изследвания са добри, хемоглобина бил спанднал от миналия път - 120, а сега е 116, но доки каза да не се тревожа. Иначе продължаваме с Диаспорал. Следващата ни среща ще е на 7.10 коггато ще взема болничния лист, имам и отпуск да чистя, вече нямам търпение.
« Последна редакция: септември 16, 2010, 10:19:26 от Боги » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: септември 16, 2010, 13:46:36 »

здравейте мамчета и от мен...аз се поизгубих, но местихме квартира...направо незнам как устисках...сега се моля да задържим поне още една седмица да оправя и на бебка нещата и вече ще ми е все едно какво става...Мисля да се отдам на пълен релакс, че що нерви и усилия изхабих...то като няма кой да помага...и с тоя тумбак...егати ужаса. Иначе ходихме на ЖК, даже вече всяка седмица да ми слушат тоновете и да си давам регулярните 30 лв. за преглед, въпреки че съм по здравната каса?!, но това е друга тема и няма сега да си развалям настроението и да ви заниимавам...за следващия път ще внимавам какъв доктор си избирам, а този ще го оплюч във всички форуми. Иначее другата седмица ще ходя при Гагова, да ме прегледаи да си поговорим за раждането.Вчера като ходих бебка беше 2700, малко поизостана, че вървеше напред но то с моите ядове...Иначе резултатите ми били "перфектни".
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: септември 16, 2010, 15:53:47 »

Pleasure, Боги, благодаря за отговорите. Явно при мен може да не се наложи секцио, тъй ато при последния ми годишен преглед всичко беше ок. То и моя диоптър не е кой знае колко висок, но достатъчно,че да не мога да карам кола без очилата.
 Offtopic А авторката на темата в естествено е моя бивша колежка  Bravo .
Пожелавам на всички ви леки седмици/месеци до финала!
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #141 -: септември 16, 2010, 16:58:21 »

И аз съм от тези с проблемните очички. Но на орегледа също ми казаха, че не е важно колко е висок диоптера, а какво е очното налягане и дали са добре ретините. При мен е ок и много се радвам, защото наистина първата дума на докторите е "ООООО ама ти си с очила......."
Активен
nadi711
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #142 -: септември 16, 2010, 17:04:32 »

Здравейте отново от мен!
Минавам само да пожелая на всички ви спокойна и безпроблемна оставаща бременност,защото аз се оттеглям от тази темичка.Явно няма смисъл само да влизам да пренатоварвам темата с моите постове след като несъм интересна.
Лек ден и галки на всички коремчетата! give_rose
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #143 -: септември 16, 2010, 17:44:14 »

Божееее Нади711 не се обиждай! Пропуснали сме твоя пост за болницата. Много неприятно. Но не го приемай лично.  give_rose
Сигурна съм, че и другите момичета ще ме подкрепят, в това че колкото повече, толкова повече (както е казал Мечо Пух)
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: септември 16, 2010, 18:25:22 »

nadi711, не се засягай, просто сме доста мами в темичката и поне на мен лично ми е много трудно да пиша на всяка една поименно give_rose
Не се отказвай да споделяш тук твоите преживявания и вълнения smile Важното е, че сега с бебко сте добре, пази се, почивай си, мисли позитивно, радвай се наритниците на малкия немирник и ще ти е по-леко smile
Активен
nadi711
Ентусиаст
**

« Отговор #145 -: септември 17, 2010, 13:27:27 »

grahovaprincesa,merilen благодаря за вниманието give_rose и се надявам да ме извините,но се почувствах много не на място. nea
След тази случка,която преживях наистина ще се пазя и ще си почивам повече.За мен е важно бебчето ми да е добре,а другото няма значение. heart
Искам и да ви почерпя понеже днес имам имен ден! blush

Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #146 -: септември 17, 2010, 13:36:33 »

nadi711 Честит имен ден!!! Да си жива и здрава, много спокойна и много щастлива.  give_rose
Сладките са  girl_in_love
Не се тревожи, сега всички сме много раними и имаме нужда от внимание. И наистина трябва да мислим само за себе си и бебетата. Никаква работа, никакви лоши емоции!

Аз днес стерилизирах помпата си за кърма. За малко щях да я взема ей така, както е от кутията. Вчера изпрах количката, така де частите които могат да се перат  blum
Остава само да изгладя и да чакам........
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: септември 17, 2010, 14:22:59 »

Нади, честит имен ден и от мен  give_rose
Бъди жива и здрава, желая ти да се радваш на спокойни и безпроблемни дни от бремеността и само приятни емоции и преживявания до срещата с бебко smile

Принцеске, браво на теб, много напредваш с подготовката, което ми напомня, че и аз трябва да стерилизирам помпата, а количката ни е още в магазина ... 
А чакането си е направо зор, всяка нощ си лягам с мисълта дали това няма да е големият ден  и crazy на моменти
Активен
nadi711
Ентусиаст
**

« Отговор #148 -: септември 17, 2010, 15:16:34 »

Благодаря ви,милички! give_rose
Аз днес си спретнах много хубава разходка и в същото време лекичка,срещнах се с приятелки и близки да се почерпим.Купих си и един сутиен за кърмачки и бикини за бременни на много сносни цени,а си мислех,че сутиените понеже са за бременни ще бъдат по-скъпи,но не е така. pardon
grahovaprincesa какъв модел ви е количката?
merilen представям си колко е вълнуващо и в същото време изнервящо това очакване на малкото съкровище.Направо нямам търпение вече! heart
Отивам да покажа една голяяяма пупа в съответната темичка! pqz
« Последна редакция: септември 17, 2010, 15:20:51 от nadi711 » Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #149 -: септември 17, 2010, 16:59:14 »

Количката е Чиполино Пуки smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: