Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:57:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"  (Прочетена 85539 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #105 -: септември 01, 2010, 12:17:43 »

Жужи, в книгата на Пренатал много добре е обяснена разликата между перидуралната и спиналната. Ако ти се знимава с още малко теория, погледни  Wink

Иначе супер ако ти е вьзможно секцио и го искаш. Дано се нареди както ти допада на теб, че е много важно, човек да не излезе травматизиран от раждането.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #106 -: септември 02, 2010, 09:06:23 »

Влизам да се оплача  cray
Излезе ми херпес на устната! На мен така си ми излизат като се сменят сезоните, но сега малко се притеснявам. Прочетох че не е опасно за бебето, но все пак.
Намазах го с Ацекловир и се надявам на бърз ефект.
Ако някой е страдал от тази гад, ще се радвам да сподели.
Активен
kami_nl
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #107 -: септември 02, 2010, 09:40:17 »

@}->--zdravei bogi blagodarq ti za pojelanieto jelaq i az si6toto na teb i na drugite mami az iskam malko da se oplaca i edno vremeno da potircq savet ot vas poneje sim v holanq i tuk doktorite ne sa kakto v bg neti obri6tat dostatacno vnimanie tuk za tqh vsicko e normalno az sim v 25 sedmica ot bremenostta no imam diskova herniq vece 6esti den menoga da hodq  tuk hodih na lekar i mi kazaha ce e normalno ce vsicko tova e  ot bremenosta az se opitah da obqsnq ce vece 6 godini ot kakto imam diskova herniq no te kazvat e da moje i da e taka no sega te boli stoto si bremena v mometa piya samo paracitamol koito mi predpisaha i toi nemi pomaga izobsto posavetvaiteme kakvo moga da napravq kakvi lekarstva da si pooricam ot bg nesto za piene ili za mazane blagodarq vi ot sega give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: септември 02, 2010, 10:12:15 »

Здравей Ками, първо като пишеш си превеждай постовете чрез KIRIL 1.1, който е до полето за писане, защото модераторите ще ти направят забележка заради латиницата, тъй като във форума се пише на кирилица.

Сега по твоя въпрос какво да ти кажа, положението хич не е розово. Аз също съм с болки в кръста и краката заради травма в кръста, която получих преди доста години и лекарката ми каза, че немогат да се ползват никакви лекарства, защото повечето са противопоказни за бебето, както и не е препоръчително да се мажеш с разни мазила, защото областта на кръста е съвсем близо до бебето и ще проникне лекарството при него. Една позната, която беше старша акушерка ми каза, че в краен случай мога да пия Невробекс 3*2 ако вече болките не се търпят. Помага донякъде, но все пак е нещо. Истината е, че ти трябва повече почивка, а в 25-та седмица коремчето вече си тежи. Дано коро се пооправиш и да нямаш силни болки. give_rose
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #109 -: септември 03, 2010, 08:18:34 »

Добро утро!
Херпеса си седи на устната ми,  cray но дано скоро мине.
Относно багажа за болницата, във всяка искат различни неща.
На мен в Шейново ще ми трябват всички документи от ЖК, личната карта, халат, чаша, вилица, лъжица, нож, памперси и морки кърпи.
А освен това съм взела лични принадлежности за баня, чорапки, чехли, хавлия, бикини, превръзки за родилки, помпа за кърма, крема за зърна, зарядни, фотоапарат smile и да не забравя вода, че не се знае дали в първите часове ще ми е добре за да ставам да си купувам.

Момичета и аз съм пила Невробекс за болките в кръстта. Но други мазила не са ми разрешавани. Почивката и търпението му е майката  Wink
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: септември 03, 2010, 13:12:19 »

grahovaprincesa, дано скоро отмине този пуст херпес, не го милсли, че така само още повече се тревожиш  give_rose.

Ние вчера бяхме на леакр, гледаха ни...ми какво да ви кажа от последната консултация сме наддали с цяло кило. Ей такива очи облещих  shok shok shok, сега сме 2кг и 150 грама. Е тва не е истина...вървим доста напред, ако продължаваме така до 9-ти месец може да чукнем 4кг. - дупе да ми яко  crazy.
Инъче хемоглобина ми е под норманата и сега трябва да пия желязо, и на всичкото отгоре и белтъка ми е малко под нормата. Ще се яде месо, ама то колкото и да ям все няма да е достатъчно  sad.

Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: септември 03, 2010, 14:24:23 »

grahovaprincesa, а към екип в Шейново насочила ли си се или ще разчиташ на лекарите на смяна?
mimozka, браво на вас за мерките smile И нашата бебка точно в периода 27-31 седмица наддаде 1 кг, та и аз  shok и лекарката каза, че е нормално да има такива скокове в растежа, а сега нещо по-спокойно го дава 100-на грама за 2 седмици. Вече нямам търпение да идва консултацията на 8-ми, за да видим колко е пораснала smile

Жужи, преди време искаше да споделим какво раждане предпочитаме - малко късно, но да се изкажа и аз по въпроса. Всичките ми раждали приятелки препоръчват нормалното раждане, ако няма индикации за секцио, казват, че боли, но бързо минава, да не говорим, че възстановяването е много по-бързо отколкото при операцията, така че аз съм за естественото раждане. Що се отнася за упойките, при избор на екип в Шейново е  включена епидурална упойка в цената и ако разкритието не е над еди си колко см, може да ти сложат, ако пожелаеш, аз за себе си още не съм решила, нека поговорим с израждащия доктор, пък тогава ще му мисля smile

Целувки по пупите  give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #112 -: септември 03, 2010, 14:51:49 »

Е , и аз ще поискам епидурална,че тук секцио няма да ме огрее.Аз да си призная мисля ,е че голям мит това с възстановяването след секцио,сестра ми роди така и моя приятелка също.При условие ,че може да се облекчим защо трябва да изпитваме нечовешки болки,съжалявам ако ще обидя някой ,обаче знам ли,при условие ,че имаме избор защо да се мъчим.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: септември 03, 2010, 14:53:03 »

merilen, дано си права и малко се поспре тоз юнак  smile

Относно упойките, ако имаш възможност в процеса на раждане да решип сспоред мен ще е най-добре. Тъй като ни е първо разждане, не знам дали може човек сам да прецени прага си на болка, пък и раждането при всеки минава различно, така че упоика може и да не ти трябва.
« Последна редакция: септември 03, 2010, 14:55:16 от mimozka » Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #114 -: септември 03, 2010, 15:45:57 »

Мери аз екип не съм избрала и не мисля да избирам. Шейново е мед. заведение с дългогодишна история и опит, и мисля че всички лекари там са добри. А и от толкова инфо, което прочетох разбрах, че и да платиш и да не платиш, винаги може да се случи нещо, което да обърка нещата, или да имаш късмета да ти се паднат добри и човечни лекари и сестри.
А нагласата ми е да си поискам и платя упойка - епидурална, тъй като не искам излишен героизъм да проявявам точно в този момент и да причинявам допълнително стрес и на себе си и на бебето.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #115 -: септември 03, 2010, 16:22:37 »

А нагласата ми е да си поискам и платя упойка - епидурална, тъй като не искам излишен героизъм да проявявам точно в този момент и да причинявам допълнително стрес и на себе си и на бебето.
Много хубаво си го казала,а и нали искаме да остенем с хубав спомен от всичко това.Майка ми и до ден днешен си помни ,че с мен и е било тежко раждането,та не се забравя така лесно.Моя приятелка и тя тук роди и ме убеждаваше ,че без упойки ще е по добре ,е 10 дена не можа да си седне на д-то защото горката беше с 30 шева. И само да и видите физиономията като заговорим за раждане.Абе дано всички да ни пази Господ и да е леко и бързо при всяка
Активен
grahovaprincesa
Професор

« Отговор #116 -: септември 07, 2010, 18:18:55 »

Здравейте момичета!
Херпесът мина  yahoo
Но за това пък съседите от близо месец са в ремонт и до сега сааааамо пробиват и събарят.  :angry:ь
Да се похваля, днес купих комплекта за изписването. Ще го снимам и що го покажа. Доволна съм тъй като е от доста плътна материя, и не е от тези с многото части, а само най-нужните  smile
Нямам търпение да видя бебо на 13. Че с тези отпуски, не съм била на консултация от 04.08  huhhuh.gif
Добре че е хубаво времето и излизам на разходки smile
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: септември 08, 2010, 12:19:42 »

grahovaprincesa, радвам се, че е минал гадния херпес  Bravo.
Момичета вие от къде си вземате нощници за родилното, някакви по-специални ли са или просто памучни с много копчета?

А насочихте ли се към педиатър? Може ли някой да препоръча такъв?
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: септември 08, 2010, 13:25:00 »

Мимозка ....мойте са от предния път...бабешки с копчета доста на гърдите,за да е лесно кърменето,купувала съм ги от магазин за бельо.

За педиатър,кажи кой район си,да дам насоки,ако мога  smile
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: септември 08, 2010, 14:58:12 »

Данитка, аз живея в Бели Брези т.е. райна на Красно село - Борово, Хиподрума, Стрелбище пак ме устройват. За съжаление нямам си на идея за лекар наоколо  nea
« Последна редакция: септември 08, 2010, 14:59:53 от mimozka » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: