Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:26:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85454 пъти)
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #30 -:
август 09, 2010, 12:34:37 »
Момичета, радвам се че всичко с вас и бебенцата ви е наред
и ние сме добре. Нищо ново след консултацията, ритаме много и растем, както и аз междувпрочем, май се оказва, че на месец наддавам с по 1 кг, пуснахме урина всичко си е наред.
merilen
, аз от началото до сега съм 7 кг и доки каза че е добре, но като чета, че на теб са ти казали, че +9 са повече от необходимото и почвам да се замислям
mimozka
, значи момъка не е срамежлив, а напротив
trinity,
и аз много искам да идем на 4Д, да кажеш как е минало, сигурно е много вълнуващо.
juji,
какво да ти кажа мила, будя се по 100 пъти на нощ, трудно заспивам, младежа решава че ще е на "дискотека", независимо че на мен ми се спи примерно (радвам се че е активен и е добре
), сутринта се
в 6 ч, мъжо направо не можа да повярва. По въпроса с подуването, ръцете ми са така надути, че халката си я свалям с 300 зора, но аз съм упорита и се чудя кога няма да мога да я сваля и ще се наложи да ми я отрежат от пръста. Но ръцете ми не са такъв проблем, горките ми крака са направо страшни, в събота нямах никаква следа от кокалчета, бях като слон направо
нямам албумин според доки, а и краката ми са постоянно качени на стол в офиса, не знам какво ще правя, понякога като ги погледна и се ужасявам. Освен това вчера ме бяха замъчили едни киселини....ужас, извинявайте но като ви се оплаках и ми стана по-добре
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #31 -:
август 09, 2010, 13:47:47 »
Мамчета да ви питам имате ли ускорен пулс, че при мен вече е често срещано и в покой пулса да ми е 100.?! Дали трябва да се притеснявам, май ще питам докито
А заради тези кетони, всеки ден се наливам с по 2л вода. Станала съм като цистерна
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
август 09, 2010, 14:01:48 »
Фиамче, не си единствена ,скъпа.Аз имам супер ускорен пулс..Понякога сърцето така силно ми бие, че гърдата ми подскача (малко смешно звучи, но е така).Последният месец се случва всеки ден.Вече започнах да се чудя дали да не ходя на лекар..но явно има и други..Чудя се от времето ли е, от бремеността ли?
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #33 -:
август 09, 2010, 14:07:13 »
Май си е от бременността и всичко би трябвало да се нормализира като родим. Но все пак да си питаме докитата, да не направим беля
А я с контракциите по време на секс как сте? Че аз всеки път си получавам по една!
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #34 -:
август 09, 2010, 14:49:35 »
Успешна седмичка на тези мами които още работят!
juji
на мен ми се схващат краката само.Знам че магнезия помага при такива схващания и съм си взела да пия комбинирано-магнезий и калций и мисля че има подобрение защото не се събуждам посреднощ със схванат крак.
А що се отнася за
съня
момичета единственото което ме събужда сега е ходенето до тоалета(ако съм пила много течности преди да легна/затова гледам да пия само през деня) и изключителната влага и жега-направо си мисля понякога че не мога да си поема въздух като е толкова горещо.
Боги
мила не се притеснявай за килограмите.до 15 клиограма си е нормално да се качи като при всеки си е индивидуално в зависимост от физиологията.
За 4D бешо съвсем случйно хрумване ,защото по принцип нямам никакви проблеми,но исках татито да го види
беше много забавно защото докато го гледахме с доктора едновременно виждах и усещах какво прави малчо
беше си неописуемо преживяване.И от тогава моето малко мъжле като че ли не спира да рита-имам чувството че и докато спи рита и се мести и корема ми играе като футболна топка наляво и надясно.Не спира по цяло денонощие,незнам как ще изкарам 8-я месец!
Погалете коремчетата от мене
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #35 -:
август 09, 2010, 14:56:09 »
fiamче
не се притеснявай за пулса и моят вече е около 100 и то в спокойно състояние ,но си е нормално иначе кръвното ми е 80 на 120.
А за контракциите няма проблем стига да не са ти болезнени и регулярни.При секс е нормално защото винаги се получават контракции на матката дори и да не си бременна.Затова когато няма болка и не е продължителна и няма прокървяване няма никакъ проблем.Аз има от няколко седмици контракции когато ставам по рязко,но са на рядко и всичко друго е спокойно и не ме притесняват.Малко е дискомфортно,но така или иначе ни предстоят много по-силни контракции и това си е един вид подготовка.
Също както и безсънните нощи да свикне от сега че това ни чака първите месеци.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
август 09, 2010, 15:03:56 »
И аз да ви се пооплача малко, че тази жега много ме мори, а и допълнително хапчетата, които трябва да пия ме побъркват, т.к. получавам сърцебиене и ми пада още повече кръвното. И поради тази причина миналата седмица почти изгубих съзнание и идва бърза помощ, която ме откара в болницата и така се озовах там за втори път там, но добре, че ме оставиха само за една вечер. Лошото е, че трябва да ги пия независимо от страничните ефекти, т.к. няма други. За сега се справям и мисля, че контракциите доста понамаляха. Иначе си лежа общо взето по цял ден и вечер излизам за малко, поне не съм надута и вечер си спя спокойно, като ставам само по веднъж до WC-то.
На вас като ходите дърпа ли ви корема от тежестта на бебето, че на мен от времем на време си ми тежи?
Фиама
на нас ни е забранен секса, но това за контракцията знам, че не е проблем освен, ако не е болезнена и не са повече на определен интервал от време. А относно пулса и моя е ускорен. Аз съм чела, че по време на бременността сърцето на жената се натоварва много повече, така че спокойно
Боги
за кг не се тревожи, след като родим ще ги мислим тях. Аз за сега съм +10кг.
juji
аз също имах схващания и док ми изписа магнезий, и вече от почти месец не ми се е случвало да имам.
«
Последна редакция: август 09, 2010, 15:15:15 от Zori83
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #37 -:
август 09, 2010, 15:49:34 »
Поли,ти мила наистина си с всички екстри на бременността,аз като бях в твоите седмици и ,а въобще до преди 1 седмица лягах в 22,30 ставах в 7 без 15 .Следобеден сън имах задължително.Сега съм в чудо направо.Иначе пия два вида витамини .Едните са някъкви соли, минерали и гледам ,че пише магнезий,на другите също има магнезий в комбинация със един куп витамини.Легнах да поспя преди час въртях се въртях се и тъкмо се унесох и ни звънна момчето което разнася реклами да му отворим вратата на входа и до там беше
. Но какво да се прави дано и на мен да ми минат тия неща бързо учудващото е ,че допреди да почна да ги пия тези изстръпвания и подувания ги нямах.Сега се чудя дали от утре да не ги спря
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #38 -:
август 10, 2010, 15:55:04 »
Здравейте и от мен...ние с мъжо се изкушихме и ходихме на още едно моренце...отрази ми се супер, но пътя направо ме убива. След това по 2 дена се съвземам...Чета за оплакванията от пулса...аз започнах да получвам сърцебиене още в 5 месец...ами доколкото съм чела и предполагам, че са свързани нещата, то сърцето ни изпомпва с по 2 л. кръв повече, заради бебчо, защото кръвта се увеличава горе-долу с по толкова. На когато е по-сгъстена сърцето по-трудно работи т.е (ако сте като мен да не пиете достатъчно вода). Аз като започна да пия и то ми се нормализира...Чета аз едни статистики за килограмите и се питам как го постигате това...аз вече съм +18. Сериозно питам...ако накоя знае някакъв режим ще се радвам да го сподели. Ще е полезен за такива като мен. ЗАпочнах да ям само пълнозърнест хляб (истински), повече плодове и зеленчуци, почти само пилешко и никакви пържени неща, но пак качвам по 1 кг. на седмица...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #39 -:
август 10, 2010, 16:04:18 »
m_eleva19 ,а движиш ли се през деня.Аз целенасочено го правя всеки ден в понеделник направих поне 5 км пеша.А накарах мъжа ми да ми засече само в едната посока км бяха точно 1,900 км.И връщане толкова и съм доволна от себе си.Ако някой ден ме мързи или просто не ми се ходи направо ми е гузна съвестта ,че лежа в къщи
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #40 -:
август 10, 2010, 16:52:02 »
Ами не много, защото започва много да ме болят краката, кръста и в последствие и корема. Ако попрекаля, после цяла вечер ме свива корема. Съмнявам се, че на преход бих издържала повече от 2, най много 3 км. Но като съм в софия, почти не излизам, ще се опитам, вечер, като захлади да се поразхождам малко...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #41 -:
август 10, 2010, 17:19:19 »
Пробвай с плуване, защото е по-леко за тялото и облекчава грьбнака, и ставите. При мен за теглото не помага - плувам 3 пьти в седмицата по 30 мин и ходя всеки ден 3км, но продьлжавам да качвам, както и когато не се движех изобщо.
Тьй като всичко е индивидуално, може би при теб ще помогне
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #42 -:
август 10, 2010, 19:06:50 »
Момичета, аз дотук съм +5 кг вече (но както съм казвала и преди аз си няпълнях преди да забременея по причини, които съм споделяла), но и кг-те не ме притесняват вече.В началото доста се бях натъжила, но вече съм си намислила програма за отслабване, след като родя.Така да се каже съм се настроила доста сериозно психически, че след раждането ще съм спортно гадже
...но има друго нещо, което ме притеснява...Не знам за вас, но аз вече изобщо не мога да се сдържам, когато ми се приходи до малка нужда.Ако не отида на секундата...не ми се мисли.Когато се засмея силно, от сърце така да се каже..даже се изпускам по малко..2-3 капки, но и това е достатъчно..Малко ме е срам да ви го призная, но вече се притеснявам...Има ли някой с подобен проблем?...или това е нормално? С нетърпение чакам да дойде датата за прегледа да си задам въпросите, че и всеки път преди ЖК си мисля какво да питам и на самия преглед забравям всичко...Този път съм подготвена - записала съм си на лист нещата, които все забравям
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #43 -:
август 10, 2010, 20:59:22 »
m_eleva19 не се притеснявай за килограмите.Както казах и в предишен отговор то си е индивидуално а пък и след раждането поне едно 10 кила си заминават още първите дни-бебто ,плацента ,околоплодни води и др. такива
.А за безсънните нощо после ще ти трябват тези калорийки така че и те ще си отидат бързо бързо.
inaxastra не те ли е страх малко от басейните че може да се хванат някои гъбички?аз затова малко се въздържам от плуването иначе пък страшно много ми се ходи на басейн.
Агентче и аз си страдам малко от подобни проблеми ама с много газове и гадните хемороиди пак се появиха и пак стана проблемно ходенето в тоалета
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #44 -:
август 10, 2010, 22:45:42 »
Agent T нормално е. Упражненията на Кегел много помагат за разрешаването на този проблем. Дори мисля, че по начало са специално сьздадени за него, а в последствие са започнали да ги използват и в подготовката за раждането. Прави ги всеки ден и до 2 седмици ще видиш ефект.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
20
Нагоре