Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:33:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85482 пъти)
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #90 -:
август 31, 2010, 13:44:58 »
Здравейте отново от нас!
Ние сме добре-растем и риткаме все по-силно,а аз си дебелея!
В събота бях на плаж и мисля,че ми се отрази мнооого добре!Поплисках се малко във вълните,които имаше и след това право под чадъра на сянка!Мисля,че и на бебо доста си му хареса,кротуваше си детето!
Утре сме решили с бъдещата му кръстица на бебо като излизаме на разходка да му купим шапчица както е по обичай,защото все още несъм я купила,той отдавна си ритка и чак ме е срам,че нямаме нито една покупка все още.
kami_nl
добре дошла сред нас.Лека и безпроблемна бременност!
merilen,grahovaprincesa
покажете ни вашите покупки да им се порадваме и ние и най-вече аз,която няма нищичко все още.
Аз отивам малко да полегна,че на бебчо май нещо не му е много удобно и започна да раздава по-силни ритничета!
Галки на всички по пупите!
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #91 -:
август 31, 2010, 13:48:04 »
Ех момичета, как отминава временцето...гледам ви скоро в 9-ти месец някой ще влязат и за болницата се стягате, а сякаш вчера беше като си честитяхме хубавите новини.
При мен няма много инфо, защото прегледа ми е сега в четвъртък и тогава ще ви ъпдейтна.
Целувки на всички!
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #92 -:
август 31, 2010, 15:02:14 »
Здравейте и от мен, и аз не пиша защото няма какво да кажа. На преглед сме след 6.09 и тогава повече инфо ще дам. Иначе си хапвам стабилно, краката ми вече са добре не са подути....човечето (или както му казва мъжо коремчо, защото въпреки, че ни казаха че ще е момче си решихме преди да се появи ноември да не го определяме по пол) ме рита доста силно и понякога почвам да се плаша дали е ОК.........не ми се смейте на тревогите
kami_nl
, добре дошла и лека бременност до края.
Много целувки на всички коремчета
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #93 -:
август 31, 2010, 15:22:03 »
grahovaprincesa
и
аз като теб и
Мерелин
,се стягам лека -полека.Моите мъки с изстръпналите пръсти на ръце още не се приключили .Днес трябваше да дам кръв и урина и като станах в 6 часа сутринта няма да ви казвам каква мъка беше с безчувствени пръсти да се мия и обличам.А как съм напълнила чашката за урина аз си знам
.Тук лекарите с нищо не ми помогнаха ,за това звъннах на моя лекар в БГ.Оказа се ,че според него този проблем идва от гръбначният стълб ,някой нерв е засегнат и мога да се оправя само с кинезитерапия или иглотерапия.Каза да не пия никъкви витамини,защото съвременната медицина отрича ,че витамините помагали на бременните /става дума за бременни които не са проблемни/.
Иначе изгладих всичко на бебето,неговия багаж за болницата е готов ,но моят не е .
Момичета кажате моля ви вие нормално ли ще раждате ,ако да ще искате ли упойки и моля напишете какви /или какво са ви посъветвали вашите лекари/ .
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #94 -:
август 31, 2010, 15:25:52 »
Жужи, откога те чакам да се разпишеш.
Аз и преди сьм казвала-ще раждам нормално и без упойка. Няма страшно Жужи, поносима е болката. Колкото по- не те е страх, толкова по-лесно ще родиш. От страх се отделя адреналин, който пьк блокира окситоцина и се затруднява разкритието. Така, че само споко. Всичко ще мине и ще забравиш. Не е ЧАК толкова страшно, колкото изглежда
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #95 -:
август 31, 2010, 15:55:00 »
inaxastra
,
благодаря ти за отговора.Не пиша заради това ,че вече стана 1 месец нямам мира с тези изтръпнали пръсти,будя се по 3 пъти на нощ и на всяко будене горе -долу около час правя обиколки из апартамента и ръкомахам с ръце да се възтанови кръвопотока ,а то бил проблема в гръбначния стълб.Изтощена съм през деня подремвам за малко и после нямам сили за нищо.
Надявам се при теб всичко да е ок,ще отида да поразгледам във въшата темичка как е положението
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
август 31, 2010, 22:42:01 »
Момичета, виждам, че някои от вас вече са се стегнали за болницата..Може ли да споделите какво приготвихте за вас и какво за бебо?
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
септември 01, 2010, 09:14:23 »
Добро утро мили майчета,
Juji
, миличка, като ти чета постовете, направо ми се свива сърчицето за това какво ти е в момента, явно бебчо доста притиска гръбначния стълб и нервите, като се появи вероятно това неразположение ще изчезне, така че стискай зъби и мисли за невероятните моменти, които ви предстоят
Агентче
, за всяка болница списъкът е различен, обикновено на сайта им има примерен списък:
Шейново, София -
http://www.sheynovo-ag.eu/pacienti.html
Майчин дом, София -
http://www.maichindom.com/bg/hospitalization/
Иначе аз съм си приготвила и превръзки за родилки, прословутите еднократни гащи за след раждане, но се замислям и за памучни "бабешки" гащи, вчера взех и една невзрачна нощница (задължително нощница, а не пижама заради визитациите) за всеки случай (в някои болници дават техни нощници, но може отзад да са с връзки и да ти се вижда д****). Приготвила съм и 2 чифта чорапки, жилетка, че в това време ... Мои приятелки ме посъветваха и няколко малки шишенца минерална вода със спортно отваряне да имам със себе си, защото вода се пие чак след раждането, а особено ако е секцио, всяко движение коства много усилия. Посъветваха ме да имам приготвени вкъщи и сутиен за кърмачки, подплънки за гърдите, кремче за гърдите, помпа за кърма.
За бебето, долколкото знам искат да се занесат памперси и влажни кърпички, а за изписването - дрешки.
Агентче, най-добре е да питаш директно в болницата, в която ще раждаш. И ти си от Пазарджик, там ли ще раждаш?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #98 -:
септември 01, 2010, 09:57:06 »
Като бях в бърза помощ миналата седмица ги помолих за списък с необходимете неща.За бебо 5 боди+5 ританки и някъкво горнище искат и 1 комплект за изписване.За мен всички тези неща които си написала и ти Мерилен и даже са ми включили в списъка ако искам книга или музика да си взема /за предродилна зала/.Искат ми масло от какао ,нямам представа за какво ще ми трабва,включили са в списъка мед или нещо сладко и вода.И аз си купих една нощница и като Мерилин ще си сложа чорапки.
Пак да ви попитам тези от вас които ще раждат нормално какво предпочитат с или без упойки и ако е ДА кажете каква сте предпочели.
Мерилин
,така е трудно е ,но дано да мина като родя живот и здраве и дано на всички да ни е леко раждането и бързо
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #99 -:
септември 01, 2010, 10:09:59 »
Позволявам си да се включа по въпроса за упойката. По принцип със напълно съгласна с поста на Inaxtra. При първото ми раждане бях твърдо решене че ще е без упойка, но към края самият лекар настоя. При второто не ме беше страх, знаех какво да очаквах и пак бях решила че ако раждането тръгне бързо ще стисна зъби и ще родя без упойка но пак не стана. Казвам го защото прагът на болка на всеки е различен, защото всяко раждане протича различно и като време и като начин, и не напоследно място, като минала през две упойки - няма нищо страшно в тях. Мисля че не е необходимо човек да минава през ада за да каже че е родил без упойка. Важно е раждането да поражда приятни асоциации когато с времето се връщаме към този спомен.
Juji моите бяха епидурални.
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #100 -:
септември 01, 2010, 10:15:40 »
Здравейте и от мен в това мрачно време или поне при нас е много мрачно и студено.Ще трябва отново да си премеря кои дрешки за есента ми стават че май вече нищо не ми става
Жужи
и при мен се появи проблем с ръцете или по скоро с пръстите само че освен че са надути сутрин като се събудя много ме болят и едвам ги раздвиждам.През целия ден гледам да ги разтягам и да им правя упражнения ама нищо не помага на другия ден пак са като вкочанени.Ама не се притеснявай всички проблеми ще минат когато родим и после дори няма да си спомнямае много за тях защотот ще имаме какво
да ни радва по цял ден
Агентче
и аз се присъединявам към Мерилен да провериш в болницата в която си решила да раждаш какви са изискванията.Аз миналата седмица се разходих до болницата в която искам да родя и даже има и ден на отворените врати та ни разходиха из отделението и родилната зала и беше много интересно
.След акто се прибрах си поразместих малко багажа защото бях приготвила доста неща които нямаше да ми трябват.Но по принцип трябва да си приготви лично за тебе нещата -принадлежности,халат,чехли,бельо и др.,а за бебчо пак зависи какво искат -аз съм си приготвила по два чифта дрешки за ден престой ,а нещо ако не достигне съм приготвила за нашия татко една торба която да донесе ако ми трябва.Само с помпата за кърма малко ще изчакам защото си е голям разход ,а няма как да съм сигурно дали ще имам кърма и дали ще ми трябва.Няма проблем в началото да се цедиш и на ръка.
И мами да не забравите да си приготвите и дрешки за изписване и малко гримчета (за да излгеждаме красиви мами :MANICURE:на изписванетп),че татковците обикновено се шашкат и може да не ви донесат това което искате
И накрая макар че малко дълго стана да ви се похваля че днеска ще купуваме кошарка за бебчо и много се вълнувам
после има да качвам снимки в галерият и ще я снимам.
Погалете бебчетата от нас и ви пожелавам един спокоен месец изпълнен само с радост пък някоя от нас може и да има подарък :beddybye:в края на месеца
за упокайта аз за сега искам нормално и без ама като дойде момента доктора ще прицени как е най-добре.
«
Последна редакция: септември 01, 2010, 10:18:32 от *trinity*
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #101 -:
септември 01, 2010, 10:16:49 »
darling, имаш пьлно право
Всеки сам си усеща какво и как. И аз ако прирева накрая може да ми бият упойката - както каза акушерката ако упойката е това, което ще ти позволи да родиш нормално си струва
Вьпросьт е дали има избор, защото в Италия не е така лесно да я получиш. На юг, а и в по-малкте градове вьобще не я слагат. Само големите болници я използват по-широко.
Жужи, ти пита ли кьдето ще раждаш какво им е отношението кьм нея ?
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
септември 01, 2010, 10:22:59 »
Merilen, и аз мила съм от Пазарджик, обаче живеем в Благоевград, така че тук ще раждам...Да, прави сте..Ще попитам тук в болницата какво е нужно.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #103 -:
септември 01, 2010, 10:31:05 »
..не бях дочела поста ти, Мерилен, затова ще допълня.Относно помпата за кърма.Абсолютно си права, че една хубава помпа си е разход, особено ако нямаш кърма.Моя приятелка си купи помпа предварително и после се оказа, че не й трябва, защото след първата седмица и вече нямаше кърма.
Но пък разбрах една хитринка от друга позната, която наското роди.Аз не съм се интересувала още за помпи и затова не знаех, но тя ми каза, че си купила от аптека еднократна помпа за кърма за 3лв, колкото за родилното, после я хвърляш.Идеален вариант.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
септември 01, 2010, 11:58:21 »
Ина
,аз на 6-ти септември съм на преглед ,от 30 юли чак за 6-ти септември имаха свободен час и точно тогава имам намерение да попитам.Учудих се когато бях в бърза помощ лекарят ме попита как искам да родя като видя как се бях уплашила и аз попитах със секцио може ли ,той каза да ,но трябва да говориш с анесезиолог.Той е единственият лекар който до сега говори за секциото нормално,другите повдигат вежди и ме поглеждат сякъш съм казала мръсна дума
.
darling
,аз напълно подкрепям написаното от теб.Можеш ли да ми обясниш ако искаш и на лични да не спамим тук какво точно представлява епидуралната упойка, моля те ?
Питам теб защото ти си го преживяла ,а аз само чета и на теория е едно но на практика.....
*trinity*
милата,и аз съм с подути пръсти.Снощи мъжа ми ме разсти по гръбнака с едно кремче и съм спала от 1 до 5 без да се събудя с болезни и подути пръсти,после като се събудих имаше пак схващане ,но беше поносимо .Пробвай и ти с лек масаж на гърба,моят лекар ми каза ,че масаж на ръката не помага когато проблема е от гъбначния стълб,пробвай и ти
.
«
Последна редакция: септември 01, 2010, 12:03:05 от juji
»
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7