Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:23:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85442 пъти)
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #75 -:
август 23, 2010, 13:01:30 »
Това с изтръпването е мноооого неприятно, но се дължи на хормоналните промени и на притискането на нервите от бебето.
juji
успокой се! Не се напрягай излишно сега. Ами така е в болниците! Но чак за секцио да говориш......
То си е твое решение, но понякога решенията взети прибързано, не са най-добрите.
Успокой се и погледни философски на нещата.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #76 -:
август 23, 2010, 15:17:55 »
Привет, мили майчета,
не съм се разписвала тези дни, защото нямаше нищо ново покрай нас. Днес бяхме на консултация - бебка е вече 2.050 кг, към 40 см, расте, рита доста силно, даже усещам малката и главичка като топчица да изпъква на корема ми, когато я движи. Докторът ни даде обменната карта и направление за хоспитализация, засега според него ще раждам нормално, имаме си и педиатърка
През почивните дни вече започнахме да пазаруваме - легълце, повивалник, протектор за матрак, гащеризончета.
Утре съм на ФМ при Цолова, да видим как са нещата с кръвотока в лявата маточна артерия и колко вярно мерят различните ехографи
Остана да решим в коя болница ще раждам и при кой доктор, което се оказва хич нелека задача и направо
, но до края на седмицата трябва да го изумуваме, че на 3-ти септември влизам в 9-ти месец ...
virgin
, честита госпожица
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #77 -:
август 24, 2010, 23:39:53 »
juji, ама ти сериозно си се шашнала...
Аз докато лежах в Шейново видях цяло раждане и не съм се шашнала, ти пък сега...Като лежах в болницата имаше една мама, която беше с много тежка бъбречна криза. Беше като призрак и стенеше по цяла вечер. като и поразмина си говорихме и тя като теб се тръшка, че ще ражда секцио, а акушерката и се засмя и каза, че бъбречната криза е няколко пъти по-болезнена, но какво..някаква си там бъбречна криза
.Само ще допълня, че няма нито една гинеколожка или акушерка, която доброволно да е раждала секцио. Колкото до виковете по време на раждане...ами да викаш е ужасно вредно, защото се намалява притока на кислород до матката и спира отделянето на хормон или вещество, което действа като естествено обезболяващо... То нормално е да ни обхваща страх. Аз съм се настроила, че няма да е приятно и че ще боли и толкоз...въобще не го мисля.
Колкото до хомеопатичните капки...ами аз си имам хомеопат от 5 години, който ми следи заболяванията и по принцип знам, че има такива капки, както и за разкритие и предизвикване на контракции, но ще ходя другата седмица, че сега ми пртедстои преместване и ще пиша.
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-Дh
«
Отговор #78 -:
август 25, 2010, 23:46:14 »
Здравейте и от мен момичета!
Знам,че от доста време не съм се появявала,но днес реших,че е крайно време да го направя и да се поправя.
Вече знаем пола и той е,че ще си имаме един малък,сладък мъъъъъъъъъъъъж!
Бях безкрайно щастлива от ЖК-то,защото тогава видяхме пола,броихме пръстчетата,гледахме гръбначния стълб,очички,носле...цялото личице!
Всичко беше толкова сладко.
Най-куриозния за мен момент беше,когато док каза,че май ще си имаме мома и в същия този момент бебо явно се ядоса и така хубаво му даде да разбере,че не е момиченце...как така ще му слагат панделки-та той си има достойнство!
Днес бях на 4Д и докато гледахме бебчо,ако знаете колко усмивки раздава и колко много се въртеше.
Според док бебчо е 740гр и малко над 30см,което май ще рече,че вървим със седмица-две малко по-големички,но здраве да е.Важното е бебо да е добре-другото няма значение.
Бебчо вече ритка доста силно и разбира се за мен това е голяма радост.Отначало доста се стрясках,та дори и подскачах,но сега вече посвикнах и е много хубаво чувство!
Аз съм си почти всеки ден с подути крака и гледам да полежавам повече,а и другото е,че постоянно ми се пие много вода.
Такива ми ти работи с нас!Сега ще отскоча и до една друга темичка да покажа едно голямо коремче!
Лека и спокойна вечер на всички мами и галки по пупите!
«
Последна редакция: август 25, 2010, 23:51:13 от nadi711
»
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #79 -:
август 26, 2010, 07:13:46 »
Как сте калпазанки?
Да дам малко отчет за нашата госпожица - вече сме 1600гр с дълъг бедър
, върти се като пумпал в корема ми, храни си се добре, като я гледа доки беше седелищно, но да се надявам, че до 36г.с. ще се обърне
Изследванията ми пак мърдат - завишени левкоцити и някаква инфекция, но да ви кажа не знам от какво
тавана за левкоцитите е 10 000, моите са 15 000, което хич не е добре...пита ме докторката дали съм била болна или да ме е боляло гърло, да ми е текъл носа, зъб? разтройство?, но не, никои от изброените симптоми. Доста ми е притеснено, че както се изрази тя, ако продължава така лошо.
Сега сме на морето и петък или понеделник пак ще пускам кръвни изследвания, чудя се къде? Приморско или Бургас, трябва клиника да търся или лаболатория
Да се похваля, че бяхме и на тонове, за първи път - както се изказа докито за първи път прекрасни тонове
Радвайте се на хубавото време
«
Последна редакция: август 26, 2010, 07:37:31 от fiamaa
»
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #80 -:
август 26, 2010, 09:35:52 »
virgin, честита госпожица!
nadi711, честит ви малък мъж!
fiamaa, аз съм от Бургас по принцип и съм чувала добри отзиви за лабораторията на Ел Масри - на центъра е и изследванията излизат бързо
Дано левкоцитите ти си влязат в норма и бебка да се обърне и да си по - спокойна!
Аз да се похваля, че утре ми е последния работен ден
- вече няма търпение! Пак ще си отида при родителите ми да си почина на морето за една седмица
След това мисля да почна да посещавам някакви лекции за бременни, щеше ми се да намеря и някакви курсове за дишането
За сега знам само за лекциите на списание 9 месеца, ако знаете и други, моля споделете
Поздрави от мен!
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
август 26, 2010, 23:11:35 »
Момичетаа..ето ме и мен да се отчета за този месец.Днес бях на дългоочаквания преглед 3D/4D и ФМ.Беше мноого интересно.Прегледа продължи малко повече от час.Видяхме най-после малката муцунка.Вече няма съмнение, че чакаме госпожица. :baby_girl:Бебка тежи 800гр и вече сме с ръст 30см.С таткото останахме изумени да видим, че малката дунда има доста големи бузки и дори е заформила двойна брадичка
Представяте ли си?
...ама толкова сладка.Всичко ни се развива нормално и даже вървим с 1 седмица напред.
Днес си зададох всички незададени въпроси...Всичко се оказа в границите на нормалното и доста се поуспокоих.Уточнихме и как ще раждам - доки категорично каза, че раждането трябва да бъде секцио, заради проблемите с очите, които имам, а също и защото бебешока върви едричък.Така че всичко е ясно до тук...доволна съм
Утре ще ми правя рутинните изследвания + албумин.
Това е засега от мен..Цунки на всички.
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #82 -:
август 27, 2010, 07:56:44 »
Здравейте и от нас.Консултацията мина добре в петък,много съм доволна че пак видяхме бебчо.Докторът каза че вече сме 2 седмици и нещо напред по големина и е около 2,5 кг
.От другата седмица ще ми почнат майчинските и тогава вече ще си говорим с него за раждането къде и при кого.Иначе съм много доволна че жегите поотминаха и вечер вече мога да спя и дори подуването на краката спря.Вече по-малко се разхождам защото почнах бързо да се изморявам и честичко си поспивам през деня
Нади
честит мъж!!
svetla_ety
ето ти два линка за училища в Бургас но пак трябва да питаш какви и за какво са лекциите и цените.
линк1
линк2
«
Последна редакция: август 27, 2010, 08:03:01 от *trinity*
»
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #83 -:
август 27, 2010, 09:49:23 »
Agent T, отново ти честитя девойката
*trinity*, колко е пораснал бебчо... а щом и напред вървиш то при теб е останал 1 месец , леле почвам все повече да се вълнувам, че една по една всички ще се изнижем от тук
А за училището - аз живея в София и за там се интересувам и то по - скоро за разни безплатн лекции
Поздрави!
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
«
Отговор #84 -:
август 27, 2010, 15:18:02 »
fiamaa
силно стискам палци левкоцитите ти да влзат в норма и да бъдеш по-спокойна.А бебка има още време,ще се обърне.
svetla_ety
наслаждавай се вече максимално на оставащите бременлийски месечта сред любимите си хора.
Agent T
честито розово щъркелче!
*trinity*
щом бебо си върви с две седмици по-напред,док измести ли ти датата на термина или си остава същия?
При мен се появяват леки контракции и по предписание на док пия магнерот,та дано има ефект.
Спокоен ден на всичкиии!
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #85 -:
август 30, 2010, 09:34:15 »
Здравейте мамчета.Как сте в края на лятото вече?Аз да ви се оплача малко че снощи имах малко контракцийки и леко се шашнах ,защото не бяха както до сега е имало от време на време и си беше една доста продължителна.Ама явно е от тези подготвителните и бебо се примъква лека полека към изхода
.Най-интересно ми беше че и бебп явно се стресна от тази контракция и замръзна зза половин час,обаче като мина после не спря цяла нощ да рита и да се върти
Нади не са ми преместили термина официално защото заради болничните ме води доктора с една или две седмици назад.Иначе на 8-ми ми е консултацията и тогава ще ми каже вече всичко коага и как да да родя.
Поздрави на всички коремчета и почивайте повечко
«
Последна редакция: август 30, 2010, 09:37:52 от *trinity*
»
Активен
kami_nl
Регистриран
«
Отговор #86 -:
август 30, 2010, 11:51:18 »
zdravei te i ot men
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #87 -:
август 30, 2010, 12:58:02 »
Здравей, Ками
Ама много срамежливо се присъединяваш
..по-смело
Страхотно е да си имаме още едно попълнение
Честито!Желая леко и безпроблемно бременеене!
Разкажи ни малко повече -в кой месец си, знаете ли пола...вълнения и тревоги...
.........то всъщност щом се присъединяваш тук трябва да си около 6-7 месец....тогава да попитам аз - защо толкова късно ни казваш добрата новина?
Шегувам се - ти си знаеш.Още веднъж - Честито!
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #88 -:
август 31, 2010, 10:04:38 »
Привет мили мами,
nadi711
, честит ви момък, татито сигурно е на седмото небе от радост
Ками,
чакаме те да се включиш с повече подробности
Иначе ние с бебка сме добре - на последната ФМ при Цолова вече няма проблем с кръвотока в лявата маточна артерия, спряхме магнезия, беболина е към 2 кг и едва ли ще надмине 3 кг до раждането. Засега няма индикации за секцио, почти избрахме Шейново за раждане с избор на екип, багажът за болницата и той е почти готов (уж така си мисля де
.
Не знам какво ми беше станало миналата седмица, но пренаредих шкафовете в кухнята, скрина в спалнята, прах дамаската на дивана и шалтето на спалнята, зимните пантофи ... чаршафчетата и дрешките на бебка. В неделя бебка се сдоби с няколко бодита, комплект за изписване, две гащиризончета и розова вана
и дедко само ни бъзика, че до края не се знае дали няма да е момченце и писето как ще търчи да купува сини дрешки
. Остана да накупим козметиката, нещата за хранене, поне съм ги харесала, та ще е по-лесно.
Остават към 30-на дни и започвам да
, но предполагам, че е нормално ... Следващата консултация е чак на 8-ми, нямам търпение да видим колко е пораснала малката шушка
Това е от нас, дано да понасяте по-леко рязката промяна на температурите и да се чувствате добре. Целувки по коремчетата
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #89 -:
август 31, 2010, 11:30:08 »
И аз съм се разчистила. Ами то след смяната на дограмата всичко трябва да се пипне. Малко ми остана и съм готова.
И ние мислим сега почивните дни да напазаруваме повечето неща за бебо.
Започнах да постягам и багажа за болницата. Но честно казано ми е едно такова разсеяно
Почвам нещо, оставям го, почвам друго.
Но предполагам че е нормално. То сега 1000 мисли в главата ми.
Важното е че големите покупки са направени. Количката, столчето за кола, и кошът (в който мен са ме люляли като малко бебе
) са купени, а също си имаме и шезлонг и няколко дрешки ползвани съвсем кратко от детенцето на зет ми. Оооо забравих и пелените и одеалцата......
Сега с нетърпение чакам 13.09 да се видим с бебо и да ми даде доки направлението за раждане и изследванията
Честно казано на мен вече ми тежи корема. А на бебо май му става тясно, защото мнооого взе да напъва и стават едни форми
........
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8