Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 00:26:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"  (Прочетена 85455 пъти)

cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: октомври 08, 2010, 14:19:19 »

Хайде пак да се включа със скромния си двумесечен опит... пък дано на някой съм полезна! За къпането, ние взехме предварително ваничка, като и мен ми беше много страшно, как така ще се къпе бебе под течаща вода! 1-во, акушерките в болницата ми я къпеха пред мен в стаята на чешмата за да ми покажат как ще стане при което аз отначало бях  Oh my ... , 2-ро като се прибрахме вкъщи пъпа не ни беше паднал още и педиатъра каза само под течаща вода, никакво топене във ваничката...е, ние се опитахме да я къпем във ваничката, но без да има вода, т.е. ваничката под нея, един държи бебка а друг я полива... та така няколко пъти, докато един ден не ми се наложи сам сама да я изкъпя защото беше оакана като за световно, имаше по целия си гръб и отпред до пъпа focus и страх не страх я изкъпах под чешмата - ами сто пъти по-лесно ми беше! А и да ви кажа, пъпа и след като падне пак около една седмица не е хубаво да се мокри, та ние и слагахме лепенка ( продават се в аптеките ) и отгоре една тензухена пеленка сгъната няколко пъти... общо взето след като стана на месец и малко започнахме да я топим във водата:) Mimozka, права си за дупето, че трябва да се почисти преди да се сложи бебето във водата..или поне аз така правя когато има аки!
и последно за праха - и аз пера с тео бебе, но течен, няма нужда от омекотител! много съм доволна, икономичен е!
желая спокойствие на всички и здрави и сладки бебчета  give_rose
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: октомври 08, 2010, 15:36:51 »

Привет,
нямам 2-месечен опит като Цвети, но да споделя как ние процедираме с къпането. Нашата педиатърка каза във ваничката да я топим чак след няколко дни като и падне пъпчето. В момента я къпем в едно легенче на стол в нейната стая, където е доста по-топло заради ниското тегло на бебка. То къпане е много относително казано, майка ми я държи, и аз поливам топла вода с една каничка върху ръката на майка ми, а не директно върху бебка. Слагаме и малко от душ-гела на Мустела.
Иначе дупето винаги го почиствам преди къпане smile

Целувки и галки по коремчетата на бъдещите майчета give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #212 -: октомври 09, 2010, 00:58:17 »

При нас след като ни изписаха от болницата на третия ден бяхме на преглед при педиатър,там сестрата махна пъпа почисти го и доктора каза два дни промивка само с определен мед.разствор  и пудра и  слагам марля ,през това време не трябва да се мокри после ,2 дни само с медицинския разствор и след тези два дни да го изкъпем спокойно така и направихме.Не сме го пазили повече пъпчето.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #213 -: октомври 09, 2010, 12:17:54 »

И ние се обливаме с вода, но след ден два почваме да се къпем в коритцето, защото преди 3 дни ни падна пъпчето. Първо почистваме дупето от акитата и после потапяме във водата.
А за помпата, моят съвет е да си е при вас в родилното. Коластрата идва на 2, 3 ден и трябва да се стимулират гърдите. Може да са 3 капки но да се цедят.
По съвет на майка ми аз дрешките ги изпрах, но не ги изгладих. Вече като се прибрахме тогава ги гладихме, инъче наистина пожълтяват.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: октомври 09, 2010, 12:32:46 »

Момичета, извинявам се на всички, които вече имате малки съкровища и не съм ви честитила blush
Чак днес загрях... след като ви изчетох и видях линийките...ужас..много съм разсеяна..
За да не пропусна някои..честитя на всички..
Мили мами, честити рожбички!Да си ви живи и здрави!Всички да бъдете много горди щастливи родители!
...а аз преди малко се качих на кантара и О, УЖАС!..Възможно ли е за 15 дни да кача 2кг, при положение, че се движа и не прекалявам с храната?Коремът ми е станал ОГРОМЕН..меря си обиколката веднъж седмично..днес просто съм в стрес.. Oh my ......Коремът пораснал, кг. нагоре...при вас последните месеци как бяха?
..Между другото изпрах дрешките отново..Изпраха се перфектно  danceg...Не съм ги гладила..разбрах, че е станало от ютията, така че като има дойде време да се обличат тогава ще ги гладим.
Целувки на всички!
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: октомври 09, 2010, 13:08:35 »

Агентче, не се притеснявай за кг. Като гледам линийката ти и ние с теб сме на една дата, т.е. вече сме в 8-мия месеци и колкото и да ни се иска да качваме по 1 кг. на месец малко трудно ще стане. Все пак бебето расте най-много тези последни два месаца. И аз малко се стресирах оня ден от кантара, но какво да се прави. Ще ги сваляме. И си мисля, че може да се качат 2 кг. за 15 дни и аз съм на ябълки и ходене, сега съм болна и почти не хапвам ама кг. пак си вървят стремглаво нагоре.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: октомври 10, 2010, 10:06:57 »

Здравейте и от мен  smile
Аз си купих прах Макси - някакъв специален за бебета е, но още не съм го пробвала - чакам да с епостопли малко времето, за да не стоят много време навън дрешките ( не че зимата няма да е все така, но... ) За килограмчетата да споделя, че явно е строго индивидуално, понеже аз през пурвите месеци качвах по - стремглаво, а сега много забавих темпото - качвам само колкото е пораснало бебето и още малко. Сега ми е все тясно в корема и нямам онзи апетит от началото... Аз съм на преглед във вторник и се надявам да имам по - нови данни smile
Галки на коремчетата!
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: октомври 10, 2010, 15:32:25 »

Agent T, както казва Светлето май това с килограмите е много индивидуално. Аз пък в 7-ми месец качих цели 5кг и бях изпаднала в ужас така като теб се чудех как може за един месец толкова много. На прегледа се оказа, че бебко за този месец е качил цял килограм милия  pardon, е другите сигурно са ми се лепнали, ама здраве да е. През 8-мия месец май само 1кг да съм качила и за сега не качвам кой знае колко много. Моят апетит също хич го няма, взе да ми се връща гаденето от първите месеци, ама да не се оплаквам сега  smile. Аз за сега съм +14кг, но май ще стигна 16-17, ама здраве да е!
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: октомври 10, 2010, 18:43:12 »

И аз да се включа в темата за килограмите.Аз в началото на бременността пък започнах много да отслабвам и след 4 месец започнах да си възвръщам килограмите,И аз като  Мимозка в 7 месец качих 5 килограма наведнъж и взех да си огранича малко хапването.Обаче от както влязох в 9-я направо не мога да се спра-имам такъв апетит че направо всяка храна изчезва покрай мене и мъжът ми само ми се смее че не му оставям нищо за вечеря  blush.Ама нали ми остават броени дни вече въобще не им обръщам внимание на килцата и чакам с нетърпение да се отърва от най-важните килограми-бебчо да излезе че вече много ми е тежко.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: октомври 10, 2010, 18:58:38 »

То аз не се храня повече там е работата...ям си както обикновено...
аа..снощи..мажа се преди лягане и какво да видя 2 малки лилави стрии от двете страни на пъпа (малко по-ниско)..идеше ми да умра просто.. insane girl_cray3
Вярвайте ми от както съм разбрала, че съм бременна не съм пропускала ден да се намажа, да не говорим, че аз по принцип си го имах този навик и преди.Ама направо нямам думи..ужас просто...
От снощи съм полудяла и от днес започнах да се мажа по 2 пъти - сутрин и вечер..Сутрин с олио против стрии, вечер с друго мазилце еластичност...
Досега стрии никога не съм имала, макар, че съм имала много резки отслабвания и напълнявания и сега не съм качила много +10кг (вече)...мисля, че е нормално..и тия малки лилави неща просто ме натъжиха страшно...а имам още доста до термина... girl_impossible
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: октомври 11, 2010, 01:09:13 »

Оооо не се притеснявай и аз бях като тебе никакви стрии до предния месец при все че се мажех и сутрин и вечер и то с най-ралични мазила и кремове.Дори си бях взела един много скъп уж че по-добър и от както почнах да се мажа с него започнаха да ми се появяват и на мен тези лилави линийки и вече са се появили доста и то около пъпа и на паласките отстрани.И на мен ми беше много гадно обаче сега нищо не мога да направя вече явно кожата си се разтяга и не я интересува с какво я мажем и си ги прави стриите. vivasvat.И аз +10 килограма ама то от килограмите не зависи щотот може да не си качила и пак да имаш стрии.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: октомври 11, 2010, 16:01:57 »

Стриите са голяма напаст. Аз за сега не съм видяла да имам, но имам огромно шюпредчувстие, че гърдите ще ми бъдат поразени  sad. Моите пораснаха изведнъж още в началото на бременността преди да почна да се мажа, а сега на всичкото отгоре и лек обрив имам - така ме сърбят ужас!!!!
Вече и аз съм спяла да се тегля и да се взирам, че само си развалям насатроението, а искам да съм позитивно настроена точно в последните седмички  smile.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: октомври 11, 2010, 19:05:50 »

Майчета.... give_rose give_rose give_rose аз официално излизам от темичкката... stork-gurl baby_girl Baby_G
имаме си бебче yahoo
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: октомври 11, 2010, 19:08:20 »

Бравооо  danceg
 give_rose
Честито, мила!
Живо и здраво да е малкото съкровище!

Къде ти е темичката да пишем повече там?
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: октомври 11, 2010, 19:20:34 »

m_eleva19, честитоооооо. Да е жива и здрава. Късмет и воля за всичко да има.  give_rose

ПП: Момичета аз съм 25 седмица и още преди 1-2 седмици ми излезнаха първите стрии. На едната гърда  cray. И то не са 1-2. Използвам скъпи продукти специализирани за бременни, но уви. Незнам защо стана така, като се мажа от 4- тата седмица от бременността. Изпаднах в шок, когато ги видях, защото ми се искаше да ми излезнат където си поискат, но не и на гърдите. А то какво се получи? Първо там и то доста  cray а съм една в началото на 7 месец, какво ще стане до края на януари, когато ми е термина?!?  cray 
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: