Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:30:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85474 пъти)
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #195 -:
октомври 05, 2010, 11:08:54 »
Може да съм
, но имам едно питане....за помпичка за кърменето...аз имам следния проблем...гърдите ми са много малки и от бременноста почти не пораснаха, само станаха по-твърди и се притеснявам, че ако взема няма да може да прави добър вакум...някакво съветче...дали ще ми се подуят от кърмата?
...исках да си я купя и нея, та да ми е ок всичко, но като ги разглеждах и това ме притесни...
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #196 -:
октомври 05, 2010, 12:35:14 »
Според мен си вземи.Мисля, че са направени така, че да стават за всеки тип и големина бюст..Трябва да питаш някоя вече раждала мама дали след раждането гърдите се подуват още повече, заради кърмата...аз мисля, че да...ама само мисля
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
октомври 05, 2010, 14:31:37 »
m_eleva19, гърдите наистина наедряват но точно колко може би зависи от това колко кърма имаш. Аз от приятелки съм чувала, че доста се подуват, но може и да е строго индивидуално, щом твоите не са се променили през бременността.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #198 -:
октомври 05, 2010, 14:43:56 »
С един номер на чашка и обиколка средно порастват. Ако са били 80А стават 85B. Така сьветват продавачките на сутиени за кьрмене.
Разбира се тьй като всичко е индивидуално е трудно да се предскаже.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #199 -:
октомври 05, 2010, 19:59:49 »
Май ще ичакам да родя и да ми потече кърмата и ще видя...доколкото знам то и без това преди да потече кърмата не се ползва помпичка, а като потече винаги мога да слезна до аптеката и да си купя...ако греша обаче и трябва преди това, ами ще рискувам...
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
октомври 06, 2010, 15:49:38 »
m_eleva19
, в началото преди кърмата потича коластра. Лично на мен помпата ми беше нужна на втория- третия ден - тогава гърдите ми вече се напълниха с коластра и започнаха да стават твърди и на бучки (сигурно защото ми дадоха бебка 3 дни след раждането и дотогава не я кърмех) и беше много болезнено. В болницата ни съветваха да се изцеждаме редовно, за да се отпушат каналчетата, както и да изцеждаме по-малко коластра/кърма точно преди ядене, за да им е по-лесно на бебчовците да цокат. Моята е някаква супер евтина на Bаbъ Comfort, но ми върши идеална работа. Мисля, че големината на гърдите не е проблем, важното е зърната да не са вдлъбнати.
«
Последна редакция: октомври 06, 2010, 18:49:30 от merilen
»
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #201 -:
октомври 06, 2010, 18:00:31 »
извинявам се, че ви се намесвам в темата! абсолютно съм съгласна с това което казва merilen!
m_eleva, както описваш гърдите ти - и аз съм със същите, много малки, а от бременността изобщо не ми се бяха променили! но да видиш на 3-тия ден след раждането какво стана! все едно силикон ми бяха сложили, бях се събудила от тежестта им! но както и да е, исках да кажа, че големината не е фактор за помпата-аз си купих на авент, първите два опита ми бяха много неуспешни, бях изнервена, около мен стояха мъжа ми и свекървата да "видят за какво толкова ми е изтрябвала тая помпа" та така и не успях нищо да изцедя.., но на следващия ден, когато се успокоих и бях сама, кърмата си потече без проблем! каквато и помпа да избереш, купувай я още от сега, за да е с теб в болницата, на мен това ми беше пропуск, купихме я чак като се прибрах вкъщи, а няма да ти казвам в болицата акушерките как ме изцеждаха
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
октомври 07, 2010, 13:16:22 »
Момичетаа...моля за помощ...
Преди точно 10 дни изпрах дрешките на бебо..Днес отварям пликовете, за да прибера още няколко и ИЗНЕНАДА
...........някои от тях са пожълтели по ръбчетата, където са били сгънати..и по-точно там където има бяло.Цветните са си ОК...Направо съм
Какво да правя сега...това ще се изпере ли?
И сега кога да ги изпера пак?Да ги гладя ли пак след като съм ги изпрала или само да ги изпера и когато им дойде ред да се обличат тогава да ги гладя........ооооооффф
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #203 -:
октомври 07, 2010, 13:50:11 »
Agent T
, аз бих ги изпрала и изгладила пак, но трози път на найлона (или торбичката) където са дрешките направи няколко дупки, защото явно това се е получило от някакво спарване
. Поне според мен е така, но не се притеснявай толкова. Нищо не е станало, само където ще се занимаваш с тях още веднъж, но все пак смятам че е удоволствие. Дано да съм ти помогнала. Успех
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
октомври 07, 2010, 14:28:00 »
cvety_p и Марилен, благодаря за отговорите...ами аз се надявах да чуя мнение, от някой, който наистина го е преживял, така че е добре да се намесваш в темичката....ами да то помпата е единственото нещо, което остана да си взема, но понеже наблизо няма аптека, ако задържа до следващия преглед ще си я купя от аптеката на Шейново, а ако не ще помоля милото като отида да раждам, помпичката да ме чака, като излезна от родилното...
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #205 -:
октомври 07, 2010, 15:34:04 »
Agent T с какъв прах ги изпра дрешките?Аз бях прала една дебела пеленка и след това я бях сложила на един стол да съхне и тя пожълтя от лака на стола,но пак я накиснах и оставих няколко часа да се накисне в праха и после всичко беше изчезнало.Може и ти да накиснеш дрешките да поседят защото не винаги от търкане излизат петната и после пак си ги оглади а преди да ги сложиш в найлона може да ги увиеш в някоя пеленка за да не стане пак същото.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
октомври 07, 2010, 15:41:08 »
Изпрах ги с Тео бебе...
Чудя се дали да не ги накисна във Vanish...
Вие с какъв прах за пране перете бебешките дрехи?Може ли да ги пера с Ариел и после да им сложа бебешки омекотител...или е задължително да е бебешки праха...
Явно сте прави и се е получило от това, че съм ги затворила в пликове...
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
«
Отговор #207 -:
октомври 07, 2010, 18:35:38 »
Здравейте бъдещи майчета и коремчета!
Тия дни се поизгубих,но нямаше как,два дни обикалях,за да си оправя предпоследния болничен и вече всичко е ок.В това студено време само се чудя какво да обличам и обувам...краката ми се подуват,дрехите ми тотално отесняха и по-точно тези,които съм си взела за бременни и незнам какво ще правя по-нататък,когато захладнее повече.
Благодаря ви за мненията относно прахът за пране и поне за сега съм решила да е Тео бебе,но пак несъм решила на 100%,а и има още доста време.
Agent T
дано след като ги изпереш се оправят дрешките,аз не смея да дам препоръка!
Искам да ви попитам всички ли сте решили още от самото начало да къпете бебчето в коритце,защото чувам,че в началото или поне докато падне пъпчето е по-добре да се къпе "на мивката" в банята,което за мен е малко странно?
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #208 -:
октомври 07, 2010, 18:37:16 »
И аз моите ги прах с Тео бебе ,но още не мисля да им слагам омекотител.А с друг прах също прах само че чаршафите и завивките изобщо по-големите неща.Дрешките като за първи път ги изпрах на ръка че не ми се слагаха в голямата пералня.Гледай хубаво да изсъхнат и като ги огладиш ги остави пак малко навън преди да ги прибереш,за да не станат пак на петна.Така ако има части които са леко влажни след гладенето ще могат да изсъхнат.
А Нади за къпането аз още си нямам и представа как ще го правим.И аз знам че първата седмица било най-добре да е натечаща вода да се полива бебчето ,ама нашите батерии са много ниски и няма да стане на мивката та ще се пробваме или на душа в кабината или във ваната и аз заедно с бебо да с къпем
«
Последна редакция: октомври 07, 2010, 18:40:49 от *trinity*
»
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
октомври 08, 2010, 13:54:39 »
И за мен къпането е под голям въпрос. Доколкто съм чела май наистина докато падне пъпчето е добре да се мие на течаща вода. Едно от съображенията е, че ако примерно бебето се е оакало и го топнем в коритото с водата не е добре с тази вода естествено да го обливаме, за да не се инфектира пъпа. То така или инъче дупето според мен трябва да се почисти преди да сложим бебока в коритото с вода. Оффф много сложно.... Дано някой майче с опит се включи или ако някой е срещал клипче в нета
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...