Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:55:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85534 пъти)
Agent T
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #165 -:
септември 20, 2010, 17:56:24 »
Mimozka, не знам дали е нещо необичайно, но аз почти през цялото време имам такива болки.Имах ги и преди да забременея - обикновено когато се преуморявах, но сега са по-чести...Мисля, че просто не трябва да се натоварваме много..И аз тези дни чистих - прозорци, пердета, килими..и да ти кажа съм разбита...и сега почивам..
И не знам дали се дължи на бременността, но аз от месец-два постоянно съм със запушен нос, но запушен от съсиреци кръв...Сутрин в банята от носа ми освен кръв или вече засъхнала такава друго няма...Адски неприятно...
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #166 -:
септември 20, 2010, 18:25:03 »
Здравейте и от мен. Аз нали съм от "най-редовните" писателки да си се отчета след последната ЖК. Бебчо си върви много добре по размери е с две седмици по-голям и докторката каза, че ако си остане вътре до термина ще е чудо и ще имаме около 4-4200кг. бебе. Потвърди ни, че ще имаме мъж, ама той този път беше много блакосклонен към нас. Показа си всички номера и атрибути. Маха с ръце, рита. Нашия татко не искаше да си тръгваме. Особено когато лекарката каза Ето го и нашия голям мъж. Край Ивчо беше до там. Два дни ни приема, ни предава. Ходи нахилен все едно бебто вече се е родило. Имам си контракции, които доста притесниха лекарката, че ги засече с ехографа. Доста силни, продължители и болезнени. Затова сега съм и с Магнерича и с Но-шпа и Спазмалгон. В четвъртък съм на запис на тонове. Искала да провери как е бебето, като чуе тоновете и да си продължа болничния. Закотви ме в леглото и каза, да лежа и спя само на една страна, а това никак не ни се нрави и на двамата. Ако легна на дясно започва футболен мач в корема ми, а ако легна на ляво имам чувството, че сърцето ми спира.
Що се отнася до болките в кръста и аз имам и то от доста време. Спасява ме само Невробекс и то не винаги.
Нади, говори ли с лекаря си за контракциите. Аз като се обадих на моята лекарка и тя каза, като получа контракция освен Магнерича, който пия 3*1 да си вземам и един спазмалгон и 2 Но-шпа.
Фиамче, спокойно бебка ще се обърне и ще си родиш нормално.
Леле, обърках се вече, кой беше писал. Момичета, прегръщам ви всички и спирам да изброявам да не забравя някого.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #167 -:
септември 20, 2010, 18:35:18 »
Агентче
, май май си права трябва да почиваме, а аз само гледам да почиствам, че тука е кочина след ремонта. Относно носа - ами аз през цялата бременоост съм със запушен нос и кървави сополки. Не се издържа вече особено вечер едвам дишам. Надявам се да е от бременността и след това да отшуми всичко.
Рени
, честит ви мъж!
И нашия момък върви големичък и ние май ще сме в тези граници
.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #168 -:
септември 20, 2010, 19:53:57 »
nadi711
дръж здраво позициите. Много е рано за бебето да излиза. И по-полека с това почистване.
На всички момичета - почивайте си повече! Все пак децата са най-важни сега
И аз съм със запушен нос през цялото време.
Рени
честит ви мъж!
Mimozka
би било добре да те погледне невролог. И аз съм пила витамини Невробекс в началото, защото едвам ходих, но все пак лекар ми ги предписа.
За количките аз не мога да дам мнение, но знам едно - когато се роди бебето, тогава се разбира кое е най-добре за нас и за него. И все пак, който има възможност нека си вземе количка с всички екстри както се казва
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #169 -:
септември 20, 2010, 21:05:41 »
nadi,
леглото го има на merilen в темичката с шкаф и повиналник, много го харесвам, гледахме подобно в Мола, но не става не можем да го поберем пред спалнята.
merilen
, той и нашия тати се вдетинява някой път
реши че ще пробва количката в магазина и ако устиска на неговите кг е подходяща за бебчо..... аз се
и го питам "слон ли ще раждам"???
mimozka,
почивай повече момиче и най-добре иди на док
Рени
, честит ви малък мъж
добре дошла в отбора на свекитата, въпреки че мъжо ми вика ще чакаме ноември и ще видим на 100%.....направо си представям вашия тати, колко е горд
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #170 -:
септември 21, 2010, 17:08:50 »
Здравейте мами, аз вече официално влезнах в деветия
Успях да я докарам дотук...днес доста се поуплаших...излезнах само до магазина и като ме сви корема и направо настръхнах...имах чувството, че ще изпадне от някъде...мисля, че доки няма да познае, казвайки ми че ще пренося (той и бездруго няма как да знае, като не ме е гледал на вагинален)...гледам че сте се заговорили за колички...
:offtopic:Агентче ще попитам сестра ми на коя марка си купи количка беше 3 в 1, но се оказа, че даде 700 лв за един зимен кош, защото се оказало, че столчето не става нещо за колата, а летния нещо се разскърцал и така, а малката е на 6 месеца...и сега и се налага да купува нова. На мен засега няма да ми се налага да купувам количка, защото ще ми дадат, но ако не издържи на софийските равни улици, може и да ми се наложи.
..Количката която я е предале е Hauck малибу 3 в 1;. Тя ми обяснява, че другите били хубави, но аз не бих рискувала...
Боги, видях, че и ти си гледала леглото на Бертони...и аз съм пред същата дилема...но повивалника може да се използва само до няколко месеца, така, че аз се спрях на обикновен скрин, за да и прибера дрешките, иначе ще я повивам на леглото, а леглата на бертони се оказват нестандартни и после матраците трябва да са по поръчка...
«
Последна редакция: септември 21, 2010, 17:17:14 от m_eleva19
»
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-Дh
«
Отговор #171 -:
септември 22, 2010, 08:51:45 »
Майчета,ако имате желание гледайте по нова "На кафе" с Гала,предаването е относно бременноста!
Интересно е.
«
Последна редакция: септември 22, 2010, 08:53:52 от nadi711
»
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #172 -:
септември 23, 2010, 09:59:53 »
Здравейте мами!Вече сме с една по-малко Честито на Мирето за хубавата девойка
Аз влизам малко късничко да се отчета след консултацията на 20-ти,но съм малко болна и чак днеска можах да седна да ви пиша.Вече си имам направление за родилното и когато реши бебчо може да излиза
.
Иначе на килограми доктора каза че сме над 3 и че може и да дочакаме следващата консултация на 4.10.Засега нямало признаци за скорошно раждане.На ехографа видяхме едно хубаво бебе с много дълъг крак така че ще прилича на татко си в това отношение
.Всичко си ни е на мястото и плацентата е наред.Обърнати сме с главата надолу и може и да не разбера когато ще се смъкне към канала защото сме едри,
Иначе кръвното и хемоглобина са перфектни.Само в изследванията на цитонамазката имаше някаква инфекция която сега я лекуваме и се надявам да мине скоро за да не се зарази бебо.Иначе аз съм с болно гърло
и много гадна хрема и май съм настинала някъде та си лежа вкъщи и боледувам
и ми е много кофти настроението.
Ами това е от нас за днеска надявам се до два дни вече да съм добре защото утре ни идват мебелите и ще има да се подрежда спалнята най-сетне
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #173 -:
септември 23, 2010, 12:23:16 »
Влизам само да се възхитя на глас от филма, който гледах преди малко.
Казва се
Le premier cri
и е изцяло на тематика раждане. Много реални кадри и много уникални моменти свързани с раждането. Препоръчвам го. Има го в Замунда. Ето линк
http://www.zamunda.net/details.php?id=138738&hit=1
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #174 -:
септември 23, 2010, 12:58:51 »
Ех, с тази замунда ............не мога да влизам от чужбина ,а така исках да изгледам някой филм на тази тема
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #175 -:
септември 23, 2010, 13:27:13 »
Жужи, ето оттук
http://btjunkie.org/
можеш да си го свалиш, но не е на Бг
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
септември 23, 2010, 18:57:30 »
Здравейте мамчета
Много сте писали и ще ми е трудно да отговоря на всички, затова само ви желая търпение да се справяме с трудностите в последните месеци
Аз да се отчета след последната ми консултация: тежим 2200 и сме 40 см, добре сме си и като и видях личицето толко красива ми се видя
Силни прегръдки на всички!
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
септември 24, 2010, 13:41:43 »
Здравейте мамчета,
аз не съм влизала във форуме вече почти месец, т.к. откарах две седмици в болница на системи, заради контракции, но слава богу всичко е наред и стискам палци да удържим още малко фронта. Сега си лежа в къщи и си пия хапчетата. Иначе бебока е добре и миналата семица беше 2650 гр. и продължаваме да вървим две седмици напред. И аз като повечето от вас имам кървави секрети е носа, но няма как. Не знам, но от време на време така ме натиска ниско долу бебо, че имам чувството, че ще излезе всеки момемт
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #178 -:
септември 26, 2010, 18:51:50 »
Здравейте и от мен...ние утре ще ходимм да си взема направленията и във вторник ще ходя при Гагова да ме види и да си поговорим за раждането, че...как ме мъчи корем...снощи си мислех дали да не будя милото и да не ходим в Шейново. Незнам при вас как е, но мен не спира да ме боли. ту ниско долу, кръста и ми се втвърдява корема, но незнам на какво се дължи...дали на разширяването на таза и на движенията на бебка, или вече се подготвям да започваме...днес и изпрах първата партида дрешки и много се развълнувах..особено на малките чорапчета
Боже...не мога да седя седнала и пет минути...най-добре ми е като ходя, но и там не издържам повече от 10 минути, там пък краката ме предават, ама то с тези 23 килограма отгоре...вече приличам на "мишелин". надявам се да не станат 30 докато родя...
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-Дh
«
Отговор #179 -:
септември 27, 2010, 17:15:09 »
Мами,искам да ви попитам според вас какво трябва да включва комплекта за изписване за зимно бебче,защото чух много мнения и разсъждения и тотално съм много объркана вече!
Питам тук,защото се чудя в коя темичка да задам въпроса ми?
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...